roumeliotis

Carwiz

Τρελαμένος... Ίγκι με Θρύλο και Μπαρτζώκα

casino loutrakiou
redwell

Στον... έβδομο ουρανό "πετάει" ο Ίγκνας Μπραζντέικις με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Ζαλγκίρις στον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι θα τεθεί υπό τις οδηγίες του τρεις φορές κορυφαίου προπονητή της Ευρωλίγκας.

Ο Ίγκι όπως είναι το... υποκοριστικό του, δεν το έκρυψε από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους των Πειραιωτών και στον Coach-B πως ονειρευόταν να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να διεκδικήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας έχοντας την καθοδήγηση του Έλληνα τεχνικού και του σταφ του.

Μια επιθυμία και μια τρέλα για να πιάσει... Λιμάνι η οποία εκτιμήθηκε πολύ από τους ερυθρόλευκους καθώς πλέον με τη φυγή του τοξικού ψευτοηγέτη, στο ρόστερ υπάρχουν μόνο παίκτες που γουστάρουν στο μάξιμουμ να βρίσκονται στην ομάδα. 

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

53 σχόλια

  • Nickel
    Nickel Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 17:12 Σύνδεσμος σχολίου

    @Red7Arrow Δεν είναι επιχείρημα το "αν ήταν παιχταράς θα τον κοίταζαν και άλλοι". Φυσικά και τον κοίταζαν και άλλοι αλλά πολλές φορές πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο κενό στο ρόστερ. Ή μια ομάδα μπορεί να σκέφτεται "ας τον δούμε άλλη μια χρονιά τι θα κάνει" και τελικά την πατάει γιατί προλαβαίνει άλλος. Με την ίδια λογική και τον Γουόκαπ και τον Φαλ θα τον είχαν πάρει άλλοι, να όμως που τους πήραμε εμείς. Ο δε Πίτερς δεν ξέρω τι θα κάνει στα δύσκολα, αλλά έχει από τα καλύτερα ποσοστά στο 3ποντο ανάμεσα στα 4άρια που παίζουν Euroleague. Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

  • Dark Red
    Dark Red Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 06:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Red, αληθεύει ότι ο Ευρωπαίος πρώην NBAer που μας έλεγες ειναι ο Καλινιτς;

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 23:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Arrourαιε δε βρέχει. Σε φτύνουμε. Μόνο μη σε χάσουμε τώρα που αρχίζουν τα ματσακια

  • Hoopfan
    Hoopfan Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 22:44 Σύνδεσμος σχολίου

    φιλε gogos ο Ολυμπιακος των Αγγελοπουλων εχει παραδοση στην επιλογη πραγματικα ταλαντουχων παικτων απο τον Μπουρουση τον Σοφο τον Βασιλοπουλο τον Πριντεζη και τον Μαυροκεφαλιδη , τον Τεοντοσιτς , τον Σλουκα , τον Μαντζαρη , τον Παπανικολαου μεχρι τους Μιλουτινοφ , Βουκσεβιτς και Ποκουσεφσκι .... ετσι τωρα απεκτησε τον παικτη με την μεγαλυτερη προοπτικη ( μαζι με τον Ρογκαβοπουλο ) τον Τανουλη αλλα και το καλυτερο 'κορμι' απο τους νεους παικτες τον Νταψη ( απο το εφηβικο του ΠΑΟ μαλιστα ) που εχει το potential να γινει ο επομενος μεγαλος 7footer του Ελληνικου μπασκετ μετα τους Παπαδοπουλο και Μπουρουση ... Χουγκαζ Μαντζουκας Σαμοντουροφ και Αβδαλας εχασαν πολυτιμο χρονο στον περιοδευοντα θιασο και πολυ δυσκολα θα κανουν το step up παρολο που εχουν προσοντα ... οι συνεχεις αλλαγες προπονητων ειναι οτι χειροτερο για εναν νεαρο παικτη ... στη θεση του Ολυμπιακου θα παρακολουθουσα στενα τον Λιοτοπουλο που εχει αποφασισει να διασχισει τον Ατλαντικο φετος , ενας ιδιατερα ταλαντουχος παικτης για τον οποιον θα ακουσουμε θετικα πραγματα αρκετα συντομα ... υπαρχουν βεβαια ηδη καποια ταλαντουχα παιδια στις ταξεις του Ολυμπιακου οπως ειναι ο Ροζακεας ο Παπασταυρου και ο Αμποσι που αν προσεχθουν και παρουν παιχνιδια στο σωστο περιβαλλον ως δανεικοι εχουν την προοπτικη να φορεσουν καποια στιγμη τη φανελα της Ανδρικης ομαδας ...

  • Hoopfan
    Hoopfan Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    like απο εμενα στον Andregon ....

  • Hoopfan
    Hoopfan Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε νουμερο Red7Arrow ο Μπραζντεικις εκτος του οτι στα 24 του εχει εμπειρια 3 ετων απο ΝΒΑ ειναι βασικος παικτης της Εθνικης Λιθουανιας και απο τους διακριθεντες στο τελευταιο παγκοσμιο ... ο Πιτερς εχει φαει με το κουταλι την ευρωλιγκα και μαλιστα με τη φανελα των 3 εκ των 4 κορυφαιων ομαδων της διοργανωσης ... ο Γκος βασικος ασσος της πρωταθλητριας Ευρωπης .. ο Μιλουτινοφ κορυφαιος σεντερ του πλανητη εκτος ΝΒΑ .. ο Σικμα απο τα κορυφαια 4αρια των τελευταιων 10 ετων στην ευρωλιγκα ....
    Ο ΠΑΟ πηρε δυο παγκοσμιως αγνωστους παικτες 3ης διαλογης απο το Eurocup και τον πρωην παικτη του Προμηθεα και αυτος παικτης Eurocup Γκραντ , εναν ηθοποιο αποτυχημενο μπαακετμπολιστα απο τα αζητητα του ΝΒΑ που δεν μπορει να βαλει ουυε βολη και τον γυαλινο Βιλντοζα ... ενας 34χρομος Σλουκας που σερνεται ακομα και στα φιλικα και ενας Λεσορ δεν μπορουν να αλλαξουν την τυχη αυτου του συνονθυλευματος ... αυτα γραφε τα στους συνοπαδους πανηγυρτζηδες που καθε χρονο χαφτουν το αφηγημα της επανεκκινησης ....

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο αυτά που διαβάζω και τις απαντήσεις ορισμένων απο εσάς προς αυτά που γράφω, δεν ειναι οτι κοροιδεύετε αυτά που λέω...ουτε που με νοιάζει. Αλλά παρατηρώ τελικά οτι ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ εντελώς το φετινο ρόστερ του Παναθηναικού και ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ οτι αυτα που λέτε τα πιστευουν και στην ομάδα ο Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του.

    Οι παιχτες που αποκτήθηκαν οπως ο Σικμα, ο Μπρασντέικις και η "νέα" μεταγραφή του Πίτερς, οταν θα καιει η μπαλίτσα θα δούμε πόσο θα προσφέρουν!!!

    Αν ο Μπρασντέικις ηταν παιχταράς θα τον κοιταζαν κι αλλες ομάδες.
    Δεν θα τον αγοράζαμε με 500.000€
    Και οπως λετε για καποιους παιχτες του παναθηναικου, οτι ηρθαν απο Eurocup, η οτι εκαναν μια καλη χρονιά και την ειδαν παιχταραδες, αυτος δηλ ο Λιθουανός τι εκανε και τι προιστορία εχει και τον λετε παιχταρά;

    Οι φετινές μεταγραφές, ειναι μεταγραφές που θα ειχαν αξία αν εμεναν Βεζενκοφ και Σλουκας στο ροστερ η αν εμενε ο Βεζενκοφ εστω.

    Χωρις αυτούς τους δύο, υπαρχει προβλημα.
    Θα το δειτε στα μεγάλα παιχνίδια.
    Ο ΑΝΕΥΡΟΣ ΠΙΤΕΡΣ νομιζετε οτι τωρα θα νιωσει πιο απελευθερωμένος και θα αρχιζει να τα στάζει απο παντου?
    Εχετε ξεχάσει τι καλαθάρες δυσκολες εβαζε και με συνεπεια ο Βεζενκοφ ; ; ;
    Από ποιους θα τα βρούμε αυτά ; ; ;
    Λαρετζάκης, Μακισικ, Παπανικολάου εχουν αποδείξει οτι ειναι παίχτες καλοι που ομως παιζουν ειτε στο 1ο ειτε στο 2ο μισό της χρονιάς.
    Θα τα περιμενετε παλι ολα απο αυτους ε?
    Καλα κρασα!!!

  • gogos
    gogos Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Θοδωρή μπορεί να έχεις δίκιο για Μαντζουκα σχετικά με την χημεια στον θρύλο, αλλά έχω αδυναμία σε ελπιδοφόρους νέους πόσο μάλλον σε Ελληνόπουλα..... Θα δείξει σύγγαυρε!!

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Andregon
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕ! (ΜΑΣ) ΕΛΕΙΨΕΣ!
    Άιντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά

    gogos ο Μαντζουκας έχει συμβόλαιο ως το 25 αλλά, σοβαρά τώρα, να τον κάνουμε τι; Ταιριάζει με το μπάσκετ που παίζουμε; Το πιθανότερο είναι το καλοκαίρι αφού έχει δουλέψει ένα χρόνο με τον Αχταρμαν να τον επεκτείνουν και να τον στείλουν δανεικό, αυτό λέει η λογική. Αλλά τρακιακος και λογική σπάνια συμβαδιζουν
    ΥΓ το σχόλιο "ακριβώς έτσι" που σου έκανα αναφερόταν στο μέγεθος και το βάθος της ομάδας μας. Λίγοι έχουμε δώσει βάση.

    ValhallaRising
    Το Λουτζη δυστυχώς δεν τον βλέπω να πραγματοποιεί το πολυαναμενόμενο step up φίλε μου.. και λέω δυστυχώς γιατί είναι και δουλευταρας, και καλός χαρακτήρας. Τον παμε. Ευτυχώς πάντως που το παιδί έχει κατανοήσει ποιες είναι οι δυνατότητες του και αυτά τα 2-3 πράγματα που κάνει τα κάνει καλα. Γι αυτό πάντα θα είναι ένας απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα.
    Ο Τανουλης είναι ακόμα πολύ πίσω αλλά δεν κρίνεται
    Ο Αμποσι αν και μικρότερος πιστεύω είναι πιο μπροστά. Κάτσε μην τον δούμε να κάνει άλματα φέτος
    Τέλος ο Πάπας (το πάω ανάποδα βλέπεις) κάνει μπαμ όπως είπες ότι έχει ρίξει πολλή δουλειά. Τον περιμένω φέτος ιεραρχικά να καβαλήσει το Λουτζη. Επειδή το επιτελείο ξέρει πολύ περισσότερα από έμας, αν δεις ότι μέχρι εκεί τα Χριστούγεννα τον φωνάζουν για ανανέωση σημαίνει ότι ετοιμάζεται για το βήμα παραπάνω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά μ αυτόν γιατί τον πιστεύω πολύ

    George ο Φουφουτος

  • Andregon
    Andregon Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 18:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Ολυμπιακός περίμενε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να υπογράψει μια πολύ καλή περίπτωση ελεύθερου (ή "προσεχώς" ελεύθερου) παίκτη στην αγορά έχοντας ως λογικές επιλογές θέσεων είτε γκαρντ είτε πλάγιο που θα καλύπτει το 3.
    Προφανώς μην βλέποντας κάποιος από τους ανωτέρω που είχε κυκλώσει ο κόουτς να μένει ελεύθερος στην Ευρωπαϊκή αγορά ή κάποιος ελεύθερος εξ Αμερικής να ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πληρωμή υψηλού buy out για έναν δυναμικό και ταλαντούχο παίκτη σε καλή ηλικία που άνετα μπορεί να καλύψει θέση γκάρντ ή πλάγιου ικανοποιώντας την επιθυμία του προπονητή.
    Το τονίζω αυτό διότι μεταγραφές αθλητών που δεσμέυονται με συμβόλαιο όπως αυτή του Μπραζντέϊκις δεν γίνονται στο πόδι, πρέπει να έχει προηγηθεί κάποια προεργασία και είναι προφανές ότι η ΚΑΕ γνώριζε εκ των προτέρων το υψηλό μπάϊ ουτ που απαιτούσαν οι Λιθουανοί σε προγενέστερη κρούση τους μιας και είχε ξανακουστεί τον τελευταίο μήνα ως ένας παίκτης που βρισκόταν πολύ ψηλά στην λίστα του κόουτς.
    Ισως μάλιστα η δήλωση της ΚΑΕ ότι δεν ασχολείται με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο να είχε περισσότερους του ενός αποδέκτες τότε ως μοχλός πίεσης για τον περιορισμό των υψηλών απαιτήσεων σε buy out που μπορεί να προέβαλαν οι ομάδες κάποιων παικτών που μας ενδιέφεραν.
    Με άλλα λόγια αποκτήθηκε ο παίκτης που ζητούσε ο προπονητής πληρώνοντας αδρά για να τον αποκτήσει και όχι μια οποιαδήποτε λύση ανάγκης (υπήρχαν πάμπολοι φτηνοί και ελεύθεροι) αφού συνειδητοποίησαν οι ιθύνοντες ότι η πληρωμή του buy out χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές ήταν πλέον μονόδρομος.
    Βέβαια για να συμβεί αυτό έχουν συντελεστεί 2 αντιφάσεις αφού ο παίκτης αγωνιστικά δεν έχει και μεγάλη σχέση με τα ονόματα που ακούγονταν στα ΜΜΕ (ειδικά από Αμερική μεριά) και επίσης ενώ αποφεύγουμε να πληρώνουμε την υπεραξία παικτών, τελικά πληρώσαμε αδρά το hype ενός παίκτη prospect παρότι είναι εμφανές ότι έχει υψηλό ταβάνι.
    Για μένα πάντως πρόκειται για μεγαλύτερη κίνηση από αυτή που κάποιοι φαντάζονται. Πρόκειται για all around και high motor παίκτη με υψηλό επίπεδο αθλητισμού και ταχυδύναμης ικανό να καμουφλάρει κάποιες υπαρκτές ελλείψεις αθλητικότητας στο ρόστερ μας και να μας ενισχύσει επιθετικά σε δύο θέσεις (2 και 3) και αμυντικά σε τρείς (2,3 και 4).
    Ανέκαθεν ο κόουτς Μπαρτζώκας ήθελε πάικτη που να μπορεί να ποστάρει από θέση 3 και γι'αυτό τον λόγο ψαχνόταν στο παρελθόν με παίκτες όπως ο Lighty ή ο Colson. Ο παίκτης αυτός έχει και την ικανότητα να ποστάρει (σε θέσεις 2-3) και το μέγεθος και ως εκ το τούτου επιδιώκει το παιχνίδι με επαφές προκαλώντας φθορές απο φάουλ στις αντίπαλες ομάδες.
    Είναι επίσης καλός χειριστής και διαθέτει καλή ντρίμπλα και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για πλάγιο (που συνήθως είναι μόνο 3 n D) αφού θα μας δώσει έξτρα καταστάσεις στο χαμηλό ποστ και ένα ακόμα όπλο για τον κόουτς στη δημιουργία από μέσα προς τα έξω. Με άλλα λόγια στο επιθετικό κομμάτι θα τρέξει pnr, θα χτυπήσει αλύπητα σε close out καταστάσεις, θα κόψει προς το καλάθι, θα χτυπήσει στο τρανσίσιον και κυρίως δεν θα είναι εύκολο να αναχαιτιστεί επιτιθέμενος σε άμυνα με αλλαγές.
    Εδώ υπάρχει βέβαια ένα θεματάκι αφού ναι μεν εντός περιμέτρου θα είναι πολύ επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα όμως εκτός αυτής δεν φαίνεται τόσο σταθερός σουτέρ από μακρινή απόσταση. Δηλαδή σε καταστάσεις iso θα έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας είτε παίρνοντας τον διάδρομο προς το καλάθι (slasher), είτε εκτελώντας μετά από ντρίμπλα από μέση απόσταση (midrange). Εχει όλα τα στοιχεία να γίνει ένας καλός/σταθερός σουτέρ μακρινής απόστασης μιας και δεν του λείπει η καλή μηχανική και η ψυχολογία (είναι μια χαρά στο κομμάτι της απόφασης) όμως στον συγκεκριμένο τομέα θα χρειαστεί βελτίωση. Τα εκ διαμέτρου αντίθετα ποσοστά του από το τρίποντο σε επίπεδο Euroleague και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας μιλάνε από μόνα τους.
    Τέλος είναι πολύ ικανός ριμπάουντερ (επιθετικά και αμυντικά), είναι σίγουρα ιδανική περίπτωση για μια ομάδα που αρέσκεται να αμυνεται με αλλαγές ακόμη και αν δεν είναι αμυντικός εξολοθρευτής μιας και έχει όλα εκείνα τα φυσικά εργαλεία που απαιτούνται για να γίνει. Ειναι παίκτης υψηλής έντασης, δεν θα χαθεί στις περιστροφές ούτε θα σκεφτεί να σπάσει το αντίπαλο σκρίν όμως η βιαστική σύγκρισή του με τον Γουόκαπ στο αμυντικό κομμάτι είναι μάλλον ατυχής.
    Επίσης η απόκτησή του έρχεται σε αντίφαση με την ύπαρξη του Μακίσικ όμως θεωρώ ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας κάτι έχει στο μυαλό του out of the box. Εκτός αν υπάρχει κάτι (σοβαρός τραυματισμός ή κάτι άλλο) που δεν ξέρουμε.
    Αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν τον νέο παίκτη μας προβληματικό χαρακτήρα ρίχνοντας ως συνήθως λάσπη στον ανεμιστήρα είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζαν και φαντάζονταν τον δικό τους Ισπανό νεοαποκτηθέντα ρολίστα ως καλαθομηχανή 3ων πόντων, τον ξένο προς το άθλημα Κωστακούμπο απειλή ως 3ο σέντερ και την απόκτηση επιθετικογενών και μικρού μεγέθους γκάρντ ως παίκτες που τους λείπει μόνο η θέληση για να αμυνθούν.
    Εμείς όμως έχουμε βασικές αρχές και αγωνιστικά κριτήρια βάσει των οποίων κάνουμε τις όποιες επιλογές μας αυστηρά από τον μπασκετικό χώρο. Δεν επιλέγουμε παίκτες που έχουν κάνει μεγαλύτερο ντόρο στο εξωτερικό ως ηθοποιοί από ότι ως μπασκετμπολίστες (βλ.Χουάντσο Ερνανγκομεθ, Καίλ Γκάϊ) αλλά παίκτες που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να υπηρετήσουν απαιτητικούς ρόλους στα πάρκε της Ευρωλίγκας και όχι στο Μπρόντγουέϊ ή στο Χόλιγουντ.
    Σίγουρα κάτι άξιο προσοχής χτίζουν οι απέναντι αφού τα υλικά τους είναι καλά (όπως ήταν και πέρυσι) αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ορθολογικό αφού ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει διαχρονικά και ο "κεκλιμένος πύργος της Πίζας" που στέκεται ακόμη παρά τις κακοτεχνίες στα θεμέλια του.
    Tέλος η πραγματική αξία των μεταγραφών εκατέρωθεν θα φανεί στο παρκέ, όχι στα χαρτιά και σίγουρα όχι με το έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποιος στην Euroleague, στο ΝΒΑ ή σε επίπεδο Εθνικής ομάδας αλλά τι θα κάνει από εδώ και στο εξής.
    Η μητέρα των μαχών πλησιάζει και σύντομα θα πάρουν άπαντες οπαδοί τις απαντήσεις που αναζητούν επί του πεδίου.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Απίστευτο ΣΕΦ, ελπίζω ΟΣΦΠ να πάρει κούπα»

Στο κανάλι της Ευρωλίγκας μίλησε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος...

Μέρα-ώρα του Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Η EuroLeague έκανε γνωστές τις ημέρες και τις ώρες των...

Πρωτοσέλιδα 03-05-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...