roumeliotis

Carwiz

Εύκολα ο Θρύλος 98-59 τον Ιωνικό

casino loutrakiou
redwell

Παίζοντας, κατά διαστήματα και αναλογιζόμενοι και την εποχή φυσικά, εξαιρετικό μπάσκετ ο Θρύλος διέλυσε τον Ιωνικό στη Νίκαια με 98-59 σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα τα έσοδα του οποίου θα πάνε για την Εύβοια που επλήγει από τις πυρκαγιές.

Παίζοντας χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός ήταν ξανά καταιγιστικός και με ωραίο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ έβγαλε αρκετά πράγματα στο παρκέ και έδειξε ξανά ότι θα είναι σούπερ από τα 6.75μ. καθώς σημείωσε 12 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο κλειστό του Πλάτωνα με πεντάδα αποτελούμενη από τους ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ, Ουόκαπ, Βεζένκοφ και Φαλ και από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του με αυτό το 0-12 στην εκκίνηση.

Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι πριν ο Γιάννης Αθηναίου πετύχει τους πρώτους πόντους του Ιωνικού από τη γραμμή των βολών για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 8-21 για τους Πειραιώτες.

Ακολούθως ο Βεζένκοφ ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 15-33 ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 28-46 έπειτα από το κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ο Χασάν Μάρτιν διαμόρφωσε το 47-70 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος. Το τρίποντο του Σακιέλ ΜακΚίσικ στο 36' εκτόξευσε τη διαφορά στο +38 (51-89, 36') ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 59-98.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-21, 28-46, 47-70, 59-98

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 3(1τρ., 2 ριμπ., 7 ασ.), Ντόρσεϊ 12 (2τρ., 1 ριμπ., 4 ασ.), Λούντζης 6 (5ριμπ., 3 ασ., 1 κλ.), Λαρεντζάκης 10 (2τρ., 3 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ, 1 κοψ.), Μουόσα, Φαλ 10 (8 ριπμ., 1 ασ., 1κλ., 1 κόψ.), Μάρτιν 8 (6 ριμπ., 1 κόψ.), Βεζένκοφ 15 (3τρ., 6 ριμπ., 2ασ.), Πρίντεζης 14 (2τρ., 2 ριμπ., 2 ασ.), Ζαν Σάρλ 8 (2 ριμπ., 5 ασ., 2 κλ., 2 κοψ.), ΜακΚίσικ 12 (2τρ., 4ριμπ., 5 ασ., 1 κλ.).

IΩΝΙΚΟΣ: Τζερμάν 14(1), Μούρτος 10(2), Λιακόπουλος 1, Αρσενόπουλος, Κολοβέρος 8, Χουγκάζ 6(1), Γκιουζέλης, Μουχαϊμιν, Αθηναίου 6, Γόντικας 11, Οκεκουόγεν 2.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

12 σχόλια

  • gp77
    gp77 Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 15:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τα στιγμιότυπα των δύο φιλικών, εστω και με αδύναμες ομάδες, φαίνεται ότι πάμε να γίνουμε πιο γρήγοροι, πιο πιεστικοί και να εκμεταλλευτούμε την αθλητικοτητα ορισμένων παιχτών μας. Αν κατάφερνε τελικά η Μακάμπι να παίξει στο τουρνουά θα ήταν καλή δοκιμασία με ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις με εμάς.
    Επίσης μου άρεσε τα καινούρια plays που βλέπω ότι βάζει ο κοουτς( μέχρι το πρώτο επίσημο θα αλλάξουν κατά πολύ). Όπως είχα επισημάνει το χειμώνα αν παρατηρούσε κανείς τις ομάδες του θα έβλεπε ότι χρησιμοποιούσε τα ίδια συστήματα για δέκα χρόνια με οποιουδήποτε στυλ παίχτες και αν είχε. Φέτος φαίνεται να το αλλάζει αυτό.
    Οι μικροτραυματισμοί των Πρίντεζη και Παπανικολάου έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που λέμε τόσο καιρό. Ότι χρειάζεσαι βάθος. Αν λείπουν πάλι αυτοί οι δύο συν τον Σλούκα δεν έχουμε ούτε δωδεκάδα να κατεβάσουμε σε φιλικό παιχνίδι. Νομίζω μετά από το τουρνουά του σεφ θα υπάρξουν εξελίξεις με την τελευταία μεταγραφή που λογικά θα αγορά τριάρι.
    Στο 5 νομίζω ο μόνος που μπορεί να δώσει κάτι είναι ο Κουφός εφόσον ο Χρηστίδης δεν μπορεί να προσφέρει ούτε στα φιλικά και με αντιπάλους πολύ κατώτερους..

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    O Lighty είναι 34χρονων, 1.95υψος, θέλει πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια και είναι σουτέρ 35%, ενώ ήθελε 500-600.000 o παίχτης και 200.000 buy out. Θα δίναμε 700-800.000 για αναπληρωματικό νομίζατε; Ευτυχώς που δεν ήρθε γιατί.. αντίο Dorsey..

    Αν θέλατε παίχτη από Βιλερμπάν σώνει και καλά, το λέω εδώ και μήνες.

    Howard, 3αρο-4αρι με 2.03 ύψος, 27χρονων, 58.3% 2π 51.5% 3π 93.5% βολές. Αυτός ταιριάζει στην ομάδα.

  • gogos
    gogos Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Όντος ο Λάιτι σε αυτό το ροτεισον πιστεύω θα ήταν η ιδανική προσθήκη,ώστε να περισσέψουν και κάποια χρήματα για οποιαδήποτε προσθήκη έιτε χειμώνα είτε για κάποιον τραυματισμό.
    Η ομάδα βαδίζει σωστά και ανυπομονώ να την δώ να παίζει.

  • gogos
    gogos Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβάζοντας το σχόλιο του ANDREGON ομολογώ πως δεν ήξερα τον BONZIE COLSON.
    Από λίγα βίντεο που είδα παρατήρησα κάποια θετικά στοιχεία όπως κίνηση χωρίς την μπάλα,γεγονός που σου δείνει εύκολους πόντους και κουράζει και την αντίπλαη άμυνα, επίσης παρατήρησα σχετικά καλή ντρίμπλα με αποκορύφωμα τις απίστευτες reverse του,που ομολογώ με σοκάραν ευχάριστα.
    Σχετικά αθλητικός ώντας έγχρωμος στυλ παίχτη που αρέσει στον ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ. Είδα και κάποια εκτός ισορροπίας σουτάκια που μου αρέσανε πολύ, στυλ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ένα πράγμα. Είναι και πιτσιρικάς 25 χρονών.
    Τώρα ποσοστά και τέτοια δεν εψαξα..
    Πάμε στα αρνητικά, δεν μου αρέσει το στυλ που σουτάρει, για να μην παρεξηγηθώ εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ προκατειλημμένο σε αυτό,θέλω να τεντώνει το χέρι και να εκτελεί γρήγορα ο παίχτης τέλος!! δικιά μου λόξα αυτή. ΜΑΤ ΤΟΜΑΣ ΓΙΑ ΠΧ τσοντάρω και εγώ από την τσέπη μου που λεει ο λόγος για να τον δώ να σουτάρει στο ΣΕΦ.
    Επίσης δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ευρωλίγκα που το θεωρώ σημαντικό μείον,αλλά για 2 ερο τριάρι το συζητάω.

  • gogos
    gogos Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 17:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Κρατήστε στο μυαλό σας παιδιά ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο προσθήκης στις θέσεις 3 και 5 στο σενάριο μελλοντικού τραυματισμού... Δηλαδή εάν υπάρξει κάποια πολύμηνη απουσία στην θέση 5 για πχ του Φολ να κινηθεί για ένα βαρβάτο σέντερ και όχι για κάποιον άχαρο αγευστο διαδικαστικου χαρακτήρα 3ου σέντερ.
    Εννοείτε ότι δεν θα έχει προσαρμοστεί και θα έρθει στο ξεκουδουνο αλλά όταν έχεις ένα συγκεκριμένο μπάτζετ υπάρχουν και αυτές οι σκέψεις... Γιατί μπορεί να πάρει τώρα ένα 3 αρι και σε 2 μήνες να χτυπήσει ένας ψηλός... Θα πρέπει να πάρει και ψηλό μετά.... Δεν λέω ότι συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό αλλά μπορεί να το σκεφτεται ο κόουτς.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 15:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τέλειο θα ήταν να αποκτούσαμε Ευρωλιγκάτους παίκτες και στο 3 και στο 5 (μακάρι) όμως το θέμα των ισορροπιών (που αναφέρει το Redgoal) είναι επίσης εξόχως σημαντικό. Αλλωστε δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρός Ευρωλιγκάτος παίκτης, δηλ. με εμπειρία, ικανότητα και φιλοδοξία που θα ήθελε να έρθει στην ομάδα μας για να βρίσκεται εκτός 12άδας και να παίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην Euroleague.
    Εφόσον λοιπόν αποφασιστεί η ενίσχυση στα σέντερ ιδανικότερο σενάριο είναι η λύση με Ελληνα (π.χ.Κουφός μήπως στο 3 πάρουν κάποιον ξένο από χαμηλότερη διοργάνωση αν και συμφωνώ με τον φίλο kasavetis ότι τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται με ψίχουλα για να κάνουν τα repo των άλλων).
    Μια άλλη καλή περίπτωση είναι ο Jonas Jerebko (2,08cm / 105kg) δηλαδή ένας PF που στην Ευρώπη πάιζει και C. Παρά τα 34 χρόνια του και το ναυάγιο της Khimki ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες με πολύ καλά ποσοστά την τελευταία 2ετία που αγωνίζεται στην Ευρώπη.(2021 Στατιστικά : π.11,3 - 2π. 51,9% - 3π. 40,4% - β. 82,8% - ριμπ.5,5 - pir 12). Το ότι βρίσκεται σήμερα στα αζήτητα παίκτης (stretch 4-5) με τέτοιες επιδόσεις (ανάλογες κανονικού σέντερ όπως π.χ. του εξαιρετικού Μike Tobey που δικαίως αναφέρει συχνά ο φίλος DeCoupePe) είναι αξιοπερίεργο και πιθανόν να σχετίζεται με υπερβολίκες οικονομικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει.
    Πόσο μάλλον να του πεις να έρθει για να είναι ο 12ος ή ο 13ος παίκτης της ομάδας όταν τόσο ο αυτός όσο και ο Κωστας Κουφός με θητεία στο ΝΒΑ είναι αμφότεροι πολύ πιο πλήρεις παίκτες από τους υφιστάμενους καλούς αλλά σχεδόν μονοδιάστατους σέντερ μας (πάλι καλά που ο Φαλ παίζει και στο ποστ).
    Τέλος υπάρχει μια φημολογία ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Bonzie Colson , MVP 2021 Champions League FIBA, παίκτη της καλυτερης 5άδας για την ίδια διοργάνωση και πολυτιμότερο παίκτη του Γαλλικού πρωταθλήματος (Pro A - SIG Strasbourg) για την χρονική ίδια περίοδο. Πρόκειται για ένα καλό αθλητικό forward (height 1,98cm /weight 102 kg/ 2,13cm wing span) με διετή εμπειρία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ (όχι επιπεδου Euroleague) που παίζει όχι μόνο στο 3 αλλά και στο 4. Το περίεργο σε αυτήν την φήμη είναι ότι ο πάικτης ανήκει πλέον στην Tουρκική Πιναρ Κασίγιακα και η μόνη περίπτωση απόκτησης είναι να υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του για Euroleague out.
    Συνεπώς μέχρι να επιβεβαιωθεί η όποια φημολογία δεν συντρέχει λόγος να πουμε περισσότερα γι'αυτόν.
    Ευχομαι τελικά να γίνει το καλύτερο δυνατό για την περιατέρω ενίσχυση του ποιοτικού ρόστερ που διαθέτουμε.

  • RedV
    RedV Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 15:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ίσως τώρα μερικοί καταλάβουν τον λογο για τον οποίο ο Μπαρτζωκας ήθελε τον Λαιτι στον Ολυμπιακό. Καθαρό 3αρι, αξιόπιστος παίχτης με εμπειρία από Ευρωλιγκα, σε ηλικία που θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις με την εμπειρία του και παράλληλα δεν θα γκρινιαζε αν ερχόταν πίσω από τον Παπανικολάου. Σε καμια περίπτωση δεν θα ήταν το βασικό δυάρι που νόμιζαν πολλοι.

    Ο K.C. Rivers θα ήταν μια αξιόπιστη λύση στην θέση του καθώς διαθέτει όλα όσα έχει ο Λαιτι κι επιπλέον έχει περισσότερη εμπειρία από Ευρωλιγκα και αρκετά καλυτερο σουτ.

    Στο 5, επιμένω ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, έστω και με ξένο που θα υπολογίζεται μόνο για Ευρωλιγκα. Ο Φαλ σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ αλλά μετά από αυτόν ποιος; Ο Μάρτιν έχει τελείως διαφορετικό στυλ και ψάχνει ακόμα τα πατήματα του μετά και το δεύτερο χειρουργείο ενώ ο Χρηστιδης δεν παίζει ούτε στα φιλικά. Οι 5(!) ασίστ του Λιβιο δικαιώνουν τον φίλο DeCoupePe όσον αφορά την αξία του παίχτη αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι 4αρι και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το κενό που θα άφηνε ο Φαλ. Επιμένω ότι ένας παίχτης σαν τον Μπλακ που ταιριάζει και στο σύστημα του Μπαρτζωκα, θα ήταν ιδανική λυση για αναπληρωματικός του Φαλ με τον Μάρτιν ως τρίτη επιλογή μόνο για Ευρωλιγκα. Όσοι διαφωνούν και ενοχλούνται ας μείνουν με τον ανύπαρκτο Χρηστιδη.

  • kasavetis
    kasavetis Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 13:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe,
    μια χαρά τα γράφεις κι έχεις δίκιο. Η χρονιά είναι μεγάλη, οι αγώνες πολλοί (ευρωλίγκα, Α1, κύπελλο) και χρειάζονται λύσεις. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 11 παίκτες για ευρωλίγκα κι έχει μείνει μία θέση κενή για προσθήκη ξένου. Απ' ότι φαίνεται αυτή θα καλυφθεί με ένα 3άρι γιατί στη θέση 3 μόνο με τον Παπ και λίγο από Βεζέ και ΜακΚισικ δεν βγαίνει η χρονιά. Θα έρθει λοιπόν ξένος 3άρι με καλό σουτ κι εμπειρία ευρωλίγκας. Προσωπικά θεωρώ ότι ο KC Rivers θα κούμπωνε πολύ καλά στην ομάδα αλλά δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις.
    Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ένα 3ο σέντερ θα έδινε και το απαιτούμενο βάθος στη θέση 5. Τι θα γίνει αν τραυματιστεί ένα από τα σέντερ μας π.χ. ο Φαλ? Θα κατέβουμε με Μάρτιν μόνο και λίγο Ζαν Σαρλ? Αυτό το σενάριο είδαμε πέρσι και δεν δούλεψε (τα αντίπαλα σέντερ της ευρωλίγκας έκαναν πάρτι στο καλάθι μας). Το κακό είναι ότι χάθηκαν κάποιες περιπτώσεις Ελλήνων και δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα πλην του Κουφού, ο οποίος όμως δεν θα δεχτεί να έρθει με χαμηλό συμβόλαιο και ως 3η επιλογή. Ίσως να πάρουμε έβδομο ξένο για το 5 μόνο για την ευρωλίγκα, ίσως να αξιοποιηθεί ο Χρηστίδης (λάθος κατά τη γνώμη μου...), θα δούμε.....

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακριβώς RedGoal, Σλούκας άρρωστος, Παπ τενοντίτιδα, μας λέει κάτι ότι μέσα στην χρονιά δεν θα αρρωστήσει, ή τραυματιστεί κανείς;!

    Με πανδημία και 1-2 τραυματισμούς, μπορεί να μην φτιάχνουμε 8αδα σε κάποια επίσημα.. θέλουμε 2 προσθήκες ακόμη που μπορούν να προσφέρουν, όχι Χρηστίδη και κάποιον από το εφηβικό.

    Είναι πολύ μεγάλη η χρονιά, 2-3 ήττες εκτός προγράμματος Euroleague σε πετάνε εύκολα εκτός στόχων, και είναι πολλές οι ομάδες που θα παλέψουν για την τελευταία θέση των play off.

    Γίνεται κάτι καλό φέτος, θα είναι κρίμα να μείνουμε απ'έξω. Πιστεύω στην ομάδα αυτή, έχει μαζέψει καλές και φιλόδοξες προσωπικότητες, φέτος 8αδα, του χρόνου final 4!

    REDGOAL: Φίλε δεν υπάρχει ομάδα στα χρονικά που να έβγαλε χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Εννοείται ότι θα έχεις απουσίες. Αν έχεις 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες επιπέδου Euroleague, δεν θα έχεις πρόβλημα στο να είσαι ανταγωνιστικός. Εννοείται ότι αν έχεις 13 ή 14 θα έχεις περισσότερες επιλογές, αλλά μετά είναι και θέμα ισορροπιών κλπ κλπ. Σίγουρα πάντως ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν ακόμα παίκτη που θα υπολογίζεται για το πρώτο ροτέισον και όχι για garbage time

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 01:46 Σύνδεσμος σχολίου

    33 ασσίστ και 12 τρίποντα. Φοβερό stat line Λαρεντζάκη για μία άλλη φορά και Livio. Dorsey σκοράρει..και η ομάδα ρολαρει..

    Αν προσέξατε παίζαμε 10 και ο Μουοσα. Δηλαδή αν είχαμε επίσημο αγώνα την άλλη εβδομάδα θα κατεβάζαμε 9αδα Euroleague + τον Λούντζη, 10αδα με το ζόρι, και μόλις ξεκινήσουν τα επίσημα θα έχουμε τουλάχιστον 2 αγώνες την εβδομαδα, και πολλές φορές 3.. είναι μαραθώνιος φέτος, θέλει τουλάχιστον 2 μεταγραφές ακόμη, αλλιώς δεν θα αργήσει ο καιρός που θα έχουμε 10αδα με Χρηστίδη/Μουοσα στην Euroleague..

    Μάλλον έχουμε πολύ καλη ομάδα, δεν ξέρω τι θα γίνει με το κοουτσαρισμα, αλλά υπάρχει περίπτωση να χάσουμε ευκαιρίες λόγω ρηχού ρόστερ..

    REDGOAL: Φίλε μην ξεχνάς ότι δεν έπαιξαν Σλούκας και Παπανικολάου...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more

Γκολ σε Ιταλία-Αγγλία και Μπάρτσα στο 2…

Το κουπόνι της Δευτέρας (29/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Τζένοα υποδέχεται την Κάλιαρι. Στην ισπανική LaLiga, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ελεεινό... σφάξιμο Θρύλου 80-82 η Μπάρτσα

Μετά από ματς-θρίλερ που έσπασε... καρδιές, κρίθηκε στην παράταση με...

Τελείωσαν όλα γιατί ξεκάθαρα δεν σε αφήνουν...

Εμείς πρώτοι πρώτοι εδώ έχουμε γράψει 1.000 φορές για την...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...