roumeliotis

Carwiz

Διαστημικός... Θρύλος 88-65 τη Ζενίτ

casino loutrakiou
redwell

Σούπερ εμφάνιση ο Θρύλος κόντρα στη Ζενίτ και νίκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 88-65 στο πλαίσιο του τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης" που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετικό για τα δεδομένα της εποχής μπάσκετ στο 5ο φιλικό προετοιμασίας τους το οποίο ήταν απέναντι σε ομάδα Euroleague και μας έδωσαν μια... πρόγευση για το τί θα ακολουθήσει μέσα στη σεζόν. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βεζένκοφ με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν νωθρά και είδαν την Ζενίτ να παίρνει μια διαφορά 7π. (3-10) στο 4’. Ωστόσο, χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να φέρουν τα πάνω κάτω... Με καλή άμυνα και περιφερειακή ευστοχία απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 11-2 και προσπέρασαν για πρώτη φορά (14-12) στο 6’.

Οι Ρώσοι ανέκτησαν την πρωτοπορία στο 11’ (21-23), όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πόνταραν ξανά στην άμυνά τους, κυκλοφορησαν εξαιρετικά τη μπάλα και με ένα επί μέρους σκορ 14-2 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +10 (35-35 στο 15’). Έκτοτε διατήρησαν σταθερά τον έλεγχο και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 47-37.

Με την ίδια... συνταγή, καλή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και περιφερειακή ευστοχία ο Ολυμπιακός αυξησε τις αποστάσεις ακόμα περισσότερο (+19, 66-47 στο 29’).

Η εικόνα δεν άλλαξε στην 4η περίοδο... Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν κάτω, αλλά και μακριά από τη ρακέτα (86-61 στο 39’) και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με 88-65.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 47-37, 66-49, 88-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 5(4 ασίστ), Φαλ 6 (4 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (2/4 τρίποντα), Βεζένκοφ 19(3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 3, Ντόρσεϊ 8 (2/3 τρίποντα), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 7 (1/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Οικονομόπουλος, Μάρτιν 13 (5 ριμπάουντ), Ζαν-Σαρλ 8 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χρηστίδης 2, ΜακΚίσικ 5(1 τρίποντο, 3 ασίστ)

ΖΕΝΙΤ: Λόιντ 8 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καράσεφ 2, Πόιθρες 13 (5/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίκι 2, Νέιπιερ 18 (0/4 τρίποντα), Ζαχάροφ, Μπαρόν 2, Κουζμίνσκας 5, Ζούμπκοφ 3 (5 ριμπάουντ), Πονίτκα 4, Φράνκαμπ, Γκουντάιτις 8 (5 ριμπάουντ)

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

19 σχόλια

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 17:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλο ειναι να υπαρχει και λιγη συναισθηματικη νοημοσυνη οχι καταστροφολογια στις ηττες η τις ζορικες νικες (βλεπε Μονακο) αλλα οχι και υπερενθουσιασμος στις δυνατες εμφανισεις οπως η χθεσινοβραδυνη ειδικα οταν ακομα διανυουμε την περιοδο προετοιμασιας και τα παιχνιδια ειναι φιλικα.
    Ειδα πολυ ωραια πραγματα απο τον Ολυμπιακο χτες τα οποια βαριεμαι τωρα να αναλυσω γιατι θα χρειαστει να γραψω σεντονι.Σε καθε περιπτωση ειναι μια ομαδα που σου αφηνει αρκετα μεγαλες προσδοκιες για το μελλον.Νομιζω κατι καλο χτιζεται με υπομονη αρκει να μην αυτοκτονησουμε παλι χανοντας κομβικους παικτες απο τον κορμο που εχει ηδη φτιαχτει.
    Στα θετικα η εμφανιση του Μακκισικ που επιτελους σηκωνει το κεφαλι οταν πηγαινει στο ντραιβ και βλεπει γρηγορα την πασα (drive and kick).Για τον Μαρτιν δεν αλλαζω αποψη εχω δει τον παικτη περυσι στα φορτε του και εξακολουθω να πιστευω οτι θα εχουμε θεμα στο 5 κυριως λογω της αδυναμιας του να βοηθησει στην αμυνα καταλαβαινοντας περισσοτερο το παιχνιδι αφου σωματοδομικα αλλα και σε αθλητικοτητα υστερει.
    Την Ζενιτ δεν την βλεπω καλα φετος γεγονος που μας συμφερει αφανταστα αφου ενδεχομενως για να μην πω σιγουρα θα εχουμε εναν διεκδικητη λιγοτερο στην πορεια για εισοδο στα πλει οφς (γενικα κανενας διεκδικητης της 7ης και της 8ης θεσης δεν μου γεμιζει το ματι) .Η απωλεια του Πανγκος ειναι τεραστια.Μιλαμε για τον παικτη κομπιουτερ που οργανωνε μαεστρικα το παιχνιδι της και εκτελουσε (ειδικα απο το τριποντο) κατα ριπας οποτε χρειαζοταν να ξεκολλησει την ομαδα του στο σκορ.Ο Napier δεν φτανει σε αξια τον Πανγκος ουτε στο μικρο του δαχτυλο.
    Οσο για τον Λοιντ βιαζονται καποιοι κλακαδοροι να τον κατακρινουν και να τον απαξιωσουν.Ειναι μεγαλη αναβαθμιση ο Λοιντ σε σχεση με τον Χολλινς και θα φανει στην διαρκεια της σεζον.
    Καποιοι αλλοι παλι ειδαν πολυ αστοχη την Ζενιτ και ειπαν οτι δεν θα ξαναχασει τοσα πολλα τριποντα ξεχνωντας βεβαια οτι η αμυνα του Ολυμπιακου και οι πολυ γρηγορες περιστροφες της εκαναν τα περισσοτερα σουτ των "ρωσων" να ειναι contested.
    Επομενως δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο στην ζωη αλλα και στον αθλητισμο υπαρχει παντα και το γκριζο

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 16:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρότι επρόκειτο για ένα ακόμη φιλικό αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας (άρα θα πρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία) η εμφάνιση μας ήταν εξαιρετική κάτι που φανερώνει ότι είμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.
    Τρομερή η εμφάνιση του Σασα Βεζενκωφ (σε 24:04 λεπτά, 19 πόντους και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση) αλλά πέρασε στο ντούκου η εμφάνιση του Χασαν Μαρτίν (16:40 λεπτά, 13 πόντους και 16 βαθμούς στην αξιολόγηση) o οποίος παρότι προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό (και πρόσφατη αποθεραπεία) πραγματοποίησε 2η συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα είχε τους διπλάσιους βαθμούς αξιολόγησης από όλους τους υπόλοιπους παίκτες (πλήν Βεζενκωφ) που αγωνίστηκαν.
    Δεν πρόκειται να ψηλώσει άλλο όση κριτική (δίκαιη ή άδικη) και να δεχθεί αλλά είναι φανερό ότι στα σύγκαλά του θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα μας. Η οποιαδήποτε ανάγκη ενίσχυση στους ψηλούς επ' ουδενί λόγο δεν έχει να κάνει με αντικατάσταση κάποιου απο τους υφιστάμενους.
    Πάμε λοιπόν παρακάτω να μετρήσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας και με ακόμη δυνατότερες ομάδες (4άδας) όπως η ΤΣΣΚΑ.

  • gp77
    gp77 Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Το θέμα με τον Μακισικ, που αναφέρεται σε πολλά σχόλια, κατά την προσωπική μου άποψη έγκειται πιο πολύ στον παίχτη. Να καταλάβει δηλαδή ο ίδιος ότι σε αυτήν την περιφέρεια πρέπει να περάσει σε πιο δευτερεύοντα ρόλο και να αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού του. Να μην κρατάει δηλαδή τόσο πολύ την μπάλα, να βάλει περισσότερο off ball παιχνίδι και να είναι πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα. Φαίνεται επίσης πως σουτάρει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στα επίσημα θα φανεί κατά πόσο έχει βελτιώσει και σταθεροποιήσει το σουτ του.
    Όλα αυτά βέβαια πρέπει να του τα εξηγήσει και ο κοουτς.
    Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι γνωστές δύο τρύπες στο ρόστερ. Αν θέλουμε να βλέπουμε μακροπρόθεσμα με την απόκτηση παίχτη είτε στο 3-4 είτε στο 4-5 στην ουσία έχεις έτοιμη ομάδα και για του χρόνου. Στην περιφέρεια είσαι κομπλέ ειδικά αν παραμείνει ο Ντόρσεϊ, ίσως να αποκτηθει κάποιος κόμπο γκαρντ αν αποχωρήσει ο Μακισικ.
    Με παίχτη στο 3-4 ή καθαρό τριαρι είσαι έτοιμος και στα forward παίρνεις και έναν Έλληνα νεαρό εξελιξιμο (Ρογκαβοπουλο) και είσαι σούπερ.
    Με παίχτη στο 4-5 από φέτος θα χρειάζεσαι είτε καθαρό τεσσαρι ( αν φύγει ο Λιβιο ή αποσυρθεί ο Πρίντεζης) είτε παίχτη στο 5 ( σε περίπτωση αποχώρησης ενός εκ των Μάρτιν ή Φολ). Βασική προϋπόθεση βέβαια όλων αυτών είναι να ανανεώσει ο Βεζενκοφ.
    Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις δεν μιλάω από τώρα για μεταγραφές απλα ήθελα να αναδείξω την καλή δουλειά που έγινε φέτος στον σχεδιασμό ( με ερωτηματικό μόνο τις δύο θέσεις εκ των οποίων η μία λογικά θα καλυφθεί) και πως του χρόνου με την παραμονή δύο παιχτών (Ντόρσεϊ-Βεζενκοφ) και την αντικατάσταση 1-2 ακόμα θα έχουμε έτοιμη και δεμενη ομάδα.

  • Μj
    Μj Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 02:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντάξει redgoal η αλήθεια είναι ότι έχεις απόλυτο δίκαιο . Έχεις πέσει μέσα , κυριολεκτικά ,σε όλα . Είναι , πράγματι ,τρομερό . Οπότε θα ήθελα να σε ρωτήσω και να μου απαντήσεις όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικά ,είναι κοντά στην ανανέωση ο Βεζενκοβ ναι ή όχι ? Ένα ναι ή ένα όχι θέλω . Και εάν ο παίχτης θέλει να μείνει στον Πειραιά . Οπότε παρακαλώ απαντήστε μου . Ευχαριστώ .

    REDGOAL: Φίλε δεν υπάρχει κάτι ακόμα. Δεν έχουν καθίσει επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και οι δυο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα

  • Μj
    Μj Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 01:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Μένιο ,αυτό με την ανανέωση του Βεζενκοβ ισχύει που λες ? Ή απλά μας κάνεις να κάνουμε όνειρα τζάμπα . Φίλε μου ,θα σε παρακαλέσω εάν δεν είσαι 100% σίγουρος για τέτοια θέματα ,να μην τα βγάζεις στην φόρα ,γιατί , πραγματικά ,εάν δεν πραγματοποιηθούν ,θα πέσουμε όλοι πάρα πολύ . Οπότε σε παρακαλώ , απάντησέ μου εάν αυτά που γράφεις ισχύουν 100% .

    REDGOAL: Ρε μάγκες, μιλάμε κάθε μέρα με την ΚΑΕ και εσείς περιμένετε τον Μένιο; Έλεος. Ο Μένιος σας είπε 3 μέρες πριν το μυρίσουν οι υπόλοιποι ότι επιστρέφει ο Μπαρτζώκας; Ότι επιστρέφει ο Σλούκας δυο μήνες πριν το μυρίσουν οι άλλοι; Ότι κλείνει ο Γουόκαπ όταν όλοι λέγανε ότι δεν έρχεται; Ότι ο πρώτος στόχος είναι ο Ντόρσεϊ όλο το καλοκαίρι όταν άλλοι έλεγαν ότι δεν έρχεται και ακόμα και πριν υπογράψει 4-5 μέρες σας "ενημέρωναν" πως έκλεισε το ρόστερ; Περιμένετε το Μένιο να σας πει...

  • RedV
    RedV Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 01:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά αλλά και στον Μπαρτζωκα(να είμαστε δικαιοι και να αν γνωρίζουμε την προσφορά του και όχι μόνο να τον κράζουμε όταν κάνει τα γνωστά τρανταχτά λάθη του). Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι θέλει τους παίχτες προσγειωμενους και πολύ σωστά δήλωσε ότι τέτοιες νίκες στα φιλικά είναι παγίδα. Στα αγωνιστικά, νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα διλληματος όσον αφορά την ενίσχυση στο 3 ή στο 5, η απάντηση είναι ενίσχυση και στις δύο θέσεις. Σήμερα ο Λιβιο έδειξε ότι πατάει γερά στο 4 αλλά στο 5 είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις και δεν πρέπει να υπολογίζεται ως τρίτο 5αρι. Ο Μάρτιν δείχνει να παίρνει τα πάνω του αλλά ακόμα κι αυτό δεν φτάνει, με δύο σεντερ δεν βγαίνει η χρονιά. Ίσως η καλύτερη λύση ειναι ένα 4-5αρι για να κατεβαίνει ο Βεζε στο 3(που για άλλη μια φορά έβγαλε μάτια παίζοντας σ' αυτήν την θέση). Μήπως να ασχοληθούμε με την περίπτωση Αλεξ Αντετοκουμπο ως επένδυση για το μέλλον;

  • kinis
    kinis Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 00:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΕΖΕΝΚΟΦ...... ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ...... 5ΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ

  • Fuego
    Fuego Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 00:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Όπως λέει κ ένας φίλος θέλουμε ΓΗΠΕΔΟ!!χωρίς στίβοοοο!η ομάδα πολύ καλή,υπάρχει πολυφωνία στα γκαρντ για εμένα κ βλέπω ότι η ομάδα αυτή πολύ δύσκολα θα χάνει!ένα 3αρι μόνοοοο!4-5 έχουμε άνθρωποι φέρναμε μόνο έναν τύπου Μπιρτς ή βράδυ Ντόρσευ θα είχε νόημα

  • Μενιος
    Μενιος Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 00:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Βεζενκοφ κοντά σε ανανέωση με 1 μυριο συμβόλαιο. Τριάρι κυνηγάμε πολύ καλό παίχτη που έπαιζε Ευρωλίγκα . Επίσης αναμένουμε και επιστροφή Πρίντεζη. Υγεία να υπάρχει στην ομάδα και δεν πάμε μόνο για 8αδα.

  • Μj
    Μj Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι gogos δεν τους πιάνεις πουθενά μην το ψάχνεις . Πάντως ο τέως αν σε μια θέση δείχνει να έχει θέμα η ομάδα ,αυτή είναι στο 5 μέχρι στιγμής . Ανύπαρκτος αμυντικά ο Μάρτιν κι ανύπαρκτος επιθετικά ο φολ . Μπορεί με τον καιρό να φτιάξει ο φολ ,αλλά θα δείξει . Συν του ότι αν δεν του έρθει το ριμπάουντ πάνω του ,ΔΕΝ παίρνει και είναι και 2,18 έτσι . Θα δούμε ωστόσο .

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Σοκ...πιστεύουν θα καθαρίσουν ΟΣΦΠ με διαιτησία

Ο Ολυμπιακός "σφάχτηκε" στο Game-3 της σειράς των πλέι οφ...

«Το θέλουμε πάρα πολύ να πάμε Βερολίνο»

Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την... ιστορία στην Βαρκελώνη καθώς...

Οι... σφυρίχτρες στο Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Γνωστούς έκανε η Ευρωλίγκα τους διαιτητές του κρίσιμου από κάθε...