roumeliotis

under armor

under armor

Carwiz

F4 ο Θρύλος με 19-18 την Μπαρτσελονέτα

underarmor
redwell

Μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Θρύλου προκρίθηκε και μαθηματικά στο Final-4 του Champions League στη Μάλτα (5-7/6). Με σπουδαία εμφάνιση και κατάθεση ψυχής, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 19-18 την Μπαρτσελονέτα, στην κρίσιμη «τιτανομαχία» στη Βαρκελώνη, για την 5η και προτελευταία αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για το Final-4 στη Βαλέτα!

Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν ήταν συγκλονιστική στην πισίνα των Καταλανών και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γενηδουνιά (την ημέρα των γενεθλίων του) και Ζερδεβά, πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», φτάνοντας τους 11 βαθμούς (επτά η Μπαρτσελονέτα) στην προημιτελική φάση του Champions League, κλείνοντας -πανάξια- θέση στην τετράδα, για άλλη μία αγωνιστική σεζόν.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τρεις φορές (1-1, 2-2, 3-3) την Μπαρτσελονέτα, με τέρματα των Νικολαΐδη (5:12), Φουντούλη (4:15) και Βάμος (2:32). Στη δεύτερη περίοδο, ο Παπαναστασίου έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (4-4), με γκολ στον παραπάνω, στο 3:14, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 5-4 προβάδισμα υπέρ των Καταλανών.

Ο Θρύλος ισοφάρισε δύο ακόμη φορές, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, κάνοντας το 5-5 και το 6-6, με Γενηδουνιά (7:15) και Νικολαΐδη (5:15), αλλά η ισπανική ομάδα ξέφυγε για πρώτη φορά με +2 (8-6). Στο 2:28, ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 8-7, ενώ ο Βάμος σε 9-8, στο 1:13, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι στο +2, για το 10-8 του τρίτου δεκάλεπτου. «Χορταστική» η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν συνολικά εννιά τέρματα!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει δύο τέρματα (6:35, 5:47) και να ισοφαρίζει σε 10-10! Νέα ισοφάριση (11-11), αυτή τη φορά από τον Αλαφραγκή (5:01), με τον Φουντούλη να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω (7/10) και να δίνει το πρώτο προβάδισμα (11-12) στον Ολυμπιακό, 4:19 για το φινάλε! Ο Γενηδουνιάς «έγραψε» το 13-12, στο 2:58, όμως η Μπαρτσελονέτα ισοφάρισε (13-13) και οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Μετά τα πρώτα τέσσερα πέναλτι (2-2), ο Χέρβο Κόλιανιν έριξε στην πισίνα τον Ζερδεβά, αντί του Μπίγιατς, ο οποίος πραγματοποίησε δύο σπουδαίες αποκρούσεις και ο Θρύλος, με 6-5, πανηγύρισε τη νίκη, παίρνοντας δύο βαθμούς και η Μπαρτσελονέτα έναν!

Τα οκτάλεπτα (13-13 κανονική διάρκεια): 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (5-6 πέναλτι)

Μπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναούγια 3, Μουνιαρίθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 2, Πολ Γκαρσία, Ταχούλ 3, Περόνε 1, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερβεδάς

Δηλώσεις:

Χέρβο Κόλιανιν: «Η ομάδα έκανε πολύ καλό ματς σήμερα, ένας από τους στόχους επιτεύχθηκε και συγχαίρω τους παίκτες μου για αυτό. Ένα εξαιρετικό ματς από την αρχή μέχρι το τέλος και πιστεύω, ότι φύγαμε επάξια με τη νίκη, γιατί πιστέψαμε μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλο το επιτελείο. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στους εγχώριους στόχους μας, με την επιθυμία να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Μια νίκη στα πέναλτι, που μας φέρνει την πρόκριση στο Final-4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Δεν ήμασταν τόσο καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στην άμυνα, αλλά στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

all about house
casino loutrakiou

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Άλλα σπορ

17 σχόλια

  • Κανένας
    Κανένας Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΝΙΚ. Είναι άλλη η Μπαρτσελονέτα και άλλη η Μπαρτσελόνα η οποία βρίσκεται στη σκιά της πρώτης. Απλά είναι από την ίδια πόλη. Αν δεν κάνω λάθος είναι προάστιο της Βαρκελώνης η Μπαρτσελονέτα. Πάντως η Μπαρτσελόνα έπαιζε με μια άλλη ελληνική ομάδα σε κατώτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση φέτος και νομίζω οι Ισπανοί αποκλείστηκαν.
    Τελοσπάντων πολύ σπουδαία νίκη πήραμε. Επέστρεψε και ο Νικολαΐδης και έχουμε επιτέλους ξανά 2 καλούς φουνταριστούς. Αν αποφύγουμε και τη Προ ρέκο στον ημιτελικό θα είναι ελαφρώς καλύτερα..

  • Jon
    Jon Κυριακή, 05 Μαΐου 2024 17:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ένα ακόμη καλό ξένο να είχε η ομάδα εκτός του Βάμος, νομίζω ότι θα είχε αρκετές πιθανότητες να το σηκώσει!!!
    Ο μπουσλιε είναι για σύνταξη...ο Μπιγιατς δεν είναι καλύτερος του Μάνου παρότι είναι πολύ μακρύς...ο Λοντσαρ μέτριος... τέλος πάντων καλύτερα θα ήταν ο ερασιτέχνης να επενδύει περισσότερο σε τμήματα που είναι κοντά σε ευρωπαϊκές κούπες (πόλο γυναικών και ανδρών), παρά να πετάει χρήματα στο γυναικείο βόλεϊ μόνο και μόνο να κοντραρεις τον Βαζελο...ή ας βρεθεί ένας μεγάλος χορηγός για αυτές τις ομάδες που να τους δίνει την δυνατότητα για μεγαλύτερη αυτοτέλεια.

  • ΝΙΚ
    ΝΙΚ Κυριακή, 05 Μαΐου 2024 04:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο πόλο κάθε χρόνο ασχολούμαστε με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια Ούγγρους νικάμε Ισπανούς νικάμε Ιταλούς νικάμε.Ευρωπαικα τρόπαια. Στην Ελλάδα κάνουμε χαβαλέ προπονήσεις.Ποια άλλη Ελληνική ομάδα έχει Ευρωπαϊκά τροπαια στο πόλο,καμία στο βόλεϊ μόνο εμείς.Ενα μπάσκετ έχει ο Τάκης αλλά ο μεγάλος οργανισμός έχει καλές ομάδες παντού εκτός από μας ή μπαρτσα έχει καλές ομάδες μπαρτσελονετα στο πόλο μπάσκετ μπάλα βόλεϊ δεν έχει.Καμια ομάδα δεν έχει 4 τμήματα με ομάδες που κατέχουν Ευρωπαϊκούς τίτλους εκτός από το ποδόσφαιρο φέτος μπορεί να έχουμε και εκεί.Το πήραν οι νέοι και εκεί πρώτο είναι και πάμε και το Διηπειρωτικό με Φλαμένκο στο Μαρακανα.Φοβαμαι ότι το καλοκαίρι όσοι δεν έχουν συμβόλαιο εκτός από αυτούς που θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα θα φύγουν. Θα τους αρπάζουν ξένες ομάδες τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χάνουν.Δεν ξέρω ναδεσει τουλάχιστον τους πιο βασικούς να παίξουν κάποτε στην πρώτη ομάδα και μετά βα φύγουν με σημαντικά οικονομικά κέρδη για την ομάδα δεν βγάζεις συχνά τέτοιες φούρνους.Πολλα είπα αλλά ήθελα κάποια στιγμή.Συγνωμη αν κούρασα.

  • giorgos.
    giorgos. Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 20:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντίπαλοι στο φάιναλ φορ της Μάλτας η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Πόλο Προ-Ρεκο, η Φερεντσβάρος κ η Νόβι Μπεογκραντ.
    Πάμε να το Πάρουμε κ Θα το Πάρουμε.
    Βαγγέλη Μαρινάκη????????!
    Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ Τώρα!!!!!!!!
    Τώρα Βαγγέλη Μαρινάκη.
    Τι περιμένεις Βαγγέλη Μαρινάκη;;;;;;;;;;;;;;
    Φτιάξτε το!!!!!!!!!!
    Κ θα είναι Μόνο ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
    Τώρα Βαγγέλη Μαρινάκη.
    Γιώργος Ολυμπιακός.

  • GEO
    GEO Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πόλο κσι το μπάσκετ έως τώρα είναι τα ποιο επιτυχημένα 4μηματα του πλυαθλητικου σύλλογου που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Σ.Φ.Π και που να βλέπατε την ομάδαρα με Χατζηθεοδωρου Βολτυρακη, Βλοντακη Δεληγιάννη και άλλων Αυτό το όμορφο άθλημα εάν προβάλλονταν παραπάνω και στηρίζονταν περισσότερο από τον κόσμο και όχι μόνο του Ολυμπιακού θα ήταν ίσως μακράν το κορυφαίο ομαδικό άθλημα στην χώρα σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διακρίσεις

  • ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 17:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο ρε μάγκες. Μας κάνατε ξανά υπερήφανους. Μακάρι να έρθουν και τα 4 ευρωπαϊκά (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πολο, χαντμπολ) για να γιορτάσουν τα ως άνω τμήματα της ομάδας μας τα 100 μας χρόνια ως πρωταθλητές Ευρώπης. Στην καρδιά μας βέβαια είναι και τα υπόλοιπα τμήματα μας (πολο, βολει, μπασκετ γυναικων, με τα δύο πρώτα να έχουν πάρει ευρωπαϊκά, μάλιστα το πολο γυναικων 7 τροπαια). Είμαστε για όλα υπερήφανοι, όπως και για την κολύμβηση, το πινγκ πονγκ και το στίβο.Ολα μαζί πιστεύω ότι θα συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις του χρόνου. ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΛΟΜΠΙΑΚΟΣ!!!!!!

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι πολίστες μας είναι πάντα στον αφρό και κρατάνε ψηλά την σημαία του Θρύλου μας στις ευρωπαϊκές πισίνες.

    Πάμε γερά για το 3ο Πρωταθλητριών!!!

    Έφτασε επιτέλους η ώρα να φτιαχτεί το σπίτι του Αυτοκράτορα της πισίνας δίπλα στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τα σχέδια του Ερασιτέχνη. Πέρα από τα τρόπαια και τις διακρίσεις, αυτά που αναμένουμε να γίνουν από το καλοκαίρι και μετά, θα είναι η παρακαταθήκη για τις επιτυχίες του Θρύλου μας και τα επόμενα 100 χρόνια!

  • al-7
    al-7 Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν έπαιζε ο Ζερδεβάς στο παιχνίδι δε θα έφτανε στα πέναλτι, μεγάλος τρύπας ο Μπιγιατς...ευτυχώς που τον άλλαξε...κι έπιασε ο Μάνος ένα και κερδίσαμε...

  • Xristos
    Xristos Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάμε θρυλαρα μου ???

  • Eddie_Johnson
    Eddie_Johnson Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τα τμήματα πόλο και ειδικά των ανδρών θα έπρεπε να ασχοληθεί ιδιαίτερα κάποιος ευκατάστατος οπαδός μας. Κάθε χρόνο διακρίνονται, κάθε χρόνο σαρώνουν τίτλους, κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους. Εκτός από τις εγκαταστάσεις, εκτός από την περαιτέρω οργάνωση και εξέλιξη των ομάδων, μερικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι θα μας έκαναν μύθους του αθλήματος. Μακάρι να βρεθεί ένας χορηγός να ανταμείψει και να βοηθήσει κι άλλο αυτά τα τμήματα!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Επιλογές με γκολ 1.78, 1.83 και 1.93

Το κουπόνι του Σαββάτου (18/05) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Λέτσε υποδέχεται την Αταλάντα. Στη Bundesliga Γερμανίας, η Ουνιόν Βερολίνου...

Read more

Δύο G/G και πορτογαλικό Cοmbο 3.05

Το κουπόνι της Παρασκευής (17/05) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Νάπολι. Στην Primeira Liga Πορτογαλίας, η Ρίο...

Read more

Μπέτις στο 1.98, Μπόντο Γκλιμτ και cοmbο

Το κουπόνι της Πέμπτης (16/05/24) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ισπανική LaLiga, η Μπέτις δοκιμάζεται στην έδρα της Λας Πάλμας. Στην Eliteserien Νορβηγίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα από μένα»

Ο Αίζάια Κάναν δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάκτυλό του...

Mέσα Πετρούσεφ και έξω Γκος

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Θρύλος για το Game-2 με...

«Συζητάμε με διοίκηση για τη νέα σεζόν»

Το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί την...