roumeliotis

lentiamo

Στοπεράρα... Κονγκολό για Θρύλο (video)

casino loutrakiou
redwell

Ο Πέδρο Μαρτίνς το περασμένο καλοκαίρι έκανε τα... κουμάντα του όσον αφορά στην καρδιά της άμυνας υπολογίζοντας να έχει 4+1 δηλαδή τους Ρούμπεν Σεμέντο, Γιασίν Μεριά, Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα, συν τον έμπειρο Αβράαμ Παπαδόπουλο για να βγάλει τη σεζόν. Μια διόλου... άσχημη φαινομενικά πεντάδα η οποία διαθέτει και δυναμική και εμπειρία και παραστάσεις για να αντεπεξέλθει και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Όμως, ο Γιασίν Μεριά έχοντας και το Κόπα Άφρικα στην πλάτη του και την φύσει επιπολαιότητα που τον διακρίνει "χαντάκωσε" την ομάδα πολλές φορές φέτος και ουσιαστικά οδηγεί τον εαυτό του στο περιθώριο και ίσως εκτός Ολυμπιακού, ο Παπέ Σισέ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει χάσει σχεδόν ένα τετράμηνο, ο Ουσεϊνού Μπα για αγνώστους λόγους δεν έχει αγωνιστεί παρά ελάχιστα και μένουν ο Ρούμπεν Σεμέντο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να βγάζουν τα... κάστανα από τη φωτιά. Δυστυχώς η σεζόν έχει ακόμα ένα εξάμηνο και μόνο "τυφλός" δεν βλέπει ότι δεν πρόκειται να βγει αν δεν ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στη θέση των κεντρικών αμυντικών και δη με πρωτοκλασάτο παίκτη έτοιμο να πάρει φανέλα βασικού.

Προφανώς στον Πειραιά το ξέρουν πολύ καλά ότι με την ομάδα να συνεχίζει στο Europa και να έχει υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση και το πρωτάθλημα να έχει και πλέι-οφ που σημαίνει δυνατά ματς προς το τέλος της σεζόν, εκεί δηλαδή που η κόπωση και η σωματική επιβάρυνση θα έχει ήδη φτάσει στα άκρα, είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός εντεκαδάτου κεντρικού αμυντικού.

Το RedGoal και ο RG Agent αποκαλύπτουν ότι υπάρχει μια πρόταση που ακούει στο όνομα Τερένς Κονγκολό και δεν περνάει απαρατήρητη από τους υπευθύνους μεταγραφών του Ολυμπιακού και προφανώς αν δεν έχει ενημερωθεί σχετικά ο Πέδρο Μαρτίνς, θα γίνει άμεσα και θα εξεταστεί ενδελεχώς ο Ολλανδός διεθνής με ρίζες από το Κονγκό.

Ο 25χρονος (σ.σ. 14 Φλεβάρη 1994) με αξία αυτή τη στιγμή στα 12.000.000 ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2018 από τη Χάντερσφιλντ έναντι 20.000.000 ευρώ από τη Μονακό και μετά από την πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ ακολουθεί την αγγλική ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Το βαρύ του συμβόλαιο όμως για τα δεδομένα της δεύτερης κατηγορίας (σ.σ. 1.200.000 ευρώ ετησίως) υποχρεώνει τη Χάντερσφιλντ να ψάξει το δανεισμό του με οψιόν αγοράς καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε με κιάλια η επάνοδος στην μεγάλη κατηγορία, αντίθετα ο υποβιβασμός στη Λιγκ 1 μοιάζει πιο πιθανό σενάριο.

Ο ύψους 188 εκατοστών Τερένς Κονγκολό είναι ένα "πολυεργαλείο" πολυτελείας για την άμυνα καθώς παίζει και ως στόπερ και ως αριστερό μπακ και ως "βράχος" αμυντικός χαφ μπροστά από την τετράδα. Η φυσική του θέση και εκεί που ξεχωρίζει, είναι αυτή του αριστερού στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών (σ.σ. εκεί δηλαδή που παίζει με δεξί πόδι ο Μεριά ή ο Αβραάμ) αλλά μπορεί να παίξει και δεξί στόπερ και αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ.

Ο διεθνής με την Ανδρών της Ολλανδίας (σ.σ. 4 φορές) και με όλες τις μικρές των "οράνιε" έπαιξε 32 αγώνες πέρυσι με την Χάντερσφιλντ στην Πρέμιερ Λιγκ και φέτος μετρά ήδη 11 στην Τσάμπιονσιπ. Αγωνιστικά ξεχωρίζει για το 78% στις επιτυχημένες πάσες του που σημαίνει ότι δεν την ξεφορτώνεται αλλά βλέπει και μοιράζει σωστά τη μπάλα. Αριστεροπόδαρος που λείπει από τον Ολυμπιακό, κυρίαρχος στον αέρα, δυνατός σωματικά όπως ο Σεμέντο, έξυπνος και γρήγορος και επαναλμβάνουμε με πάσινγκ-γκέιμ που πραγματικά όσοι τον έχουν δει τονίζουν ότι είναι αξιοζήλευτο.

Γεννηθείς στο Φρίμπουργκ της Ελβετίας ο Τερένς Κονγκολό ξεκίνησε να ασχολείται σοβαρά με το ποδόσφαιρο στα δεκαπέντε του χρόνια όταν μπήκε στην ακαδημία της Φέγενορντ. Αφού ανέβηκε όλα τα "σκαλοπάτια" (σ.σ. Κ15, Κ17, Κ19) έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2012 και παρέμεινε στο Ρότερνταμ μέχρι το 2017 γράφοντας το κοντέρ του 138 αγώνες με 3 γκολ και 9 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στη Μονακό για 15.000.000 ευρώ και παίζοντας μόλις 6 ματς με τους Μονεγάσκους δόθηκε τον Ιανουάριο του 2018 δανεικός στη Χάντερσφιλντ. Εκεί έδειξε την αξία του και υποχρέωσε την αγγλική ομάδα να πληρώσει 20.000.000 ευρώ τον Ιούνη της ίδιας χρονιάς για να τον αγοράσει από την ομάδα του Πριγκιπάτου. Με τη Χάντερσφιλντ μέχρι σήμερα έχει συνολικά 60 αγώνες με 1 γκολ και 4 ασίστ.

Το συμβόλαιό του λήγει το 2022 όμως όπως προαναφέραμε η Χάντερσφιλντ παίζει πλέον στην Τσάμπιονσιπ και κινδυνεύει και από εκεί με υποβιβασμό και το συμβόλαιό του ύψους 1.200.000 ευρώ είναι δυσβάσταχτο και αναζητείται ομάδα για δανεισμό και οψιόν αγοράς που δεν θα ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ (σ.σ. όσα είχε πληρώσει σχεδόν ο Ολυμπιακός για τον Μπιορν Ένγκελς).

Κρατήστε το όνομα γιατί είναι μια από τις τοπ επιλογές που έχουν προταθεί ως τώρα στον Ολυμπιακό. Πάρτε μια γεύση των ικανοτήτων του και του τι μπορεί να δώσει σε μια ομάδα βλέποντας το παρακάτω βίντεο...

 

autospecialist
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου RG AGENT

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...