roumeliotis

lentiamo

Και Σλούκα και Καλάθη για οικονομία-επιτυχία

casino loutrakiou
redwell

Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης είναι ουσιαστικά οι μόνοι δυο Έλληνες γκαρντ στο απόλυτα κορυφαίο επίπεδο της Euroleague αυτή τη στιγμή και παίκτες που φαινομενικά και βάσει πορείας μέχρι τώρα στη διοργάνωση, μπορούν να σου κάνουν τη διαφορά. Ξεκάθαρα και χωρίς υπερβολές, αμφότεροι είναι πρωτοκλασάτοι και ικανοί να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, ειδικά για ομάδες που δεν έχουν μπάτζετ 30.000.000 ή 40.000.000 ευρώ.

Οι πιθανότητες να μείνουν και οι δύο ελεύθεροι από Φενερμπαχτσέ και Παναθηναϊκό είναι πλέον συντριπτικά περισσότερες από το να συνεχίσουν. Ήδη η... πιάτσα ξέρει ότι ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και γίνονται οι απαραίτητες "ζυμώσεις".

Αμφότεροι έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό και ειδικά για τον "Σλούκι Λουκ" το πράγματα έχει προχωρήσει πάρα μα πάρα πολύ, σε σημείο που πλέον το... μπαλάκι είναι στην πλευρά του παίκτη για το αν θα αποδεχθεί την πλουσιοπάροχη πρόταση των 5.000.000+ για κλειστό τριετές συμβόλαιο ή θα παίξει πάλι το "πέντε πάνω, πέντε κάτω" και θα περιμένει για να πάρει τα... πέντε πάνω από καμιά Ρεάλ ή καμιά Μπαρτσελόνα ή καμιά ΤΣΣΚΑ. 

Ο Νικ Καλάθης από την άλλη, βγαίνει στην... πιάτσα για να βρει επίσης ένα κλειστό τριετές με ένα ποσό που δεν θα πέσει κάτω από τα 1.900.000 ευρώ, ειδικά αν του τα δώσει ο Ολυμπιακός αυτά τα λεφτά δεν θα πει "όχι" καθώς θέλει να συνεχίσει να ζει στην Ελλάδα. Δεν θέλει να ξαναζήσει την εμπειρία της Ρωσίας, ενώ και πιο όμορφοι προορισμοί όπως η Βαρκελώνη δεν τον συγκινούν ιδιαίτερα καθώς το σπίτι του πλέον είναι η Αθήνα και δεν "καίγεται" να φύγει για 100.000 παραπάνω.

Τι θα έκανα εγώ αν ήμουνα Γιώργος Μπαρτζώκας και αδερφοί Αγγελόπουλοι; Θα τους έπαιρνα και τους δύο. Ίδιο μάνατζερ έχουν οι Σλούκας-Καλάθης-Μπαρτζώκας και σίγουρα υπάρχει ο δίαυλος επικοινωνίας των τριών για ρόλους και το καθαρά αθλητικό πρότζεκτ. Πόσα θέλετε κύριοι; Με 3.800.000 ευρώ το χρόνο είστε ικανοποιημένοι; Πάρτε τα...

Θα μου πείτε, ρε μεγάλε πολύ... λαρτζ είσαι με τα λεφτά των άλλων. Κύριοι την γνώμη μου καταθέτω και θα την δικαιολογήσω. Παίρνοντας Σλούκα και Καλάθη, ξέρεις ότι αυτοί οι δυο μαζί θα σου κοστίσουν καθαρά λεφτά σε συμβόλαιο 3.800.000 ευρώ περίπου, άντε 4.000.000 ευρώ το χρόνο για να τα λέμε έτσι "στρογγυλά" τα ποσά, κάτι που σημαίνει 12.000.000 ευρώ σε μια τριετία.

Εκτός του ότι ανεβάζεις κατακόρυφα τη δυναμική του ρόστερ και φτιάχνεις ομάδα που όχι απλά θα στοχεύει την είσοδο στα πλέι-οφ αλλά "εξώφθαλμα" το F4 και την κατάκτηση της κούπας, την ίδια ώρα θα γλιτώσεις από τις 100 αλλαγές που θα κάνεις στα γκαρντ. Για ρίξτε μια ματιά πίσω τι έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός σε γκαρντ τα τελευταία χρόνια για να μην μπορεί ούτε καν να μπει στα πλέι-οφ;

Δεν λέω τα 900.000 ευρώ στον Μάντζαρη που ακόμα το... φυσάνε και δεν κρυώνει τα αδέρφια, ούτε για τα τρελά λεφτά σε σχέση με τα όσα έδωσαν σε κάτι Ρόμπερτς, Μπόλντγουιν, Γουίλιαμς Γκος, Στρέλνιεκς, Στρόμπερι και φυσικά δεν ξεχνάω απίθανους τύπους όπως Τσέρι, Γουέμπερ, Μπόμπι Μπράουν, Γουότερς, Τζόνσον-Όντομ. Ουσιαστικά οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους και "βγήκαν" ήταν οι Χάκετ-Λαφαγιέτ-Γκριν. Όλοι οι άλλοι δεν έδωσαν κάτι ιδιαίτερο και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησαν τα λεφτά τους.

Τι λέω λοιπόν; Αντί να έχουμε... παρέλαση μετριοτήτων που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα "χρυσοπληρώνονται", ας γίνει μια υπέρβαση με Σλούκα-Καλάθη που είναι και Έλληνες και θα έχεις το... κεφαλάκι σου ήσυχο για μια τριετία. Άσε που τα "παράπλευρα" οφέλη θα είναι τεράστια γιατί θα προκαλέσεις ξανά τον ενθουσιασμό στον κόσμο ο οποίος την τελευταία τριετία βλέπει την ομάδα να έχει πάρει την κάτω... βόλτα και από φαβορί για F4 να μετατρέπεται σε ομάδα που δεν ξέρει αν θα μπει στα πλέι-οφ.

Ειδικά για την περίπτωση του Νικ Καλάθη, θα επιφέρεις και τεράστιο "πλήγμα" στον "αιώνιο" που έλεγε για... λευκές πετσέτες και τώρα πάει να κάνει ρόστερ με ευρωπαϊκά "αποφάγια" και μπάτζετ που δεν θα ξεπερνάει τα 5-6.000.000 ευρώ. Αν και εφόσον τα οικονομικά των αδερφών Αγγελόπουλων έχουν βελτιωθεί όπως λένε όσοι τους ξέρουν καλά και δεν έχει διαψευστεί από πουθενά, νομίζω ότι με μια τέτοια κίνηση θα έβαζαν... μπουρλότο στη Euroleague.

Πραγματικά με το δίδυμο Σλούκα-Καλάθη θα έκαναν την ιδανικότερη επανεκκίνηση μετά από μια... πτωτική τριετία της ομάδας, μέχρι το επόμενο και ίσως μεγαλύτερο "δώρο" που σκοπεύουν να κάνουν στον Ολυμπιακό και είναι το γήπεδο του Θρύλου το οποίο έχουν ονειρευτεί και "τρέχουν" για να το κάνουν πραγματικότητα όσο το δυνατό πιο σύντομα.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

42 σχόλια

  • RedV
    RedV Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον Στρομπερι θα τον σέβεστε! Τον Στρομπερι...

  • Λιλη
    Λιλη Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Το να πάρουμε Σλουκα Καλάθι θα ήταν το ιδανικό,το θέμα είναι όμως να μην δημιουργηθεί αλαλούμ στα αποδυτήρια κ κόντρες μεταξύ τους.Εκει θέλεις κάποιον με καρύδια να μπορεί να διαχειριστεί τόσες φίρμες!!

  • Vorador
    Vorador Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 15:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Τη λέξη "εφορία" δεν την είδα πουθενά ούτε στο άρθρο ούτε στα σχόλια. Δηλαδή Σλούκας+Καλάθης+εφορία=περίπου 5,5 με 6 εκατομμύρια το χρόνο. Δηλαδή χαίρετε.

    REDGOAL: Μειώθηκε η εφορία φίλε. Σλούκας+Καλάθης με εφορία = 5.000.000 ευρώ το χρόνο

  • Κωστας
    Κωστας Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 08:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Ντιλεινι στην Αρμανι ,παει ο πρωτος !!!! Η Ρεαλ δινει 4,2 για δυο χρονια στον Σλουκα !!!! Παει και ο δευτερος !!!!! Ο Τρακης προ του κινδυνου να το παρουν οι αφοι το Καλαθη ανεβαζει την προσφορα και τα β ρισκουν !!! Παει και ο τριτος !!!! Ο Τσερυ εχει υπογραψει πουθενα ?!!!!

  • Αστεριξ
    Αστεριξ Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 01:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπααα, χλωμό το κόβω

  • Νικος 76
    Νικος 76 Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 01:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Να προσθεσω οτι αν ερθει ο ντιλεινι τοτε αυτος θα ειναι ο ηγετης. Δεν υπαρχει και εδω θεμα συγκρισης με σλουκα. Ο ντιλεινι ειναι και ηγετης και clutch και ουσιαστικα αντικαθιστα εν μερη τον σπανουλη. Γι αυτο η προταση 1,6 που του καναμε ειναι χαμηλη και εγινε απλα για να γινει. Ειναι σαν να πας στον καρυ και να του πεις ελα με 2 εκ. Υποτιθεται οτι εχουμε 3 εκ για δυο γκαρντ. Η προταση 1,6 δεν εχει λογικη. Κανε προταση με 2 εκ για ντιλεινι και 1 εκ για εναν καλο δευτερο αν θες τον παικτη, διαφορετικα απλα δεν τον θελεις.

  • Νικος 76
    Νικος 76 Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 01:15 Σύνδεσμος σχολίου

    @antartis_8 ο καλαθης ειναι μαλλον ο καλυτερος αμυντικος γκαρτν στην ευρωπη και παιρνει και ριμπαουντ, αν αναφερεσαι στον σλουκα οτι ειναι ετσι και ετσι στην αμυνα δε διαφωνω. Ο σλουκας και μετριος στην αμυνα ειναι και δε μπορει να παρει την ομαδα στη πλατη του αν δεν εχει γυρω του αλλους τρεις παικταραδες και αν αποφασισουν να τον κλεισουν οι αντιπαλοι τον κλεινουν. Ο καλαθης μπορει να μην εχει σουτ αλλα βαζει τους ιδιους ποντους μ.ο με σλουκα και ανεβαζει τους συμπαικτες του αλλους 15 ποντους με τις ασιστ που βγαζει. Γενικα ο καλαθης κανει τα πραγματα πιο απλα και κανενας γνωστης του αθληματος δε θα επελεγε σλουκα αντι για καλαθη. Γι αυτο ειναι και πιο ακριβος και μπορει ανετα να βρει παρομοιο συμβολαιο με αυτο που εχει.

  • antartis_8
    antartis_8 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Οσο και να θέλω να έρθει και ο ΚΑλαθης για να πικάρουμε το βάζελο , ξέρω πώς αν έρθουν και ο ιδυο θα είναι περισσότερο πρόβλημα παρα καλο για την ομάδα μας . Και εξηγούμαι
    Του Σλουκα για να έρθει του τάξανε πώς θα είναι ο ηγέτης , αν φέρουν και τον Καλάθη τίθετε αμφισβήτιση . Ακόμα δεν βγαίνουν οι χρόνοι πιστεύω . Ποιός θα παίξει κάτω απο 20 ` ? Επίσης κανένας απο τους δυο δεν παίζει καλα στο 2 . Κι απο άμυνα ,έτσι κι έτσι .
    Υ.Γ ο καλύτερος για να συμπληρώσει τον Σλούκα ( μιλαμε για τοπ κλας ) είναι ο Ντιλέϊνι ή ο Ανταμς .
    Υ.Γ.2 αν για κάποιο λόγο δεν έρθει ο Σλουκας , τοτε ναι . Παμε φούλ για Καλάθη
    Υ.Γ.3 Στην καλύτερη 3άδα γκάρντ που έχει πατησει Ευρωπαϊκα παρκε ( Σπανούλης-Διαμαντίδης-Γιασισκεβίτσιους ) επαιζαν και οι 3 με την ιδια αποτελεσματικότητα ασσοι και δυο και φοβερη αμυνα

  • Giannis17
    Giannis17 Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 21:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλύτερα να πάρει τον Νικ..και έναν ακόμη Αμερικανό σκόρερ και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Νικ...Ο Μπαρτζωκας βρήκε με ψίχουλα τον Μακ κισικ..με 1.8 θα μπορεί να βρει στην αγορά αρκετά καλούς παίκτες...Ο Σλούκας ας πάει σε καμία Ρεάλ να έχει ένα ρόλο όπως τώρα στην Φενέρ..γιατί ο ρόλος του ηγέτη στον Ολυμπιακό του πέφτει πολύς!

  • Reddie
    Reddie Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 20:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν παιζει κατι τετοιο.. too good to be true. Ας ερθει ο Σλουκας και καλα ειμαστε και παλι

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...