cosmodata

cosmodata

cosmodata

eleven

Υποχρεωτικά μάσκα σε κλειστούς χώρους

tempi

Εκτακτη ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχουμε νέα... έκρηξη κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο με 78 νέα κρούσματα και 3 νεκρούς. Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της λατρείας, με εξαίρεση της εστίασης, μέτρο που θα ισχύσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Από αύριο 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

2) Από αύριο 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.

3) Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

4) Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

5) Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.

6) Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.

7) Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

8) Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

9) Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

10) Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

11) Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

13) Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. «Η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς ήταν και παραμένει το μυστικό της Ελλάδας. Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης. Ο στόχος μας είναι να μην χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα και γι' αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όσα ζητάμε», σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι η κατάσταση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου, εκφράζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, αλλά και οι επιδημιολόγοι, καθώς συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 24 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 18 στην Θεσσαλονίκη, ενώ ανησυχητικό είναι φαινόμενο όχι μόνο η αύξηση στα αστικά κέντρα, αλλά και η μεγάλη διασπορά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για την ζωή. Δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός τους είναι 4.477, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες. Τα 1.267 (28,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.218 (49,5%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών, δύο (22,2%) είναι γυναίκες. Τo 55,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντιθέτως, 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τα θύματα είναι πλέον 206, εξ αυτών 66 (32%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η κατάσταση θα τεθεί γρήγορα εκτός ελέγχου, εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα, που παραμένουν η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Οι επιδημιολόγοι εμφανίστηκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και από κάθε πόστο προειδοποιούν ότι ήδη έχουμε περάσει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο είναι θέμα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας να περιορίσουμε στο ελάχιστο.

Η ανησυχία της κυβέρνησης εκφράστηκε και σήμερα μέσα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Μεταφορών με την αύξηση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Παράλληλα, μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας που έχει γίνει υποχρεωτική εδώ και μερικά 24ωρα σε όλους τους κλειστούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μεταφοράς, συνοδεύονται και από αυστηρούς ελέγχους, οι οποίοι ωστόσο, και πάλι δεν φαίνονται ικανοί για να αποτρέψουν είτε συνωστισμούς, είτε την σωστή χρήση μάσκας από τους πολίτες που δεν δείχνουν να πειθαρχούν, με αποτέλεσμα σήμερα να πλησιάζουμε στα 80 νέα κρούσματα.

tax kapa
estia
Προβολή Αρχείου Επικαιρότητα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Κώστα Σλούκα έφτιαξε το "παζλ" της νέας σεζόν, με το ρόστερ να φέρει 100% την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μέχρι πού βλέπετε να φτάνει η ομάδα τη νέα σεζόν στη Euroleague;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Γκολ σε Γαλλία-Ολλανδία για 1.62 & 1…

Τέταρτη αγωνιστική στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με το πρόγραμμα της Πέμπτης (26/11) να περιλαμβάνει ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ξεχωρίζει μάχη του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν. Στη Γαλλία διεξάγεται το...

Read more

Σκοράρει ο ΟΣΦΠ για 2.05 με Σίτι

Δεύτερο μέρος της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το πρόγραμμα της Τετάρτης (25/11), ξεχωρίζει η μάχη του Ολυμπιακού, που υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο άλλο ζευγάρι της...

Read more

Βάση η Π.Σ.Ζ. και Ντόρτμουντ στο 1.68

Τέταρτη αγωνιστική στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρόγραμμα της Τρίτης (24/11) να περιλαμβάνει κομβικές αναμετρήσεις. Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Λειψία, ενώ η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Κλαμπ...

Read more
Διαβάστε επίσης

Πρωτοσέλιδα 27-11-2020

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...

Παίζει με Άρη, δυνατός για Μαρσέιγ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί επέστρεψε και προπονείται για το ματς...

«Σ'ευχαριστώ που ενέπνευσες γενιές»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σαφώς συγκινημένος και αυτός όπως όλοι μας...