roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Ανύπαρκτος... επιθετικά ήττα 65-53 από Αρμάνι

underarmor
redwell

Εξαιρετικός αμύντικά, εντελώς ανύπαρκτος επιθετικά ο Ολυμπιακός έχασε φυσιολογικά στο Μιλάνο από την Αρμάνι με 65-53 και πλήρωσε σε ένα ακόμα ματς την απουσία του ευπαθή Γκος, την μακρόχρονη πλέον του ΜακΚίσικ και την... βλακεία του Κάναν που αποβλήθηκε πριν το ημίχρονο.

Παρά την κάκιστη δημιουργική και εκτελεστική του βραδιά ο Θρύλος ήταν σε απόσταση σουτ με το έμπα της τέταρτης περιόδου, όμως όπως και με τη Μπαρτσελόνα, έτσι και στο Μεντιολάνουμ Φόρουμ στο τέλος δεν είχε τον σκόρερ που θα έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του και το πλήρωσε κάνοντας ξανά... σαλάτα στο παρκέ.

Με 21 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και δεύτερη ήττα σε 3 ματς ως τώρα, τα καμπανάκια ηχούν δυνατά για αλλαγές άμεσα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς αν συνεχιστεί αυτό το... βιολί κινδυνεύει η ομάδα χωρίς να το καταλάβει να βρεθεί πάρα πολύ πίσω και να μην μπορεί να το μαζέψει μετά.

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα ο Ολυμπιακός. Τους Πάνγκος, Σιλντς, Μίροτιτς, Μέλι και Φόιγκτμαν επέλεξε στη βασική πεντάδα ο Έτορε Μεσίνα.

Η Αρμάνι προηγήθηκε με 5-4 και παρά την τεχνική ποινή στον Αιζέια Κάναν, με τρίποντο του Ουόκαπ ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 5-7. Ο Μεσίνα είχε σταθερά τον Μίροτιτς στον «3», με τον φόργουορντ των Ιταλών να δημιουργεί πρόβλημα στους Πειραιώτες με 9 πόντους στην 1η περίοδο. Ούτε τον Σέιβον Σιλντς μπόρεσαν να σταματήσουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με τον Αμερικανό να προσθέτει άλλους 9 πόντους για τους γηπεδούχους.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός πήρε 6 πόντους από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και 6 από τον Γουόκαπ, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και τα δύο τρίποντα στα 2/8 που είχε η ομάδα του Πειραιά έξω από τα 6.75 (2/4 η Αρμάνι). Ο Μπαρτζώκας έκανε αρκετές αλλαγές σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο, αφού ο Μπραζντέικις μπήκε στη θέση του Κάναν και ήταν αυτός που μείωσε σε 17-16 και το 17-17 με μία βολή. Σίκμα και Λούντζης πέρασαν αντί των Πίτερς και Γουόκαπ αντίστοιχα στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Μεσίνα έριξε στο παρκέ τους Τονούτ, Μέλι, Χολ και Χάινς, με τους Μίροτιτς, Φόιγκτμαν και Σιλντς και Πόιθρες να περνούν στον πάγκο, για να διαμορφώσει το σκορ της 1ης περιόδου ο Φλακαντόρι με 2/2 βολές, 19-17. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Λαρεντζάκη στην περιφέρεια και τον Φαλ στο «5» αντί του Μιλουτίνοφ. Ο σκόρερ των τελευταίων πόντων των Ιταλών στο πρώτο δεκάλεπτο, Ντιέγκο Φλακαντόρι, ευστόχησε σε τρίποντο με το... καλημέρα στη 2η περίοδο (22-17), ενώ ο Ντέβον Χολ έδωσε αέρα 7 πόντων στην Αρμάνι (24-17).

Ο Ισμαελ Καμαγκάτε που πήρε τη θέση του Κάιλ Χάινς διαμόρφωσε το 26-19 κι ενώ πριν είχε μειώσει ο Λαρεντζάκης. Τα δύο σερί τρίποντα του από Κάναν και Γουόκαπ έφεραν σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό (26-25), αλλά σ’ εκείνο το σημείο και συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή ο Αϊζάια Κάναν, μετά από χειρονομία, όταν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ σε προσπάθεια για σουτ.

Ο Μπαρτζώκας επανέφερε στο παρκέ τον Μιλουτίνοφ αντί του Φαλ, με τον Σέρβο σέντερ να «γράφει» το 29-27 και τον Πίτερς να δίνει προβάδισμα στους Πειραιώτες (29-30). Ο Μιλουτίνοφ με δύο ακόμη πόντους έκανε το 29-32, για να μειώσει σε 31-32 ο Σιλντς από το 2ο φάουλ του Λαρεντζάκη. Ο περσινός φιναλίστ της Euroleague τέλειωσε το α΄ μέρος με 17 ριμπάουντ (11 η Αρμάνι), είχε 9 ασίστ και 9 λάθη έναντι 6 ασίστ και 8 λαθών των Ιταλών. Κυρίως, όμως η ελληνική ομάδα βελτίωσε την άμυνά της, δεχόμενη μόνο 12 πόντους στη 2η περίοδο (σημείωσε όμως... μόνο 15 πόντους στο ίδιο διάστημα). 

Το 31-34 από τον Μιλουτίνοφ δεν είχε συνέχεια για τον Ολυμπιακό που είδε την Αρμάνι ν’ απαντά με σερί 7-0 μετά από 4 σερί πόντους του Μίροτιτς και τρίποντο του Κέβιν Πάνγκος. Όμως ο Λιθουανός του Ολυμπιακού Ίγκνας Μπραζντέικις ήταν εύστοχος σε προσπάθεια για τρεις (38-37). Η Αρμάνι ξέφυγε και με 44-39 δια χειρός Φόιγκτμαν με τον τελευταίο να χρεώνεται μετά με τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Ο Παπανικολάου πήρε το 4ο φάουλ του Άλεξ Πόιθρες και μείωσε σε 44-41, το οποίο ήταν και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει μόλις 9 πόντους στην 3η περίοδο, αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες η Αρμάνι μετρούσε μόλις 13. 

Λούντζης και Φαλ επέτρεψαν στον Ολυμπιακό ν’ ανακτήσει το προβάδισμα, 44-45. Ο Σιλντς, από το 3ο φάουλ του Λαρεντζάκη πήγε στη γραμμή των βολών (46-45), με το τρίποντο του Πάνγκος που ακολούθησε να είναι ό,τι χειρότερο για τους παίκτες του Μπαρτζώκα (49-45). Λαρεντζάκης και Παπανικολάου ήταν άστοχοι για τρεις, και η Αρμάνι βρήκε ρυθμό εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του Ολυμπιακού. Μίροτιτς και Φόιγκτμαν εκτόξευσαν τη διαφορά υπέρ των Ιταλών για πρώτη φορά στο +8, 53-45.

Ο Παπανικολάου ευστόχησε σε τρίποντο από ασίστ του Πάπας, αλλά δεν μέτρησε, αφού ήταν εκπρόθεσμο. Ο Πάπας μείωσε σε 53-47, για να ευστοχήσει σε τρεις ο Μίροτιτς (56-47) 2:36΄΄ πριν τη λήξη. Το αντιαθλητικό φάουλ του Μιλουτίνοφ και το +10 (57-47) της Αρμάνι από βολή του Φλακαντόρι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Αρμάνι, με τον Νίκολο Μέλι να «υπογράφει» τη 2η νίκη των Ιταλών, με τρίποντο (60-57) 1:22’’ πριν από το τέλος. Ο Μιλουτίνοφ πήγε στη γραμμή των βολών (60-49), για νέο τρίποντο του Πάνγκος (63-49). Στα 32΄΄ ο Λούντζης έκανε το 63-51, ο Πάνγκος απάντησε (65-51) και το φινάλε γράφτηκε δια χειρός Γουόκαπ (65-53) με 2/2 βολές του Αμερικανού από φάουλ του Σιλντς. 

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Έτορε Μεσίνα): Πόιθρες, Πάνγκος 16 (3), Τονούτ, Μέλι 3 (1), Καμαγκάτε 2, Φλακαντόρι 6 (1), Χολ 2, Σιλντς 12, Μίροτιτς 20 (3), Χάινς, Φόιγκτμαν 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11 (3), Κάναν 3 (1), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 2, Πάπας 2, Φαλ 2, Παπανικολάου 4, Μπραζντέικις 6 (1), Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 15, Σίκμα

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

118 σχόλια

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντώνη καλησπέρα
    Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σωστό όσον αφορά την ψυχολογία του κόσμου, αν και όλοι μας ως οπαδοί έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας μόνο το ματς με τον τρακιακο. Με 3/3 φαπες φέτος νομίζω θα ξεχαστούν όλα
    Όσον αφορά όμως την ομάδα δηλ τιμ και παίκτες, οκ δεν είναι ο,τι καλύτερο να ξεκινάς με μαζεμένες ήττες αλλά όταν βλέπεις τα πράγματα από μέσα και γνωρίζεις τις παραμέτρους (τραυματισμοί, ελλειπης προετοιμασία κτλ) και ξέρεις ότι οι ήττες δεν οφείλονται στο ότι η ομάδα είναι κακή, δεν νομίζω ότι θα τους πάρει από κάτω ψυχολογικά. Επειδή σε αυτόν τον τομέα ο Μπαρτζώκας είναι μετρ πιστεύω απεναντίας ότι όταν έρθει η ώρα αυτές τις ήττες θα τις "χρησιμοποιήσει"

  • Κώστας Χανιά
    Κώστας Χανιά Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 17:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιο Μουντομπάσκετ άνθρωπέ μου, τι σέντερ κυκλοφορούσαν στις εθνικές ομάδες; Η Ιταλία ποιον είχε δηλαδή; Βρήκε κανένα σκιάχτρο τύπου Ταβάρες απέναντι ο Νικόλας; Όχι. Έναν Βόιγκτμαν σοβαρό βρήκε στον τελικό και έμεινε στους 2 πόντους.

    Για να μην παρεξηγηθώ ο Μιλού είναι μια χαρά για τα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Τα παιχνίδια όμως πρέπει να τα τελειώνει ο Φαλ.

  •   GEO
    GEO Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστας χανια δηλαδή ένα από το καλύτερα center του Μουντομπασκετ δεν σου κάνει;;

  • Αντώνης
    Αντώνης Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Θοδωρής

    Αν κερδίσουμε όλα μέλι γάλα.
    Αν χάσουμε θα μας φάει η γκρίνια και η εσωστρέφεια.
    Δεν χάνεται τπτ από τον Οκτώβρη μήνα, προς Θεού!

  • Κώστας Χανιά
    Κώστας Χανιά Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 02:58 Σύνδεσμος σχολίου

    A να μην ξεχάσω και τον Μιλουτίνοφ με 0 (μηδέν) πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο με Μπάρτσα, και 2 (δύο) πόντους με βολές όταν είχε κριθεί το ματς - δηλαδή ουσιαστικά πάλι ΜΗΔΕΝ - στο τέταρτο δεκάλεπτο με Μιλάνο.

    Κι αυτό γιατί όταν τον κλείνουν δύο παίκτες χαμηλά, δεν έχει την οξυδέρκεια του Φαλ - που εκεί θα πασάρει τη μπάλα έξω στο τρίποντο σωστά - και καταλήγει να κάνει ένα αναιμικό σουτάκι που με το ζόρι φτάνει στεφάνη. Τρομερά προβλέψιμος παίκτης επιθετικά ο Νικολάκης, δυστυχώς. Σχετικά με τον παίκτη του 2020, έχει βάλει στο παιχνίδι του ένα mid range σουτάκι, αλλά έχει χάσει εντελώς την προσωπική φάση. Αμυντικά είναι καλός απέναντι σε στατικά πεντάρια, αλλά απέναντι σε stretch (Βόιγκτμαν - Βέσελι - Σμάιλαγκιτς της Παρτιζάν αύριο - Πλάις της Εφές σε μια βδομάδα) έχει πρόβλημα γιατί δεν τους ακολουθάει έξω.

    Μπράβο αφοί, τρομερή πετυχεσά. Δώσατε 1,8 εκ. (και όχι 1,5 που λένε οι δημοσιογράφοι) σε παίκτη που όταν καίει η μπάλα τον γλεντάνε ο Βόιγκτμαν και ο Βέσελι.

    Τα παιχνίδια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τα τελειώνει ο Φαλ.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Dj rezilbull ο Μπαφες ε; Θέλει η σουλτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Και που σαι, με ρεγουλο. Μη σε χάσουμε.

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    θοδωρής 14 κανενα απολύτως πρόβλημα, όλα καλά

  • Djredbull07
    Djredbull07 Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Hoopfun εσύ λογικά είσαι ο Μπαφες!
    Δεν εξηγείται αλλιώς..
    Τέλεια ενημέρωση, από μέσα......

  • θοδωρής 14
    θοδωρής 14 Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 21:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Θοδωρή, Όπως ακριβώς ,λοιπόν ισχυρίζεσαι ,ότι είσαι εσύ ,έτσι είμαι και εγώ.Και αν παρεξηγήθηκες από τότε ,δικό μου το λάθος ,γιατί πίστεψα λανθασμένα ,ότι ήσουν συγκεκριμένο άτομο που με ειρωνευόταν.Μετά όμως άρχισες πρώτος τους πιό ....δυνατους χαρακτηρισμούς και απάντησα καταλλήλως χωρίς να σε ξέρω προσωπικά. Πιθανότατα έχει γίνει παρεξήγηση και από τη τρέλα μας για την ομάδα ,μπορεί να τυφλωθήκαμε.Ας κάνουμε λοιπόν μία νέα αρχή από τώρα, να δούμε δηλ. ποιος θα είναι και πιό φερέγγυος σε αυτά που λέει και ισχυρίζεται ,γιατί ό,τι σου λέω τώρα το εννοώ από καρδιάς.Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, για τόσο ασήμανατα πράγματα μην τρελαθούμε τώρα. Είδες τι γίνεται σε Γάζα-ισραήλ και πάνω στην Ουκρανία, είναι κουραστικό και ντροπή για τους εαυτούς μας να ζούμε σε παράλληλο σύμπαν.Εδώ ΜΕΣΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ,ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Όσο για την ομάδα εύχομαι από αύριο κιόλας να πετάει ,εαν είναι εφικτό.Αυτά τα ολίγα, τουλάχιστον να γίνεται ένας εποικοδομιτικός διάλογος ανάμεσα σε όσους μπορούν και θέλουν. Σε παρακαλώ πολύ όμως την κριτική μου και τον θαυμασμό στην ομάδα ,σε λογικά πλαίσια, δεν θα μου τα στερήσει κανείς.Γιατί όταν κάποιος καταπιέζεται ,ξεσπά. Από σήμερα εγώ σε θεωρώ φίλο .

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 21:07 Σύνδεσμος σχολίου

    @Djredbull07
    Εγώ φίλε θα σου αντιστρέψω τις ερωτήσεις... ο Μπαρτζώκας έχει διατελέσει προπονητής και στη Μπαρτσελόνα... αν ξαναπήγαινε για 2η θητεία πιστεύεις ότι θα έπαιρνε για περιφερειακό το Γκος και για 4άρι το Σίκμα;
    Όλα είναι θέμα μπάτζετ αγαπητέ.... αν σου λένε 'ταβάνι 500Κ για 4άρι και 1Μ για περιφερειακό', θα πας σε Σίκμα και Γκος. Αν σου πούνε '5Μ για 4άρι και περιφερειακό', τι πιστεύεις ότι θα πάρεις; Σίκμα και Γκος πάλι;
    Οι επιλογές παικτών είναι θέμα προπονητή... το θέμα όμως είναι και πόσο μπάτζετ έχει για μεταγραφές....

    ΥΓ. Το Βεζένκοφ δεν υπήρχε τρόπος να τον κρατήσουμε... ειδικά απ τη στιγμή που οι Κινγκς του δίναν ρόλο και 20Μ για 3 χρόνια. Το κακό για μας είναι ότι βλέπω να γίνεται ότι με τον Παπανικολάου.... να μη σταυρώνουμε για τα επόμενα χρόνια 4άρι της προκοπής μέχρις ότου έρθει η ώρα να επιστρέψει πίσω ο Σάσα.
    ΥΓ2. Huftman οσες μπούρδες κι αν γράψεις κι όσο κι αν σπατουλάρεις τους Αγγελόπουλους, χάνεις το χρόνο σου... πιτόγυρο δεν έχει, υποτακτικέ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 στο κλάσικο, Μπριζ και G/G

Το κουπόνι της Κυριακής (19/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Στη Serie A Ιταλίας, η Μόντσα...

Read more

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Νέο διετές συμβόλαιο σε Ελ Καμπί

Ο Ολυμπιακός και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί συμφώνησαν το περασμένο...

«Να μείνω στον Ολυμπιακό για χρόνια»

Μια χορταστική συνέντευξη παραχώρησε στο "Sport TV" ο Τσικίνιο όπου...

Με κατοστάρα 68-100 πρόκριση επί ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός καθάροσε άνετα την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια με...