roumeliotis

lentiamo

Fabian Estai OSFP Mix (video)

casino loutrakiou
redwell

Ήταν Δεκέμβριος του 1993, όταν ο Ολυμπιακός, που τότε βρισκόταν σε αναζήτηση μεσοεπιθετικού, ενέτασσε στο δυναμικό του το «10άρι» της εθνικής Χιλής, Φαμπιάν Εστάι ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα (05/10) πριν από 46 χρόνια.

Ο Λατινοαμερικάνος άσος πήρε αμέσως φανέλα βασικού, κόντρα στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, και έκανε... παπάδες καθώς σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 6-1.

Στη συνέχεια, δε, εξακολούθησε να είναι βασικός και να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, προσθέτοντας φαντασία στο παιχνίδι των Πειραιωτών χάρη στην άψογη τεχνική και τις εμπνεύσεις του. Μάλιστα, παρ’ ολίγο να σημειώσει ένα… ονειρικό γκολ: επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι από πολύ μακρινή απόσταση, σε ένα αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι.

Κανείς, όμως, δεν είχε υπολογίσει ότι ο παίκτης, που αγωνιζόταν δίχως σταματημό από το καλοκαίρι του 1992 (πρώτα στο πρωτάθλημα Ελβετίας, κατόπιν στο Κόπα Αμέρικα του '93 με τη Χιλή, και ύστερα στο πρωτάθλημα της πατρίδας του), θα άρχιζε σταδιακά να χάνει δυνάμεις. Χρειαζόταν ανάσες, αλλά ο τότε προπονητής της ομάδας, Νίκος Αλέφαντος, δεν του τις έδωσε, λέγοντας μάλιστα μετά από λίγο καιρό το… αμίμητο: «Ο Εστάι; Αυτός καίει… πετρέλαιο».

Με… πετρέλαιο ή χωρίς, πάντως, ο Λατινοαμερικάνος έπαιξε σε 16 ματς με τα χρώματα του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας τρία γκολ, στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο. Έμελλε να μείνει άλλους έξι μήνες στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τους.

Προσέλαβαν τον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς, ο οποίος ωστόσο δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον Εστάι και, με αφορμή ένα άστοχο «τακουνάκι» του Χιλιανού σε καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, τον παρόπλισε.

Έναν χρόνο μετά την έλευσή του στη χώρα μας, λοιπόν, ο Εστάι αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό, έχοντας προλάβει να συμμετάσχει σε 23 συνολικά ματς (σ.σ. 5 γκολ). Σήμερα ο Εστάι παραμένει κοντά στο ποδόσφαιρο καθώς ασχολείται με τον τηλεσχολιασμό αγώνων.

Ο γεννημένος στις 5 Οκτωβρίου του 1968 στο Σαντιάγκο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Το 1987 έγινε στέλεχος της ανδρικής ομάδας του συλλόγου.

Τα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, και με τις πολύ καλές εμφανίσεις του καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου της πατρίδας του, ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών κλαμπ. Το 1991 διέσχισε τον Ατλαντικό και υπέγραψε στην ελβετική Σεντ Γκάλεν.

Στην τελευταία έμεινε δύο χρόνια, δίχως να εντυπωσιάσει. Τον Ιανουάριο του 1993 επέστρεψε στην Ουνιβερσιδάδ (39 ματς/2 γκολ), από την οποία, τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, όπως προείπαμε.

Αφού άφησε τους «ερυθρόλευκους» ο Χιλιανός επαναπατρίστηκε για χάρη της Κόλο Κόλο (32 ματς/7 γκολ). Κατόπιν ξενιτεύτηκε και πάλι. Μετακόμισε στο Μεξικό, κι έπαιξε κατά σειρά (με επιτυχία) στις Τολούκα (84 ματς/19 γκολ – κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Clausura), Αμέρικα (76 ματς/ένα γκολ), Ατλάντε (56 συμμ./6 γκολ), Σάντος Λαγκούνα (18 συμμ./2 γκολ), Ακαπούλκο (11 ματς/ένα γκολ), για να επιστρέψει έπειτα για λίγο στην Τολούκα (11 ματς/ένα γκολ).

Αφού η... περιπλάνησή του στο Μεξικό ολοκληρώθηκε έγινε παίκτης της κολομβιανής Αμέρικα ντε Κάλι. Αποσύρθηκε από τα γήπεδα λίγο αργότερα, το 2006, ως παίκτης της Παλεστίνο της πατρίδας του.

Εξάλλου, ο Φαμπιάν Εστάι χρίστηκε 69 φορές διεθνής, και έστειλε πέντε φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Έλαβε μέρος και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η Χιλή στην τελική φάση του Μουντιάλ 1998, ενώ βρέθηκε στην αποστολή της σε τέσσερα Κόπα Αμέρικα (1991-1993-1995-1999).

autospecialist
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Red Legends

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...