roumeliotis

Carwiz

Πού να'παιζε και...άμυνα ο Θρύλος του Μπλατ

casino loutrakiou
redwell

"Ναι αλλά δεν παίζει άμυνα ο Ολυμπιακός του Μπλατ" μας... ζάλισαν οι απανταχού σχετικοί και άσχετοι με το μπάσκετ και με το πέρας σχεδόν του πρώτου γύρου, για την ακρίβεια 13 στροφές από τις 15 που αντιστοιχούν στο ήμισυ της διαδρομής στη Regular Season της Euroleague, παίρνουν αποστομωτική απάντηση από το "χαμαιλέοντα" του Αμερικανού προπονητή.

Πριν μια βδομάδα κέρδισε με ψηλό σχήμα στο τελευταίο τρίλεπτο την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ η οποία και σε τρομερή κατάσταση ήταν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ήταν και... κωλόφαρδη καθώς της μπαίνανε όλα. Κέρδισε έχοντας στο παρκέ τον Στρέλνιεκς και πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις στο τέλος, μαζί με Τουπάν, Παπανικολάου, ΛεΝτέι και Πρίντεζη στο "5".

Τώρα, ο... άσχετος ο Ντέιβιντ Μπλατ που δεν παίζει άμυνα κράτησε μια ομάδα με παίκτες-πολυβόλα στους 60 πόντους μέσα στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" φτάνοντας σε μια ακόμα σπουδαία νίκη. Και το μυθικότερο όλων; Αυτό που πρέπει να τριφτεί στα... μούτρα όσων λένε διάφορα για τον Αμερικανό τεχνικό; Ο δικός του Ολυμπιακός, αυτός που χτίστηκε με τα δικά του "συστατικά" με πρώτο μέλημα να παίζει επιθετικό και όμορφο μπάσκετ, έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και μάλιστα με ελάχιστη διαφορά από αυτή της ασταμάτητης φέτος Φενέρμπαχτσε.

Ο Θρύλος του Ντέιβιντ Μπλατ έχει παθητικό 76,8 πόντους ανά αγώνα, έργο του Αμερικανού που μπορεί να παίξει και να κερδίσει ματς και στους 90-100 πόντους αλλά και στους 60-70. Γιατί; Επειδή είναι προπονηταράς. "Κλείδωσε" για πλάκα την Μπαρτσελόνα με το μπάτζετ που είναι δυόμιση φορές πάνω από αυτό του Θρύλου και κράτησε άποντο τον Σίγκλετον, στους 2 τον Τόμιτς, στους 3 τον Πάνγκος. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο σερί της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς ήταν το 5-0 μιλάει από μόνο του για την άμυνα των Πειραιωτών. Ακόμα και σε αυτή τη βραδιά που επιθετικά ο Θρύλος δεν ήταν... σούπερ, έφτασε στη νίκη χάρη στην άμυνά του. Αν μάλιστα δεν είχε και τα "μπλακ-άουτ" σε ΟΑΚΑ και Κάουνας και τις ήττες στα τελευταία δευτερόλεπτα με Φενέρ και ΤΣΣΚΑ (σ.σ. μόνο από Αρμάνι έχασε με πολλά...) τώρα θα μιλάγαμε για κλειδωμένη τετράδα. Δεν πειράζει όμως καινούρια ομάδα είναι, αποκτά "χημεία", μπαίνουν οι παίκτες στους ρόλους τους και αρχίζουν και αποδίδουν.

Η συνέχεια, αναμένεται ακόμα καλύτερη καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να κλείσει το πρώτο μισό της σεζόν με 10-5 ρεκόρ και να φουλάρει για 4άδα, που θα είναι και μεγάλο επίτευγμα καθώς το πλεονέκτημα έδρας εκεί την Άνοιξη και με το ρόστερ υγιές όπως θα είναι με τον Ντέιβιντ Μπλατ, οδηγεί τον Θρύλο στη Βιτόρια για το F4.

"Σκιές" σε αυτό το οικοδόμημα ο Γιάνις Τίμα που ακόμα ψάχνεται και ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί συνάμα και την ομάδα μην έχοντας καταφέρει να βρει ρόλο και να προσαρμοστεί ακόμα και φυσικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης που ξεκάθαρα πλέον δεν υπολογίζεται παρά για 5ος γκαρντ. Αυτό σημαίνει ότι ο 4ος που μπορεί να αναρριχηθεί στην πορεία σε 3ος ή 2ος στο ροτέισον και είναι καθ' οδόν για τον Πειραιά, θα έρθει άμεσα, πιθανολογώ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής...

Δεν προπονήθηκαν Γουόκαπ και Παπανικολάου

Πονοκέφαλος... για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του Game-1 των πλέι...

Άξιζε και πήρε νίκη 2-1 με ΠΑΟΚ

Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στο ματς της...