roumeliotis

Carwiz

Κοίτα ποιους νίκησες και από ποιους έχασες...

casino loutrakiou
redwell

Έχοντας διανύσει πλέον το μισό της διαδρομής στην Euroleague με τον Ολυμπιακό στο 9-6 μετά την οδυνηρή ήττα στην Τουρκία από τη Νταρουσάφακα, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για το πού βαδίζει η ομάδα και τι μπορεί να περιμένουμε στη συνέχεια από τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους παίκτες του.

Μια "στάση" πρώτα πριν προχωρήσω και αφορά στο ματς της Πόλης και την ήττα με 79-75 από έναν... κάτι σαν Ολυμπιακό που εμφανίστηκε στο παρκέ για ταξιδάκι αναψυχής και όχι για να "κλειδώσει" αυτό που με τόσο κόπο είχε καταφέρει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (27/12).

Ποιός φταίει για την τραγική εικόνα; Όλοι. Από τον Ντέιβιντ Μπλατ μέχρι και τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Μπόγρη που δεν αγωνίστηκαν ούτε δευτερόλεπτο. Η νοοτροπία της ομάδας φάνηκε από το πρώτο λεπτό και ήταν φάση... "έλα μωρέ, ποιός να τρέξει τώρα, ποιός να παίξει άμυνα, ποιός να βάλει το κορμί του σε μάχη σώμα με σώμα, ποιός να ιδρώσει, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και θα κερδίσουμε τους τελευταίους με τη φανέλα, το ίδιο δεν κάναμε και με το Περιστέρι, πέντε λεπτά να παίξουμε καλά και καθαρίσαμε".

Αμ δε, όταν κάνεις χαβαλέ μετά βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ναι θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων, να πούμε ότι το τρανζίσιον ήταν για κλάματα, να πούμε ότι ο Ντάγκλας έκανε ό,τι ήθελε τους γκαρντ του Θρύλου και κακώς δεν αναζητήτθηκε τρόπος να περιοριστεί αποτελεσματικά, ναι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός "ναυάγησε" και μακάρι να μην την πληρώσει αυτή την ήττα με πλασάρισμα σε θέση που θα τον φέρει με μειονέκτημα έδρας απέναντι σε Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ στο δρόμο για το F4. Τότε θα μιλάμε για... αυτοκτονία στην Πόλη που πληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο μήνες αργότερα.

Στα του αγώνα; Από το 0-2 του Παπανικολάου μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ μονίμως πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν μπήκε στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αρένα για "μάχη" και για να αφήσουν τα... κορμιά τους και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν για να παίξουν... γκολφ ή οτιδήποτε άλλο εκτός από μπάσκετ που θα τους άφηνε ατσαλάκωτους και χωρίς ίχνος ιδρώτα. Και το πλήρωσαν αυτό ξεκάθαρα καθώς όταν αποφάσισαν να βγάλουν δύναμη στο παρκέ το ταμπλό έγραφε -19.

Ό,τι λάθη έκαναν οι Πειραιώτες και ήταν πολλά αυτά (σ.σ. 12 σύνολο) δείγμα του ότι δεν ήταν συγκεντρωμένοι, έγιναν καλάθια στον αιφνιδιασμό από τους Τούρκους τα 10 εξ αυτών. Χαλαρότητα σε βαθμό... κακουργήματος καθώς 3-4 εύκολα καλάθια για τον Ολυμπιακό έγιναν μεγαλειώδεις τάπες των παικτών της Νταρουσάφακα και καπάκια... μέσα σε δευτερόλεπτα αιφνιδιασμός.

Τα μπακ-ντορ των γηπεδούχων ήταν σαν σε προπόνηση με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ απλά να κοιτάνε τις... πτήσεις των παικτών της Νταρουσάφακα απαθέστατοι. Κι όμως, ο Θρύλος σε αυτό το ματς μάζεψε 18 επιθετικά ριμπάουντ αλλά δυστυχώς ήταν τόσο τραγικός που δεν αξιοποίησε ούτε το 1/3. Το μοναδικό θετικό; Ότι οι Πειραιώτες βρήκαν τις δυνάμεις έστω και σε μια τραγική βραδιά, έστω και με τον ουραγό της βαθμολογίας, να γυρίσουν δύο φορές από το -19 και να διεκδικήσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό τη νίκη.

Επιστρέφοντας στον απολογισμό στα μισά της διαδρομής, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά ποιούς και πού νίκησε ο Ολυμπιακός και από ποιούς και πού έχασαν οι ερυθρόλευκοι για να έχει την εικόνα. Ήττες από Αρμάνι στο ΣΕΦ, Φενέρ στο ΣΕΦ στο τέλος, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στο τέλος, Ζαλγκίρις στο Κάουνας σε ματς που έλεγχε αλλά έπαθε μπλακ άουτ και από τη Νταρουσάφακα στην Πόλη. Ματς που όπως τα έχασε, κάλλιστα θα μπορούσε να τα κερδίσει χωρίς να μας προκληθεί καμία μα καμία έκπληξη. 

Ποιούς κέρδισε; Χίμκι, Μπασκόνια, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα έξω, Μακάμπι, Ρεάλ, Εφές, Γκραν Κανάρια, Μπούντουτσνοστ στο ΣΕΦ. Μια παρουσία μέχρι τώρα που ξεκάθαρα δείχνει ότι η ομάδα έχει βάλει τις "βάσεις" για να προχωρήσει στη διοργάνωση και ακόμα και τώρα που "πλάθεται" με πολλούς ρούκις ή μη ψημένους στη Euroleague, έχει βγάλει πράγματα στο παρκέ. 

Τι χρειάζεται για να συνεχίσει και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στο δεύτερο μισό; Οπωσδήποτε ενίσχυση στα γκαρντ και αν δεν μπει στο ροτέισον ο Τίμα, πιθανότατα αντικατάστασή του -αν και είναι τρομερά δύσκολο καθώς έχει κλειστό διετές- με κάποιον σέντερ τύπου... Έρικ της Νταρουσάφακα. Αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη, χωρίς να γίνομαι αφοριστικός όπως βλέπω να κάνουν σχεδόν όλοι μετά το "στραπάτσο" από την ουραγό της βαθμολογίας.

Έχει δρόμο ακόμα η διοργάνωση και αν ο Ολυμπιακός κερδίσει Παναθηναϊκό και Μπασκόνια στο ΣΕΦ, μην εκπλαγείτε αν πάει στη Μαδρίτη μετά και μας... ξεράνει με κανένα διπλό στην έδρα της φοβερής και τρομερής Ρεάλ με το πληρέστατο ρόστερ. Είναι νωρίς ακόμα αλλά ταυτόχρονα έχεις εικόνα του τι πρέπει να κάνεις αν θες να το πας μέχρι τέλους...

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...

Ούτε στο δεύτερο με Μπάρτσα ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα παίξει στα δυο πρώτα ματς...