roumeliotis

lentiamo

Πάνω από 200.000 οι νεκροί παγκοσμίως

casino loutrakiou
redwell

Δυστυχώς τα νούμερα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς όσον αφορά στους θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό και όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (25/04) ξεπέρασαν τους 200.000 παγκοσμίως ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναμένεται ότι θα φτάσουν τα 3.000.000 εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters οι περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς έχουν αναφερθεί σε τρεις χώρες και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία.

Ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 καταγράφηκε στις 10 Ιανουαρίου στην πόλη Γουχάν της Κίνας και χρειάστηκαν 91 ημέρες για να ανέλθουν οι νεκροί στους 100.000 και μόνο 16 ημέρες για να διπλασιαστούν. Συγκριτικά, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 400.000 θάνατοι από ελονοσία, ένα από τα πιο θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα.

Μέχρι σήμερα, στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί 52.400 θάνατοι ενώ στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία τα θύματα κυμαίνονται μεταξύ 22.000-26.000. Από τις 20 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο έχει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών συγκριτικά με τον πληθυσμό του, με έξι νεκρούς ανά 10.000 κατοίκους. Αντιστοίχως, στην Ισπανία η αναλογία είναι 4,9 κα στις ΗΠΑ 1,6.

Περίπου το 8% των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στις ΗΠΑ πέθαναν ενώ το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 10% στην Ισπανία και την Ιταλία. Ωστόσο, τα ποσοστά θεωρείται βέβαιο ότι θα ήταν πολύ χαμηλότερα αν καταγράφονταν όλα τα κρούσματα, δεδομένου ότι δεν εξετάζονται όλοι όσοι φέρουν συμπτώματα.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών εκτιμάται επίσης ότι θα είναι υψηλότερος, επειδή πολλές χώρες δεν περιλαμβάνουν σ’ αυτόν θανάτους σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα ή σε σπίτια. Στην Ασία και τη Λατινική Αμερική οι νεκροί είναι περίπου 7.000, στη Μέση Ανατολή ξεπερνούν τους 8.800 και στην Αφρική είναι γύρω στους 1.350.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Επικαιρότητα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...