roumeliotis

Carwiz

Άρης-Ολυμπιακός Red Bullets

casino loutrakiou
redwell

O Άρης υποδέχεται την Κυριακή (08/10, 17:15) στο Nick Galis Hall τον Ολυμπιακό στη... σκιά του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη, στην πρεμιέρα της Basket League και φυσικά οι σημειώσεις-σφαίρες είναι πολλές για αυτό το ματς. Αναλυτικά...

Ο Άρης Midea μπήκε στην περίοδο 2023-24, αφού άρχισε την προσπάθεια του στο EuroCup, έχοντας στον πάγκο του τον Γιάννη Καστρίτη, που γίνεται και ο πρώτος μετά τον Δημήτρη Πρίφτη (2014-17) που κοουτσάρει για τρεις σερί σεζόν την ομάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν στο ρόστερ τους τρεις παίκτες από την ομάδα της προηγούμενης σεζόν (Τολιόπουλος, Σανόγκο και Φίλλιος) και επανέφεραν δύο παίκτες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα τους (Μποχωρίδης, Σλαφτσάκης). Παράλληλα ενίσχυσαν το ελληνικό υλικό τους με την προσθήκη των Κατσίβελη και Περσίδη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη σεζόν με την κατάκτηση του 4ου Super Cup by agean islands, τίτλο που έβαλε στο παλμαρέ του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ προέρχεται και από τη νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο του, προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ του. Στην πραγματικότητα νέα πρόσωπα είναι μόνο οι Λουκ Σίκμα, Γιώργος Τανούλης και Ίγκνας Μπαζντέικις αφού Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος επέστρεψαν για μια δεύτερη θητεία στα ερυθρόλευκα.
Μετά από δύο συνεχόμενες, εντός έδρας πρεμιέρες κόντρα στον Παναθηναϊκό που συνοδεύτηκαν από νίκες, ο Άρης Midea θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν στο Nick Galis Hall για την 1η αγωνιστική. Ως γηπεδούχος και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος μετράει εννιά νίκες και οχτώ ήττες σε εναρκτήρια παιχνίδια. Έτσι έχει και ένα οριακά θετικά πρόσημο στον συνολικό απολογισμό του στο πλαίσιο της Basket League με 16 νίκες και 15 ήττες.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά εκτός έδρας στην πρεμιέρα αφού στην περσινή σεζόν επιβλήθηκε του Απόλλωνα Carna στην Πάτρα με 87-61. Με αυτήν, το ποσοστό νικών του σε ματς πρεμιέρας έφτασε στο 79,3% αφού μετράει πλέον 23 σε σύνολο 29 αγώνων. Η τελευταία ήττα του ήταν εκείνη της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος 2017-18 όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε από το ΣΕΦ με 68-71.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Basket League. Όλες οι προηγούμενες ήταν με γηπεδούχο τον Άρη και νικητή τον Ολυμπιακό…

1994-95: Άρης-Ολυμπιακός 63-87 (Ουάιτ 15, Κάτλετζ 12 - Τζόνσον 25, Φασούλας 14).

2002-03: Άρης-Ολυμπιακός 66-78 (Σόλομον 19, Ραΐτσεβιτς 11 – Τόμιτς 24, Γιαννουζάκος 13).

2009-10: Άρης-Ολυμπιακός 78-85 (Μάιλς 27, Κλαρκ 14 – Κλέιζα 24, Τσίλντρες 17).

2010-11: Άρης-Ολυμπιακός 65-78 (Τάκερ 23, Πιρς 16 – Σπανούλης 20, Μπουρούσης 12).

ΑΡΗΣ MIDEA

MILESTONE

* Απέναντι στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Basket League, τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Κατσίβελης μπορεί να φτάσει τις 500 ασίστ καριέρας αφού χρειάζεται τρεις.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με την πρώτη εμφάνιση του στην τρίτη θητεία του στον Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα βρεθεί μόνος στην 7η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Προς το παρόν τη μοιράζεται με τον Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς έχοντας από 126.

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος με δύο πόντους θα γίνει ο 55ος στην ιστορία του Άρη στην Basket League (από το 1992-93) που θα φτάσει τους 400.

* Ο Ίσμαελ Σανόγκο έκλεισε την περασμένη σεζόν με έξι παιχνίδια στα οποία είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ. Από τις 18 συμμετοχές του στο Πρωτάθλημα, μόνο σε δύο σημείωσε μηδενική επίδοση. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Με έξι εύστοχα τρίποντα ο Ολυμπιακός θα γράψει ιστορία. Θα γίνει η δεύτερη ομάδα. μετά τον Παναθηναϊκό. που θα φτάσει τα 7.000 στα χρόνια της Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Η πρώτη τάπα του Κώστα Παπανικολάου στο φετινό Πρωτάθλημα θα τον κάνει τον 48ο που θα φτάσει τις 100 στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Παράλληλα ο αρχηγός του Ολυμπιακού με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του, θα φτάσει τα 250.

* 12 πόντους μακριά από τους 1.000 βρίσκεται ο Μιχάλης Λούντζης. Ο διεθνής γκαρντ έχει 988 σε 162 αγώνες στην Basket League (6,1 μέσος όρος).

* Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρειάζεται τέσσερα εύστοχα δίποντα για να γίνει ο 15ος συνολικά και ο 4ος ξένος του Ολυμπιακού που θα φτάσει τα 300.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Red Bullets

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Τέσσερις επιλογές από 1.60 μέχρι 1.80

Το κουπόνι του Σαββάτου (27/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η Κηφισιά υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην αγγλική Premier League, η...

Read more

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more
Διαβάστε επίσης

Πάλεψε... αλλά ήττα 77-69 από Μπάρτσα

Ο Θρύλος πάλεψε το Game-2 στη Βαρκελώνη, ήταν κοντά στο...

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Ψάχνει νέο διπλό στη Βαρκελώνη για 0-2

Ο Ολυμπιακός έκανε από το Game-1 το καθήκον του και...