roumeliotis

Carwiz

Το Μπακού και η Λοκομοτίβ

casino loutrakiou
redwell

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, βρίσκεται απο χθες (30/01) το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ή αλλιώς την «πόλη των ανέμων» μιας είναι γνωστό για τον δριμύ χειμώνα, τις έντονες χιονοθύελλες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Το Μπακού βρίσκεται στις νότιες ακτές της χερσονήσου Αμπσερόν της Κασπίας Θάλασσας και αποτελείται απο την νέα και παλαιά πόλη ενώ υποδιαιρείται σε 11 επαρχίες. Το οχυρομένο κέντρο της παλαιάς πόλης, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς απο την UNESCO και είναι η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ.

H πόλη του Μπακού, είναι το επιστημονικό, πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο του Αζερμπαϊτζάν, με τα περισσότερα μεγάλα ιδρύματα της χώρας να έχουν την έδρα τους εκεί. Απο το λιμάνι της πόλης μεταφέρονται σε ετήσιο διάστημα δυο εκατομμύρια τόνοι γενικού και ξηρού φορτίου.

Τα τελευταία χρόνια, το Μπακού, έχει γίνει ενας σημαντικός τόπος διεξαγωγής διεθνών εκδηλώσεων. Το 2012 φιλοξένησε τον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το 2015 τους Ευρωπαϊκούς αγώνες, το 2016 το Ευρωπαϊκό Grand Prix, το 2017 το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το 2020 είναι προγραμματισμένο να φιλοξενίσει το UEFA Euro 2020.

To Μπακού, είναι ένας απο τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή του Καυκάσου, με τα ξενοδοχεία στην πόλη να κάνουν τζίρο πάνω απο 15 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Πολλές μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων παγκοσμίως έχουν παρουσία στην πόλη. Το Μπακού διαθέτει πολλά δημοφιλή τουριστικά και ψυχαγωγικά σημεία, όπως η «Πλατεία του συντριβανιού» στο κέντρο της πόλης, η παραλία «1000 και μια νύχτες», η παραλία «Shikhov» και οι πετρελαιοπηγές.

Οι γειτονιές του Μπακού, χαρακτηρίζουν το «Yanar Dag», ένα ολοζώντανο σημείο φυσικού αερίου. Στις 2/9/2010, με την εγκαινίαση της «Εθνικής Πλατείας Σημαίας», το Μπακού κατέκτησε τον τίτλο για την ψηλότερη σημαία παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Guinness.

To Μπακού διαθέτει πολλά διάσημα εμπορικά κέντρα, ενώ κατατάσσεται στην 48η θέση στον κατάλογο 2011 των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου, που διεξάγεται από την Mercer Human Resource Consulting. H οδός «Nizami» είναι ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο.

Η Λοκομοτιβ Μπακού, είναι περισσότερο γνωστή για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ, η οποία έχει κερδίσει ένα Challenge Cup τη σεζόν 2011-12. Η ομάδα ανδρών της Λοκομοτιβ Μπακού, κατέκτησε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και έχει στις τάξεις της ορισμένους απο τους καλύτερους Αζέρους αθλητές οι οποίοι είναι μέλη της Εθνικής τους ομάδας.

Μεγάλη απώλεια για την Λοκομοτιβ είναι ο MVP της περσινής περιόδου Agil Agazade, ενώ κατάφερε να διατηρίσει στις τάξεις της, τον καλύτερο σκορερ και κεντρικό της Ιβάν Καζάκοφ, τον καλύτερο ακραίο της Ντμίτρι Ομποντνίκοφ και τον καλύτερο λίμπερο Κανάν Αλαχβερντίγεφ. Αυτή τη στιγμή πιο επικίνδυνος παίκτης για την Λοκομοτιβ θεωρείται ο Αζέρος ακραίος Αντρέι Βασιλένκο. Προπονητής της Λοκομοτίβ Μπακού είναι ο Φαρίντ Γιαλάλοφ.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.87 Λούτον, Νόρτζελαντ και Σάμροκ

Το κουπόνι της Παρασκευής (03/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Λούτον υποδέχεται την Έβερτον. Στη Superligaen Δανίας, η Άαρχους φιλοξενεί...

Read more

Με 2.30 στην Αγγλία, Μαρσέιγ και G/G

Το κουπόνι της Πέμπτης (02/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Για τα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα...

Read more

Με 2.00 στο Μόναχο και Ίπσουιτς

Το κουπόνι της Τρίτης (30/04) περιλαμβάνει δυο επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην αγγλική...

Read more
Διαβάστε επίσης

Διπλή τρέλα και... μπουρλότο στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει... φόκους στην τελική ευθεία της σεζόν...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον...