roumeliotis

Carwiz

Στο Κάουνας ο Θρύλος 84-72 τη Φενέρ

casino loutrakiou
redwell

Μαγικός Θρύλος με άμυνα για σεμινάριο έπιασε από το... λαιμό τη Φενέρ από την πρώτη περίοδο και δεν την άφησε να πάρει ανάσα φτάνοντας επιβλητικά στην άνετη επικράτηση με 84-72 τσεκάροντας το εισιτήριο για το F4 του Κάουνας.

Ο απίστευτος Κώστας Παπανικολάου με νταμπλ-νταμπλ και αμυνάρες και ο συγκλονιστικός Κώστας Σλούκας με σκορ-ασίστ, με τη βοήθεια όλων φυσικά, οδήγησαν τους Πειραιώτες στη νίκη και στο κλείσιμο της σειράς με 3-2 επί των Τούρκων.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρωταγωνιστές τους Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ, οι νταμπλούχοι –παρά την περιφερειακή της αστοχία- ήλεγξαν τον ρυθμό και «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο στο +5 (20-15).

Βασιζόμενη στο «ζεστό» χέρι του Μάρκο Γκούντουριτς η Φενέρμπαχτσε η κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ στο 15’ (29-31). Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα...

Πίεσαν στην άμυνα και με επιθετική αιχμή τον Κώστα Σλούκα «έτρεξαν» ένα σερί 13-0 που τους έφερε στο +13 (44-31). Τελικά, με 2/2 ελεύθερες βολές ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διαμόρφωσε το 44-33, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν σκληρά να γυρίσουν το ματς (57-49), όμως, ο εκπληκτικός Κώστας Σλούκας –ο οποίος «μοίρασε», αλλά και «εκτέλεσε»- δεν τους το επέτρεψε (65-52 στο 30’).

Όταν δε στην εξίσωση μπήκε δυναμικά και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 17π. (78-61) στο 37’ και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση πρόκριση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Κάναν 2 (1/6 σουτ, 4 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 8 (2/4 δίποντα, 4/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Σλούκας 22 (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Βεζένκοβ 17 (7/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 14 (5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 11 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 11 (2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλι 14 (6/8 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπίρσεν, Έντουαρντς 10 (3/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χέιζ 5 (0/4 σουτ, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πιέρ (0/2 τρίποντα), Τζεκίρι 4 (2/4 δίποντα), Γκούντουριτς 26 (0/4 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντόρσεϊ 9 (3/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3/4 βολές), Καλάθης 4 (2/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αντετοκούνμπο

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 25/41 δίποντα, 4/19 τρίποντα, 22/26 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 12 λάθη, 22 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 16/35 δίποντα, 8/27 τρίποντα, 16/18 βολές, 36 ριμπάουντ (22 αμυντικά - 14 επιθετικά), 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 8 λάθη, 24 φάουλ

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

65 σχόλια

  • Άγνωστος Χ
    Άγνωστος Χ Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 11:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Να μην ξεχάσεις ΤΗΝ ΩΡΑ του ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ της Euroleague, την στιγμή δηλαδή που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και θα προσφέρει θέαμα basket σε όλη την Ευρώπη...
    ...να στείλεις ένα σχόλιο εδώ στο RedGoal, για τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές παικτών, στο roster του 2024.

    Πάντα "επίκαιρος" - πάντα εμμονικός.
    Απλά α δ ι ό ρ θ ω τ ο ς .

  • Νικος 7
    Νικος 7 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Απλα ρε Ρεντγκολ πηραν οτι παιρνει οποιος τα βαζει με αθεμιτα μεσα ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ....

    5-2 αρα πηραν.... σας αφηνω την μαθηματικη πραξη!!!!

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Άγνωστε χαμένε Χ θα γράφω ότι θέλω όποτε θέλω, μόλις αγοράσεις το @RG βάλε τους δικούς σου όρους και κανόνες.

    Εμφανίστηκες από το πουθενά γιατί στις χιλιάδες μπασκετικές λέξεις που έγραψα αυτές τις μέρες σε πείραξε μία λάθος λέξη και το όνομα του Μιλουτινοφ.

    Αυτοί οι αγώνες μικρέ μου άσχετε είναι το απόλυτο τεστ των παιχτών, εδώ ξεχωρίζουν αυτοί που κρατάς, από αυτούς που τους αφήνεις για να πας παραπάνω, εδώ κρίνονται όλα, όχι τον Ιούλιο στην Μύκονο και στα social media.

    Εσύ στις λιγοστές δεκάδες λέξεων δεν είδα ΟΥΤΕ μία για μπάσκετ! Αν παρακολουθείς μπαλέτο ή Σασμο είσαι σε λάθος site, εδώ μιλάμε για Θρύλο, και συγκεκριμένα για τον μπασκετικό Θρύλο μας.

    Μιλουτινοφ είναι game changer και ήδη από Ιταλία του έχουν προτείνει να αγωνιστεί από ΤΩΡΑ, αυτή τη σεζόν, 22-23, νομίζεις αν ενδιαφέρεται η ομάδα μας για Μιλουτινοφ, δεν έχει κάνει κινήσεις; Κούνια που σε κουναγε!

    Αρχές Ιουνίου πριν 2 χρόνια είχε συμφωνήσει ήδη με Walkup και λίγες μέρες μετά υπέγραψε Fall! Οι μεγάλοι και σωστοί σύλλογοι, εκτός έκτακτων περιπτώσεων (βλέπε Dorsey) κλείνουν νωρίς τα ρόστερ τους, και κάνουν μια διορθωτική κίνηση τον Δεκέμβριο.

    Μήπως θεωρείς λάθος και τις ανανεώσεις;! Ε ρε γλέντια ασχετοσυνης! 2023 είμαστε.. εδώ μιλάμε για A.I και κβαντικούς υπολογιστές και εσύ έχεις μείνει στον άβακα..

    Έχω κουραστεί να αναφέρω τα προφανή. Δεν ξαναπανταω σε troll, σας ενημερώνω για να ξέρετε. δεν έχω κάνει ποτέ επίθεση επί προσωπικού, μόνο οι μπασκετικές απόψεις και ο μπασκετικός διάλογος με ενδιαφέρει.

    Αυτά, και τέλος.

    Υ.Γ ευχαριστώ πολύ Dr. Seven, το εκτιμώ πολύ. Δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούμε σε όλα. Απλά να υπάρχουν αγνές προθέσεις και διάθεση για πολιτισμένο μπασκετικό διάλογο.

    Άλλωστε γι' αυτό λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα, για να ενημερωνόμαστε, αλλά και να επικοινωνούμε. Κάποιοι δεν θέλουν διάλογο, προτιμούν σιωπή και απουσία για τους δικούς τους εγωιστικους λόγους.

    Φυσικά κανείς δεν μασάει από αυτά! Σιγά μην πέσει λογοκρισία για το επόμενο 5αρι ή 3αρι. Έλεος δηλαδή! Σιγά το θέμα κιόλας!

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Εν τελει επικρατησε το μπασκετ απεναντι στην παλη.Σφυριξαν οι διαιτητες τις επαφες και για τις δυο ομαδες (δινοντας ενδεχομενως τα σπορακια σε μας) το μπασκετικο βρωμοξυλο της "τουρκικης λιμοζ" επιτελους τιμωρηθηκε (στο ημιχρονο ειχαν 3 φαουλ ο Καλαθης και 3 ο Μοτλευ) εμφανιστηκε επιθετικα ο Παπανικολαου του οποιου την σημαντικοτητα ειχαμε επισημανει και που μεχρι χτες ειχε κινηθει σε ρηχα νερα, ο Σλουκας διαβασε και παλι μαεστρικα οτι του εδωσε η φενερ και καπως ετσι η ομαδα μας πηρε σχετικα ευκολα- φτανοντας μαλιστα στο φετινο μεσο ορο ποντων της- αυτο που δικαιουνταν, την προκριση της σε δευτερο σερι φ4 και απο σημερα ετοιμαζεται να τα δωσει ολα για την κουπα.Συγχαρητηρια σε ολους απο προεδρους κοουτς παικτες και staff και ευχομαι στο Καουνας να ερθει και το πολυποθητο τεταρτο.
    Να μιλησουμε τωρα για τακτικη κλπ δεν εχει νοημα και θα ηταν και αστειο μετα απο μια τοσο μεγαλη επιτυχια.Το μονο που θα πω ειναι οτι οταν κερδιζεις ενα τοσο κρισιμο παιχνιδι εχοντας μολις 21.1% τριποντο και ασιστ/λαθη 16/12 λεει πολλα για το ποσο ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ειναι αυτο το συνολο του Μπαρτζωκα.

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

    To παιχνιδάκι χθες ήταν εύκολο. Τελείωσε στο ημίχρονο όπως ήταν αναμενόμενο. Κάναμε τη πλάκα μας, πήγαμε στα 5 ματς για τα έσοδα όπως κάνουμε κάθε φορά, έγινε μία καλή προπόνηση σε σχέση με το να παίζαμε με καμία μπασκόνια ή ζαλγκίρις και πάμε πανέτοιμοι για τη τελική φάση. Δύο ματς, ο πιο έτοιμος πνευματικά παίρνει τη κούπα και πάει σπίτι του να γιορτάσει. Έχουμε τη σωστή αναλογία στρατιωτών και ηγετών, αν έρθει η μονακό θα πληρώσει τη φετινή της μέχρι τώρα ασέβεια, και πάμε μετά για τη ρεαλ , λέω εγώ τώρα. Σλούκας έτοιμος Παπ έτοιμος Βεζε έτοιμος, λίγο ο γουόκαπ μου τα χάλασε αλλά ρέφαρε ο Κέιναν που έπαιξε και τρελή άμυνα. Ο Μπλακ έδειξε εμπειρία και μου άρεσε πολύ. Πίτερς και Μπολο πρέπει να βοηθήσουν πιο πολύ . Πάμε γερά, δύο ακόμα ματς.

  • Xero-Las
    Xero-Las Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 16:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Η λέξη είναι ΠΡΕΜΟΥΡΑ (ιταλική) ούτε ΤΡΕΜΟΥΡΑ ούτε ΚΕΜΖΟΥΡΑ

    Ατόφια η ιταλική λέξη premura (ουσιαστικό θηλυκό), η βιασύνη και μ΄ αυτή την έννοια τη χρησιμοποιούμε κι εμείς. Σ΄ έπιασε – λέμε- πρεμούρα.

  •   GEO
    GEO Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 16:16 Σύνδεσμος σχολίου

    R.g ένα μήνυμα μου που δεν ήταν ούτε προσβλητικό ούτε εριστικό δεν πέρασε ευχαριστώ πάντως για την φιλοξενία εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια και συγχαρητήρια στην ομαδαρα μας που μας εκανε για ακόμα μια φόρα περήφανος

    REDGOAL: Ξαναστείλτο φίλε. Δεν σβήσαμε μήνυμα που δεν παραβίαζε κανόνες κλπ. Αν δεν είχες καλό σήμα, μπορεί να μην έγινε καν upload

  • Νικη
    Νικη Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 16:16 Σύνδεσμος σχολίου

    @Τάσος 7 οπως τα λες..επισης συμφωνω οτι λειπει ο Σπυρος Μανωλακος..επρεπε να ναι εδω ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΙ ανελειπως ,ανελεητα κι ανερυθριαστα , οταν με δυο ηττες απο φενερ βγηκαν τουρκολαγνοι ,κρυφοπρασσινοι και μηδενιστες και το τι διαβασαμε δεν λεγεται..
    Την αθλια ποιοτητα της φενερ απο αποψη ανθρωπινου δυναμικου την δειχνει η επιλογη Ηττουδη για προπονητη και Δεδα για βοηθου..το ποιον του το δα οταν ηταν στην ΑΕΚ ,γιατι ομολογω δεν το ξερα...Χωρια ο ιδιοκτητης της που επαθε υστερια με τα λεϊζερ..ηρεμησε τουρκε , εσυ στο γηπεδο σου κοντεψες να βαλεις φιλαθλους και στον σβερκο των παιχτων

  • Νικος 7
    Νικος 7 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε Ρεντγκολ μεθαυριο ομως θα προπονησουν στην Εθνικη ΜΑΣ, τον Σλουκα αυτοι που του εριχναν καταρες....

    Με τι μουτρα θα τον αντικρυσουν;;;;

    ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ...

    ΣΛΟΥΚΑ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

    REDGOAL: Και τί να κάνεις ρε φίλε; Τα σκουπίδια κατέληξαν στον σκουπιδοτενεκέ...

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    @Dr. Seven
    Παίξαμε πολύ έξυπνα χτες. Αντί να περιμένουμε να δούμε αν θα μας μπούνε τα τρίποντα ή όχι, πήγανε σε ματς με λίγα μακρινά σουτ και χτύπησαν κοντά στο καλάθι. Είδαμε για άλλη μια φορά ότι στα ζόρικα ματς, εκεί που παίζετε η σεζόν, το rotation μικραίνει κι οι βασικοί παίζουν περισσότερο. Ο Φαλ έπαιξε 33 λεπτά, ο Παπ 35-36.
    Για το Γουίλμπεκιν που γράφεις, ειλικρινά δε βλέπω σε τι παραπάνω θα προσέφερε χτες τη Φενέρ. Μπορεί κι αν έπαιζε, η Φενέρ να έχανε ευκολότερα. Ο Γκούντουριτς είχε 8/12 τρίποντα, όταν η υπόλοιπη Φενέρ είχε 0/15. Αυτός τους κράταγε στο παιχνίδι. 25άρα ήταν να φάει χτες η Φενέρ. Κι αυτοί που εκθειάζαν τον Ηττούδη περί κόμπου στο Μπαρτζώκα κλπ κλπ, για μένα έκανα λάθος ολκής... 35λεπτα και 40λεπτα έπαιζαν ο Πιερ κι ο Ντέιβις... ναι του έλειπαν παίκτες, αλλά αυτός είχε μπάτζετ για να πάρει παίκτη.... πήρε Ντόρσεϊ, δεν μπορούσε να πάρει κι ένα φόργουορντ; Τους έσκασε κι ήταν λογικό. Ειδικά αυτός ο Χέις-Ντέιβις δεν είχε λογική αυτό που έκανε στα 4 πρώτα ματς που έπαιξε εξαντλητική άμυνα το Βεζένκοφ κυνηγώντας τον παντού, σκόραρε αβέρτα κι έπαιζε 37-40 λεπτά.
    Τέλος για τον Κάνααν τα χω γράψει πολλές φορές... χρειαζόταν χρόνο γιατί από μπάσκετ αλάνας που έπαιζε έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια ομάδα με πολύ σύνθετα συστήματα... αν παραμείνει, θα έχει προσαρμοστεί και μπορεί να είναι καλύτερος και επιθετικά.... ωραία η άμυνα που παίζει, αλλά χρειαζόμαστε κι ένα 2άρι που να είναι πιο τακτικός επιθετικά... είναι 50-50 στο να μείνει ή να φύγει... αν τώρα κάνει ματσάρες στο Φ4, η πλάστιγγα προφανώς και θα γείρει στο υπέρ του.
    Για το Φ4 ο ημιτελικός θα είναι πιο μεγάλο ζόρι απ τον τελικό (αν πάμε)... τη Μονακό τη φοβάμαι κυρίως γιατί αν δούνε ότι το ματς τους στραβώνει ξεκινάνε το ISO (ειδικά ο Τζέιμς) κι εκεί τις πιο πολλές φορές, πίνουμε θάλασσα.... προτιμώ να περάσει η Μακάμπι. Ρεάλ-Μπαρτσελόνα δε τρομάζουν.
    Εύχομαι το conclusion της φετινής ευρωλίγκας να είναι:
    Νικητής: Ολυμπιακός
    MVP σεζόν: Βεζένκοφ (νομίζω ότι η μόνη περίπτωση που ίσως να το έχανε, θα ήταν αν δεν πηγαίναμε Φ4)
    MVP Φ4: Σλούκας (on fire και αξίζει και με το παραπάνω μια ατομική διάκριση)
    MVP τελικού: Παπανικολάου (όπως στα 20 του στην Πόλη)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μπασκετικό... ρεσιτάλ 92-58 τη Μπάρτσα

Παραδίδοντας... μαθήματα μπάσκετ στη Μπαρτσελόνα, ο Θρύλος αυτή τη φορά...

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον...

Επίσημη παραδοχή Euroleague για αδικία σε ΟΣΦΠ

Παραδοχή λάθους για τη φάση με την επαναφορά του Τόμας...