roumeliotis

leptokariopoulos

Όλα καλά αλλά... Μάρτιν

casino loutrakiou
redwell

Πέντε ματς ως τώρα έχει δώσει ο Θρύλος στην Euroleague με ρεκόρ 3-2 και στα περισσότερα εξ αυτών έχει παίξει μπάσκετ ομάδας επιπέδου F4 και αν μη τι άλλο έχει αφήσει "υποσχέσεις" για τη συνέχεια και επιτρέπει τεράστια αισιοδοξία στον κόσμο που διψάει για θέαμα και αποτελέσματα.

Τρεις εμφατικές νίκες στο ΣΕΦ με Μπασκόνια, Ρεάλ και Ζαλγκίρις και δυο ήττες εκτός έδρας σε Βαρκελώνη στην παράταση με 1 πόντο διαφορά από τη Μπάρτσα και στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 6 πόντους. Αν αυτόν τον απολογισμό τον έριχνες στο τραπέζι πριν το ξεκίνημα των αγώνων, όλοι θα έλεγαν "το παίρνω και ευχαριστώ".

Κάπως έτσι είναι και τώρα τα πράγματα. Μια χαρά τα πάει o Θρύλος και αν υπάρχει πίκρα για τις δυο ήττες είναι γιατί αυτή η ομάδα μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε διπλά σε Βαρκελώνη και Μόσχα τα οποία αν μη τι άλλο τα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ως εδώ όλα καλά.

Από 'δω και πέρα όμως, θα πρέπει να αρχίσουν και στην ομάδα να ξαναβλέπουν το θέμα του Χασάν Μάρτιν. Αντί να ανεβάζει... στροφές και να γίνεται αποδοτικός και να συνεισφέρει στην ομάδα, ο Αμερικανός σέντερ ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και το κομμάτι της αποθεραπείας προ πολλού, παρουσιάζεται ολοένα και χειρότερος αντί να βελτιώνεται.

Προσωπικά θεωρώ σωστότατο το πλάνο της αναμονής από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του για να δουν πώς θα ανταποκριθεί στους αγώνες ο Χασάν Μάρτιν και ορθότατα το έπραξαν ως τώρα, καθώς του έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο για να ξαναβρεί τα πατήματά του και τη φόρμα του.

Δυστυχώς όμως, δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο. Ακόμα και τα δυνατά του σημεία όπως το σκοράρισμα, έχουν γίνει... καπνός. Ξεκίνησε με τη Μπασκόνια που είχε σε 13' στο παρκέ 3 πόντους (1/4δ.) και 1 στο σύστημα αξιολόγησης. Ακολούθησαν τα 18' με τη Ρεάλ με 7 πόντους (3/7δ.) και 4 στο PIR. Στη Βαρκελώνη 14' με 2 πόντους (0/3δ.) και 2 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ με τη Ζαλγκίρις είχε 5' με 0 πόντους και 1 PIR. Τέλος, με την ΤΣΣΚΑ είχε 5 (1/1δ.) πόντους με 9' στο παρκέ και 7 PIR.

Κατά μέσο όρο μετά από 5 αγώνες στην Euroleague ο Χασάν Μάρτιν έχει 12' συμμετοχής με 3.4 πόντους (31% δίποντο), 87% στις βολές που είναι και το μόνο που πραγματικά έχει βελτιωθεί απίστευτα, 2.4 ριμπάουντ, δέχεται 1 τάπα ανά αγώνα και έχει 3 στο σύστημα αξιολόγησης.

Κοινώς, κάτω του μετρίου και ουσιαστικά μηδενική συνεισφορά από έναν παίκτη που περιμένεις να είναι από τα "ατού" σου καθώς εξυπηρετεί συγκεκριμένη τακτική ή πλάνο παιχνιδιού αν προτιμάτε και με τέτοια παρουσία, ουσιαστικά σου εξουδετερώνει πολλά στην επίθεση. Για την άμυνα τα πράγματα είναι τραγικά πλέον καθώς όποιος θέλει ουσιαστικά τον περνάει σαν σταματημένο. 

Θεωρώ κομβικής σημασίας τον παρτενέρ του Μουσταφά Φαλ στο "5" και αν ο Χασάν Μάρτιν δεν πατήσει τον... διακόπτη άμεσα για να ξαναβρεί τον εαυτό που μας είχε δείξει στο περσινό ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τον τραυματισμό του, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν ακόμα και αντικατάστασή του ο Coach-B και οι άνθρωποι του Θρύλου. Ακόμα και ένας σέντερ τύπου Γουίλι Ριντ που λέει ο λόγος, θα έδινε πολλά περισσότερα από τον Χασάν Μάρτιν που βλέπουμε από το ξεκίνημα της σεζόν.

Σίγουρα το τεχνικό επιτελείο ξέρει περισσότερα από εμάς καθώς βλέπει τους παίκτες κάθε μέρα στις προπονήσεις και έχει τη σωστή οπτική, όμως εμείς κρίνουμε αυτό που βλέπουμε στο παρκέ κάθε εβδομάδα και εκεί ο Χασάν Μάρτιν μέχρι τώρα είναι ο αδύναμος κρίκος. Μπορεί να γίνει η "έκρηξη" και να δώσει άμεσα πράγματα; Μακάρι. Διαφορετικά, η προσθήκη ψηλού ή ακόμα και η αντικατάσταση του Χασάν Μάρτιν, ίσως να είναι πιο κοντά απ' όσο φαίνεται.

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

27 σχόλια

  • kinis
    kinis Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 01:15 Σύνδεσμος σχολίου

    επομενες 2 βδομαδες παει πεταξε το πουλακι...
    καμια κινητικοτητα δεν εχουν μα καμια.
    τι να παιξει μπασκετ η κεφταδα; θα ψηλωσει; θα παιζει αμυνα με γρηγορα πλαγια βηματα; η θα παιζει πανω απο την στεφανη; θα μαρκαρει ποιον ψηλο;
    τι θα κανει ακριβως;
    ειπαμε τριτος να μεινει γιατι θα χρειαστει καποτε ( θελουμε εναν τριτο ), να παρει αμεσα αυτον Norvel Pelle
    και τελος.

  • NAXOS 7
    NAXOS 7 Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 23:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσο γενίτσαροι θεέ μου!!!
    Πολύ πονεμένοι οι βαζελοι, μπαίνουν και γράφουν ότι να ναι, για την ομάδα μας.
    Και κυρίως για τον ΠΑΠ, έρχεται και η σειρά σας

  • Παναγιώτης Τιάκας
    Παναγιώτης Τιάκας Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 13:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακόμα καμία Ανακοίνωση, Και τη σήμερον ημέρα.
    Μπαρτζώκα τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να δεις σαν τον Καθρέφτη καθαρά την Αλήθεια και την Πραγματικότητα την γύμνια της ομάδας μας κάτω από τη ρακέτα.
    Να δεις τα βίντεο ξανά και ξανά να δεις τα παιχνίδια ξανα, ότι κάτω από τη ρακέτα είμαστε επαναλαμβάνω, άδειοι χωρίς βασικό Σέντερ, ότι η ομάδα στην Ευρωλίγκα δεν έχει αθλητικό ψηλό και αθλητικό τριάρι. Το βλέπουν και οι τυφλοί.
    Τόσο εγωισμό από μέρους σου.
    Στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες είναι γεμάτες με αθλητικούς ψηλούς με αθλητικούς παίκτες και εμείς δεν έχουμε αθλητικό παίκτης δεν έχουμε παίκτη να παίζει άμυνα να πάρει ένα rebound, δεν έχουμε τέτοιο center ,να παίζει σκληρή άμυνα ,να ειναι φόβος και τρόμος κάτω από τη ρακέτα, δεν έχουμε τέτοιον παίκτη.
    Ο φαλ είναι πολύ αδύνατος παίκτης δεν προκαλεί τρόμο κάτω από τη ρακέτα.

    Ενησχυε την ομάδα όπως πρέπει με αυτούς τους δύο παίκτες που είναι πάρα πολύ άμεση ανάγκη, επειγόντως, πριν είναι πάλι αργά στην Ευρωλίγκα .
    στην Ελλάδα μπορείς να παίξεις να πάρεις το πρωτάθλημα χαλαρά με αυτούς τους παίκτες που έχεις αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ο Παναθηναϊκός είναι ψόφιος.

  • Red-for-ever
    Red-for-ever Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Φέτος η ομάδα είναι καλή... Υπάρχει υγεία... ταλέντο... ομαδικότητα ...κλπ Έγιναν 4 σωστές κινήσεις το καλοκαίρι ( βάζω και το Λούντζη , νεαρός, γρήγορος , δυνατός ) . Αυτό πιστώνεται στον προπονητή που δεν τον ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ..... λέμε την προσωπική μας γνώμη (ελεύθεροι είμαστε ) , αφού γίνεται κουβέντα για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και τι βλέπουμε στο παρκέ χωρίς ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ . Άλλωστε δεν αποφασίζουμε εμείς. Η ομάδα χρειάζεται παίχτες κυρίως ΝΕΟΥΣ με ενέργεια γιατί οι παλιοί ...Πριντ... Παπ... απλά δεν έχουν δυνάμεις... ( είναι κρίμα να χαραμιζεται ο Βεζένκοφ στο 3 και να κυνηγάει στη περιφέρεια). ...αυτά..

  • Χρήστος
    Χρήστος Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλουμε και πενταρι και τριάρι,ο Παπ παίζει σαν παλαίμαχος μια του ύψους μια του βάθους και άμυνα σχεδόν καθόλου και ο Μακ κισικ παίζει μπάσκετ αλάνας παίρνει φόρα χωρίς σκέψη και όποιον πάρει ο χάρος λέι απ χωρίς στόχο κλπ να μου πείτε πολλά ζητάω, οπωσδήποτε όμως πρέπει να πάρει αθλητικό πενταρι ο Χασάν είναι αλλού για αλλού φέτος σκοράρισμα σχεδόν ανύπαρκτο και άμυνα με τα μάτια!!Κατά τα άλλα η ομάδα φέτος είναι για μεγάλα πράγματα!!

  • Κωσταςς
    Κωσταςς Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 09:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Πραγματικα μιλαμε οτι ..ισως ειναι κομπλεξικοι.. πλεον.. αυτοι που μπαινουν και σχολιαζουν εδω (καποιοι ,οχι ολοι) , η ομαδα παει για 8αδα και αλλος λεει ο Μπαρτζωκας ειναι για Τουρκ Τελεκομ πχ.. αυτο δεν ειναι σχολιο ισως ειναι κομπλεξ, οσο καλη ειναι η ομαδα τοσο ..οτι να ναι ειναι μερικοι οπαδοι, (αναξιοι ?) ..ενας παιχτης δεν ειναι καλος ακομη.. που αυτο σημαινει οτι οι πιο πολλοι ειναι καλοι.. αλλα αυτοι το χαβα...

  • Sak-podence7
    Sak-podence7 Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 08:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Το κακό ειναι κ Μπαρζωκα οτι ειναι θεμα χρόνου να χτυπησει την ομάδα ο Κορονόϊος κ μετα θα κατεβαζεις 8αδα κ θα χανουμε ματσάκια απο Μπαγερν-Ζενιτ-Αλμπα κτλ κ μετα θα χασουμε το τρένο της 8αδας..
    ΥΓ Για να βγάλεις τετοια χρονιά πρέπει να εχεις επειγοντως 15 παιχτες στον πάγκο κ ασε της δικαιολογίες για ρολους κ μην χαλασεις την Χημεία την Φυσική κ τα Μαθηματικά..
    ΥΓ 2 REDGOAL που είσαι πιο κοντά στο ρεπορτάζ : να περιμενουμε μετα τα Χριστούγεννα αλλαγη Μαρτιν κ 3αρι (6ο Ξενο)????

    REDGOAL: Φίλε για Μάρτιν, αν δεν παίξει μπάσκετ, μπορεί να τον αλλάξουν και εντός δυο εβδομάδων. Θα είναι κριτήριο οι δυο επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει κινητικότητα στην αγορά από τον Θρύλο για ψηλό. Για 3άρι έχει "παγώσει" το θέμα αφού ο Παπανικολάου έχει ανταποκριθεί θετικά μέχρι ενός σημείου

  • George7
    George7 Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 01:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα βρει ψηλό ο Μπαρτζώκας!
    Όλοι οι καλοί ψηλοί στον κόσμο έχουν όνειρό τους να τους προπονήσει ο Μπαρτζώκας ! Οπότε τον περιμένουν προσευχόμενοι γονατιστοί να αποφασίσει επιτέλους ο γκουρού της προπονητικής πότε, αν και ποιον ψηλό θα πάρει!
    Η άλλη λύση είναι να απευθυνθεί στον ευρωπαϊκό ΟΑΕΔ.
    Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES (EURopean Employment Services) παρέχει πληροφορίες, υπηρεσίες συμβουλευτικές και πρόσληψης για όσους αναζητούν εργασία σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
    Τέτοια εποχή μόνο προβληματικό άνεργο μπορεί να βρει.
    Τι όνειρο είδε αυτός ο άνθρωπος και άφησε την ομάδα με 5 ξένους;;;
    Γνωρίζοντας ότι ο Μάρτιν χειρουργήθηκε δεύτερη φορά!
    Είναι αυτοκαταστροφικός. Και θα παρασύρει την ομάδα στην καταστροφή.

  • Μενιος
    Μενιος Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 01:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελλείψεις πολλές δεν έχουμε. Έχει γίνει καλή δουλεια στην προετοιμασία και υπάρχει ομοιογένεια. 2 κινήσεις απλά χρειαζόμαστε. Αντικατάσταση Μάρτιν και ένα 3αρι αθλητικό με σουτ για την θέση του έκτου ξένου. 2 κινήσεις που μπορούν από ομάδα 8αδας να μας κάνουν ομάδα φάιναλ φορ. Τόσο απλά.

  • kinis
    kinis Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 00:52 Σύνδεσμος σχολίου

    τι κλιμα να διαταραχθει και ποιες ισοροπιες; πανω απο ολα ο οργανισμος κανενας αλλος.
    ειπαμε μια ποσθηκη θελει στο 5 και να κατεβει στο 3 ο βεζενκοφ και οποτε χρειαστει παιζει και 4.
    μια προσθηκη και τελος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...