roumeliotis

Carwiz

Ιστορική εμφάνιση-επιτεύγματα από Φαλ

casino loutrakiou
redwell

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν το πρόσωπο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αφού έβαλε το όνομα του στην, όχι μεγάλη, λίστα εκείνων που σημείωσαν triple-double figure –διψήφιο αριθμό σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες- στα χρόνια της Basket League. Αυτό που κάνει την επίδοση του Γάλλου ακόμη πιο ξεχωριστή, είναι το ότι έγινε ο πρώτος σέντερ που έφτασε στο triple-double με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σημειώνοντας το πρώτο triple-double μετά τις 14 Μαΐου 2022 όταν έφτασε σε τέτοια επίδοση ο Ντάνιελ Χάμιλτον με τον Ιωνικό, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, έχοντας 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Φαλ έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε σε τέτοια επίδοση μετά τις 19 Νοεμβρίου 1994 όταν ο Σάσα Βολκόφ είχε 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.

Αυτό ήταν το 9ο triple-double στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αλλά το πρώτο από σέντερ με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Οι προηγούμενοι παίκτες που αγωνίζονταν στο «5», όπως και ο Φαλ, έφτασαν σε τέτοια επίδοση με πόντους, ριμπάουντ και κοψίματα. Ήταν…

*Ο Μάικ Σμρεκ στις 10 Οκτωβρίου 1992 με τη Δάφνη κόντρα στη Λάρισα, έχοντας 17 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 τάπες.

*Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 14 Φεβρουαρίου 1993 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έχοντας 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 τάπες.

*Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στις 6 Μαρτίου 1993 στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, έχοντας 12 πόντους, 24 ριμπάουντ και 10 τάπες.

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον Γάλλο…

*Ο Φαλ με τις 11 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι της Πυλαίας, δεν σημείωσε απλά νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Διέλυσε το προηγούμενο του που ήταν εκείνο των έξι που μοίρασε στο ματς της 13ης αγωνιστικής με το Περιστέρι bwin.

*Πρόκειται παράλληλα για την τέταρτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League πίσω από τις δύο του Λόντον Περάντες (14 και 12 με το Περιστέρι και το Λαύριο) και μία του Τζόε Ράγκλαντ (12 το Σάββατο στο Μαρούσι).

*Ήταν η 18η επίδοση 11+ ασίστ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93). Σε αυτή τη λίστα βέβαια δεν έχει θέση κανένας άλλος σέντερ.

*Ο Γάλλος σέντερ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση, μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού, στον συντελεστή ασίστ/λαθών έχοντας 8 (11 ασίστ / 3 λάθη). Ισοφάρισε παράλληλα την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση των πρώτων πέντε αγωνιστικών.

Μέσα και από αυτές τις επιδόσεις, σημείωσε την έκτη φετινή, διψήφια επίδοση στην «οικονομία» έχοντας συντελεστή 10 (11 ασίστ + 1 κλέψιμο +1 τάπα – 3 λάθη).

*Με τα 10 ριμπάουντ του, ο Φαλ έγινε ο 30ός συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και 12ος ξένος παίκτης του στη Stoiximan Basket League, που έφτασε τα 300. Με αυτά μπήκε στην 30άδα των ριμπάουντερ των «ερυθρόλευκων» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που είχε 293.

*Τέσσερα από τα 10 ριμπάουντ του ήταν επιθετικά και με αυτά «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι πια στην 11η αφού φτάνοντας τα 106, ξεπέρασε τον Τζόνι Ρότζερς που είχε 104 στη διετία 1997-99.

*Έχοντας 4/4 δίποντα, ο σέντερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση. Είχε 5/5 στο ματς της Ρόδου και μοιράζεται το ρεκόρ με τους Νέιτ Ρένφρο και Τζέρικοουλ Χέλεμς.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

6 σχόλια

  • ΟΣΦΠ
    ΟΣΦΠ Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Καμποκλο πήγε Παρτιζάν. Εμείς όσο κοιτάμε μόνο δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτη.

  • Gavros aigio
    Gavros aigio Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 14:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Για παίχτη τιποτα κόμα....κατάλαβα... βοηθήστε την ομάδα!!!

  • geodiv
    geodiv Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Σύγγαυροι, μήπως ξέρει κάποιος πότε θα σκάσει η βόμβα;

  • geodiv
    geodiv Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 09:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Κε Δραγάνογλου, μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Μίσιτς και, το κυριότερο, υπάρχουν εναλλακτικές αν δεν ευοδωθεί του Σέρβου; Πάμε και για 4-5άρι ή θα μείνουμε με τρεις κι ο Σίκμα; ΥΓ. Ειδικά για την προσθήκη γκαρντ ηγέτη είχε μιλήσει και ο Γουόκαπ και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας. Οπότε δε νομίζω να είναι υπερβολικός ο κόσμος που το επισημαίνει και το ζητάει.

  • Μαριολας
    Μαριολας Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 23:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνώ απόλυτα αδερφέ!!!Τα ίδια κάνανε και τότε!!Χάσαμε τουλάχιστον δύο euroleuge με Σπανούλη και Πριντ.

  • ThanRed
    ThanRed Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπραβο Φαλ!!!

    Ειναι κριμα και αδικο και πραγματικα η διοικηση και ο προπονητης, θα επρεπε να ντρεπονται, να εχουν τετοιους παικτες και να μην βοηθουν την ομαδα και τους παικτες με μεταγραφες, ποιοτικες και ποσοτικες.
    Τα ιδια εκαναν και με το Σπανουλη και τον Πριντεζη, τα ιδια και τωρα...

    Δεν υπαρχει καμια λογικη....κριμα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.90 Παρί και combo Μπεσίκτας

Το κουπόνι της Τρίτης (07/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη...

Read more

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Σοκ...πιστεύουν θα καθαρίσουν ΟΣΦΠ με διαιτησία

Ο Ολυμπιακός "σφάχτηκε" στο Game-3 της σειράς των πλέι οφ...

Οι... σφυρίχτρες στο Μπάρτσα-Ολυμπιακός

Γνωστούς έκανε η Ευρωλίγκα τους διαιτητές του κρίσιμου από κάθε...

«Το θέλουμε πάρα πολύ να πάμε Βερολίνο»

Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την... ιστορία στην Βαρκελώνη καθώς...