roumeliotis

Carwiz

Σίφουνας... Θρύλος 93-65 τον Προμηθέα

casino loutrakiou
redwell

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός καθάρισε με 93-65 τον Προμηθέα στον δεύτερο ημιτελικό του Super Cup στη Ρόδο και θα παίξει για την κούπα με τον Παναθηναϊκο την Κυριακή (02/10, 21:00, ΕΡΤ3).

Ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους (5/8διπ., 2/3τριπ., 3/4β.), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ήταν ο MVP των Πειραιωτών ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Τζόελ Μπολομπόι (12π., 7ρ.), Πίτερς (17π.), Γουόκαπ (11π., 7ασ.), Σλούκας (7π., 4ρ., 5ασ.) και Λούντζης (11π.).

Από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, που θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου στον μικρό τελικό (2/10, 17:00), ξεχώρισαν οι Σίμπσον και Κουλμπόκα με 16π. και 14π. αντίστοιχα.

Με επιθετική αιχμή τον Σάσα Βεζένκοφ, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κεφάλι στο σκορ (16-12), όμως, ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά τους κενά και δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν (23-19 στο 10').

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα, ωστόσο, άλλαξε τις ισορροπίες. Ο έμπειρος γκαρντ "τάισε" τον Τζόελ Μπολομπόι, η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε πιο πιεστική και αποτελεσματική, στοιχεία που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ανοίξουν την "ψαλίδα" στους 15π. (47-32).

Ο Προμηθέας μείωσε σε 47-34 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όπως, ωστόσο, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη για εκείνον.

Με σούπερ άμυνα και πρωταγωνιστές τους Σάσα Βεζένκοφ, Τόμας Γουόκαπ και Άλεκ Πίτερς, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησαν γκάζι και βρέθηκαν στο +23 (69-46 στο 29').

Και δεν σταμάτησαν εκεί... Τζόελ Μπολομπόι και Μιχάλης Λούντζης συνέχισαν να φορτώνουν το καλάθι των Πατρινών, ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 28 (79-51 στο 33'). Έκτοτε ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά τις αποστάσεις στο +20 και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Κάναν 3 (1/5 τρίποντα), Φαλ 2 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Βεζένκοβ 19 (5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 8 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λούντζης 11 (3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης, Πάπας, Σλούκας 7 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπόλομποϊ 12 (5/7 δίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Πίτερς 17 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 3 (1/5 σουτ, 1/2 βολές).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Γιανγκ 3 (1/14 σουτ, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκίκας 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη), Κακλαμανάκης 4 (5 ριμπάουντ), Σίμπσον 16 (2/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 0/1 βολή), Κουλμπόκα 14 (3/6 τρίποντα), Κάουαν 11 (3/6 τρίποντα, 3 ασίστ), Κόντιτ 4 (2/7 σουτ, 0/1 βολή, 3 ριμπάουντ), Πλώτας, Τσαϊρέλης 4, Μουράτος 2 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη), Χέλεμς 2, Τανούλης.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

31 σχόλια

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 19:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά τώρα συγκρίνετε έναν παίκτη που έπαιξε έναν χρόνο στην ομάδα με έναν παίκτη που σήμερα θα παίξει το πρώτο του ματς? Είπαμε λίγο έλεος. Το μόνο που μπορείτε να συγκρίνετε είναι τα στατιστικά τους και τη καριέρα τους. Ε ο ντορσει είναι ανύπαρκτος μπροστά στον κανααν. Μπορεί να τα καταφέρει και να τον φτάσει κάποτε αλλά μέχρι τώρα είναι κατώτερος. Ο κειναν έχει καρίερα στο ΝΒΑ και στατιστικά στην ευρώπη είναι καλύτερος σουτερ 2π 3π και 1π. Τι συζητάμε τώρα? Το ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό ματς στα φιλικά το καταλαβαίνω, αλλά στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσουμε να πούμε με ασφάλεια αν είναι αυτό που θέλουμε. Μόνο αμυντικά έχω αμφιβολίες, αλλά δεν αντικατέστησε τον γουόκαπ, τον μέτριο αμυντικό ντορσει αντικατέστησε.
    Πάμε τώρα για τον ντορσει. Ο παίκτης ήταν ένας μέτριο κακός παίκτης, δεν τον ήθελα στην ομάδα, αλλά πέρσι έκανε στεπ απ, προφανώς λόγω μπαρτζώκα. Έπαιξε σε μερικά παιχνίδια αλλά στον πρωτο γύρο ακόμα και σε αυτά που δεν έπαιξε δεν ήταν αρνητικός. Στον δεύτερο γύρο όμως είδαμε άλλον παίκτη. Στα λίγα καλά ματς ήταν σούπερ αλλά στα υπόλοιπα έκανε κακό στην ομάδα. Προς το τέλος έκανε και κακό στα αποδυτήρια. Συνολικά λοιπόν πάλι δεν έκανε για την ομάδα μας. Μιλάμε για μία ομάδα που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι το καλό κλίμα. Ε, σε τέτοια ομάδα δε χωράει ο ντορσει, άσε που θα ζήταγε και τα διπλά λεφτά. Το διαβατήριο είναι ένα θέμα, αλλά δεν αρκεί αυτό. Ήρθε ο παππας, θα φτιάξει και το σώμα του και την άμυνά του και έκλεισε το ζήτημα.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 18:17 Σύνδεσμος σχολίου

    DeCoupePe για τον Κουλμποκα εχω εκφρασει την εκπληξη μου εδω στο RG ακριβως την ημερα που υπεγραψε στον Προμηθεα, δεν εχεις παραπονο. Αυτοι οι τυποι συνηθως πηγαινουν στην Ισπανια, δουλευουν τις αδυναμιες τους, την επομενη χρονια σε καμμια Ζαλγκιρις ή Αστερα κ μετα καθιερωνονται στην ευρωλιγκα αναλογα με το επιπεδο τους. Διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το κατα ποσο ο Γιατρας θα του βελτιωσει τα κομματια που πρεπει, ειμαι σιγουρος οτι ο Μπαρτζωκας κ ξερει κ παρακολουθει τον παικτη. 4αρια με τετοιο σουτ κ τοσο μακρυα ακρα δεν βρισκεις ευκολα. Κ δεν ξερουμε αν κι ο Σασα θα ειναι κοντα μας του χρονου.

  • Αsteriosmountouris
    Αsteriosmountouris Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 15:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιαννης777:
    Φιλε,καλημεροκαλησπερα!!!
    Το ιδιο ακριβως λεω κ εγω!
    Οταν ομως ο Dorsey σου δινει το απροβλεπτο επιτυχως μια στις δεκα και τις αλλες εννια σε χαντακωνει νομιζω οτι το συμπερασμα ειναι αυτονοητο.
    Σε σχεση με τον Κααναν κανω υπομονη διοτι ειναι ενας παιχτης που καλειται να παιξει εντελως διαφορετικα αποτι επαιζε μεχρι τωρα.
    Δεν ειναι ευκολο ν αλλαξεις το στυλ παιχνιδιου που ειχες μια ολοκληρη μπασκετικη ζωη.
    Θα δειξει αν θα προσμαρμοστει αλλα χρειαζεται τον χρονο του.
    ΥΓ:ΛV,δεν τσακωνομαστε.Αποψεις ανταλλαζουμε.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 12:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε μαγκες καθηστε κ θα μας τρελανετε. Το απροβλεπτο ενας παικτης το εχει οταν μπορει να παρει πανω του μια φαση ΕΞΩ απο τα συστηματα της ομαδας (που εχει μελετησει ο αντιπαλος) και με τη μπαλα στα χερια να δημιουργησει ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ. Απροβλεπτο: να μην ξερεις τι θα σου κανει ο αλλος. Απροβλεπτος λχ ειναι ο Σλουκας που δεν ξερεις αν θα πασαρει ή αν θα σκοραρει, αν παει για 3ποντο ή λει απ ή pnr ή σουτακι απο μεση αποσταση οπως χθες.
    Ο Ντορσι ειχε αυτο το πραγμα; Φυσικα ΟΧΙ. Δημιουργουσε για τον εαυτο του κ κυριως εψαχνε το 3ποντο. Εξαιρετικος σκορερ.
    Τι εδινε ο Ντορσι; Οχι το απροβλεπτο αλλα την αναρχια σε μια καλουπωμενη ομαδα: μας "καταλαβαν", η επιθεση "βαλτωσε", εκτελει ο Ντορσι.
    Γι αυτο φετος εβαλε τα επιπλεον στοιχεια που εβαλε, για να μη μπουκωνει η μηχανη κ να χρειαζεται κατι τετοιο, ή τελος παντων να το χρειαζεται σε μικροτερο βαθμο λχ οταν εβγαινε ο Σασα σουτ απο το 4 να ανοιξει το γηπεδο δεν υπηρχε, τωρα ομως υπαρχει ο Πητερς. Υπηρχε pnr ψηλος αλλα κακος αμυντικος κ μονοδιαστατος (χασαναρος), τωρα ειναι ο Τεντυμποι που κανει κ 10 πραγματα παραπανω. Αυτο αποδεικνυεται απο αυτο που λετε οτι ο Ντορσει "χανοτανε στα κρισιμα", δεν χανοτανε,απλα ηταν προβλεψιμος, τον ειχαν μελετησει κ τον αντιμετωπιζαν. Ετσι κι αλλιως ενας παικτης που ζηταει μπαλα δεν "χανεται", αποτυγχανει ή επιτυγχανει. Αλλο χανω το σουτ κι αλλο δεν το παιρνω καν.
    Κι ο Χανααν που κολλαει;
    Για μενα ο παικτης αποκτηθηκε για τρεις λογους:
    1. Μπαινει στην ομαδα 2ος γκαρντ που δημιουργει για την ομαδα κ τον εαυτο του, περυσι ηταν μονος του ο Σλουκας σ αυτο. Οι εναλλακτικες που λεγαμε.
    2. Οπως εχω ξαναγραψει θα δινει στην ομαδα "ελεγχομενη αναρχια", δηλ οταν εγκληματιστει θα ειναι Τζεκιλ ομαδικος κτλ κτλ κι οταν βαλτωνουν ολα Χαιντ/Ντορσι που παιρνει το σουτ. Με εντολη Μπαρτζωκα ολα αυτα.
    3. Οπως δεν εχω ξαναγραψει, οι ομαδες χτιζονται κ με βαση τον αντιπαλο.
    Ολοι λενε λχ οτι ο ποα πηρε τον Παρις Χιλτον ως κρυπτονιτη του Σλουκα, αρα ερχεται ο Χανααν που δεν μασαει κι ειναι τσαμπουκι για κρυπτονιτης του Χιλτον. Επισης λογικα θα αλλαξουν τα ματσαρισματα αφου λογικα ο Χιλτον θα παει στον Χανααν γιατι αν δεν παει ποιος θα τον μαρκαρει κτλ κτλ Χωρια που ο Χανααν θα πιεζει τη μπαλα στα κοντα γκαρντ της ευρωλιγκα, κατι Πανγκος, Λαρκιν κτλ κτλ κι αυτο απανταει στην ερωτηση του φιλου για την αμυνα με αλλαγες. Οταν ειναι μεσα ο Χανααν θα πηγαινουμε φαση με φαση.
    Παιδια, σκακιερα ειναι το μπασκετ, γι αυτο ειναι τοσο ομορφο.

  • gogos
    gogos Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 12:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Λύσσα κακιά με Κάνααν.
    Ηρεμήστεεεεεεε

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 11:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν θέλω να πω πολλά, περιμένω τον σημερινό που θα είναι το πραγματικό τεστ, αλλά..

    1. Μπασκεταρα, ολοκληρωτικό, σύγχρονο, καταπληκτικό, μπάσκετ!

    2. Λούντζης έβαλε 2 δύσκολα τρίποντα..τον πιστεύω και δείχνει διάθεση και δουλειά. Αν κρατήσει ποσοστό στο τρίποντο γύρω στο 40%, θα είναι πολύ πιο playable..

    3. O Λαρε στο 3 πάλι μία τρύπα στο νερό..το παιδί αποδίδει combo, και με την άνοδο του Λούντζη ίσως καταστεί περιττός.

    4. Η ομάδα δεν έχει πρακτικά αναπληρωματικό 3.

    5. Είδαμε επιτέλους Βεζενκοφ με Peters μαζί! Και τον Fall playmaker ρακέτας.. ωραίο πράγμα..

    6. Ελπίζω να τον έχει και για το 4 τον Bolomboy..σε κάποιες φάσεις (σε άμυνα και επίθεση) θα προτιμούσα να δω τον Black στη θέση του.

    7. Canaan θα το βρει, αλλά Dorsey ΔΕΝ είναι..Papas οκ, καλό μπασκετικό θράσος, αλλά για Ολυμπιακό δεν είναι ακόμη. Ελπίζω να πάρει χρόνο σε εύκολους αγώνες. Αν καταλάβει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και πάρει λίγο όγκο, θα είναι πολύ χρήσιμος σε 1-2 χρόνια.

    Κουλμποκα καλός..

  • Γιαννης777
    Γιαννης777 Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 10:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Αsteriosmountouris Καλημέρα φίλε
    Απρόβλεπτο εννοώ αυτό που έκανε. Με τον ΠΑΟ μέσα στο ΟΑΚΑ
    Φυσικά και συμφωνώ ότι στα πραγματικά κρίσιμα ματς δεν ήταν απλά απών αλλά ήταν και κακός όπως στον ημιτελικό με την εφες και το έγραψα τότε
    Η άποψη μού πάντως για τον κάναν είναι ότι δεν ταιριάζει στο παιχνίδι μας και δεν το λέω επειδή είναι άστοχος αυτό 6α αλλάξει σίγουρα
    Μακάρι να διαψευστώ
    Άσχετο είδα τα παιχνίδια για το σούπερ καπ Ιταλίας παιδιά θα μου άρεσε για αντι ντορσει ο κορτινιε της Μπολόνια ,και σωματικά και ο τρόπος παιχνιδιού του ότι ποιό κοντά ίσως και καλύτερα από τον ντορσει

  • ΛV
    ΛV Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ...o Dorsey είναι καλύτερος guard από τον Canaan -- μην το ψάχνετε μάγκες...

    Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε, για το πιο υγιές τμήμα του Ολυμπιακού μας.
    Με αυτούς που έχουμε (και) φέτος, θα ευχαριστηθούμε BASKET και κόκκινο Ολυμπιακό Πειραιώς.

  • ΚΡ
    ΚΡ Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό μήνα σε όλουϛ. Καλή εμφάνιση τηϛ ομάδαϛ μαϛ χθεϛ. Με προβλημάτισε ο Κέιναν γενικά σαν παικτικό πακέτο. Άσχετα από την αστοχία, δεν ζητάει μπάλα, δεν βγαίνει μπροστά. Αμυντικά συνεπήϛ μεν, αλλά στην Ευρωλιγκα θα είναι τρύπα με τουϛ ψηλούϛ & ημίψηλουϛ περιφερειακούϛ που κυκλοφοράνε. Αυτέϛ οι αδυναμίέϛ του όμωϛ μπορούν να δώσουν χώρο και χρόνο σε Λαρετζάκη, Λούντζη που έρχονται φουριόζοι από την Εθνική. Ίδωμεν... Ναι, θα συμφωνήσω ότι θα ήταν χρήσιμοϛ έναϛ τρίτοϛ Έλληναϛ ψηλόϛ. Ντροπή σου Redgoal...Σφάζουν τον Εξασφύριχτο στο γόνατο και εσείϛ σφυρίζετε αδιάφορα....

    REDGOAL: Όντως, παράλειψή μας. Χα χα χα

  • Αsteriosmountouris
    Αsteriosmountouris Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 01:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιαννης777:
    Μπορεις να εξηγησεις τι απροβλεπτο εδωσε ο Dorsey στην ομαδα σ ολα τα κρισιμα παιχνιδια πλην ενος δεκαλεπτου με τον βαζελο που κ αυτο επιβεβαιωνει τον ΚΑΝΟΝΑ;;;
    Στην εθνικη,τι????
    Για τα νομ αουτ μιλαω!
    Για πες...
    Με επιχειρηματα ομως!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...