roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Έπος... Θρύλου στην Αγγλία 2-4 τη Βίλα

underarmor
redwell

Ένας... ονειρικός Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στον πρώτο ημιτελικό του Conference League με 2-4 και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη την επόμενη εβδομάδα.

Κόντρα στην 4η ομάδα της φετινής Premier League, ο Ολυμπιακός άριστα στημένος τακτικά επέβαλλε το δικό του τέμπο και πήρε ένα ιστορικό διπλό, χάρις το χατ-τρικ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί (16’, 28’, 56’ πέν.) και το γκολ του Σαντιάγο Έσε (67’). Η Βίλα ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 με τους Γουότκινς (45’+1’) και Ντιαμπί (52’), έχασε πέναλτι (δοκάρι κι άουτ) με τον Ντίαζ, όμως η βραδιά ήταν κατακόκκινη. Και σε μία εβδομάδα (9/5, 22:00) στη ρεβάνς στο Φάληρο ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να «σφραγίσει» για πρώτη φορά στην Ιστορία του την πρόκριση σε τελική ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Άστον Βίλα στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και στο 6′ απείλησε με το σουτ του Ρότζερς έξω από την περιοχή, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Τζολάκης. Στο 14′ επίσης είχε καλή στιγμή σε μακρινό σουτ του Ντάγκλας Λουίς, με τον Τζολάκη να ενεργεί και πάλι σωστά.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα. Στο 16′ ο Τσικίνιο έκανε την κάθετη πάσα, ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ και με ωραίο πλασέ άνοιξαν το σκορ στον αγώνα. Λίγα λεπτά μετά ήρθε και το 0-2, όταν ο Τσικίνιο άλλαξε με τον Φορτούνη, η μπάλα πήγε στον Ποντένσε ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί κοντρόλαρε και πλάσαρε για το 0-2 του αγώνα.

Στο 39′ ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή, όταν ο Φορτούνης βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ από τα δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πήγε άουτ. Η Άστον Βίλα μπόρεσε να μειώσει και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιαμπί έκανε την κάθετη πάσα και ο Γουότκινς με πλασέ έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52′. Πάσα του Μπέιλι, πλασέ του Νταμπί από πλάγια θέση δεξιά σημείωσε το 2-2.

Ο Θρύλος όμως μπόρεσε να αντιδράσει αμέσως και στο 55′ κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Ντάγκλας Λουίς σε κεφαλιά του Ρέτσου μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 56′ ο Ελ Κααμπί και «έγραψε» το 2-3, πραγματοποιώντας ο ίδιος το χατ τρικ μέσα στην Αγγλία. Και στο 67′ ήρθε και το 2-4 με το σουτ του Έσε έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι να πιέσουν, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία στο 80′, όταν ο Τσικίνιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή επάνω στην κίνηση, αλλά έδιωξε ο Όλσεν.

Ένα λεπτό μετά η Άστον Βίλα κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Κάρμο στον Ντουράν. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 84′ ο Ντάγκλας Λουίς, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 90+3′, με τον Φορτούνη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά κατέληξε άουτ και έτσι έμεινε το 2-4 με το Θρύλο να κάνει ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του UEFA Europa Conference League, ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στις 9 του μήνα στο Καραϊσκάκη.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Καμπί.

 

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Ποδόσφαιρο

77 σχόλια

  •   GEO
    GEO Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 18:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδιά μην ας μη το κουράζουμε το ελληνικό πρωτάθλημα κσι οι αμάδες του συμμετέχουν σε αυτό είναι τρίτης ταχύτητας και κατηγορίας και σε αυτό έχουν πολλοί παράγοντες ευθύνη και την μεγαλύτερη όλων οι παράγοντες που ενασχολουνταια αυτό ενδιαφέρονται κυρίως για την αυτοπροβολή τους και για πολιτικό οικονομικές επιδιώξεις άσχετες τις περισσότερες φορές με το ποδόσφαιρο Σίγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστων που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο από πλευράς ταλέντου και ποιότητας εκτός κάποιον μεμονωμένων περίπτωσεων αλλά και διαφορετικά να ήταν τα πράγματα δεν πιστεύω να ενδιαφέρονταν να φτιάξουν ανταγωνιστικες αμαδες σε ευρωπαϊκο επίπεδο κρατώντας τα παιδιά αυτά και πλεσιωνοντας τα με ξένους πρωτοδευτερης ταχύτητας και αξίας Και τα πρωτάθληματα Βελγίου η της Σκωτίας δεν είναι πρωτοκλασάτα έχουν ομως υποδομές και τεχνογνωσία και ανθρώπους που αγαπάς και ενδιαφέρονται για το αντικείμενο ππυ λέγεται ποδόσφαιρο Αντε λοιπόν και πείτε παιζουμε τσαμπιομς λινγκ μέχρι τον αύγουστο θα κρατήσει το πανηγύρι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν κάποια αμαδα περάσει ομίλους 1 2 Χ θα είναι η συγκομιδή τους κανονικό προπο δηλαδή

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 09:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Η διαφωνία μου βρίσκεται στο γεγονός ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο (έστω και στην τρίτη τη τάξει), συνιστά μεγαλύτερη επιτυχία από την συμμετοχή στα προημιτελικά της σπουδαιότερης διοργάνωσης. Αν είχαμε προκριθεί τότε με την Γιουβέντους και παίζαμε ημιτελικά με Μάντσεστερ Γ., τότε θεωρώ κι εγώ ότι μόνο η κατάκτηση του Κονφερενς θα την ξεπερνούσε.

    Πάντως είναι απίστευτα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Είναι ωραίο να είσαι Ολυμπιακός (έτσι κι αλλιώς) και τα καλύτερα έρχονται!

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 09:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Να 'σαι καλά φίλε ARAFAT! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και σε εσένα και στους οικείους σου!

  • ARAFAT
    ARAFAT Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 04:33 Σύνδεσμος σχολίου

    @Jiannis77, καταρχάς καλή Ανάσταση σε σένα προσωπικά και τους ανθρώπους που αγαπάς.
    Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε φίλε. Αν διαβάσεις προσεκτικά τι γράφω, λέμε περίπου το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια.

  • Jiannis77
    Jiannis77 Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε ARAFAT σχετικά με αυτά που γράφεις στο ΥΓ, θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας μας από άποψης γοήτρου, πρεστίζ και δυσκολίας είναι μέχρι σήμερα η συμμετοχή στα προημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ το 1999. Από πλευράς καθαρά φάσης της διοργάνωσης, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η συμμετοχή στα ημιτελικά του Κονφερενς φέτος.

    Αντίστοιχα η κορωνίδα των επιτυχιών των βάζελων είναι ο τελικός του 1971 στο Πρωταθλητριών. Μετά είναι οι ημιτελικοί του 1996 (Τσαμπιονς Λιγκ) και του 1985 (Πρωταθλητριών). Σαφώς και η πορεία της ομάδας του Ρότσα ήταν απείρως πιο δύσκολη από αυτή της ομάδας του Πούσκας, αλλά στο τέλος μετράνε οι τίτλοι. Όλα τα υπόλοιπα έπονται, καλώς ή κακώς.

    Αν δηλαδή καταφέρουμε να πάρουμε το Κονφερενς, θεωρείς ότι θα υπάρχει βάζελος που δεν θα το ζηλέψει και δεν θα το "αντάλλαζε" και με τις 3 προηγούμενες επιτυχίες τους;

  • ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ
    ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 22:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Γαυρος62

    Γεια σου ρε σειρα μαγκα αδερφε Ολυμπιακε !!!!!! Ο,τι καλυτερο φιλε μου χρονια πολλα καλη ανασταση!!!!!!!!!!

  • ARAFAT
    ARAFAT Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 15:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τη πρώτη στιγμή που ήρθε ο Μεντιλίμπαρ έγραψα ότι είναι η κορυφαία κίνηση του Μαρινάκη μετά τον Ερνέστο. Ανώτερος προπονητής από Μαρτίνς και Μίτσελ σίγουρα. Και αναμφισβήτητα προπονητής που δεν του αξίζουν ταμπέλες όπως Πετσάλνικος, Ραν-τα-πλάν, Παράσχος της Ισπανίας, κλπ.
    Ωστόσο, μιλάμε για προπονητή που διδάσκει σταθερά ένα ιδιότυπο ρισκαδόρικο ποδόσφαιρο υψηλού πρέσινγκ που φέρνει όλες τις γραμμές μπροστά, ποδόσφαιρο που δεν το προσαρμόζει ποτέ ανα αντίπαλο (μάλιστα είναι τόσο ειλικρινής που το παραδέχεται φόρα-παρτίδα!), ποδόσφαιρο που μπορεί να "τιμωρηθεί" από 100% συγκεντρωμένες στον αγώνα ομάδες (που δεν ήταν χθες η Βίλα για λόγους που σχετίζονται με την αγγλική νοοτροπία, αλλά δεν είναι της παρούσης) και από ομάδες με καλό bild-up (που διαθέτει η Βίλα αλλά δεν το έπαιξε επαρκώς, αλλά διαθέτουν και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στα καθ'ημάς!).
    Μιλάμε δηλαδή για προπονητή ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΙΠΕΔΟΥ αναμφίβολα, αλλά ταυτόχρονα για προπονητή που είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ του ανθρώπου που μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις... Δείτε το βιογραφικό του και θα καταλάβετε. Είναι η φύση του τέτοια.

    Έστω, λοιπόν, κι αν η πρόσληψη του Μεντιλίμπαρ έγινε με τον Μαρινάκη ευρισκόμενο σε καθεστώς μεγάλης πίεσης, έστω κι αν ήταν μια κίνηση έσχατης απελπισίας προκειμένου να καλύψει ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (πελάτες του Παναθηναϊκού του Γιαννάκη Αλαφούζου έχουμε γίνει εσχάτως, μην το ξεχνάμε), οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Μαρινάκης κυριολεκτικά τζόγαρε με τη πρόσληψη ενός σπουδαίου προπονητή - του 4ου μέσα στη σαιζόν. Και εγώ προσωπικά, πάντα δίνω ένα credit στους ανθρώπους που ρισκάρουν γενικά στη ζωή.
    Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι το "τζογάρισμα" δείχνει μέχρι στιγμής επιτυχημένο, δεν παρέχει (κατα τη γνώμη μου πάντα) το δικαίωμα στον Μαρινάκη, ενώ ήταν εξαφανισμένος για κάποιους μήνες (μόνο φωτογραφίες του από τη Νότιγχαμ βλέπαμε) να περιφέρεται εν είδει Ρωμαίου στρατηλάτη μέσα στο Villa Park και να καρπώνεται μια αποθέωση που δεν του αξίζει.
    Άλλο το credit, άλλο η αποθέωση. Η αποθέωση πρέπει να είναι 100% για τον Μεντιλίμπαρ (κυρίως αυτόν) και τους παίκτες. Στον Μαρινάκη αξίζει απλώς ένα credit επειδή τζόγαρε. Ε, δεν θα τον αποθεώσουμε κιόλας επειδή τζόγαρε για να διορθώσει τα δικά του εγκλήματα!

    ΥΓ/ Παρεπιπτόντως: ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν αλλά θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναγράψει. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ (το τονίζω: ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) η μεγαλύτερη, η πιο "κλασσάτη" ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού είναι το 1998. Έπαιξε στους 8 του Champions League(!!!) απέναντι στη Γιουβέντους (ποια Άστον Βίλα τώρα μπροστά στη Γιουβέντους των Ανιέλι) και αποκλείστηκε μέσα σε ένα κατάμεστο από 80.000 Ολυμπιακούς ΟΑΚΑ κυριολεκτικά στο τσακ!!!
    Για 5 λεπτά δεν περάσαμε στους 4 του CHAMPIONS LEAGUE. Μιλάμε για CHAMPIONS LEAGUE τώρα.. Ποιο Conference.. Να έχουμε μια αίσθηση των αναλογιών..
    Εξηγούμαι λοιπόν: μόνο αν κατακτήσουμε το Conference League φέτος, δηλαδή αν πάρουμε τη κούπα, το τονίζω: ΤΗ ΚΟΥΠΑ (όχι μια απλή συμμετοχή στο τελικό!),..ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα υπερβούμε την επιτυχία του 1998.
    Καταλαβαίνω ότι την εποχή Μαρινάκη έχουν κατέβει οι προσδοκίες του κόσμου, από ομάδα επιπέδου Champions League που ήμασταν επι Κόκκαλη γίναμε ομάδα επιπέδου Conference(!!!), καταλαβαίνω επίσης ότι ένα μεγάλο κόσμου έχει αγοράσει τα αφηγήματα πως "άλλαξαν οι εποχές" και όλα αυτά τα ωραία που σερβίρονται τη τελευταία δεκαετία, αλλά δεν θα πάθουμε λοβοτομή. Δεν θα αλλοιωθεί εντελώς η κρίση μας..

  • antartis_8
    antartis_8 Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 14:23 Σύνδεσμος σχολίου

    μάγκες ζούμε τεράστιες στιγμές . Ο Θρύλος μας χαρίζει απίστετές χαρές . Και τώρα είναι άλλη μια στιγμή που πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας κι εμεις οι φίλαθλοι ( οχι τα αούγκανα ) .
    Βλέπω nicknames που σχοιάζουν εδω καιρο και πολύ καλα κάνουν , που έχουν εκφράση απόψεις λάθος κατ εμε παρασυρόμενοι είτε απο την μάζα είτε απο το συναίσθημα . Τα βάζουν με παίχτες δοιήκηση με όλους .
    Μήπως πρέπει να αλλάξουν άποψη αυτοι που έλεγαν για τον Ιμπόρα , τον Ρέτσο , τον Φορτούνη , τον Εσε , τον Γιόβετις , τον Καρεμπέ , τον Κορδόν ? Δεν είναι κακό να άλλαζουμε γνώμη για κάτι . Βελτιωνόμαστε !
    Δεν μπορούμε να κρίνουμε εύκολα παίχτες όταν δεν υπάρχει σοβαρο πλάνο , ενός σοβαρου προπονητη . είναι δύσκολο γιατι θα πρέπει να παρατηρείς πράγματα εκει που δεν παίζεται η μπάλα . Ο Ιμπόρα είναι το πιο τρανο παράδειγμα . Εχει τρομερή ποιότητα σαν παίχτης . Φοβερές αποφάσεις . Και ήταν το ίδιο παο την αρχή . Αλλα τι να δείξει όταν παίζαμε ποδόσφαιρο - τένις , με 4 πίσω , 2 στην μέση του πουθενα και 4 μπροστα με τον Μαρτίνεζ ? Για τον Καρναβάλιάλ δεν έχω να πώ τίποτα . Τα έχω πεί όλα . Η ιστορία μιλάει απο μόνη της .
    Θα περάσουμε και θα το πάρουμε . Εκει που έφτασε η ομάδα πλέον ήμαστε φαβορι

  • Gavros aigio
    Gavros aigio Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ψυχραιμία αδέρφια μένουν αλλά 90λεπτα..δεν θα είναι εύκολο...αν περάσουμε την βίλα που πιστεύω θα περάσουμε θα το σηκώσουμε..οποίος και να είναι αντίπαλος θα τον καταπίνουμε δεν γλιτώνει... Μας το χρωστάς μωρη ταναπου μπάλα...τόσα χρόνια ...

  • Γαύρος 62
    Γαύρος 62 Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 12:54 Σύνδεσμος σχολίου

    @Αναστόπουλος Μουστάκας. Καλημέρα και σε εσένα φίλε μου. Ναι! Αυτόν εννοώ, τότε είχαμε ομάδα για αντίστοιχη πορεία με του βάζελου αλλά δεν είχαμε τους γνωστούς, διαχρονικούς, αστάθμητους παράγοντες υπέρ μας. Τέλος πάντων, καλύτερα έτσι, με δυσκολία, με αδικία, με λάθη μας, είναι πιο γλυκιά και γνήσια η επιτυχία γι'αυτό άλλωστε είμαστε οι περισσότεροι και φανατικότεροι όλων γιατί όλα έρχονται δύσκολα. Πολλά φιλιά σε όλους και καλή Ανάσταση.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more

Με ΠΑΟΚ, Νιούκαστλ και Αταλάντα στο 2.75

Το κουπόνι της Τετάρτης (15/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Στην αγγλική Premier League, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ήθελε τίτλο την έστειλε για... χΌρτα 2-0

Νίκη και κατάκτηση του τίτλου μέσα στο Καραϊσκάκη ήθελε η...

«Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα από μένα»

Ο Αίζάια Κάναν δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του...

Γλέντι... Θρύλου 92-75 την ΑΕΚ

Πατώντας το... πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος...