roumeliotis

Carwiz

Κυπελλούχος Θρύλος... κατάπιε ΠΑΟ 81-73

casino loutrakiou
redwell

Για τρία δεκάλεπτα ο Θρύλος έπαιξε με τη... φωτιά, φάνηκε πως θα έκανε ένα ακόμα τίτλο "δώρο" στον ΠΑΟ, όμως στο 4ο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε το σχήμα νίκης με Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ στο παρκέ και οι δυο αυτοί οδήγησαν τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του Κυπέλλου με 72-81.

Το ματς ο Ολυμπιακός το πήρε με τον Σλούκα στο 4ο δεκάλεπτο στον πάγκο, καθώς ο έμπειρος γκαρντ δεν ήταν σε καλή βραδιά και τον είχαν "διαβάσει" άριστα οι αντίπαλοι με αποτέλεσμα να μην του επιτρέψουν ούτε να σκοράρει στα γνωστά επίπεδα, ούτε να δημιουργήσει.

Το επιθετικό «μπλακ-άουτ» του Παναθηναϊκού το οποίο προήλθε από την τρομερή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο καθώς το τριφύλλι σημείωσε τους πρώτους πόντους του 2:36΄ πριν από τη λήξη, έκρινε το νικητή. Οι Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα εξαφάνισαν από το παρκέ τον Νεμάνια Νέντοβιτς και επέστρεψαν από το -12 και 59-47 στο 25΄ για να στεφθούν Κυπελλούχοι Ελλάδας για 10η φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 2011.

Οι «πράσινοι» αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και ξεκίνησαν με ένα σερί 7-0, όμως, η απάντηση της ομάδας μας ήταν άμεση. Με ένα δικό της σερί 7-0 ισοφάρισε σε 7-7 (στο 4’) και στην συνέχεια με όπλο της την καλή της άμυνα και «εκτελεστές» τους Τάιλερ Ντόρσει και Σάσα Βεζένκοφ επέβαλε τον ρυθμό της και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (17-21).

Βασιζόμενος στην περιφερειακή του ευστοχία ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς (37-37 στο 17’). Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί... Κακές επιθετικές επιλογές και κακή κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα στους «ερυθρολεύκους», που είδαν τον Παναθηναϊκό να «χτίζει» μια διαφορά 6π. (45-39) στο 20’.

Τα κακώς κείμενα δεν διορθώθηκαν στην επανάληψη... Λάθη, αμυντικά κενά και κακές επιθετικές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στους «πράσινους» να ανεβάσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (59-47 στο 25’) και να παραμείνουν σταθερά σε θέση οδηγού (67-58 στο 30’).

Στην 4η περίοδο, ωστόσο, όλα άλλαξαν! Ο Ολυμπιακός έπαιξε με περίσσια ενέργεια και με όπλο του την άμυνα «έτρεξε» ένα σερί 15-0 και προσπέρασε με 73-67 στο 37’! Ο Οκάρο Γουάιτ πέτυχε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο από την γραμμή των βολών (69-73, 2:37 για τη λήξη), ενώ από την ίδια θέση ο Νέντοβιτς διαμόρφωσε το 73-77 (43’’ για το τέλος). Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, συνέχισε να «ποντάρει» στην άμυνά του και χάρη στην ψυχραιμία του από την γραμμή των βολών έφτασε στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Μέικον 10 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 0/2 βολές), Παπαγιάννης 10 (5/5 δίποντα, 12 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 4, Γουάιτ 15 (3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 23 (1/6 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 9/9 βολές, 5 ασίστ), Έβανς 6, Σαντ Ρος 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 21 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Φαλ 7 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μάρτιν 4, Βεζένκοβ 18 (4/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/7 βολές, 13 ριμπάουντ), Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Ζαν Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 9 (4 ασίστ).

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 16/28 δίποντα, 8/31 τρίποντα, 17/19 βολές, 29 ριμπάουντ (20 αμυντικά + 9 επιθετικά), 15 ασίστ, 5 κλεψίματα, 8 λάθη, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 22/40 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 16/22 βολές, 36 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 12 επιθετικά), 21 ασίστ, 10 λάθη, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

74 σχόλια

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 20:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2011 ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    ΚΑΤΙ Η 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΙΕΝΑ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΦΟΙ ΛΑΒΡΙΝΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΣΟΥΤΑΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ FINAL4
    ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

  • Jiannis77
    Jiannis77 Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Άστα ρε Snake, τότε είχαμε διαρκείας με τον πατέρα μου στο ΣΕΦ και δεν χάναμε ματς, ούτε με τον Μίλωνα και τον Παπάγου. Δυστυχώς ο ξανθός όσο ικανός ήταν να φτιάχνει στιβαρές και δυνατές ομάδες, τόσο θόλωνε στα κρίσιμα ευρωπαικά ματς και τα έχανε. Ειδικά η Λιμόζ ήταν ο κακός μας δαίμονας...

    Πάμε στα φρέσκια κουλούρια τώρα. Πάμε για νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά ακόμα κι αν δεν έρθουν, θα χορτάσουμε κοψίδια σήμερα! ?

  • Snake7
    Snake7 Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ρε Jannis777... Εγώ ήμουν μέσα των Φωτων του 94 στο ΣΕΦ με 15χιλ κόσμο που πηγαίναμε για εκδίκηση με Πασπαλιε. Το θυμάμαι σαν χτες πρώτος αγώνας που είδα live. Λίγες μέρες μετά πήγα και Καραϊσκάκη.

    Μας τα βαλε ο Γιαγκ στο τέλος και χάσαμε...

    Αχχχχχ

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Jiannis77, ήσουν μέσα βρε θηρίο;!

    Είναι αυτά τα περιβόητα what ifs.. πιστεύω θα είχε γραφτεί διαφορετικά η μπασκετική ιστορία. Εμένα ο Ιωαννίδης δεν μου άρεσε ποτέ σαν προπονητής, πολύ κομπλεξικος και μιρλας. Είχε τέτοια ομαδάρα και πήγε το παιχνίδι στον πόντο..

    Θα είχαμε το πρώτο Ελληνικό Ευρωπαϊκό και εις βάρος του Obradovic. Θα είμασταν στην χειρότερη 6-4 στα Ευρωπαϊκά τώρα, γιατί η μόνιμη καραμέλα τους (ακόμη και 20χρονα που δεν έχουν δει ποτέ το βαζελο να παίρνει Ευρωπαϊκό) είναι αυτά τα Ευρωπαϊκά, και δεν θα είχαμε τόσο κόμπλεξ με τον Σέρβο.

    Επίσης θεωρώ ότι για 1-2 μεταγραφές κάθε χρόνο, χάσαμε τουλάχιστον 1 Ευρωπαϊκό την εποχή Σπανούλη/Πρίντεζη. Στη χειρότερη δηλαδή θα είμασταν 6-5 (υπέρ ΠΑΟ), αλλά πιστεύω η κοσμογονία του 1ου Ευρωπαϊκου θα μας είχε δώσει εμάς το πλεονέκτημα, κα θα είμασταν εμείς τώρα στο 6-5, ή κάτι τέτοιο. Τώρα είναι πολύ πολύπλοκο να αναλύσουμε όλη την μπασκετική ιστορία 30 ετών και τις καραμπολες που θα δημιουργούνταν, αλλά πιστεύω η ιστορία θα γραφόταν αλλιώς, δυστυχώς τεράστια ενέργεια να περάσουμε τον βαζελο στους ημιτελικούς, και μετά άδειοι στον τελικό.

    Γι' αυτό λέω τώρα ότι θέλει προσοχή, δεν είναι ο βαζελος ο άμεσος ανταγωνιστής, η Αρμάνι και η Φενέρ και η Εφές και η CSKA είναι, μην κοιτάμε χαμηλά, ψηλά πρέπει να κοιτάμε. Πρέπει να χτυπήσουμε final 4 την επόμενη 3ετια, ήταν μεγάλη ευκαιρία φέτος με 2 παίχτες (π.χ Pelle/Eddie) να πηγαίναμε για final 4 στο Βελιγράδι..

    Σλούκας/Παπ έχουν 2 χρόνια ακόμη τοπ, πρέπει να πάμε ένα final 4 σε αυτό το χρονικό περιθώριο. Το επόμενο θα είναι με Dorsey/Vezenkof, αλλά είναι λίγο μικροί ακόμη, και όταν θα είναι τόπ δεν ξέρω αν θα μπορούμε να τους κρατήσουμε με συμβόλαια επταψηφια..η συνεισφορά Σλούκα/Παπ είναι πολλαπλή, και στα αποδυτήρια και σε εμπειρία τίτλων..

    Ο Dorsey ξεκάθαρα είναι ανώριμος ακόμη, είναι μεγάλη παιχτουρα (θυμάστε πόσο υποστήριζα την απόφαση να περιμένουμε, ακόμη και όταν κάποιοι φώναζαν "ποιός είναι ο Dorsey να τον περιμένουμε", αυτός είναι ο Dorsey, γεννημένος ηγέτης και νικητής) αλλά θέλει κάποιον, -ους από πάνω του στα αποδυτήρια, δεν μπορεί να ηγηθεί ομάδας στα αποδυτήρια ακόμη. Τώρα έχει Σλούκα/Παπ/Πρίντεζη, και βλέπετε τι καλό κλίμα υπάρχει.

  • Jiannis77
    Jiannis77 Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε geodiv, με τα αν και τις υποθέσεις δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Τότε το 1994 που ήμουν με τα μυαλά στα κάγκελα και βρισκόμουν μέσα στο Γιαντ Ελιάου, πίστευα ότι ήρθε το τέλος του κόσμου με το 3ποντο του Κορνήλιου.

    Εκείνη την εποχή θυμάστε πόσο σημαντικό ήταν το μπάσκετ στην αθλητική καθημερινότητα και πόσο πρεστίζ έδινε το "πρώτο ευρωπαικο" ποιος θα το πάρει.

    Λογικά θα είχαν μείνει τότε ο Ζάρκο και ο Ρόι και με την επιστροφή του Τάρλατς από τον σοβαρό τραυματισμό του θα είχαμε διαστημική φροντ-λάιν. Βέβαια δεν θα είχαμε περιφερειακό σουτ, αλλά εκείνη την εποχή στο μπάσκετ έπεφταν κορμιά και τα παιχνίδια κερδίζονταν από την άμυνα και τα ματς-απ μέσα στην ρακέτα (και από τις βολές...).

    Εμένα με είχε πικράνει πάαααρα πολύ εκείνη η περιβόητη γραμμή του Πάσπαλιε στο Μπομπλάν του Λιμόζ, στο 3ο ματς των προημιτελικών του 1993. Θα είχαμε την τελευταία επίθεση του ματς και την ευκαιρία να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση στο Φ4 του ΣΕΦ. Ένα από τα πολλά what-if που κατατρέχουν αυτή την ομάδα.

  • geodiv
    geodiv Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 12:30 Σύνδεσμος σχολίου

    RedV, DeCoupePe, συγγαυροι πολυ σωστες οι αναλυσεις σας. DeCoupePe, πώς πιστευεις θα ειχε διαμορφωθει η ιστορια με κατακτηση της ευρωλιγκας στο Τελ Αβιβ το 94;

  • Xero-Las
    Xero-Las Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 11:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν καταλαβαίνω γιατί αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.
    Οι Σαρλ Μαρτιν Αcy Πρίντεζης δεν μπορουν, το πολύ ένας να μείνει απ αυτούς του χρόνου
    Kαι ο Λαρι για μένα είναι για 12ος παίκτης. Και ο Παπ έχει μηδαμινο επιθετικό ρεπερτόριο για ανταγωνιστική ομάδα.
    Οπότε θέλουμε 5αρι, 4αρι και 3αρι. Το βλέπουν και τα ντουβάρια αυτό.
    Οι πρόεδροι έδωσαν συνέντευξη προχθές είπαν ότι 2 χρόνια τώρα χωρίς κόσμο και πρωτάθλημα είχαν ματώσει.
    Αυτά ειναι τα λεφτά. Και με πυροτεχνήματα και συνεχείς αλλαγές θα είναι λιγότερα.
    Αν μπορέσουν του χρόνου να βρουν άλλα 3 λαυράκια σαν τα φετινά θα έχουμε πλήρες rebuild σε 12 μήνες μετά τη φυγή Σπανούλη και να χουμε απο ΚΑΤΩ ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ και φουλ γήπεδα στην Ευρωλίγκα.
    Απο Ρεαλ και Μπαρτσελονα χασαμε ενα καλαθι εξω.
    Ολοι θέλουμε παίκτΕΣ αύριο το πρωί, αλλά αυτές είναι οι δυνατότητες.
    Ας σταματήσουμε τις βλακείες που ακούγονται "να φύγει ο Σλούκας, να φύγει ο Μακίσικ" γιατί έτσι τελειώνουν τα λίγα φράγκα πιο γρήγορα και διαλύεται ότι έχεις φτιάξει

  • ΚΡ
    ΚΡ Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

    - Φίλε De CoupePe, έχεις απόλυτο δίκιο για το Τελ Αβίβ. Κομβική όμως ήταν και η απόφαση του Σωκράτη το 1999 να ξαναφέρει Ιωαννίδη αντί να πάρει τον Γκαστόνε που του τον είχεπροτείνει ο Ντούντα. Υπέκυψε όμως στην προπαγάνδα από τα εξαπτέρυγα του Ξανθού και έτσι η ιστορία γράφτηκε όπως την ζήσαμε εις βάρος του Θρύλου μας. Τέλος πάντων. Κοιτάμε μπροστά.
    - Τυχαία παρακολουθώντας πρόσφατα ACB, το μάτι μου έπεσε σε μια παικτούρα της Μανρέσα (οι Καταλανοί είναι τρίτοι στη βαθμολογία), τον YANKUBE SIMA, (PF/C, 2.11, 26 ετών) που στα τελευταία παράθυρα της FIBA EUROPE ντεπουτάρισε με την Εθνική Ισπανίας ανδρών. Μου έφυγε η .... μασέλα λέμε. Δεν ξέρω τι συμβόλαιο έχει, αλλά διάβασα ότι λήγει το καλοκαίρι του 2022. Μιλάμε για βελτιωμένη έκδοση του ελατήριου της Μονακό του Ντατόμε Χάλλ. Αξίζει τον κόπο να του ρίξουν οι φίλοι εδώ στο σάιτ μια ματιά. Πιστεύω οτι είναι αυτό που όλοι θέλουμε για μπακ απ του Fall.
    - Πάμε την Πέμπτη γερά με Αρμάνι. Καλημέρα σε όλους.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 00:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Φυσικά το είδα @Snake7, έχω κατά καιρούς φέρει παραδείγματα τέτοια και εγώ, εσύ τα έβαλες για τα καλά σε μία θέση τα πράγματα.

    Μου έκανε εντύπωση που πρώτη φορά - και ευτυχώς, συζητάνε στα social και στα φόρουμ το βάθος στον πάγκο σαν αιτία ήττας (ή νίκης, ανάλογα).

    Τα περισσότερα άρθρα μιλάνε για το ότι ο Ολυμπιακός είχε εν τέλει περισσότερες λύσεις και γι' αυτό κυριάρχησε.

    Χαίρομαι που κάτι που συζητάμε χρόνια τώρα (και ειδικά με την νέα μορφή της Euroleague) επιτέλους γίνεται κοινό κτήμα, να δούμε αν θα φέρει εξορθολογισμό στο ρόστερ.

    Αλλά, μην παραμυθιαζόμαστε ότι κερδίσαμε με Martins μέσα..τον Floyd τον έδιωξε (και πήγε μάλιστα στη φορμαρισμένη Fener) και τον Καββαδά δεν τον βάζει (εγώ θα τον έβαζα απέναντι στον Μάρτιν αν ήμουν Πρίφτης, και Evans με Livio), οπότε χωρίς σέντερ μέσα στο παιχνίδι καλός είναι ο Μάρτιν, το πρόβλημα είναι όταν η απέναντι ομάδα έχει σέντερ!

    Ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που είναι, 17ος Euroleague, στα όρια του Eurocup, και εκμεταλλεύτηκε την κακή αρχή και τους τραυματισμούς της Ζαλγκίρις, αλλιώς τελευταίος θα ήταν. Μάλιστα, όταν λείπει ένας από τους 3-4 κανονικούς παίχτες που έχει, είναι πραγματικά επιπέδου Eurocup..

    Θέλουμε να έχουμε ομάδα να κερδίζουμε τον 17ο, ή να φτιάξουμε ομάδα να κοντραρουμε τους 3-4 στα play off;

    Όχι εσωστρεφεια. Ναι στους τίτλους, όμως μην χάσουμε το δάσος που είναι η Euroleague, εκεί κοντραρεσαι με τους καλυτεροτερους (sic), φτιάχνεις legacy, και όνομα στην Ευρώπη, είσαι θελκτικος προορισμός για παίχτες και ταλέντα.

    Ο βαζελος φυτοζωει, αλλά επιβιώνει ακόμη με αυτό το legacy της δεκαετίας της κυριαρχίας του. Αν δεν είχε τις 6 κούπες πίσω του, τώρα θα ήταν B.CH.L, ούτε καν Eurocup.

    Σταθμός ήταν το Τελ Αβίβ για εμάς, εκείνο το παιχνίδι θα με στοιχειώνει για πάντα..θα είχε γραφτεί αλλιώς η ιστορία τώρα. Όπως και να έχει, τα play off και τα final 4, δημιουργούν ιστορία, και ελπίζουμε και σε μία κούπα, κάποια στιγμή, αλλά θέλει 2-3 έξυπνες κινήσεις ακόμη, όχι ακριβές απαραιτήτως, αλλά έξυπνες.

    Αν δεν θέλουν να ρισκάρουν, ίσως ο Νebo (που τον έπαιρνες δωρεάν πέρυσι) να είναι καλή λύση στα λεφτά του Μάρτιν κι' όλας.

    Η ομάδα θέλει ενίσχυση, και μεγαλύτερο ρόστερ, ενώ να σημειώσω ότι έχουμε τους λιγότερους τραυματισμούς που θυμάμαι τελευταία (και ελπίζω έτσι να μείνει), αλλά θέλουμε 1-2 καλούς παίχτες ακόμη (επιπέδου Σλούκα/Dorsey/Vezenkof/Fall) και κάνα 2 επιπέδου Walkup, για να είσαι σούπερ ανταγωνιστικός Euroleague, και κυρίαρχος Ελλάδα.

    Και κάτι άλλο, είδα τους προέδρους να λένε για τις "θυσίες" που είχε το Μέχρι Τέλους (κυρίως οικονομικές), τα μπάτζετ τα είδατε, τα έσοδα - έξοδα της ομάδας μας λίγο πολύ τα ξέρετε. Εντάξει, οι άνθρωποι ρίχνουν εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα για το χόμπυ τους, και ούτε απάτες κάνανε, ούτε προσωπικό στρατό έφτιαξαν, ούτε Ολυμπιακοφροσυνη πούλησαν. Είναι σαν εμάς, απλά είχαν τα λεφτά να ρίξουν στο αγαπημένο τους άθλημα και την αγαπημένη τους ομάδα.

    Τους έχω κριτικάρει σκληρά, αλλά αυτοί είναι εδώ, και χθες σήκωσαν κούπα στο Ηράκλειο, και κρατάνε το 10-11ο μεγαλύτερο μπάτζετ της Ευρώπης από μόνοι τους, και ο στρινγκακιας βλέπει τα παιχνίδια σπίτι του τρώγοντας μπιφτέκια..

    Λοιπόν, πρέπει να γίνει γήπεδο, να φτιάξουμε έδρα, να έχουμε κέρδη και σπόνσορες, και επιτέλους θέλω να πάω τα παιδιά μου να χαρούμε την ομάδα μας, όχι να τρομάξουν από τους καφρους, ή γίνουν και οι ίδιοι καφροι..

    Αυτό το κύπελλο είναι μεγάλη νίκη του αθλήματος, και κλαίνε τα βαζελακια για τη Νέα τάξη πραγμάτων, και την "παράγκα" του Λιόλιου, έτσι να συνεχίσουν, και θα τους ξεχάσει ακόμη και η ιστορία.

  • RedV
    RedV Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 00:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα που οι πανηγυρισμοί καταλαγιασαν ας πούμε δυο πράγματα με μια πιο ψύχραιμη ματιά.
    Αρχικά, η κατάκτηση του κυπέλλου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την συνέχεια. Πλέον η ομάδα είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Βέβαια, μην πάμε στο άλλο άκρο να θεωρούμε το χθεσινό παιχνίδι άθλο. Ουσιαστικά κερδίσαμε τον χειρότερο Παναθηναϊκό της εικοσαετίας, από τον οποίο μάλιστα απουσίαζε ένας σμαντικοτατος παίκτης. Μεγάλη νίκη ναι, άθλος όχι.
    Επίσης, άλλο ένα τεράστιο μπράβο σε παίκτες και προπονητή που πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος και τελικά το πήραν. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε Γουοκαπ, Ντορσει, Βεζενκοφ, Μακισικ κατ' αυτή την σειρά.
    Γουοκαπ, απλά τεράστιος! Αποδείχτηκε πως το κρίσιμο τρίποντο στο οποίο ευστοχησε στον ημιτελικό τον βοήθησε πολύ στην ψυχολογία του. Πραγματικός ογκόλιθος, πανταχού παρών και με την απαραίτητη ηρεμία για να καθοδηγήσει την ομάδα στα κρίσιμα λεπτά. Φοβερή φάση η τάπα που έριξε στον Νεντοβιτς στο 4ο δεκάλεπτο.
    Ντορσει, σούπερ εμφάνιση, αρχίζει να παρουσιάζει ηγετικές ικανότητες. Χθες πήρε πολλές φορές το σουτ όταν η μπάλα έκαιγε και δικαιώθηκε. Το χαμόγελο και το πάθος του τα λένε όλα. Γουστάρει που είναι εδώ και το δείχνει. Πρέπει να του γίνει άμεσα πρόταση για τουλάχιστον διετές συμβόλαιο με NBA by-out για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.
    Βεζενκοφ, πρωταγωνιστής για άλλο ένα παιχνίδι. Επί 35 λεπτά τα έβαλε με την φροντ λαιν του βαζελου με απόλυτη επιτυχία. Έβγαλε απίστευτα αποθέματα ενέργειας. Εξελίσσεται κι αυτός σε ηγετική μορφή της ομάδας, είναι μεγάλη τύχη να τον έχουμε στο ροστερ. Παθιαζεται με τον Θρυλο, γουστάρει και το δείχνει.
    Μακισικ, πολύ μεστή εμφάνιση από τον Σακ. Έβγαλε κι αυτός αρκετή ενέργεια στο παρκέ, ιδιαίτερα οταν κάναμε την αντεπίθεση μας. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποια βεβιασμενα λάθη όπως ο τρόπος που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην προσπάθεια να βγει στον αιφνιδιασμό στο 4ο δεκαλεπτο αλλά η γενική εικόνα κρίνεται άκρως θετική.
    Πάμε τώρα στους υπόλοιπους.
    Σλουκας, δεν του βγήκε η τάση του ηγέτη αυτή την φορά στο ματς. Πάλεψε αλλά δεν εκανε την διαφορά όπως σε άλλα παιχνιδια,. Παρόλα αυτά κρίνεται καλη η εμφάνιση του. Δικαίως ο Μπαρτζωκας προτίμησε τον πιο ψύχραιμο Γουοκαπ για το 4ο δεκάλεπτο.
    Παπανικολάου, χθες δεν ήταν καλός. Υστερησε σε άμυνα και επίθεση. Ίσως γι αυτό να του βγήκε τόση ένταση στο τέλος και να βουρκωσε.
    Φαλ, δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Έχει κλατάρει πλέον ο Γάλλος κι αυτό φαίνεται. Είναι πλέον ηλίου φαεινοτερο ότι τον έχει επηρεάσει πολύ η κόπωση. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση γιατί ο Μάρτης ειναι υπεραπαιτητικος και χρειαζόμαστε τον σέντερ-θηρίο που όλοι θαυμάσαμε. Χθες δεν μπορούσε καλά-καλά να τελειώσει ένα απλό λει-απ, ο Παπαγιαννης του πήρε πολλές μονομαχιες, γενικά ο παίκτης φωνάζει πλέον ότι χρειάζεται ανάσες.
    Μάρτιν, επίσης καλη εμφάνιση, ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία. Έδειξε καλά στοιχεία χθες, οχι βέβαια για να αντικαταστήσει επάξια τον Φαλ αλλά βοήθησε όσο μπορουσε σε ριμπάουντ και σκορ. Δεν έλειψαν βέβαια και τα αψυχολόγητα λάθη όπως τα δύο χαζά φάουλ που εκανε στον Μεικον, το φάουλ στον Νεντοβιτς όταν ο τελευταίος έβγαινε στον αιφνιδιασμο(ευτυχώς δεν σημείωσε γκολ-φάουλ) και φυσικά η μεγαλοπρεπεστατη τάπα που δέχτηκε από τον Παπαγιαννη, αποτέλεσμα της απροσεξίας του.
    Λιβιο, πάλι έπαιξε λίγο ο Γάλλος, ισα ίσα για να ξεκουράσει τον Φαλ. Άλλη μια φορά που ταλαιπωρηθηκε στο 5 ενώ θα μπορούσε να προσφέρει στο 4 ξεκουραζοντας τον Βεζενκοφ. Πρέπει να δει σοβαρά επιτέλους την περίπτωση του ο Μπαρτζωκας γιατί είναι άδικο και για τον παίκτη να χαντακωνεται έτσι.
    Λαρεντζακης, επίσης έπαιξε λίγο, έδειξε για άλλη μια φορά ότι η θέση 3 δεν του ταιριάζει. Βοήθησε περισσότερο στην άμυνα όση ώρα ήταν στο παρκέ.
    Πριντεζης, ο αρχηγός έχει φάει με το κουτάλι τέτοια παιχνίδια. Λογικά μπήκε για να ανεβάσει και τους υπόλοιπους ψυχολογικά. Δεν έκανε κάτι τρομερό.
    Εισι, guess what? Αλλο ενα DNP. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο που ο Μπαρτζωκας τον συμπεριέλαβε στην αποστολή αντί του Λουντζη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην περιφερειακή άμυνα.
    Και πάμε στον Μπαρτζωκα. Για άλλο ένα παιχνίδι, ο κόουτς απέδειξε ότι το κατέχει το άθλημα αλλα αδικεί απίστευτα τον εαυτό του. Έδειξε από την αρχή καλά αντανακλαστικα όταν δεν άφησε τον βαζελο να ξεφύγει κι άλλο μετά το 7-0, στο 4ο δεκάλεπτο έδεσε κόμπο τον Πριφτη ο οποίος όμως επί 3 δεκάλεπτα τον είχε δέσει αυτός. Πολύ σωστά επέλεξε να παίξει με τον Γουοκαπ σε όλο το 4ο δεκάλεπτο αφού ο Σλουκας δεν φαινόταν να έχει την απαραίτητη ψυχραιμία. Εξαιρετικό το κόλπο του να ξεκουράσει τον Ντορσει για να τον έχει φρέσκο στο 4ο δεκάλεπτο(νομιζω δεν υπάρχει Ολυμπιακός που να μην τον αναθεματισε αφού όλοι πιστέψαμε ότι τον ξέχασε).
    Στα αρνητικά του, το γεγονός ότι δεν προετοίμασε την ομάδα για τον τελικό, η επιμονή του να χρησιμοποιει τον Λιβιο αποκλειστικα στο 5 όταν ο Βεζενκοφ κόντευε να ξεμείνει από ανάσες και η επιλογή του Εισι για άλλο ένα DNP ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Λουντζη για έξτρα λύσεις στην περιφέρεια.
    Πλέον τα κεφάλια κάτω και δουλειά γιατί ο Μάρτης είναι δύσκολος μήνας. Δύο μέρες έμειναν για τις μεταγραφές και δεν πιστεύω να κάνουμε κίνηση. Τουλάχιστον ας ξεκινησει ο Μπαρτζωκας να κάνει σωστή διαχείριση του ροστερ με Λιβιο στο 4 και να βάλει επιτέλους τον Εισι στο παιχνίδι, είτε χρησιμοποιώντας τον στο 4, είτε να του δώσει χρόνο στο 3 ώστε να υπάρξει μια λύση εκεί εκτός από τον Παπ. Με τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, δεν μας παίρνει να χαραμίζουμε δύο ξένους.
    Όπως και να χει, συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα! Ας ελπίσουμε ότι τα καλύτερα είναι καθ' οδόν!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...