roumeliotis

lentiamo

Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή

casino loutrakiou
redwell

Ιστορικής σημασίας απόφαση για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Ευρώπη εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο καταδικάζοντας τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αφήνοντας πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η απόφαση υπήρξε καταδικαστική και για τους 18 πολιτικούς της ΧΑ που δικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση, όμως για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο το δικαστήριο τους καταδίκασε για το βαρύτερο. Δηλαδή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τη σημερινή απόφαση το ναζιστικό φαινόμενο που άνθησε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπέστη πολιτική και ποινική καταδίκη ενώ επιβεβαιώθηκε πλήρως το βαρύ κατηγορητήριο και οι προσπάθειες της δικαιοσύνης αλλά και των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου δικαιώθηκαν ως προς τη δίωξη του ναζιστικού φαινομένου που είχε λάβει τη μορφή εκτεταμένων εγκληματικών δράσεων.

Την απόφαση ανακοίνωσε στις 11 σήμερα το πρωί η εμβληματική πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτη και υπήρξε ομόφωνη με μέλη τη Γεσθημανή Τσουφλόγλου τον Ανδρέα Ντόκο και εισαγγελέα την Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κωσταρέλο.

Εκτός από τους επτά πολιτικούς που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντ.ώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμαπερούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάμντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημ. Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία Φύσσα.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη βίαιη επίθεση κατά στελεχών του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, οι πέντε για την επίθεση σε αλιεργάτες και για άλλες υποθέσεις.

Με χειροκροτήματα δέχθηκε το κοινό μέσα στην αίθουσα την απόφαση ενώ η τραγική μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναξε "παιδί μου δικαιώθηκες".

Συνολικά οι απαλλαγέντες είναι δύο για τη δολοφονία Φύσσα και άλλοι για επιμέρους πράξεις.

Πηγή: skai.gr

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Επικαιρότητα

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Στον... πάτο σας Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...