roumeliotis

Carwiz

Προσκύνησε Θρύλο και ΣΕΦ η Ρεάλ 73-60

casino loutrakiou
redwell

Με τον Θρύλο να ελέγχει το ματς από το ξεκίνημα ως το τέλος μεσα από την εκπληκτική άμυνά του, η νίκη επί της Ρεάλ στο πύρινο ΣΕΦ ήρθε χωρίς... καρδιοχτύπια με 73-60 και με το αποτέλεσμα αυτό η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 13-7.

Συγκλονιστικός Γουόκαπ με 18 πόντους και οργάνωση-άμυνα για σεμινάριο, Βεζένκοφ με 15 πόντους, Σλούκας με 11 και οι Μπλακ-ΜακΚίσικ με απίστευτη ενέργεια και πολλές κερδισμένες μάχες, ηγήθηκαν για να έρθει η μεγάλη νίκη.

Με όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια διαφορά 6π. (14-8) στο 5’, όμως, η Ρεάλ βασιζόμενη σε πρώτη φάση στον Ταβάρες και στην συνέχεια στους Χάνγκα και Χεζόνια κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να προσπεράσει με 19-20 στο 12’. 

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα. Συνέχισε να... ποντάρει τα λεφτά του στην άμυνα και με επιθετικές αιχμές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Γουόκαπ, ανέκτησε τον έλεγχο και έκλεισε στο πρώτο εικοσάλεπτο στο +8 (36-28).

Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός -εκτός από αμυντικά- λειτούργησε καλά και στην επίθεση. Κυκλοφόρησε την μπάλα, βρήκε λύσεις (κυρίως δια χειρός Σάσα Βεζένκοφ) και με τρίποντο του Αιζάια Κάνααν βρέθηκε για πρώτη φορά στο +12π. (52-40) στο 28’.

Έκτοτε η όποια προσπάθεια της Ρεάλ να επιστρέψει στο ματς έπεσε στο κενό. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο παρκέ έκαναν εξαιρετική δουλεία στην άμυνα, αν και αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στον Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος παρόπλισε τον παίκτη κλέιδί των φιλοξενουμένων, Γουόλτερ Ταβάρες.

Την ίδια ώρα Κώστας Σλούκας, Σακίλ ΜακΚίσικ και Ταρίκ Μπλακ φρόντισαν να αυξήσουν τις αποστάσεις στους 15π. (69-54 στο 38’). Το ματς είχε ήδη κριθεί, όμως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παλεύει με το ίδιο πάθος και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 18 (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Κάναν 3 (1), Λαρεντζάκης 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Φαλ 4 (7 ριμπάουντ), Σλούκας 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ, 5 λάθη), Βεζένκοβ 15 (6/9 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1/4 τρίποντα), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακ 5 (9 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 8 (0/3 τρίποντα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 3 (1), Φερνάντεθ (0/5 τρίποντα), Χάνγκα 2 (1/5 σουτ), Χεζόνια 9 (1/4 τρίποντα), Ντεκ 4, Πουαριέ 4 (8 ριμπάουντ), Κορνελί 2, Ταβάρες 12 (6/8 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 λάθη), Γιουλ 6 (0/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 6 (5 ριμπάουντ), Μούσα 12 (1).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/42 δίποντα, 6/26 τρίποντα, 7/11 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 14 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 12 λάθη, 3 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 20/36 δίποντα, 3/25 τρίποντα, 11/13 βολές, 36 ριμπάουντ (25 αμυντικά + 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 14 λάθη, 4 μπλοκ.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Ολυμπιακός παραμένει στο ΣΕΦ για να υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/1, 21:00), ενώ η Ρεάλ Μαδρότης επιστρέφει στο WiZink Center για το clasico της EuroLeague απέναντι στην Μπαρτσελόνα (26/1, 21:45).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

38 σχόλια

  • Ηλίας Θεοδωράκης
    Ηλίας Θεοδωράκης Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 13:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδιά; Μετά από αυτή την εμφάνιση που κάναμε με τη Ρεάλ, το μόνο που βρήκατε κάποιοι να σχολιάσετε, είναι τις χριστοπαναγίες του Μπαρτζώκα; Έλεος δηλαδή. Ούτε στα πράσινα βοθροσαιτ δεν ασχολήθηκαν με κάτι τέτοιο....

  • Αλέκος7
    Αλέκος7 Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 03:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Red7 όλα καλά φίλε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και εγώ σέβομαι ότι σου φαίνεται αστείο και μπορώ να καταλάβω το γιατί. Μία στο τόσο να βλαστημαει το καταλαβαίνω και γνωρίζω ότι λίγο πολύ πάντα το έκανε, αλλά χθες μου έκαναν τρομερή εντύπωση τα ξεσπάσματα του. Κανένας έλεγχος των νεύρων του, τον είχε καταβάλει η οργή ακόμα και στην καρέκλα ορισμένες φορές όταν καθόταν έβριζε και χτυπιόταν, πρώτη φορά τον έβλεπα έτσι. Ειδικά ο Λαρετζάκης χθες, τόσες χριστοπαναγίες ούτε στην βάφτιση του δεν πρέπει να είχε ακούσει.
    Περισσότερο για τον ίδιο το λέω, την εικόνα που βγάζει και πάνω απ'όλα την ψυχική του υγεία...αλλά αυτός ξέρει καλύτερα.
    Είπα να το σχολιάσω, αλλά δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας για κάτι τέτοιο, το μόνο σίγουρο.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 02:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά, η ανοησία του Λάρε εκείνη τη στιγμή και Αγίους κολάζει, πόσο μάλλον τον Μπαρτζώκα που είναι γνωστά τα πολιτικά και θρησκευτικά (τα ποια;!) πιστεύω του..

    Διάβασα διάφορα άρθρα που συμφωνώ με το αγωνιστικό, οπότε δεν θα επανέλθω, είδα και 2η φορά το παιχνίδι σήμερα και πραγματικά θαύμασα την αυταπάρνηση και αμυντική προσπάθεια των παιχτών. Δεν το έχαναν.

    Αλλά θέλω να σταθώ σε κάποιες σκέψεις για την διοργάνωση αφού είδα και κάποια έξτρα ημίχρονα/extended highlights/βαθμολογίες κ.λ.π

    Γεγονότα. Η όμαδα έχει μεγαλύτερο ρόστερ/μπάτζετ και βάθος από πέρυσι που έφτασε 2 πόντους μακριά από τον τελικό. Με μία κίνηση θα μπορούσε να είναι και από θέμα ρόστερ φαβορί για το final 4. Τώρα κατά την γνώμη μου δεν είναι, όχι ακόμη τουλάχιστον, σε αυτή τη Euroleauge με 2 ήττες συνεχόμενες είσαι εκτός στόχων..μετά την επόμενη 3άδα αγώνων θα ξέρουμε πάρα πολλά περισσότερα, θα μειώνονται οι εναπομείναντες αγώνες, και θα ξέρουμε τι παίζει με την Φενέρ (ένα από τα φαβορί) σε επίπεδο ισοβαθμίας, ενώ παίζουμε με 2 ομάδες που μας έχουν νικήσει και είναι άκρως επικίνδυνες με ακριβότερα ρόστερ.

    Με 2 στα 3 πιστεύω είμαστε οκ, αλλά θα ήθελα να δω 3/3! νίκη έστω και με ένα πόντο την κάθε μία και μετά βλέπουμε. Αν πάρουμε 3/3 μιλάμε μετά ΜΟΝΟ για θέσεις 1-6, και με πολλές πιθανότητες για 4άδα. Με 0-3, και αυτό είναι ένα ενδεχόμενο(!), θα παλέψουμε για 8άδα(!).

    Καλό θα ήταν να νικήσουμε την Εφές ΚΑΙ για να την αφήσουμε έξω από την 8άδα

    Τρομακτικό 2-3 ήττες που μπορούν να σε φτάσουν σε αυτή την διοργάνωση, ενώ αυτή τη στιγμή έχεις εκτός play off τους back to back πρωταθλητές, τον Ερυθρό του Vildoza/Campazzo, τη Βαλένθια που του χρόνου θα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης, την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς, την Virtus του Σκαριόλο και των 20.000.000 μπάτζετ όπως και την Αρμάνι των παραπάνω εκατομμυρίων.

    Vildoza έπρεπε να είχαμε κάνει κίνηση, ιδανικό κομμάτι στο παζλ θα ήταν και φθηνότερος από Dorsey/Campazzo. Dorsey θα βόλευε για το διαβατήριο, ότι ξέρει την ομάδα και τα συστήματα και τα πάντα. Campazzo επίσης και Σλούκα και Walkup..άντε γειά! Ένας καλός παίχτης κάνει πάντα την διαφορά.

    Ο Polonara χθες ήταν καθοριστικός με την πρώτη, σε 13λ έβαλε 10π/3ριμπ/1κλ και 3(!) μπλοκ! Θα υπήρχε 4πλη ισοπαλία στο 11-9 και από θέσεις 6-9 της κατάταξης και την Εφές πιο κάτω στη 10η θέση!

    Έχω μπροστά μου τον επίσημο πίνακα και βλέπω την ομάδα μας στην κορυφή στον 20 γύρο, έστω και με ισοβαθμία..απίστευτο μου φαίνεται. Είμαστε +/- στους 172 και Real 128 και 3η με 80 η Φενέρ!

    Ο Brown κυριολεκτικά ανεβάζει επίπεδο την Μακάμπι, ενώ δεν έχουν βάθος στην θέση..Colson/Poythress/Nebo/Hilliard to watch, και να πάρουμε και κανέναν από αυτούς δεν πειράζει! Δεν έχουν κλασσικό μεγάλο σέντερ, ευκαιρεία για τον Fall.

    Bolomboy ταιριάζει με Poythress και Black με Nebo (Τιτανομαχία!). Colson θα είναι βαρόμετρο, ειδικά αν τον βάλουν να μαρκάρει τον Βεζενκοφ, και σκοράρει κι όλα.

    Baldwin πάλι λέτε να θέλει εκδίκηση; δεν το έχει ξεχάσει ακόμη?

  • RED 7
    RED 7 Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλέκος 7 και Giannis....ρε παιδιά έχετε δίκιο αλλα έτσι είναι ο Κοουτς χρόνια τώρα.....τι να κάνουμε δηλαδή;;;;ουτε εμένα μου αρέσει προσωπικά ότι βλαστημαει αλλά οσα Χρονια κοουτσάρει αυτός είναι και δεν νομίζω να αλλάξει...Αλεκο μου με αδικείς γιατί δεν έγραψες κάτι για την ομάδα και να έλεγες και αυτό που έγραψες για τον Μπαρτζώκα.... φυσικά και δεν εννοούσα ότι δεν είσαι ενθουσιασμένος αλλά μόνο για τα καντήλια έγραψες...Τι να σας πω ρε παιδιά... καταλαβαίνω ειλικρινά αλλά εμένα προσωπικά μου προκαλεί γέλιο συγνώμη για αυτό..... δεν εννοώ εσάς προς θεού... αυτό που κάνει ο κοουτς λέω... αλλά και εσάς που σας προσβάλει είναι απόλυτα σεβαστό καί κατανοητό ειλικρινά...

  • Alekos7
    Alekos7 Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 20:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Ρεντ7 τι ειναι αυτα που λες; Δεν εχω καποιο αλλο παραπονο απο τον Μπαρτζωκα η την ομαδα, τους ειμαι ευγνωμων, ποτε δεν εχω κραξει και τους υποστηριζω οσο μπροω πηγαινοντας στο γηπεδο. Αλλα ναι, πηγαινω και εκκλησια. Συγνωμη λοιπον που δε μου αρεσει να ακουω τον προπονητη της ομαδας μου να κατεβαζει χριστοπαναγιες κυριολεκτικα με το παραμικρο λαθος. Χθες ειδικα ηταν εκτος εαυτου. Να βρισει οσο θελει, να φωναξει οσο θελει, αλλα τοσο εντονη βλασφημια προς τα θεια, προσωπικα με ενοχλησε και εχω καθε δικαιωμα να το πω.

  • Giannis
    Giannis Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 15:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Ρεντ 7 νομίζω ότι κανείς λάθος...ο Μπαρτζώκας μπορεί να μην βρίζει τα θεία και να βάλει τις φωνές στον Λαρεντζάκη κ στον κάθε Λαρεντζάκη λέγοντας αλλά γαλλικά...επίσης στο μπάσκετ που λες ότι έτσι είναι....δεν βρίζουμε Την Παναγία μας σε καμία περίπτωση...λες κάτι άλλο... Την βοήθεια Της επικαλουμαστε για να έχουμε υγεία κ εμείς κ η ομάδα μας και να καταφέρουμε τους στόχους μας.

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακόμα μια ημέρα στην δουλειά για αυτή την καταπληκτική ομάδα, την αγαπημένη οικογένεια, την μοναδική μπασκετική παρέα. Ανυπομονώ κι εγώ, όπως οι περισσότεροι Ολυμπιακοί, να ξαναδώ τους παίχτες και τον προπονητή στο επόμενο παιχνίδι!

    Την ομάδα μας δεν την φοβάμαι στα δύσκολα, αλλά διαχρονικά έχουμε την τάση να τα κάνουμε θάλασσα στα θεωρητικά εύκολα. Το ματς με την Μακάμπι έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει η στραβή, αφού επικρατεί ενθουσιασμός στον κόσμο και αναμένεται sold-out, κάναμε μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και ο αντίπαλος θα έρθει χωρίς ένα από τα βασικά του όπλα (Λ. Μπράουν).

    Θεωρώ ότι αυτό το ματς θα δείξει αν ο Μπαρτζώκας και οι παίχτες έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος. Η νίκη είναι απαραίτητη έστω και με μισό πόντο. Έτσι θα εδραιωθούμε στην πρώτη τετράδα και θα πάμε πιο άνετοι στην διαβολοβδομάδα με τους Τούρκους (Φενέρ έξω, Εφές μέσα), όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

  • Γιωργος Πετρουπολη
    Γιωργος Πετρουπολη Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 13:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξημερωσε Σαββατο και το προβλημα των απανταχου Ολυμπιακων ειναι το εξης:

    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ;;;;

    Αυτο εχουν καταφερει και ειναι ανωτερο απο τιτλους, Ευρωπαικα, νικες σε ντερμπυ, ολα....

    ΥΓ:Μακαμπι ελα, θα σου παρουμε το σκαλπ!!!

    Και τι δεν θα δινα εκει στην ΠΑΕ, να βλεπανε το παθος του Γουοκπα, την ηγεσια των ΑΔΕΡΦΩΝ και τον σχεδιασμο του Μπαρτζωκα!!!

    Ρε Μπαρτζωκα τι σχεδιασες σε 8" με τον Σλουκα ως decoy και βγηκε τριποντο στη γωνια ρεεεε;;;;;!!!!

  • John 7
    John 7 Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Εννοείται ότι η ομάδα μπάσκετ θέλει στήριξη! Χρειάζεται στήριξη και από τον κόσμο και από τη διοίκηση! Πέρσι για να έχουμε εισυ και ζαν Σαρλ, χάσαμε μια Ευρωλίγκα, μην γίνει φέτος το ίδιο με τον κάναν! Ο Μπλακ ανέβηκε, ο Μπολμποι είναι ενίσχυση σε σχέση με πέρυσι, η μοναδική παραφωνία είναι ο κάναν και ο πιτερς στα περισσότερα παιχνίδια! Ειδικά όταν δεν κάνουν το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν καλά! Ελπίζω να μην μας στοιχήσει αυτή η τακτική αλλά το παρελθόν αλλα λέει!

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 10:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωραία η ομάδα . Πολύ Μεγάλη νίκη .
    Χάρηκα πάρα πολύ. Και εις ανώτερα. Συνεχιστε στο ίδιο μοτίβο

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...