roumeliotis

leptokariopoulos

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη με νεκρό

casino loutrakiou
redwell

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωΐ της Δευτέρας στην Κρήτη - Ένας νεκρός άνδρας στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, μετά την κατάρρευση ναού.

Νεκρός ανασύρθηκε μέσα από τη συντρίμμια ενός ναού ένας εργάτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στο σημείο. Ο τρούλος του ναού κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον δύο άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στο Αρκαλοχώρι και στο Πατσίδερο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ένταση του σεισμού ήταν 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Άρβης στο νότιο Ηράκλειο ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είναι εντάσεως 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν ισχυρότατος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν αναφερθεί ζημιές, κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Λόγω και της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός, εκατοντάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ έχουν διακοπεί και τα μαθήματα στα σχολεία, με τους μαθητές να βρίσκονται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός κτιρίων. Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, τα σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ οι γονείς έχουν κληθεί να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ήδη έχουν σημειωθεί και οι πρώτοι μετασεισμοί. Ο πρώτος μετασεισμός σημειώθηκε 10 λεπτά αργότερα και ήταν εντάσεως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο δεύτερος σημειώθηκε στις 9:36 και ήταν εντάσεως 2,8 Ρίχτερ ενώ στις 9:37 σημειώθηκε ένας ισχυρότερος μετασεισμός, εντάσεως 4,5 Ρίχτερ.

Ακολούθησαν δύο ακόμη μετασεισμοί, 3,1 Ρίχτερ στις 10:07 και 3,3 Ρίχτερ στις 10:22.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμη Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί ενώ ήταν μεγαλύτερος από το αναμενόμενο.

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Επικαιρότητα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...