roumeliotis

lentiamo

Ανανέωση Ντόρσεϊ και... φωτιά στο ΣΕΦ

casino loutrakiou
redwell

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήρθε ως σκόρερ στον Θρύλο και πριν καλά καλά περάσει ένας μήνας αγώνων, πιστοποιεί ότι είναι natural born scorer και μπορεί να μπει στα παπούτσια του Βασίλη Σπανούλη, έστω και αν ομολογώ ότι είναι "ιεροσυλία" να θέτω ως παραλληλισμό κάτι που εμπεριέχει το όνομα του ανθρώπου που άλλαξε τη μοίρα του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ την τελευταία δεκαπενταετία.

Ο ομογενής σούτινγκ γκαρντ είναι ένα "διαμάντι" που πραγματικά λάμπει με την ερυθρόλευκη και θεωρώ ότι είναι παίκτης που θα πρέπει να παίρνει τη μπάλα στα χέρια του όταν σφίγγουν τα... λουριά και κυρίως στο τέλος των αγώνων που κρίνονται στο σουτ. Κοινώς, αυτό που λέμε όταν "η μπάλα καίει".

Η υπομονή των Πειραιωτών στο θέμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ καρποφόρησε και ο Θρύλος πρόσθεσε στη "μηχανή" του έναν παίκτη που πραγματικά είναι τοπ κλάσης και μπορεί αν συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα για τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε ένα νέο... Σέιν Λάρκιν. Είναι τέτοιας "πάστας" παίκτης και θα το δείτε μελλοντικά, αν και εφόσον συνεχίσει στην Euroleague -ευχή με τον Ολυμπιακό- και δεν βρει συμβόλαιο στο NBA.

Και στέκομαι στο τελευταίο, καθώς θεωρώ ότι το τάιμινγκ προσφέρεται για να του κάνει "πέσιμο" η διοίκηση για ανανέωση από τώρα αφού ως γνωστόν υπέγραψε μονοετές τον περασμένο Αύγουστο. Εξ όσων γνωρίζω, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει εγκλιματιστεί άψογα στην ζωή στην Ελλάδα, του αρέσει τρομερά το κλαμπ και το κλίμα στην ομάδα και γενικώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' όσο και ο ίδιος θα περίμενε υπογράφοντας στους Πειραιώτες.

Ναι μεν έχει πάντα το μυαλό του στο ΝΒΑ που είναι και το όνειρό του αλλά ξέρει ότι θα πρέπει να "μαγέψει" για να βρει ένα καλό συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τα ίδια ή περισσότερα λεφτά από αυτά που θα βρει στην Euroleague. Βγάζει μάτια με την απόδοσή του, έχει όλο το "πακέτο" του αντί-Σπανούλη σε μικρογραφία πάντα, καθώς επαναλαμβάνω είναι ιεροσυλία να βάζουμε τον Red-Span δίπλα σε οποιοδήποτε εν ενεργεία παίκτη των ευρωπαϊκών παρκέ και μπορεί να αποτελέσει το "μπετόν" πάνω στο οποίο θα στηθεί όλο το οικοδόμημα για τα επόμενα χρόνια.

Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να τον υπογράψει η ομάδα εδώ και τώρα για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, ακόμα και αν χρειαστεί να του διπλασιάσει τις αποδοχές. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με σωστή καθοδήγηση και διαχείριση, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στο τοπ επίπεδο και επειδή εκεί έξω δεν είναι πολλοί αυτοί οι "κοντοί" που μπορούν να σου αλλάξουν μέγεθος, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήδη τον έχει στο ρόστερ, είναι θείο δώρο. Μένει να τον κρατήσει έστω και αν χρειαστεί η υπέρβαση των υπερβάσεων οικονομικά. Εύχομαι να γίνει, δεν πρέπει να χαθεί αυτός ο παίκτης για κανένα μα κανένα λόγο...

Το γιατί για όλα τα παραπάνω; Δείτε το στα βίντεο που ακολουθούν...

autospecialist
beercatalog

Physioactive

VIDEO





Προβολή Αρχείου Playmaker

27 σχόλια

  • Κοκκιν
    Κοκκιν Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 22:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μείνε.Μεγαλε.Ντορσει.θρυλος.ολε

  • Andregon
    Andregon Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 04:37 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Τσαντας, βασικά φαίνεται πολύ ιντριγκαδoρική περίπτωση αφού έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά σε VTB/Eurocup (π. 19,5 - ριμπ. 7,3 – Ασιστ 2 – κλεψ. 1,5 – μπλοκ 0,3), τα scouting report μιλούν για παίκτη πολύ καλό και στις 2 πλευρές του παρκέ και από στιγμιότυπα του στο διαδίκτυο φαίνεται να έχει το πακέτο αφού αν εξαιρέσεις το πόστ παιχνίδι του (δείχνει κάποιες αδυναμίες) στα υπόλοιπα που μας λείπουν (μετά και το πρόβλημα με τον Μαρτιν) δείχνει πολύ καλός.
    Η διαφορά επιπέδου σε σχέση με την Euroleague είναι ένα ζήτημα αλλά με τέτοια χαρακτηριστικά και ικανότητες αν έπαιζε και στην Εuroleague θα ήταν ούτως η άλλως απλησίαστος για εμάς. Ακόμη και έτσι μοιάζει όντως δύσκολη περίπτωση, για να δούμε τι θα επιλέξουν τελικά.

  • Τσαντας
    Τσαντας Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 16:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Andregon, εγραψα απλώς ότι τον είχα δει στο Λοκομοτίβ-Τσσκα και σε ένα φιλικό τον Σεπτέμβριο κόντρα στη Ζαλγκιρις. Είναι πολύ δυνατό κορμί, δειχνει να έχει αρκετους τρόπους να την βάζει στο καλαθι και φαίνεται παίκτης που θα ήταν πολύ μεγάλη ενισχυση για εμάς, εάν είναι εφικτή η περίπτωση του (αλλά μου φαίνεται και εμένα δύσκολο).

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 00:22 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Τσαντας, αν και δεν έχω διαβάσει το σχόλιο σου για τον Jonathan Motley (στείλε το link ή τον τίτλο του άρθρου που το έγραψες το σχόλιο) δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι προτάσεις σου κατά καιρούς είναι πολύ ψαγμένες και ενδιαφέρουσες (π.χ.Jaleen Smith άσχετα αν δεν έχει ξεκινήσει καλά στην ρούκι σεζον του με ALBA) ενώ γενικά έχεις σταθερές απόψεις για την ομάδα και τους παίκτες μας.
    Τωρα γιατί γράφτηκε ότι προτάθηκε ο εν λόγω παίκτης ενώ δεσμέυεται με συμβόλαιο δεν ξέρω όμως υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποιο Euroleague buy out. Αλλα και έτσι δύσκολο μου φαίνεται να πληρώσουμε εξτρα χρήματα όταν μπορούμε να βρούμε καλούς παίκτες ελεύθερους.Για το θέμα του συμβολαίου του προερχόμενος από το πρωτάθλημα Ν.Κορέας λογικά δεν θα είναι υψηλό.

  • Τσαντας
    Τσαντας Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τον jonathan mottley εγραψα ενα σχολιο προηγουμενως, αλλα δεν ξερω αν το διαβασε κανενας εκει που το εγραψα. Μου αρεσει πολυ εμενα προσωπικα (αν και τον εχω δει λιγο ). Ωστοσο δεν ειναι ελευθερος και δεν αποκλειω να εχει και σχετικα μεγαλο συμβολαιο στην ομαδα που παιζει. Δε ξερω κατα ποσο μπορουμε να τον αποκτησουμε αυτη τη χρονικη περιοδο (δυσκολο μου φαινεται).

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 17:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στον Τύπο, οι ξένοι σέντερ (ή 4-5) στους οποίους έχουμε επικεντρωθεί έχουν το ίδιο όνομα ("Johnny"). Mιλάμε για τους Jonathan Hamilton (2,13cm), Johnny Ο Bryant (2,06cm) και Jonathan Motley (2,06cm).
    Ολοι φαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας, είναι αρκετά διαφορετικοί ο ένας σε σχέση με τον άλλο (χαρακτηριστικά / δυνατότητες) όμως είναι σίγουρο ότι μπορούν να μας βοηθήσουν.
    Αλλωστε με τον Χασαν Μαρτίν να έχει υποβληθεί σε 2 επεμβάσεις στο γόνατο και να είναι κοντά και στην 3η (δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα είναι και η τελευταία ούτε ότι θα επανέλθει στα περυσινά επίπεδα) το πιο πιθανό σενάριο είναι η προσωρινή παραμονή του και η αποδέσμευσή του στο τέλος της σεζόν.
    Από τους ανωτέρω πιο πολυσύνθετος φαντάζει ο τρίτος όμως δεν γνωρίζει το επίπεδο της Εuroleague (άσχετα αν κάνει θραύση στην VTB με την Lokomotiv Kuban απέναντι σε CSKA, Zenit, Unics) και δεν νομίζω ότι θα πληρώσουμε buy out.
    Οι άλλοι 2 που είναι ελεύθεροι για αυτά που γνωρίζουν να κάνουν στο παρκέ έκαστος είναι αρκετά καλοί και αυτήν την χρονική στιγμή και με δεδομένο ότι ψάχνουν σέντερ και άλλες ανταγωνίστριες ομάδες είναι μια χαρά παίκτες.
    Αναφορικά με τον ταλαντούχο Μητρου-Λονγκ, ο παίκτης δεν έχει τις περγαμηνές του Ντόρσευ όμως το γεγονός του ότι τον εμπιστεύονταν και έβρισκε έστω μη εγγυημένα συμβόλαια στο ΝΒΑ είναι ενδεικτικό της αξίας του. Το βασικό πρόβλημα του ως επιλογή ήταν η πολύμηνη αγωνιστική απραξία του όμως η μέχρι τώρα πορεία του στην Ιταλία θα πρέπει να προσεχθεί από εμας ειδικά αν πάρει Ελληνικό διαβατήριο.

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 17:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Lukadoncic,
    Και εγώ σέβομαι την άποψη σου αλλά για το συγκεκριμένο θέμα παρερμήνευσες προφανώς άθελα σου τα λεγόμενα μου.
    Είπα επακριβώς: "Ο παίκτης έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις αμυντικές του ικανότητες και παίζει deny πάνω στον αντίπαλό του μη επιτρέποντας του να περάσει καν από το σκρίν."
    Αυτό και τίποτε παραπάνω. Εσύ μπορεί να εκλαμβάνεις αυτό που γράφω διαφορετικά όμως δεν είπα πουθενά ότι παίζει μόνο deny (δεν παίζονται όλοι οι αντίπαλοι με τον ίδιο τρόπο) και το εξήγησα αναλυτικά σε μακροσκελές κέιμενο μετά την παρέμβασή σου.

  • Lukadoncic
    Lukadoncic Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 16:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ φίλε Andregon με κάθε σεβασμό δεν κατάλαβες το πνεύμα του σχολίου μου.Αυτό που είπα λοιπόν αρχικα για αναδείξω την χρησιμότητα του Walkup είναι ότι κάνει παρά πολύ καλα τα μικρά πράγματα, που δεν είναι ευδιάκριτα τις λεγόμενες λεπτομέρειες που κάνουν ομως τη διαφορά σε ένα σύνολο που θέλει να βασίζεται στην ομαδικότητα και την ομοιογένεια.Ανέφερα ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον τρόπο που αμύνεται στα PG την επιθετικότητα που σπάει τα screens εχοντας ως αποτέλεσμα η αντιπαλη ομάδα να χάνει πολύτιμο χρόνο στα plays που στήνει και να εκτελεί πολλές φορές βεβιασμένα.Η αποψη σου ήταν ότι δεν σπάει καν(επι λέξη)τα screens και ότι παίζει deny στην αμυνα.Εν μέρη συμφώνησα απλά τόνισα ότι όχι μόνο ο Thomas αλλά κανένας παίκτης πουθενά δεν μπορεί να παίζει αμυνα deny minimoum 30’ σε top επίπεδο.Οσο αφορά γενικότερα τον σχολιασμό σου για τον τρόπο αντιμετώπισης του pnr πχ στημένη παγιδα(trap),δυναμικό hedge out(ο Fall που λες δεν παίζει ακριβως δυναμικό κάνει το ενδιάμεσο αν το παρατηρήσεις δεν τον ανεβάζει τελείως ψηλά μένει στην περίμετρο)ή ακόμα και τριπλό switch(fun ο coach sfairo) είναι απόλυτα σωστά και παίζει ρόλο στο τι επιλέγει ο εκάστοτε προπονητής για παικτες ανάλογα με το τι πρεσβεύει.Ο coach b γνωρίζουμε όλοι ότι αρέσκεται παντού αλλαγές σε όλα τα μαρκαρισματα αν και φέτος προσθέτει επιπλέον στοιχεία πχ trap.Τέλος να σου πω την αλήθεια δεν έχω κανέναν ενθουσιασμό για τον Τεξανο όπως λες για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μου προκαλεί έκπληξη καθως ήξερα την κλάση του, ότι πρόκειται για έναν ικανό facilitator και γι αυτό τον ήθελα αντί του soft Goss.Μπορεί και να υπερβάλω αλλά πιστεύω ότι πρόκειται αν όχι για τον κορυφαιο(δεν βρίσκω εκτός του Xacket άλλον)σιγουρα μέσα στους 3 tops defensive stoppers.Υ.Σ. Ο Dorsey έχει αυτήν την εικόνα και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Walkup καθως αποτελεί το ιδανικό fit!

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 14:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Hamilton μου αρέσει, δεν θα θέλει και πολλά.. Υπάρχουν ψηλοί, εμείς δεν τους παίρνουμε! Μάλιστα μπήκε και η EFES στην αγορά για υπερ-αθλητικο ψηλό. Θα παρακολουθήσω στενά που θα καταλήξει η αγορά Ερυθρού Αστέρα/Εφές/Ζαλγκίρις. Μην ξεχνάτε ότι η Μακάμπι για 2-3 εβδομάδες που έλειπε ο Ζιζιτς πήραν Lessort που έβγαλε μάτια πέρυσι με Μονακό.

    Νικολαιδης/Αγραβάνης, θες καλύτερους και από τους 2. Αν φύγει Πρίντεζης έχεις ευκαιρία να πάρεις διαφορετικό 4αρι από Βεζενκοφ/Λίβιο. Για νεαρό θα ήθελα Χουγκαζ, αλλά δεν παίζει.. οπότε μπορούν να χτυπήσουν Αμερικανό, ειδικά αν φέρουμε κάνα Mitrou/Long για να κλείσει την περιφέρεια.

    Fall/Livio σπάνιοι ρολιστες, και φαίνονται καλά παιδιά με σωστό mentality (δεν θες από τους ρολιστες σου να ανακατεύουν τα αποδυτήρια), δεν ξέρω τι θα κάνει με McKissic/Martin, δεν είναι και άχρηστοι, αν φέρει ΜακροΜητρου (τον βαφτισα!) και Ρογκαβοπουλο, έχει περιθώριο για ξένους. Ιδανικά ήθελα και Άντε, αλλά πάει και αυτός, δηλαδή δεν πάει, δεν ήθελε να έρθει.

    Πιστεύω Tobey/Landale είναι ιδανικές επιλογές για βασικοί, έχουν και σουτ, είναι πολύ έξυπνα παιδιά, και ο Tobey παίζει πολύ καλά το p n roll (με Doncic έπαιξαν απίστευτα μαζί στην Ολυμπιάδα). Επίσης είναι και αρκετά αθλητικοί για να μην υπάρχει η τρύπα αυτή τη στιγμή του Μάρτιν, και έχουν και 3π.. ολοκληρωμένοι σύγχρονοι ψηλοί. Δηλαδή στην τελική, αν καλύπτεσαι, και δεν πάρεις και έναν νεαρό αθλητικό ψηλό, κρατάς τον Μάρτιν για 3ο να δεις αν θα εξελιχθεί καθόλου.

    Landale παίζει άνετα και 4, οπότε μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης ΚΑΙ του Πρίντεζη, ανάλογα και τους ξένους και πως θα κάτσει η μπίλια. Με Vezenkof/Livio/Landale/Fall έχεις τρομερές δυνατότητες, και πολλές επιλογές. Δηλαδή μπορείς να πάρεις ένα καλό 3-4 να παίζει 4 σε ελαφριά σχήματα (και μπροστά από Ρογκαβοπουλο), ή ένα πολύ αθλητικό 5-4 (ή μόνο 5), ή να κρατήσεις τον Martin σαν εναλλακτική (δηλαδή Martin/Landale μπορεί να είναι αξιόλογο δίδυμο σε κάποια παιχνίδια).

    Θα προτιμούσα ίδια ομάδα Ελλάδα/Ευρώπη, αλλά αν χρειαστεί θα έπαιρνα και 7ο ξένο, άλλωστε μπορεί να ψηφιστεί του χρόνου αυτό, αφού δεν υπάρχουν Έλληνες ούτε για δείγμα (διαφωνώ βέβαια, αλλά οι ομάδες μάλλον θα ζητήσουν, τουλάχιστον άπειρες αλλαγές μέσα στη σεζόν, οπότε μπορούν να παρκάρουν έναν ξένο, ανάλογα και με τραυματισμούς/φόρμα).

    Οι φερέλπιδες θα είναι Λούντζης/Carter ή ΜακροΜητρου/Ρογκαβοπουλος/ και 1-2 από τους ψηλούς (σε θέση 4/5 δηλαδή). Μιλάμε για ομάδα αξιώσεων, όχι 8-10 θέση με το ζόρι και μπορεί και να το χάσουμε από βαζελο.. Σίγουρη 8αδα και τουλάχιστον πρωτάθλημα, αν όχι double.

  • Τσαντας
    Τσαντας Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Παικταρα μεγαλη ειναι. Μακαρι να μεινει για οσα περισσοτερα χρονια γινεται. Και για τον ιδιο, η καλυτερη επιλογη που μπορουσε να κανει εφετος, ο Ολυμπικακος ηταν. Ειναι μακραν ο πιο skilled παικτης της περιφερειας μας (βασικα, ολοκληρου του ροστερ μας, κατα τη γνωμη μου). Εγω, μεχρι στιγμης, πιο μεγαλη ασφαλεια νιωθω με αυτον μεσα τα τελευταια λεπτα, παρα με αλλους περιφερειακους μας.Στην μακαμπι υπηρχαν παιχνιδια, που ο σφαιροπουλος τον πεταγε εξω με το πρωτο λαθος και τον αφηνε εκτος ολο το παιχνιδι. Τεχνικα ειναι αρτιος σε ολα (δεν εχει το slashing του λαρκιν ή του παικτη παρατραγουδο-superstar του twitter μαικ τζειμς, βεβαια, ενω ειναι πιο πολυ wing, παρα κομπογκαρντ σαν αυτους). Επισης ειναι βελτιωμενος και στο playmaking και στις αποφασεις που παιρνει. Εχει το τεχνικο υποβαθρο να γινει καλος δημιουργος και δειχνει εξελιξη σε αυτον τον τομεα εφετος (του το επιτρεπει/επιβαλλει και ο ρολος στην ομαδα, οπως ειναι διαμορφωμένη η περιφερεια). Γενικα αν μπορει να ειναι efficient και σε μερες που δεν ειναι τοσο ευστοχος στο σκοραρισμα, τοτε θα ειναι απο τα καλυτερα γκαρντ στην ευρωπη

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος νίκησε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...