roumeliotis

Carwiz

Άστρο... Πάπας και 97-60 τον Απόλλωνα

casino loutrakiou
redwell

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Θρύλος για να πάρει... μπρος και να ισοπεδώσει στη συνέχεια τον Απόλλωνα Πάτρας με 97-60, έχοντας σαν κεντρικό πρόσωπο τον Τζορτζ Πάπας ο οποίος σημείωσε 16 πόντους και φυσικά οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το αήττητο στη Basket League με 12 στα 12.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεχώρισε για τον Θρύλο σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 17' λεπτά συμμετοχής, ενώ λαμπερή παρουσία είχε και ο Τζορτζ Πάπας, ο οποίος ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα σε διάστημα δύο λεπτών και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (4/6 τρίποντα), μένοντας στο παρκέ για 16' λεπτά.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν κάπως... χαλαρά στην πρώτη περίοδο, έχοντας ως πρωταγωνιστή με 3/3 τρίποντα τον ομογενή Τζορτζ Πάπας (16 πόντοι συνολικά, με 4/6τριπ.), όμως οι Πατρινοί ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί κι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση -με τον Αμερικανό Αλόνζο Βερτζ να δείχνει πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του- κι έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα καλάθι πίσω στο σκορ (17-15).

Από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα οι Πειραιώτες πάτησαν... γκάζι, ανέβασαν τη διαφορά στο σκορ και στην τρίτη την εκτίναξαν πάνω από τους 30 πόντους, φτάνοντας στο άνετο 97-60 και δίνοντας την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκουράσει την πρώτη γραμμή των βασικών του, ενόψει του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί την Παρασκευή (20/1, 21:00) στο ΣΕΦ με τη Ρεάλ για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ολυμπιακού ο Πάπας με 16 πόντους και θαυμάσια στατιστική (4/6τριπ., 1/1 διπ., 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο), ενώ τον ακολούθησε ο «διπλός» Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ έκλεισε τον αγώνα στο ντεμπούτο του με τον Απόλλωνα Πάτρας ο Βερτζ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 43-30, 70-44, 97-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (1), Βεζένκοφ 15, Παπανικολάου 4, Μπολομπόι 10, ΜακΚίσικ 9 (2), Λούντζης 6, Λαρεντζάκης 10 (1), Πάπας 16 (4), Φαλ 2, Σλούκας, Πίτερς 11 (3), Μπλακ 7.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Νίκος Βετούλας): Γκρίφιν 13 (3), Ντέιβις 8 (1), Σιλά 2, Φιλιππάκος 4, Καράμπελας 7 (1), Βερτζ 16, Μπόγρης 4, Βησσαρίου, Κάλουν, Κογιώνης, Μαστρογιαννόπουλος 6 (2).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

10 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 12:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδιά σε κάθε ομάδα δημιουργούνται πολλές "μικρές ιστορίες" και βοηθούν και στην εξέλιξη, αλλά και στο χαλάρωμα και στη δημιουργία θετικού κλίματος.

    Ο Πάπας είναι μία από αυτές. Θυμάμαι με Beverly τα ίδια γινόντουσαν, οι παίχτες τον είχαν σαν τον "πιτσιρικά=rookie", γέλαγαν αν έβαζε κάνα καλάθι, όμως τον στήριζαν και ήταν όλοι μία ομάδα. Από παιδάκι που τον θυμάμαι να κάνει προθέρμανση λες και θα έπαιζε 30 λεπτά (και δεν έμπαινε σχεδόν ποτέ) έκανε απίστευτη καριέρα ΝΒΑ..

    Ο Πάπας είναι o rookie που έσκασε από το πουθενά, είναι μία feel good story παράλληλη ιστορία που τρέχει με αυτή τη σπουδαία σεζόν. Εγώ προσωπικά δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν στον Ολυμπιακό αυτό το παιδί, και θα μπορούσε να παίξει και κάποια meaningful λεπτά, στα πρώτα του επαγγελματικά παιχνίδια.

    Τώρα στο σοβαρό κομμάτι, το παιδί έσκασε από το πουθενά και δείχνει 1ον) καλό μπασκετικό IQ και στοιχεία playmaker (είχε παιχνίδι με 7 ασσίστ), είναι πολύ δραστήριος χωρίς την μπάλα ΚΑΙ με την μπάλα 2) το release του είναι αξιολογότατο και δείχνει ότι έχει το range για επαγγελματικό πρωτάθλημα 3) είναι ΜΟΝΟ μερικούς μήνες στην Ευρώπη/Ελλάδα/Επαγγελματικό μπάσκετ, τα άλματα που έχει πράξει - ταυτόχρονα μάλιστα - είναι ενεδεικτικά ενός χαρακτήρα winner κατά την άποψή μου.

    Φυσικά τα αρνητικά τα δήλωσα ήδη, χρειάζεται δύναμη και μυικά κιλά, και καλύτερη κατανόηση του επαγγελματικού, ΑΛΛΑ και Ευρωπαικού μπάσκετ, που φυσικά είναι τεράστια μείον, κατά τη γνώμη μου αμυντικά δεν στέκεται σε σοβαρό παιχνίδι Euroleague, αλλά αν έχει δείξει αυτά τα στοιχεία ήδη, είμαι πολύ αισιόδοξος.

    Φυσικά θέλει κάνα 2 χρόνια συνολικά για να μπει καλύτερα στο rotation και να διορθώσει όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται σαν να έχει μεγαλύτερο upside από Λούντζη in the long run. Επίσης θεωρώ απαραίτητο να έχουμε έναν από Dorsey/Mitrou, σαν Ελληνικό κορμό, και σαν ρόλο στην ομάδα (φυσικά αυτή τη στιγμή ο Dorsey κοστίζει παραπάνω από τα διπλά χρήματα, και θεωρώ είναι και πολύ καλύτερος, αλλά και ο Mitrou έχει τσαμπουκά και σουτ σαν combo αν δεν μπορούμε να αγγίξουμε τον Dorsey. Φυσικά τον έναν τον φέρνεις σαν ηγέτη, τον άλλο σαν 4ο guard από τον πάγκο).

    Για τα υπόλοιπα, ο Λούντζης και ο Πάπας παίρνουν λεπτά συμμετοχής από το ίδιο καζάνι. Έχω εκφράσει την άποψή μου πολλές φορές ότι ο Λούντζης θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής είτε σε ειδικές αποστολές (κομάντο μαρκαρίσματα σε guard) είτε ακόμη και για ξεκούραση Σλούκα/Walkup που δείχνουν σημάδια κούρασης πολύ συχνά στο τελείωμα αγώνων. Φαίνεται ότι ο παίχτης έχει δουλέψει πολύ το τρίποντό του, και πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

    Για να το κλείσω, οι 2 παίχτες έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία, αλλά ο ένας παίζει επαγγελματικά 5-6 χρόνια, και ο άλλος 5-6 μήνες! Φυσικά αυτή τη σεζόν ο Λούντζης είναι πολύ μπροστά στην ιεραρχία, αλλά αν συνεχίσει να δουλεύει ο Papas, σε κάνα 2 χρόνια μπορεί να τον περάσει σε αξία, και σε εθνική και σε ομάδα. Επίσης μακάρι να βελτιωθούν και οι 2 αρκετά, ώστε να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλο (περισσότερο αμυντικογενής ο Λούντζης) και να παίζουν 1-2 γκαρντ, γιατί είναι και 5 ολόκληρα χρόνια νεώτεροι από τον Λαρεντζάκη, και σχεδόν άλλη γενιά.. όταν θα είναι στα 32-33 ο Λάρε και θα ξεκινάει φυσιολογικά η πτώση, τα άλλα παιδιά θα μπαίνουν στο peak της καριέρας τους (1993 Λαρεντζάκης/Mitrou, 1996 Dorsey, 1998 Λούντζης/Papas).

    Μακάρι από το πουθενά να βγει αυτός ο παίχτης, γιατί πάσχουμε σοβαρά σε έλλειψη παιχτών, και νομίζω ότι θα βρεθεί τρόπος να παίξει εθνική.

    Ελπίζω να σε κάλυψα @Kώσταςς με τις επεξηγήσεις..

  • Κωσταςς
    Κωσταςς Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 05:27 Σύνδεσμος σχολίου

    O Oλυμπιακος εχει ομαδαρα , εχει 10 - 0 με το βαζελο και παιζει την Παρασκευη με τη Ρεαλ για την πρωτη θεση στην Ευρωλιγκα και σε ματς που πηγε 97 - 60 καποιοι βρηκαν να πουν τα δικα τους ,ισως εχουν εμμονη με τη γκρινια καποιοι , ψαχνουν κατι παντα να πουν ενω η εικονα η γενικη ειναι καλη και ενω μαλλον ειναι λεπτομερειες η παραμυθια... ολα αυτα , ο αλλος λεει ο κοσμος φωναζε Παπας και οτι αυτα ειναι καραγκιοζηλικια , φωναζε για να στηριξει ενα νεο παιχτη που παει σιγα σιγα ν ανεβει σε ενα ματς που πηγε τοσο ξαναλεμε , μετα υπαρχει προπονητης δεν επιλεγει ο κοσμος ποιος θα κανει τι στην ομαδα . Αρα με λιγα λογια παλι κατι βρηκαν να πουν μερικοι απο το πουθενα . Ολα αυτα σε ματς με ρεκορ καριερας ( δικο του ) οπως και οταν ο Κανααν ειχε 7 τριποντα ειπαν στο Μπαρτζωκα κρατα τον μεσα να σπασει το ρεκορ , φυσιολογικο δεν ηταν τοτε αυτο ? Μετα ο αλλος λεει ο Λουτζης δεν πρεπει να νοιωθει καλα με τον Παπας οπως και ο Λαρετζακης , ο Λουτζης ειναι play maker με καλη αμυνα ο Παπας σουτερ αλλο το ενα αλλο το αλλο , μετα ο Λαρετζακης ειναι παιχτης βασικος πλεον ο Παπας μολις ξεκιναει δε ξερω αν γινεται αυτο που λες ( αυτο καταλαβε αυτος απο την ομαδα φετος οταν ολοι λενε για καλο κλιμα ? ) . Τελος παντων ας δουμε τι θα γινει με Ρεαλ γιατι ο κοσμος ισως ειναι ''για μνημονια ως να σβησει ο ηλιος'' ( καποιοι , οχι ολοι ) .

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Mακάρι Redgoal γιατι ο Μπολομπόι ειναι πολύ καλός παίχτης και από τους πιο αθλητικούς. Δεν ειναι αδιάφορος, εχει αυτο το στυλάκι το ψιλοsoft, αλλά ισως να μη τον βολεύει και η θεση που παίζει. Φαινεται πάντως πως δεν ειναι στα καλύτερα του. Καπως πεσμένος ψυχολογικά δειχνει.
    Ο Μπαρτζώκας τα χωνει σε όλους, αλλα αυτόν ξεκάθαρα τον εχει στη "μπουκα" περισσοτερο. Δεν ειναι τυχαιο αυτο που σας λεω ουτε ειναι τυχαίο που σε προηγουμενα παιχνίδια που δώσαμε οπως με την Αρμάνι στο ΣΕΦ, στο 2 λάθος τον εβγαλε εξω και δε τον ξανάβαλε! Ουτε οτι με την Μονακό δεν τον εβαλε ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν ξέρω την τακτική που εχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας, αλλα με τον συγκεκριμένο παίχτη τα κραξίματα και η αντιμετώπιση ειναι πολύ διαφορετικά απο οτι με τους υπολοιπους. Βγάζει μάτια αυτο...
    Αφου δε ξερετε κατι λοιπον, οκ...θα ειναι η ιδέα μου απλά.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 23:34 Σύνδεσμος σχολίου

    @DeCoupePe
    Φίλε σύγγαβρε; Υπήρχε ματς στο πρωτάθλημα που ο Λούντζης είχε 6 τρίποντα; 6/7; 6/8; Δε θυμάμαι. Ένα ματς δε λέει τπτ που κατά τη γνώμη μου ο Λούντζης δεν είναι απ τα πλέι μέικερ στυλ Κόνιαρη ή Μουράτου που είχαμε και όταν βάραγαν τρίποντο πετάγαν τη μπάλα λες κι είχε σκ..ά.
    Νομίζω ότι ο Λούντζης αν συνεχίσει μπορεί να γίναι ένας περιφερειακός με αξιοπρεπές σουτάκι. Ο Πάπας βέβαια, το έγραψα και πριν, πρόκειται για σουτέρ με χέρι αλφάδι. Όμως για να σταθεί σ αυτό το επίπεδο, πρέπει να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του (κυρίως άμυνα) και πρέπει και να δυναμώσει κιόλας. Στα ματς ευρωλίγκας, αν 'γράφει' ασύστολα, θα φάει ανελέητο ξύλο... θα πρέπει το κορμί του να μπορεί να αντέξει.

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    11-1... καλή χώνεψη

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 22:37 Σύνδεσμος σχολίου

    gp77
    ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣ
    ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕ ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Σημερα παρατήρησα το εξης, που εχω δει και σε αλλα παιχνίδια. Ο Μπολομπόι οταν κατι κανει λάθος η χασει τη μπαλα ακομα και αν δεν ειναι δικο του λάθος, ο Μπαρτζώκας τον κράζει ασχημα.

    Redgoal, γνωρίζεις κάτι σχετικά με το αν ειναι ικανοποιημένος απο αυτόν ο Μπαρτζώκας η αν βγαινει τπτ προς τα εξω για τη σχεση τους ως παιχτης και προπονητης? Λες να τον έχει ο Μπαρτζώκας για φευγιό..???

    REDGOAL: Σε όλους τα χώνει ο Μπαρτζώκας φίλε. Τον Μπολομπόι τον εκτιμά πολύ σαν παίκτη

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Λούντζης δεν πρέπει να νιώθει πολύ καλά με τον Πάπας, δεν ξέρω αν αγχώνει λίγο και τον Λαρεντζάκη! Πάμε για μεγάλους αγώνες με Ρεάλ και Μακάμπι, πάμε για 2 νίκες, ή τουλάχιστον 1..

  • gp77
    gp77 Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντάξει το παιχνίδι δεν χρήζει κριτικής. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στην αντιμετώπιση του Πάπας. Το παιδί είναι άκρως συμπαθητικός και ωραίος χαρακτήρας και σαν παίχτης για τον ρόλο που έχει αποκτηθεί μια χαρά τίμια στέκεται έως τώρα. Ίσως μετά από τέτοια εμφάνιση ίσως πρέπει να πάρει και κάποια λεπτά την Παρασκευή αφού φαίνεται να διαθέτει το catch and shoot. Ωστόσο ο υπέρμετρος ενθουσιασμός από τον κόσμο που φτάνει εως και σε σημείο κοροϊδίας νομίζω επηρεάζει αρνητικά την ομάδα. Ειδικά στο πρώτο τρίποντο που έχασε σήμερα και ακόμα και ο Μπαρτζωκας γελούσε προσωπικά μου φάνηκε άσχημο σαν εικόνα. Και δεν εννοώ ότι ο κοουτς γελούσε κοροϊδευτικά.
    Το παιδί μια χαρά στέκεται και έχει στοιχεία που αν τα δουλέψει θα μπορεί να παίρνει χρόνο και στην Ευρώπη.
    Το δεύτερο σημείο που θέλω να σταθώ είναι οι ψηλοί μας. Κατά καιρούς έχουμε σχολιάσει αρνητικά τον Μπολομποι. Αυτό που έχω παρατηρήσει στα τελευταία παιχνίδια, ειδικά όταν δεν έπαιζε ο Βεζενκοφ είναι πως οι υπόλοιποι τέσσερις ψηλοί μας έχουν φτιάξει δυο εξαιρετικά δίδυμα. Οι «βασικοί» Βεζενκοφ-Φολ που έχουν δείξει από πέρυσι ότι ταιριάζουν απόλυτα και οι Πίτερς-Μπλακ στην second unit φαίνεται πως παίζουν καλύτερα όταν είναι μαζί στο παρκέ και εχουν δέσει αρκετά καλά. Ο Μπολομποι λοιπόν φαίνεται μέχρι τώρα πως δεν έχει βρει το ταίρι του στους ψηλούς. Ίσως επειδή δεν έχει τόσο inside παιχνίδι όσο οι Μπλακ και Φολ ώστε να δημιουργεί τους απαραίτητους χώρους στα δυο τεσσάρια. Σαν παίχτης είναι σίγουρα ποιοτικός και μπορεί να προσφέρει, πρέπει ωστόσο να βρεθεί το ανάλογο σχήμα.

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι ο Πάπας να κάτσει να δουλέψει γιατί μπορεί να εξελιχτεί σε πολύ ικανό σκόρερ. Μπορεί να ενθουσιάζεται και να το παρακάνει κάποιες στιγμές, αλλά έχει χέρι αλφάδι. Είναι αυθεντικός σουτέρ και τέτοιο στυλ Έλληνα παίκτη έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.
    Μάκαρι λοιπόν να εξελιχτεί και να τον κρατήσουμε. Αν συνεχίσει όπως πρέπει, σε 2 χρόνια θα έχει σίγουρα θέση στο ροτέισον της ομάδας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Απίστευτο ΣΕΦ, ελπίζω ΟΣΦΠ να πάρει κούπα»

Στο κανάλι της Ευρωλίγκας μίλησε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος...

Πρωτοσέλιδα 03-05-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...

Μέρα-ώρα του Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Η EuroLeague έκανε γνωστές τις ημέρες και τις ώρες των...