roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

Οριστική διακοπή και πρωταθλητής Θρύλος

underarmor
redwell

Την οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αποφάσισαν οι διαιτητές της αναμέτρησης (Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς), με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη στα... χαρτιά και ενώ πήγαιναν για 40+ διαφορά στο παρκέ και με το 3-1 στη σειρά να στέφονται πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 14η στην Ιστορία τους.

Οι Πειραιώτες, μάλιστα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν με τρεις τίτλους (πρωτάθλημα Ελλάδας, Κύπελλο και Σούπερ Καπ) και ήταν φιναλίστ της Euroleague, πανηγύρισαν για δεύτερη φορά στην Ιστορία τους τίτλο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μετά το 2016.

Στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου στο Game 4 της σειράς των Τελικών της Basket League στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στο +28 (35-63), διεκόπη η αναμέτρηση με απόφαση των διαιτητών αφού οι οπαδοί του τριφυλλιού έβλεπαν τον εφιάλτη να έχει καταφθάσει και αποφάσισαν να τα κάνουν ρημαδιό.

Τα καπνογόνα που άναψαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους ερυθρόλευκους, που έγιναν και αποδέκτες... αντικειμένων και απειλών από χούλιγκαν που είχαν αρχίσει να.πλησιάζουν απειλητικά, να αποχωρούν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. 

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του κλειστού για να συνεχιστεί ο αγώνας, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να γνωστοποιεί την απόφαση από τα μεγάφωνα. 

Κατά την αποχώρηση του κόσμου, μερίδα οπαδών προχώρησε σε υλικές ζημιές, σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα, ενώ άναψε κροτίδες και πυροσβεστήρες, εξέλιξη που οδήγησε και τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα αποδυτήρια.

Στις 23:40, με το τραπέζι της γραμματείας σπασμένο και περίπου 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού να αρνούνται να αποχωρήσουν, η διαιτητική τριάδα αποφάσισε την οριστική διακοπή!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός με μία άκρως πειστική εμφάνιση και εκτελώντας τους «πράσινους» από τα 6,75, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει την τύχη του και στο 7΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 9-20, με τους Πειραιώτες να μετρούν 8/12 σουτ εντός πεδιάς και τον Γουόκαπ κινητήριο μοχλό της επίθεσης (10 πόντοι με 4/4 σουτ στην πρώτη περίοδο).

Με τον Παναθηναϊκό να μένει από επιλογές και να δείχνει ανήμπορος να ελέγξει την περιφερειακή άμυνα τού, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παρκέ και στο 15΄ ξέφυγε με +16 (21-37), απέναντι στους «πράσινους» που τα είχαν με την... αστοχία τους. Με τον Σλούκα να συνδέεται και αυτός από τα 6,75, γράφτηκε το μη αναστρέψιμο +22 (26-48) στο ημίχρονο... 

Δίχως να χάσουν τη διάρκειά τους σε άμυνα και επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι και στην τρίτη περίοδο, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-15, γράφοντας το 35-63, πριν ο τελικός διακοπεί και δεν ξαναρχίσει ποτέ... 

Πρώτοι σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας οι Άλεκ Πίτερς (3/3 τρίποντα) και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι μέτρησαν από 11 πόντους, ενώ MVP ήταν αναμφίβολα ο Τόμας Γουόκαπ με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Από τον Παναθηναϊκό που έκλεισε τη χρονιά χωρίς τίτλο για πρώτη φορά από την αγωνιστική περίοδο 1995-96 και κινδυνεύει να αρχίσει τη νέα σεζόν με -2 βαθμούς (μαζί με ποινή 3 αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ), μετά απ` όσα διαδραματίστηκαν, τα 11 λάθη και τα μόλις 4/19 τρίποντα δεν άφηναν περιθώρια για αντίδραση...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Λι 3 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Γκριγκόνις 4, Μαντζούκας 6 (2), Γκουντάιτις, Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 4, Παππάς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2), Λούντζης 3 (1), Φαλ 8, Βεζένκοβ 11 (1), Πίτερς 11 (3), Λαρεντζάκης, 4, Σλούκας 6 (2), Μπόλομποϊ 2, ΜακΚίσκ 8 (1).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-24, 26-48, 35-63 στα 2:46" πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

41 σχόλια

  • Θέμης Ζ.
    Θέμης Ζ. Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 14:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Βγήκε η απόφαση της τιμωρίας τους πριν από λίγο. Καμιά αφαίρεση βαθμών από τη νέα περίοδο. Σωστά, δεν έπεσε δα και χειροβομβίδα. Αν τα επεισόδια αυτά δεν επισύρουν αφαίρεση βαθμών, τότε τι πρέπει να συμβεί που να την επισύρει;

  • Νικη
    Νικη Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 02:53 Σύνδεσμος σχολίου

    @Ηλίας Θεοδωράκης αυτο με την Ανδριατικη λιγκα το θυμομουνα τελειως λαθος , εγω νομιζα οτι ειχε πει να παρουμε αδεια απ την εοκ και ειχα θεωρησει οτι ειναι σαν να μας ειρωνευεται..,
    @DeCoupePe σε αλλο αρθρο γραφεις οτι ο παο θα ενισχυθει τη νεα σεζον...no way..ξερεις τι θα γινει;; ο Αταμαν θα κανει τουρκικη πολιτικη μεσα στην χωρα μας ..τυπου "το αιγαιο ειναι για ολους" και απο δουλεια δεν θα κανει τιποτα γιατι δεν ειναι αξιος με μπατζετ 8.000.0000-13.000.000 εκ. να φερει αποτελεσμα..
    Επισης δινω ενα 40% να πιαστουν στα χερια ..εχεις δει τον αταμαν πως μιλαει στον κοσμο..που πλησιαζει στα 15 εκατοστα και σηκωνει και την χερουκλα;;
    @ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ πολυ ωραιο αυτο με τους Αγγελοπουλους ως μεταγραφες Κοκαλη.. ειχε πει ο τριανταφυλλοπουλος (νομιζω) οτι σε καποια φαση που εβγαλε την ειδηση οτι ο Κοκκαλης εχει αυθερετο, ο Κοκαλης απλα πηγε και το κατεδαφισε ..

  • driv33
    driv33 Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 19:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο καταρχάς στους παίκτες και το προπονητικό Τιμ για την κατάκτηση back-to-back του ντάμπλ.χθες για να μιλήσουμε λίγο μπασκετικά είδαμε τις αρετές του Πίτερς, που δεν είχαμε δει όλη την χρονιά.το χθεσινό παιχνίδι έδειξε ότι η επιλογή του ήταν λανθασμένη, όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά γιατί τέτοιου είδους παίκτες χρειάζονται χρόνο για να βγάλουν πράγματα στο παρκέ, κάτι που λόγω Σάσα, δεν υπήρχε η δυνατότητα.θα ήταν πιο ιδανική επιλογή ένας αθλητικός παίκτης που θα ήταν καλός αμυντικός για τα 5 λεπτά που δεν θα έπαιζε ο Σάσα. Προσωπική μου εκτίμηση.παρολο που δεν τον πάω αν φύγει ο Σάσα ίσως να είναι μια καλή επιλογή μαζί με έναν ακόμη παίκτη με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα. Από κει και πέρα, συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο DeCoupePe, ότι πρέπει να μεγαλώσει το ρόστερ.. δεν έχω κάτι με αμποση κτλ αλλά χρειάζονται πιο έτοιμοι παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν αν χρειαστεί..τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα είχε τόσο σταθερή πορεία διότι δεν είχαμε τραυματισμούς είτε μαζεμένους είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Μετά λύπης μου βλέπω ότι παρόλο που έχει περάσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα από κάτι που είχα γράψει για Αγραβάνη, ακόμα το χτυπά ένας φίλος, μάλλον σε μένα αναφέρθηκε πάλι χαρακτηρίζοντας με άσχετο.
    Για να το τελειώσουμε λοιπόν, επειδή σε κάποιους πρέπει να το εξηγήσεις πολλές φορές για να το καταλάβουν, εγώ ουσιαστικά είπα ότι τα πέντε λεπτά του Πίτερς που δεν σου βγήκε σαν μεταγραφή, θα μπορούσε να τα έχει ο Αγραβάνης και να μην χρειαζόταν να κοπεί ο κααναν. Δεν γουστάρεις το όνομα αυτό.., βάλε το όνομα του τσαλμπουρη,του τανουλη ή του κασελακη πχ..δεν είπα ότι θέλω Αγραβάνη στον Ολυμπιακό, ούτε μπήκα σε σύγκριση του εν λόγω με τον Πίτερς.ακομα και σαν αξία για τέτοιο χρονικό διάστημα καλός είναι δεδομένου ότι είναι Έλληνας.το πρόβλημα του είναι ο χαρακτήρας..

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 19:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Snake7
    ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ
    ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ
    ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ....

    ΧΤΕΣ Ο ΛΙ ΤΙΝΑΖΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΣΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ
    ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
    ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΜΠΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ
    ΔΥΟ ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΩΝ ΣΛΟΥΚΑ ΠΙΤΕΡΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΩΧΑ ΣΤΟ ΣΛΟΥΚΑ

    ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΛΙΓΟΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ
    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ

  • Jiannis77
    Jiannis77 Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την ηδονή από το χτεσινό ματς! Όλα τα μπράβο δεν αρκούν για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής ομάδας.

    Κρίμα που δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε τον διασυρμό των βάζελων μέσα στο σπίτι τους. Η 40άρα ήταν σίγουρη, μην τυχόν και παραπάνω. Δεν πειράζει, ακόμα κι έτσι η ξεφτίλα τους είναι τρισμέγιστη.

    Ορμάτε όλοι από σήμερα να πιάσουμε την μεταγραφολογία, φίλε DeCoupePe δώσε πόνο :) (προφανώς κι αστειεύομαι).

    Το πρόβλημα για τον σχεδιασμό είναι η προθεσμία του Βεζενκοφ από το Σακραμέντο (νομίζω 15/7), η οποία λήγει αργότερα από την προθεσμία των συμβολαίων των παιχτών που λήγουν τα συμβόλαια και έχουν οψιόν ανανέωσης.

    Θεωρώ ότι ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά, ξεκινά από την παραμονή ή μη του Σάσα. Ανάλογα την έκβαση, θα υπάρχει νόμιμο εξελίξεων στα υπόλοιπα θέματα.

    Υπομονή λοιπόν και θα περιμένουμε εναγωνίως τα πρωτοσέλιδα του Redgoal με τις ευχάριστες ειδήσεις από το μεταγραφικό μέτωπο.

  • Snake7
    Snake7 Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    @Basketball coach βρε συ μετά τη σειρά τελικών αλήθεια πιστεύεις ότι υπάρχει μια στο εκατομμύριο να μείνει ο Μπλακ; Ο Μπλακ έχει τελειώσει από την ομάδα από το final4.

    Ούτε ξεγελιεται κάποιος με 2-3 εμφανίσεις ου 7 ότι ο Μπολο μπορεί να προσφέρει παραπάνω από το άνοστο άνευρο άχρωμο μπασκετ των προηγούμενων 6 μηνών.

    Δεν έχει πάντως νόημα η συζήτηση για προσθήκες πριν τον Βεζε. Εάν ο Βεζε φύγει είναι αδύνατο με τα δικά μας δεδομένα να βρούμε αντίστοιχης ποιότητας τεσσάρι. Απλώς θα γίνει μεγάλη ανακατανομή ρόλων στην ομάδα.

    @Redgoal ποτέ περιμένουμε ξεκάθαρη εικόνα για Κινγκς;

    REDGOAL: Η ημερομηνία είναι 15 Ιούλη φίλε. Μέχρι τότε μπορεί να φύγει

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 15:50 Σύνδεσμος σχολίου

    @Basketball coach
    Αν οι δικοί μας στην 4η περίοδο δεν κατέβαζαν ρολά εντελώς, από την πρόβλεψη που έχεις κάνει εγώ θα έβαζα +5 με 7 πόντους παραπάνω. Θεωρώ οτι τους 42 του κυπέλλου θα τους περνάγαμε σίγουρα.
    Ο Γουοκαπ έπαιζε σχεδόν στα κόκκινα... έφερε πολύ βαρέως που αποβλήθηκε στο 2ο ματς μ αυτόν τον τρόπο. Ο Πιτερς έβλεπε το καλάθι σα βαρελι.... και τον εχεις δει οτι οπως κι ο Κάνααν έτσι και νοιώσει ότι βρήκε το χέρι του, που το είχε βρει, σουτάρει τρίποντα ασταμάτητα....
    αλλά η διαφορά ήταν ότι εκείνοι δεν είχαν το κουράγιο να κάνουν κάτι της προκοπής. Ερμπολ απο τα 4 μετρα... το Λι να βαράει τρίποντο λες και βαραγε αραουτ... 4η περίοδο δε θα ειχαν κουραγιο να περάσουν το κέντρο.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξεκάθαρα, ίσως και με εντολή άνωθεν, έγινε η διακοπή για να μην σπάσει η 35άρα, είχε αρχίσει και βρώμαγε το πράγμα ότι δεν θα επέτρεπαν διαχρονική ξεφτίλα τέτοια.

    Ο Παπάς γιατί έπαιξε στο τελευταίο του παιχνίδι, σε ματς φωτιά, τόσο νωρίς;;;; ε;;;; Μήπως είχε συζητηθεί στα αποδυτήρια ότι δεν τελειώνει το παιχνίδι απόψε;;;; Λέω εγώ..μήπως;;;; το λογικό δεν ήταν να πάρει μερικά δευτερόλεπτα στο τέλος ο παλαίμαχος; μήπως ήξεραν ότι αν στράβωνε μέχρι την 3η περίοδο, φιλάκια μετά; α ρε...λαμόγια..

    Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την φετινή ξεφτίλα, υπενθύμιση ότι θα έφτανε κάνα 40-80..δεν πρέπει να ξεχαστεί και να ξεπλυθεί η ντροπή όπως προσπαθούν εδώ και εβδομάδες, γιατί εβδομάδες το στήνουν το σκηνικό το τρελό..

    @Ηλία πάνω κάτω συμφωνούμε πιστεύω, διαφορές φυσικά θα υπάρχουν, ειδικά σε όχι τόσο σημαντικά θέματα, όπως του 13-14 παίχτη της ομάδας, απλά υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό από πίσω, και αποδείχθηκε περίτρανα στους τελικούς, έστω και αργά επιβεβαιώθηκα και αγωνιστικά. Εν τω μεταξύ το ότι είμαστε άπειρα τυχεροί με έλλειψη τραυματισμών, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείς πλήρης ομάδα για του χρόνου, πρέπει να έχεις 12 δυνατούς παίχτες, + 2 που να μπορούν να σταθούν έστω σαν σκιάχτρα σε παιχνίδι Euroleauge για μερικά λεπτά, και έναν ακόμη πιτσιρικά (Abosi ίσως) για Ελλάδα. Δηλαδή όχι όπως κατεβήκαμε με Abosi σε 12άδα τελικών, ή Papas σε παιχνίδια Euroleauge και τελικά καταλήγαμε να παίζουμε με 7-8 παίχτες πραγματικά..είναι πολύ κοντό αυτό το rotation και ίσως στοίχισε ήδη, ή και θα στοιχίσει στο μέλλον..

    Παρ΄όλα αυτά έχω αναλύσει εκτενέστατα τις σκέψεις μου σε αυτά τα θέματα, μάλιστα κάποιες από πέρυσι το καλοκαίρι, άλλες (όπως για τη θέση 3) χρόνια πριν ήδη. Νομίζω είναι ξεκάθαρο οτι δεν μπορείς να ΜΗΝ κατεβάσεις τον βασικό σου shooting guard σε αγώνες που κρίνουν τίτλους, οικουμενική αλήθεια πιστεύω! και αυτό προκλήθηκε επειδή δεν υπήρχε Έλληνας στη θέση 4-5, έστω και σαν άγαλμα, ή να τον δηλώσεις σε Ελληνική 12άδα και να μπορεί να παίξει 5 λεπτά σε επίπεδο Α1 (όχι Τσάμης δηλαδή..), νομίζω είναι κρυσταλο-ξεκάθαρο τι λέω..Με Τανούλη την ικανοποιείς ελάχιστα αυτήν την ανάγκη για του χρόνου, και αν δεν έρθει κάποιος καλύτερος Έλληνας στο 4-5 (ίσως Αντε, αλλά δεν τον βλέπω Ελλάδα αυτόν μετά και από τα χθεσινά..) για του χρόνου και με προετοιμασία σε εμάς μπορεί να αρκεί, αλλά στην σεζόν που μόλις τελείωσε ο Τσαλμπούρης ήταν πολύ καλύτερος του Τανούλη, και στην προγούμενη σεζόν ήταν ίσως ο κορυφαίος Έλληνας της Α1..


    O άνθρωπος έφυγε από την Betis (17η βγήκε) και πήγε στην ισοβαθμούσα στην 10η θέση Bilbao (τελικά 12η στην ισοβαθμία), έβαλε 25 πόντους στην Μπασκόνια και 19 στην Βαλένθια. Εκεί μπορούσε να παίξει; Όπως ο Ρογκαβόπουλος, που τον έφαγαν στον Προμηθεά, και το παιδί ήταν ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του, και μιλάμε για Τουρκία και Ισπανία, πρωταθλήματα πολύ καλύτερα από το Ελληνικό, ο Παναθηναικός Ισπανία μπορεί να μην έμπαινε καν 8άδα, και Τουρκία καν 4άδα..να τα λέμε αυτά..

    Επίσης να μην πω και αυτό που λέμε πολλοί από περυσι το καλοκαίρι, ότι με Peters/Vezenkof στην ίδια 5άδα ανοίγουν χώροι και προσθέτεις ύψος και δύναμη και ελέγχεις τα ριμπάουντ και το ζωγραφιστό καλύτερα; Πόσες φορές το έχω γράψει ότι θα έπρεπε να το δοκιμάσει με κάποιες ομάδες, και σίγουρα καλύτερα από το να ποστάρουν τον Λαρεντζάκη ασύστολα σε κάθε παιχνίδι; Δεν έχεις 2ο τριάρι, αλλά καλύτερα να ρίξεις τον Peters μία θέση στο σύγχρονο μπάσκετ, παρά να ανεβάσεις τον Λαρεντζάκη που, χωρίς να φταίει σε αυτό, είναι η χαρά του mismatch..

    Εν τω μεταξύ, Peters είναι απίστευτα soft, αντικειμενικά, και ο Βεζένκοφ δεν είναι ο πιο σκληρός τύπος με τα μεγαλύτερα μούσκουλα, αλλά μαζί, ο Peters είναι πιο ψηλός και δυνατός από τα περισσότερα 3άρια, οπότε σαν μέσος όρος αυξάνεται η δύναμη και το μέγεθος στην 5άδα..αυτά παίζουν ρόλο σε μία ομάδα, 3 χρόνια το λέω, τότε που τραυματίστηκε ο Παπ, σε κάτι παιχνίδια το έκανε για λίγο και πέτυχε, ο Βεζένκοφ στο 3, ένα πρόβλημά σου μπορείς να το κάνεις πλεονέκτημα στην τελική, ήδη από τότε είχε ξεκινήσει η μόδα με τις ψηλές 5άδες, μέχρι και ο Κάτας το είχε κάνει "πετυχημένα" στον Παναθηναικό (ναι, για επιτυχία πρόκειται ότι δεν είχε χάσει όλα τα παιχνίδια τότε, αν πάτε να δείτε ρόστερ θα φρίξετε, αλλά κέρδισε μερικά με ψηλά σχήματα και τον Κουβανό Playmaker), τώρα στην Μακάμπι το κάνει με απείρως καλύτερο έμψυχο δυναμικό, και κατά συνέπεια, επιτυχία. Αλλά μέτα, ξεχάστηκε το θέμα, ποτέ ξανά Βεζέ στο 3 (πέρυσι καθόλου αν θυμάμαι καλά) και φέτος ούτε και ο Peters.

    Δεν είναι τύχη για τις προβλέψεις μου, απλά υπήρξαν κάποιες ξεκάθαρες περιπτώσεις που έβγαζαν μάτια. Δηλαδή τον Musa αν παρακολουθείς μπάσκετ, τον γνωρίζεις, είχε έρθει 14-15 για να παίξει Ολυμπιακό, τον ήξερε η ομάδα, μάλιστα ο Μπαρτζώκας είχε εισηγηθεί την απόκτησή του, αλλά μετά ο Σέρβος μάνατζερ και ο Σφαιρόπουλος το χάλασαν, ο Musa τότε είχε τρελαθεί που θα πήγαινε στην ομάδα του Σπανούλη και Πρίντεζη...δηλαδή δεν μιλάμε για έναν τυχαίο άγνωστο παίχτη που μου καρφώθηκε από το πουθενά.

    Landale είχα επιβεβαιωθεί ήδη χρόνια τώρα, είχε σχεδόν υπογράψει συμβόλαιο, αλλά μετά προέκυψαν οι Spurs, και Tobey ακούστηκε ότι άρεσε στον Μπαρτζώκα για πέρυσι, παίχτες με αυτό το skill set δεν υπάρχουν πολλοί στην Euroleauge οπότε αν θες να πας σε αυτήν την κατεύθυνση, που θα ήταν προτιμότερη πιστεύω, αυτοί οι 2 ήταν από τις καλύτερες επιλογές, και δοκιμασμένοι, και με χαρακτήρα, και προσωπικότητα.

    Επίσης για 3-4άρι χρόνια η καψούρα μου να ξαναδώ στην ομάδα..Kalinic δεν μπορούσες να φέρεις, Diallo έκανες το λάθος και δεν τον κράτησες τσάμπα, - μεγάλο κρίμα αυτό, με Carter ήταν πολύ καλές μεταγραφές τσάμπα, μιλάμε για 250-300.000 ο καθένας τότε (νομίζω ο Παναθηναικός τον είχε κλείσει τον Diallo 50.000ευρώ!)..κάποτε είχαμε τον παιχταρά τον Περπέρογλου, την τελευταία του χρόνια έπαιξε Ερυθρό Αστέρα Euroleauge αξιοπρεπέστατα, έμενε και άλλη μία να παίζει τα 5λεπτα του Παπ..ο Colson φώναζε από μακριά ότι ήταν παίχτης Ολυμπιακού. Δεν είναι τίποτα μαγικές προβλέψεις, απλά δεν έχεις small forward, και προσωπικά προτιμώ 3 παίχτες σε αυτήν τη θέση, έναν 2-3 τύπου Lodjeski (Grigonis/Musa ή και Hilliard πιο αμυντικογενής) ένα κλασσικό 3 στο κέντρο, και ένα 3-4 τύπου Colson ή όπως είπα Περπέρογλου/Kalinick, που να μπορούν να σταθούν και στο 4, να έχουν λίγο ποστ, και τα λοιπά..θεωρητικά τέτοια ρόστερ σου δίνουν απίστευτη ευελιξία και δυνατότητες, δηλαδή Grigonis στο 2/Παπανικολάου στο 3 και Colson στο 4..ή Kalinic στο 4 και Hilliard στο 3, ή Hilliard στο 2, και Παπανικολάου στο 3, άπειρες επιλογές..δηλαδή αν είχαμε Hilliard αντί για Λαρεντζάκη φέτος;;!! λέμε τώρα..

    Δηλαδή με ελάχιστα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε Musa στο 2-3, και Colson στο 3-4! Ήταν εντελώς εφικτές μεταγραφές..ούτε 22 δεν ήταν τότε ο Musa που πήγε στην Breogan με κάνα 500άρικο το πολύ πολύ.. και ο Colson θα έπαιζε πίσω από Hilliard, Hollins παίζει ΚΑΙ στο 3, Martin/Poythress και Sorkin παίζουν 4, και έχει και κάτι Ισραηλινούς στο 3-4 επιπλέον! δηλαδή η φάση ήταν, ας τον πάρουμε και ότι κάτσει..δεν πρέπει να πήρε πάνω από 500-600.000..και στον Ολυμπιακό, αφού θα ερχόταν στην θέση του Peters, θα έπαιζε πίσω ΜΟΝΟ από Παπ και Βεζενκοφ! Δηλαδή εξασφαλισμένο ΠΟΛΥ χρόνο! θα έτρεχε πιστεύω αν του κάναμε πρόταση..και εμείς είχαμε πάει ΚΑΙ final 4 πέρυσι, δηλαδή στρωμένο πρότζεκτ..

  • Θοδωρής
    Θοδωρής Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 11:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Εχθές είδαμε τι γίνεται όταν δεν παίζεις με το βάρος στην πλάτη ,ότι θα σε σφάξουν ,όταν χρειαστεί, οι κύριοι που βγαίνουν για καφέ με τον δπγ.Ατελείωτη ηδονή εχθές και συγκίνηση με τον Σασα όταν βγήκε από το πούλμαν.Μακάρι να μην διαλυθεί η ομάδα ,αλλά να ενισχυθεί εκεί που πρέπει καί με έναν παιχταρά ολοκληρωμένο στυλ Ναπιερ.

  • Kazam7
    Kazam7 Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 10:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στην ομάδα έκανε αυτό π έπρεπε δν αμφιβαλαμε ούτε λεπτό....red goal είναι νωρίς μεν αλλά πόσες προσθήκες βλεπεισ ν γίνονται μ παραμονή Σλούκα βεζενκοφ κ κάναν .....λογικά μιλουτονοφ σύνθεση τ Μπλάκ.... πιστεύω 4-5 στ θέση τ μπολομποι κ παίχτη στ γκαρντ ανεξάρτητα από την παραμονή πιτερσ.....τράβηξαν μεγάλο κουπί φέτος οι παίχτες πρέπει ν έχουμε κ ανάσες τ χρόνου ποιοτικές

    REDGOAL: Υπομονή παίδες...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more

Με ΠΑΟΚ, Νιούκαστλ και Αταλάντα στο 2.75

Το κουπόνι της Τετάρτης (15/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Στην αγγλική Premier League, η...

Read more

Δύο G/G και Μλάντα Μπόλεσλαβ 1.82

Το κουπόνι της Τρίτης (14/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Χιρόνα υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ. Στο πρωτάθλημα Τσεχίας, η Μλάντα Μπόλεσλαβ αντιμετωπίζει...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ήθελε τίτλο την έστειλε για... χΌρτα 2-0

Νίκη και κατάκτηση του τίτλου μέσα στο Καραϊσκάκη ήθελε η...

«Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα από μένα»

Ο Αίζάια Κάναν δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του...

Γλέντι... Θρύλου 92-75 την ΑΕΚ

Πατώντας το... πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος...