roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Ανεβαίνει και... γαζώνει 89-72 τη Ζαλγκίρις

underarmor
redwell

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πατήσει... γκάζι και έχοντας σταθερά την άμυνά του, όχι μόνο καθάρισε άνετα τη Ζαλγκίρις με 89-72 για την 10η ημέρα της Euroleague κάνοντας 6-4 το ρεκόρ του, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε και το χρόνο και έδωσε ανάσες στους παίκτες του.

Συγκλονιστικός σε ένα ακόμα ματς ο Άλεκ Πίτερς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντς και ο Αϊζάια Κάναν με 25 πόντους, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκαναν και οι Γουόκαπ με 14 πόντους και Μπραζντέικις με 9 πόντους και 6 ριμπάουντς.

Πολύ κομβική παρουσία ο Φαλ με πόντους, ριμπάουντς αλλά και 4 ασίστς ήταν ο παίκτης «κλειδί» στη ρακέτα πασάροντας εξαιρετικά και δημιουργώντας παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, θετικός υπήρξε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στην επιστροφή του, ενώ αν και επέστρεψε στη δωδεκάδα, ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς έχει κάνει μόνο τρεις προπονήσεις με την ομάδα.

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε βασικούς τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ, ενώ ο Μακσβίτις επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Έβανς, Ντίμσα, Μπουτκεβίτσιους, Σμιτς και Χέιζ. Αν και o Ολυμπιακός είχε 0/5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά μετά το τζάμπολ, η παρουσία του Φαλ στη ρακέτα δεν επέτρεψε στους Λιθουανούς να αξιοποιήσουν την αστοχία του αντιπάλου τους. Κέινααν, Φαλ, Παπανικολάου και Πίτερς διαμόρφωσαν το 8-5 με τον Μπουτκεβίτσιους να έχει πετύχει όλους τους πόντους της δική του ομάδας.

Η Ζαλγκίρις προσπέρασε, όμως με τρίποντο του Λεκαβίτσιους (8-10) και με νέο τρίποντο του Ντίμσα (3/3 έξω από τα 6.75 οι Λιθουανοί), έκανε το 13-17. Πίτερς και Κέινααν ισοφάρισαν σε 17-17, για να ολοκληρωθεί το 1ο δεκάλεπτο με σκορ 19-19, μετά από δίποντα των Μάνεκ και Κάναν. Ο Ολυμπιακός επέτρεπε στη Ζαλγκίρις να κάνει το παιχνίδι της, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν βρει επιθετικό ρυθμό και τα... έσπαγαν έξω από τη γραμμή του τριπόντου (1/7).

Ο Λαρεντζάκης πέρασε στη θέση του Κέινααν στην έναρξη της 2ης περιόδου, με τον Μιλουτίνοφ να έχει περάσει στη θέση «5» αντί του Φαλ ένα λεπτό πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου και να παραμένει στο παρκέ. Με τρίποντο του Πίτερς ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 26-23, αλλά οι Πειραιώτες έμεναν μακριά από τον καλό εαυτό τους επιθετικά. Έβανς και Χέιζ κρατούσαν στον πόντο τη Ζαλγκίρις (28-27). Έκτοτε, όμως η ομάδα του Πειραιά επιδόθηκε σε σερί 12-0, με τον Κέινααν να επιστρέφει στο παρκέ αντί του Λαρεντζάκη.

Αρχικά ήταν ο Μπραζντέικις που με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +6, 33-27 κι ενώ είχε προηγηθεί δίποντο του Σίκμα. Με δύο τρίποντα του Ουόκαπ που έφτασε τους 11 πόντους κι ένα έμμεσο του Κέινααν, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με +15, 42-27, χάρη σε αυτό το απίστευτο δίλεπτο! Ο Λεκαβίτσιους μείωσε από τη γραμμή των βολών (42-29), ο Σίκμα είχε 1/2 βολές (43-29) για να διαμορφώσει το σκορ του α΄ μέρους ο Έβανς με δύο εύστοχες βολές (43-31).

Με τον Φαλ κυρίαρχο στη ρακέτα στην 3η περίοδο, τον Γάλλο διεθνή σέντερ να πασάρει σε Γουόκαπ και Κάναν, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διψήφια διαφορά υπέρ του. Ο Έβανς ήταν ο βασικός σκόρερ των Λιθουανών σε αυτό το διάστημα (51-38). Δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Αϊζάια Κάναν έβαλαν «φωτιά» στις κερκίδες του ΣΕΦ, για το +15 (57-42) ξανά!

Ο Αμερικανός έφτασε τους 20 πόντους με 3/5 τρίποντα στο σύνολο (3/3 στην 3η περίοδο) κι ενώ μετρούσε 9 πόντους στο α΄ μέρος! Ο ίδιος έκανε και το 59-44 με 2/2 βολές φτάνοντας τους 22 πόντους, ενώ το τρίποντο του Έβανς (14π.) μείωσε τη διαφορά στους 11 πόντους (59-47). O Ολυμπιακός είδε τον Μπραζντέικις να ευστοχεί στο 2ο τρίποντό του (64-49) και έκλεισε στο +17 το 3ο δεκάλεπτο (69-52) κι ενώ είχε προηγηθεί και με +20 (69-49) με τρίποντο του Πίτερς, πριν απαντήσει ο Μπράντι Μάνεκ έξω από τα 6.75. 

To μόνο που είχε να κάνει ο Ολυμπιακός στην 4η περίοδο ήταν να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά, όπερ και εγένετο. Ο Πίτερς σημείωσε 5 σερί πόντους και άκουσε το φίλαθλο κοινό να τραγουδά το όνομά του, ο Λαρεντζάκης έξω από τα 6.75 διαμόρφωσε το 81-66, στο 34ο λεπτό, ενώ με το 4ο εύστοχο τρίποντό του στο παιχνίδι ο Αϊζέια Κέινααν έκανε ρεκόρ καριέρας (84-66) φτάνοντας τους 25 πόντους. Με νέο τρίποντο ο Άλεκ Πίτερς έκανε το 87-68, για το τελικό 89-72 από τον ίδιο τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (4/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Κάναν 25 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/5 βολές), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 3 (0/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 2 (4 ασίστ), Παπανικολάου 2, Μπραζντέικις 9 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 22 (3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 6, Σίκμα 4.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μακσβίτις): Έβανς 21 (4/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές), Λεκαβίτσιους 9 (1/5 τρίποντα), Χέιζ 10 (5 ριμπάουντ), Γκεντράιτις 2, Σμιτς 4 (5 ριμπάουντ), Μπιρούτις, Ντίμσα 3 (1), Λαβρινοβίτσιους 2, Μάνεκ 10 (2), Μπουτκεβίτσιους 5 (1), Ουλανόβας 6.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/24 δίποντα, 15/29 τρίποντα, 16/24 βολές, 27 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 5 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 6 λάθη, 2 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ζάλγκιρις: 18/37 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 12/12 βολές, 27 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 5 επιθετικά), 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 10 λάθη, 3 μπλοκ.

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

60 σχόλια

  •   GEO
    GEO Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 20:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Επίσης θυμίζει και το Ρίο Αντίρριο και έπεται συνέχεια σε αγορές ομάδων

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    GEO κανονικά αφού εμπνεεσαι από το όνομα τσακω και δύο Άβα για τα πιάτα όπως πας. Πάντως εγώ αν ήμουν Μαρινάκης για να δείξω ότι αυτή η ιστορία θα βγει σε καλό για τον Ολυμπιακό, θα μετονομαζα την ομάδα από Ρίο Άβε σε Ρίο Γαύρε. Έτσι για να υπάρχει συναισθηματικό κονεξιον. Το Ρίο θα το άφηνα. Θυμίζει καρναβάλι ακριβώς όπως έχει καταντήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δυστυχώς

  • GEO
    GEO Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 19:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Α χα χα θοδωρα τώρα που έγραψες Ρίο μαρε μου άνοιξες την όρεξη βρε μπαγάσα φεύγω σουμπιτος για super market να πάρω μισή ντουζίνα κονσέρβες γιατί έπρηξα στα όσπρια

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 18:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιωργος Πετρουπολη
    Στο μπάσκετ κινούνται αλλά όχι όπως το νομίζετε κάποιοι.
    Τη Ρίο Μάρε δεν την ξέρω

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 15:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελος το απυροβλητο εγραφα φιλε.Θα κριθουν και κρινονται οπως ο ο προεδρος της Ριο Αβε.

    Και εφοσον κινουνται (Μητρουλονγκ Πετρουσεφ και ισως Ντορσει), θα κριθουν θετικα.

    Αν ο αλλος επισης φερει 2 Παλομινο και ενα 6αρι, θα κριθει επισης θετικα.

    ΟΠΟΙΟΣ δεν ενισχυσει τον Ολυμπιακο μας ομως, θα ακουσει τα μυρια οσα.

    Τοσο απλα

  • Αδέκαστος
    Αδέκαστος Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 12:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Γενικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω ''σχόλια'' άλλων, διότι δεν μου αρέσει να μπαίνω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που καταλήγουν επί προσωπικού αλλά ρε παιδιά σοβαρά τώρα: Γράφτηκε ότι ο δπγ που πάρκαρε δυο χρόνια τρέχει να ανανεώσει αμέσως τους παίκτες επειδή αποθέωσε τον Γκραντ και είπε ότι θα τον ανανεώσει στο instagram και ότι οι αφοί που έχουν την ομάδα τόσα χρόνια στον αφρό και έχουν όλους τους παίκτες δεμένους με συμβόλαιο πλην των δυο, αργούν. Εν τω μεταξύ πριν 3 μήνες αν ρωτούσες το 95% θα σου έλεγε να φύγουν και ο Πίτερς και ο Κάνααν (μεταξύ των οποίων και εγώ για τον τελευταίο).
    ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!

  • Naruhitos guard
    Naruhitos guard Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 12:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημερα σε ολους τους φιλους.

    Μπραβο στην ομαδα που εδειξε χθες να μπαινει σε μια κατασταση κανονικοτητας και επιασε καλα στανταρντς αποδοσης. Αρχιζουν και θυμιζουν πραγματικους ΝΒΑερς οι Κανααν και Πιτερς και με εκαναν να αναρωτηθω χθες αν στο θεμα του σουτ θα μπορουσαν να φτασουν τo cult status του Φαστ Εντι καποια στιγμη (ο Εντι ηταν και ηγετης βεβαια). Αν παρουμε την Ευρωλιγκα εφετος, ισως καποιος απο τους δυο να μπορεσει να το κανει.

    Ο μεγιστος Φαλ ηταν ξανά πραγματικος ογκολιθος με τεραστια ... intangibles. Ακομα και οταν δεν βαζει ποντους μπροστα, ακομα και οταν δεν βαζει τις βολες, η ομαδα με αυτον μεσα αισθανεται μια σιγουριά πισω που δεν θυμαμαι να ειχαμε ποτέ ξανα στην ιστορια μας ακομα και σε εποχες Φασουλα/Ταρλατς ή Χαϊνς/Ντορσεϊ.

    Θελουμε και αλλους παιχτες να αρχισουν να ανεβαινουν. Ο Ιγγυ δειχνει ικανος και, οπως εχω ξαναγραψει, χρειαζομαστε πανω-κατω 10 ποντους απο αυτον ωστε να πλησιασουμε τα περυσινα επιπεδα αποδοσης.

    Μας ποναει η κατασταση του Λαρε κυριως και λιγο λιγοτερο του Λουντζη. Ο Λαρε δειχνει να πασχει πνευματικα και πρεπει με καποιον τροπο να αποφορτιστει. Δεν εχει την εμπειρία του ΚΠαπ που μπορει να χασει 10 τριποντα σε ενα αγωνα και να γυρισει πιο δυνατος στον επομενο. Ο Λουντζης δεν ειναι τοσο κακος οσο δειχνει αλλά, οπως εχουν γραψει και αλλοι φιλοι, δεν εχει το απαιτουμενο handling για να τρεξει ομαδα Ευρωλιγκας. Προσπαθει πολυ να περιορισει τα λαθη του γι αυτο και τον βλεπουμε πολλες φορες να κραταει τη μπαλα παραπανω απο οσο πρεπει και να ειναι διστακτικος. Σ' αυτη τη φαση δεν φαινεται να μπορει να αποτιναξει απο πανω του τις κακες συνηθειες χρονων που απεκτησε στο πρασινο στρατοπεδο οταν ειχαν βαφτισει νεους Διαμαντιδηδες ολα αυτα τα δυομισαρια (Λουντζη, Μποχωριδη, Καλαϊτζακηδες, Αβδαλα κλπ.) και προσπαθουσαν να τους μαθουν να παιζουν ενα μπασκετ που ειναι παρωχημενο πια.

    Δεν ειναι ευκολη ομαδα η Ζαλγκιρις, εμεις το καναμε το παιγνιδι να φαινεται ευκολο. Η Ζαλγκιρις θα ειναι τουλαχιστον στα play-in στο τελος της χρονιας πιστευω.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακου ρε σπασμένο βέλος να δεις τι γίνεται. Επειδή είστε εδώ μέσα ορισμένοι κωλοτουμπες που το θράσος σας περισσεύει κι αντι να δείξετε για πρώτη φορά στη ζωή σας τον ελάχιστο ανδρισμό και να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος σε όλα όσα γραφατε και μας ζαλιζετε τόσον καιρό ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΡΎΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΊΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ, προφανώς γιατί είστε άσχετοι και λιγοι γενικά στη ζωή και όχι μόνο στο μπάσκετ, κάθε φορά που θα κάνετε κωλοτουμπιδια και θα λέτε ψεματακια θα σας ξεσκεπάζω. Γιατί σιχαίνομαι τη ράτσα σας. Είστε αυτοί οι νεοελληναραδες που τα ξέρετε όλα και δεν ξέρετε την τύφλα σας. Είστε στη φαντασία πρωθυπουργοί, πρόεδροι, εκατομμυριούχοι, προπονητές, φωτομοντέλα, τραγουδιστές, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, έχετε άποψη για όλα (η οποία άποψη που έχετε 99φορες στις 100 είναι γελοία). Είστε αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στο βούρκο, γιατί εκεί ανήκετε κι εκεί θέλατε να ρίξετε όλους τους υπόλοιπους. Είστε η αιτία που διαχρονικά μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν .Θα έγραφα κι άλλα τα ξέρετε, αν όχι κοιτάξτε τους καθρέφτες σας. Εγώ το έχω ξαναγράψει, έχω λύσει τα προβλήματα μου και απολαμβάνω την κατάντια σας. Άρα έχω όσο χρόνο θέλω να ασχοληθώ με ότι και όποιον θέλω. Τα μηνύματα πάντως δεν τα αποθηκεύω όπως φαντάζεσαι. Έχω ψωνίσει μια εργαλειαρα με τρεις οθόνες για να κάνω τις δουλειές μου παράλληλα με την πληροφόρηση και τα χόμπι μου. Με το πάτημα ενός κουμπιού σε δευτερόλεπτα βρίσκω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που θέλω. Όλα. ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. Και ο νοων νοειτω.

    ΥΓ για κρίνε μου εσύ αντικειμενικα το ψέμα του δασκάλου:
    "Από πέρσι έλεγα για τον Πήτερς" και το καλοκαίρι έλεγε να φύγει. Για πες.ΕΣΥ πως το κρίνεις; Όπως και την απάντηση που εδώσε και φανερώνει άνθρωπο με νοητική σύγχυση στο φουλ.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 11:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιωργος Πετρουπολη
    Εσύ δεν έγραφες πριν λίγες μέρες "τέλος η εμπιστοσύνη σε Αφούς και Μπαρτζωκα"; Άλλαξε κάτι, έχω χάσει επεισόδια; Τα βρήκατε;

  • Xero-las
    Xero-las Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 09:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα Κώστα. Έπεσε το internet στα Χανιά;

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Νέο διετές συμβόλαιο σε Ελ Καμπί

Ο Ολυμπιακός και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί συμφώνησαν το περασμένο...

Mέσα Πετρούσεφ και έξω Γκος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Θρύλος για το Game-2 με...

Διαπραγμάτευση για την οψιόν αγοράς Κάρμο

Ο Ντάβιντ Κάρμο είναι ένας από τους παίκτες που ηρθαν...