roumeliotis

Carwiz

Προσκύνησε ξανά η Αρμάνι 67-58 ο Θρύλος

casino loutrakiou
redwell

Θρυλάρα... όνειρο έκανε μια χαψιά την Αρμάνι με 67-58 στο ΣΕΦ και πλέον με ρεκόρ 15-9 βλέπει στο βάθος το φως της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ, ενώ με αυτή τη νίκη "κλείδωσε" την 8άδα οριστικά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι πήραν σχεδόν άριστα στην άμυνα, αντιμετώπισαν, όμως, τεράστιο επιθετικό πρόβλημα, γεγονός που επέτρεψε στην Αρμάνι να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +8 (7-15).

Οι Ιταλοί βρέθηκαν και στο +12 με 9-21 στο 12’, ωστόσο, στο σημείο αυτό ο Ολυμπιακός άρχισε να δίνει σημεία... ζωής. Συνέχισε να πιέζει στην άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση δια χειρός Κώστα Σλούκα και Σακίλ ΜακΚίσικ και μείωσε στους 2π. (25-27), με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η δημιουργία ήταν ένα στοιχείο που έλειψε από τους ερυθρολεύκους και στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν ξανά επιθετικό πρόβλημα. Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αύξησαν τις αποστάσεις στους 8π. (31-39) στο 25’. O Ολυμπιακός, ωστόσο, έβγαλε και πάλι αντίδραση και με ένα επί μέρους σκορ 12-4 ισοφάρισε σε 43-43 (στο 31’).

Και δεν σταμάτησε εκεί... Με όπλο του την σταθερά καλή του άμυνα, με τον Κώστα Σλούκα να ανοίγει πυρ από τα 6.75μ., τον Μουστάφα Φαλ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Σάσα Βεζένκοφ να βρίσκεται πάντα στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του, «έχτισε» μια διαφορά 13π. (66-53 στο 39’) και έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-15, 25-27, 39-43, 67-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6 (0/5 σουτ, 6/7 βολές, 3 ασίστ, 2 λάθη), Λαρεντζάκης 1, Φαλ 12 (5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Σλούκας 16 (1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8/9 βολές, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μάρτιν (5 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 16 (5/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης, Παπανικολάου (0/4 σουτ), ΜακΚίσικ 14 (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ασίστ).

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Μέλι 9 (11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκραντ 2, Ρόντριγκεθ 2 (6 ασίστ, 3 λάθη), Ταρζούσκι, Ρίτσι, Χολ 15 (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή), Ντιλέινι 8 (0/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 λάθη), Μήτογλου 8, Ντάνιελς, Χάινς 7 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπέντιλ 2, Ντατόμε 5 (1).

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 14/29 δίποντα, 4/20 τρίποντα, 27/36 βολές, 26 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 4 επιθετικά), 13 ασίστ, 8 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Αρμάνι Μιλάνο: 20/36 δίποντα, 3/19 τρίποντα, 9/11 βολές, 27 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 16 λάθη, 1 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Γερμανία για το παιχνίδι με την Μπάγερν (4/3), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο έχει μπροστά μια διαβολοβδομάδα, αφού θα παίξει κατά σειρά με Ούνικς Καζάν (1/3, εντός) και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (4/3, εκτός).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

41 σχόλια

  • MK7
    MK7 Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 13:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγγαυροι το προβλημα με τον Αγραβανη εξ'οσων ειμαι σε θεση να γνωριζω ποτε δεν ηταν αγωνιστικο ή σχετικο με την προοπτικη της μπασκετικης του εξελιξης αλλα ειχε να κανει με τον δυστροπο χαρακτηρα του.
    Κι εγω απο αγωνιστικης πλευρας θα τον ηθελα πισω στην ομαδα αλλα αν ειναι να ανακατεψει τα αποδυτηρια ας μεινει μακρυα.
    Αν παλι εχει ωριμασει σαν χαρακτηρας και κρινουν οι ιθυνοντες οτι αξιζει μια δευτερη ευκαιρια τοτε ας ερθει.Γαυρος ειναι, ψυχη καταθετει οταν παιζει, την Ευρωλιγκα την γνωριζει επομενως εχει να δωσει πολλα τωρα που ανεβηκε και επιπεδο

  • Panos 7
    Panos 7 Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 02:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Μηπως πρεπει να το ξανασκεφτουν για Αγραβανη?

  • Manos
    Manos Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 23:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγραβανης εξαιρετική λύση!βελτιωμένος!Θα βοηθήσει !Χαίρομαι που πρωταγωνιστησε στον αγώνα με τους υπόλοιπους της Ελλάδας σήμερα!θα καλύψει καλά τη θέση με Σάσα και εισι που θα το πιστεύω μέχρι τέλους!

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβασα κατω απο αναρτηση στην σελιδα της Ευρωλιγκας με στιγμιοτυπα απο τον αγωνα της ομαδας μας γελοια σχολια βαζελων που σχολιαζανε το χτεσινο 36-11 βολες υπερ μας.Ξεπερναω το γεγονος οτι οι τελευταιοι που πρεπει να μιλανε για βολες και γενικοτερα για διαιτησια ειναι οι βαζελοι για να πω οτι ο περιβοητος "πρασινος μπασκετικος λαος" οπως τον βαφτησε η εγχωρια δημοσιο-γραφκή μπασκετικη μασωνια τελικα μαλλον ειναι αμπασκετος και δεν καταλαβαινει τι βλεπει.
    Η μεγαλη διαφορα στις βολες ΠΑΝΤΑ εχει δυο αναγνωσεις ειδικοτερα σε παιχνιδια που οι αμυνες ειναι σκληρες στα ορια του φαουλ. Ειτε οι διαιτητες σφυριζουν στις δυο πλευρες με ανομοια κριτηρια (οπως εκαναν δηλαδη οι Αναστοπουλοι και λοιπες πρασινες δυναμεις χρεωνοντας και την ανασα του Μιλουτινοβ με φαουλ και αφηνοντας τον βαζελο να παιζει ατιμωρητο ξυλο) ειτε ειναι προιον τακτικης προσεγγισης.Ναι πραγματι κερδισαμε 4-5 "βολες εδρας" απο 1-2 ανυπαρκτα φαουλ αλλα οι περισσοτερες βολες που κερδισαμε ηταν επειδη ο Μπαρτζωκας καταλαβε νωρις οτι με τραγικο ratio assists/turnovers με "ιταλικα χερια" παντου που δημιουργουσαν προυποθεσεις για deflection και με σωστες αντιπαλες αποστασεις και κλεισμενες γωνιες πασας ενα μεγαλο ατου της φετινης ομαδας το ball movement εβγαινε εκτος. Επιστρατευσε λοιπον τον μοναδικο slasher που εχει τον Μακκισικ και χτυπησε την Αρμανι μεσα πηγαινοντας σε πολλα drive επιδιωκοντας τις επαφες που ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΟΥΛ.
    Κοιταζοντας δε την καρτα της στατιστικης βλεπει κανεις οτι ο Μακκισικ κερδισε 4 φαουλ ο Βεζενκοβ που συνεχως εκοβε απο τα φτερα αλλα 4 και ο Σλουκας 5 σχεδον ολα πηγαινοντας μεσα.
    Ο Ολυμπιακος προσπαθησε να ανοιξει την αμυνα της Αρμανι με τον Φαλ αλλα ο Μεσινα ΔΕΝ επελεξε να στειλει σε καμια στιγμη του παιχνιδιου βοηθεια πανω του παρολο που τοσο ο Χαινς οσο και ο 7footer Ταρζεφσκι ειχαν προβλημα σκεπτομενος οτι οσους ποντους και να φαει απο τον ψηλο μας δεν θα εφταναν για να χασει και εστιασε να μας κοψει την δημιουργια και το τριποντο πραγματα που σε μεγαλο βαθμο καταφερε.Εξαλλου εχοντας χασει πανηγυρικα στο Μιλανο απο την περιφερεια μας αφηνοντας μας πολλα ελευθερα σουτ (18/33 τρ. 54,5%) δεν μπορουσε να κανει αλλιως.
    Αυτην την επιλογη χτυπησε ο Μπαρτζωκας στελνοντας μεσα τους περιφερειακους αντι να τους αφησει να παρασυρθουν και να "σουταρουν προσευχες" απο τα 8-9 μετρα.
    ΥΓ1: O Λαρεντζακης μεσα στο 2022 πραγματικα δεν βλεπεται αλλα πιστευω αν κρινω απο τα airball που σουταρε χτες οτι πρεπει να τον ξεκανε για τα καλα ο κοβιντ και δυσκολευεται να επανελθει στις δυναμεις του.Δεν ξεχασε να σουταρει.
    Αντιθετα ο Παπανικολαου ειναι ο γνωστος Παπ των τελευταιων ετων που θυμιζει πρωην παικτη.Μια παιζει τεσσερις δεν παιζει.Καλος με την Αεκ στον ημιτελικο κυπελλου τραγικος στον τελικο και χτες. Ουτε τα intangibles δεν κανει σταθερα καλα πια.
    ΥΓ2: Θελω να πιστευω οτι σε κρισιμα σημεια βαινοντας προς το τελος της σεζον ο Μπαρτζωκας θα βγαλει λαγους απο το καπελο τους Εισι-Λιβιο (το καλοκαιρι θα δουμε τι θα γινει με αυτους οπως και με τον Μαρτιν) και θα βρει τροπο να τους αξιοποιησει.Ειναι κριμα να εχουμε δυο ξενους μονο για να κουνανε πετσετες
    ΥΓ3: Αυτο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι η φετινη ομαδα ειναι η απαρχη μιας νεας εποχης.Τα ενωμενα αποδυτηρια και η επανοδος στην νοοτροπια refuse to lose ειναι τα σημαντικοτερα κερδη περα απο το επικειμενο νταμπλ και ποιος ξερει ποια πορεια στην Ευρωλιγκα. Και το καλο ειναι οτι ειναι ομαδα προοπτικης 3ετιας 4ετιας και οχι μιας χρησης.Με τον ιδιο κορμο μετα τις επεκτασεις συμβολαιων με 2-3 εξυπνες προσθαφαιρεσεις στο ροστερ ο Ολυμπιακος μπορει να ξαναγινει στο αμεσο μελλον φαβορι για φ4 και κουπα.

  • ΧρήστοΣ
    ΧρήστοΣ Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 17:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Σπουδαία νίκη πραγματικά.
    Από δω και πέρα έχουμε ένα σούπερ βαρύ πρόγραμμα που περιέχει και δύο αγώνες με τον ΠΑΟ.

    Είναι πολύ σημαντικό
    1) ο Λάρε να ξαναβρεί τον εαυτό του.
    2) ο Έισυ να αρχίσει να προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητες του
    3) ο Λιβιό να δίνει πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης στο 5
    4) ο Μάρτιν να πιάσει το ταβάνι του.

    Αν συμβούν αυτά μας βλέπω τετράδα , διαφορετικά θα είμαστε στους 8 αλλά με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για διασταυρώσεις.

    Το πρωτάθλημα έχει δρόμο αλλά καλά θα ήταν να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, ποτέ δεν ξέρεις στους τελικούς τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν .
    Είπαμε ο Μπαρτζώκας είναι μάγος αλλά και η μαγεία έχει τα όριά της

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 16:37 Σύνδεσμος σχολίου

    RED ARROW
    ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΜΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ;

  • ΚΡ
    ΚΡ Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και την αμυνάρα που έπαιξε...τους έσκισε το ....αρμάνι μασαζοκαλσόν του Ντιλέινι και του Τσάτσο....αλλά ρε παιδιά πρέπει να πω αυτό που πιστεύω....δεν βγαίνει η σεζόν με ροτέισιον 8 παικτών και 2 ξένους σχεδόν μόνιμα DNP.... ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και με ντεφορμέ τους Λαρετζάκη, Παπανικολάου.... ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ...τέρμα...έβλεπα τον ACY χθες με το καγκουρέικο κοψομάνικο φανελάκι να κάνει ...σολάριουμ στον πάγκο μαζί με τον Ζαν Σάρλ και μου ερχόταν να σπάσω την τηλεόραση...έλεος πια....ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ...δεν υπάρχει άλλη λύση!!!!!!

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 13:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη νίκη με την 3η Αρμάνι στην Euroleague, και όχι μία απλά καλούτσικη Ιταλική.

    Δεν έχω πολλά λόγια για το ματς, φαίνεται ότι η ομάδα αποκτά μέταλλο, όλοι είναι μαζί, το κύπελλο έδωσε μία μικρή ώθηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης (λείπουν οι τίτλοι από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο). Ο McKissic νομίζω αποδεδειγμένα δείχνει ότι αξίζει τα 500-550.000 που παίρνει σε ομάδα με στόχους, επίσης ξεκάθαρα η ομάδα ψηλά έχει θέμα (και στο 4 πλέον, αφού σταθερά παίζει 30+ λεπτά κάθε παιχνίδι ο Βεζε).

    Χθες σκόραραν 7 παίχτες, μεταξύ αυτών 1 ο Λαρεντζάκης και 2 ο Walkup..

    O Παπ θέλει βοήθεια στο 3.

    Αυτό που γίνεται στην Ουκρανία είναι η απαρχή του τέλους του πολιτισμού μάλλον, πάει και το μπασκετάκι, πάνε όλα.

  • Xero-las
    Xero-las Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 12:37 Σύνδεσμος σχολίου

    O Mακισικ φέτος στο 80% του χρόνου του αντικαθιστά τον Ντόρσει και παίζει 2αρι
    Ο Λαρι τον Παπ και παιζει 3αρι.
    Μεχρι πριν μια βδομαδα Μακισικ Ντορσει ειχαν παιξει ελαχιστα μαζι, και επαιζε καθαρα 2αρι ο Μακισικ

    Στα 2 τελευταια ματς επειδη ο Ντορσει εχει ανεβει και οι Παπ Λαρι ειναι χωμα εχει βαλει τον Μακισικ 3αρι με πολυ καλα αποτελεσματα. Δεν εχει κανενα προβλημα να μαρκαρει στο 3 καθως με τις αλλαγες που παιζει ο Ολυμπιακος τον 3αρι μας μαρκαρει σεντερ με οverplay.
    Στα 2 τελευταια ματς του ταιριαξε πολυ το 3 του Μακισικ.

  • Red7arrow
    Red7arrow Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Fan dorsey,....... Το σχόλιο αυτό το έγραψα. Και δεν μετανιώνω. Το να χάσω τον τελικό επειδή του βαρεσε του Μπαρτζωκα να βγάλει τον Ντορσει ενώ είχε πάρει μπρος κ έβαλε 2 τρίποντα ήταν Τραγική κίνηση. Όταν βλέπεις λοιπόν τον Βαζελο να σου κάνει πλάκα και να να έχει μέσα ΠΡΙΝΤΕΖΗ που σερνόταν και να περιμένει ένα θαύμα, λογικό είναι να τον κράξω.
    Εγώ συγκεκριμένα τον έχω στηρίξει τόσο πολύ που τέτοιες εμφανίσεις με εκθέτουν.
    Το παράπονο μου βγήκε ναι. Ύστερα όμως κερδίσαμε και μάλιστα με εντυπωσιακή ανατροπή. Δε θα πω ότι το πήραν οι παίχτες και δεν έπαιξαν ρόλο οι κινήσεις του. Μικρό η μεγάλο ρόλο έπαιξαν. Εκείνη την ώρα ανέβασα πίεση φίλε.
    Ξαναλέω όταν στηρίζεις κάποιον και σου λένε μερικοί έχει κόμπλεξ με τον Βαζελο....βλεποντας τις 2 πρώτες περιόδους του κυπέλου η εικόνα ήταν μαχαίρια στη νοημοσύνη μου στηρίζοντας τον τόσο καιρό.
    Ομως καταλήγω στο ότι με τα καλά και κακά του το καλύτερο για τον Ολυμπιακό είναι να μείνει και να στηριχτεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Error: No articles to display