cosmodata

cosmodata

cosmodata

regency casino

«Γιατί αφήνετε την ΕΠΟ να παρανομεί;»

lets ferry
Να πιέσει την ΕΠΟ να συγκροτήσει σύντομα μία νέα Επιτροπή Εφέσεων, μετά την παραίτηση του συνόλου των τακτικών δικαστών της, ζητά μέσω επιστολής της από τη Super League η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η επιστολή τω ερυθρολεύκων:
 
«Σε συνέχεια της υπ’ αρ. 3218/ 30.07.2020 επιστολής σας με την οποία μας γνωστοποιήθηκαν τα θέματα ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 03-08-2020 και ώρα 11:00, παρακαλούμε όπως εισαχθεί προς συζήτηση το κάτωθι θέμα :
 
• Αίτημα προς ΕΕ/ ΕΠΟ που θα συνεδριάσει Δευτέρα, 03-08-2020 για άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προς εκλογή μελών για την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
 
Όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και κάποιες εβδομάδες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν λειτουργεί μετά την παραίτηση του συνόλου τακτικών δικαστών – μελών της, υπό συνθήκες που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς του.
 
Ενώ θα ανέμενε κανείς η Ε.Π.Ο. να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να συγκροτήσει εκ νέου και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού της την Επιτροπή Εφέσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2020 αποφάσισε, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, να συγκαλέσει την αναγκαία από το Καταστατικό Γενική Συνέλευση των Μελών της για την εκλογή της νέας Επιτροπής Εφέσεων στις 9 Οκτωβρίου 2020!
 
 
Επισημαίνουμε ότι :
 
– Εκκρεμούν προς διεξαγωγή ως τις 31 Αυγούστου 2020 (σύμφωνα με την νεότερη απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ) οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ της δέκατης τρίτης ομάδας της βαθμολογικής κατάταξης της Super League 1 (ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ) και της δεύτερης στην κατάταξη ομάδας της Super League 2 (ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης) για μια θέση στην Super League 1 για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.
 
-Στις 30 Αυγούστου ορίστηκε να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019/2020.
 
– Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έχει οριστεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021
 
– Από τις 3 Αυγούστου 2020 ξεκινάει η θερινή μετεγγραφική περίοδος, ενώ αρκετές ομάδες (ιδίως της Superleague 1 ) στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν την προετοιμασία τους για την νέα αγωνιστική περίοδο 2020/2021 και συνεπώς θα ξεκινήσουν και οι φιλικοί αγώνες.
 
Παράλληλα, ενώπιον της επιτροπής Εφέσεων εκκρεμούν και δεκάδες άλλες υποθέσεις.
 
Δηλαδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως την 9η Οκτωβρίου τουλάχιστον, και για είκοσι εφτά μέρες μετά την έναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα έχουμε επίσημα παιχνίδια (δυο εκ των οποίων κρίνουν μια θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία και έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος 2019/2020), πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, πλήρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών επιτροπών (οι αποφάσεις των οποίων είναι προσωρινά εκτελεστές), αλλά λόγω έλλειψης συγκρότησης της ΕΕ/ΕΠΟ δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί καμία διαδικασία, όπως το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της Ε.Π.Ο. προβλέπουν. Παράλληλα, οι ποινές θα εκτελούνται ενώ οι ομάδες δεν θα έχουν κατ’ ουσία δυνατότητα έφεσης, άρα θα υπάρχει μία γενικευμένη κατάσταση αρνησιδικίας.
 
Για το λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο ο Συνεταιρισμός να ζητήσει από την ΕΠΟ – ακόμα και στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να καταστεί σαφές το μέγεθος του προβλήματος – την σύγκληση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ενδεχομένως και αποκλειστικά με θέμα την συγκρότηση της ΕΕ/ΕΠΟ, η λειτουργία της οποίας είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου».
trelokalathi
kooqie
Προβολή Αρχείου Ποδόσφαιρο

7 σχόλια

 • 1925
  1925 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 15:41 Σύνδεσμος σχολίου

  @lawyer"7" : δεν είναι απαραίτητο να σε "σώσει" μια φιλική Κυβέρνηση από κάποιους "εχθρούς" (βλέπε ανταγωνιστές).
  Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και επιμένεις να λες για "εξυγιαντές" και "παράγκες" σε αθλητικό επίπεδο. Σου το είπα.
  Αυτό που γράφω ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τον ανταγωνισμό που έχουν σε επίπεδο Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών.

  Και όταν μια Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες που έχει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, τότε δεν χρειάζεται να "σώσει" κάποιον ανταγωνιστή, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ σε κανέναν. Μην έχετε αυταπάτες ότι ο ένας είναι "ο κακός", ο άλλος είναι "ο καλός" (δήθεν ο νομιμόφρων πατριώτης) και ο τρίτος είναι "ο άσχημος". Δεν υπάρχουν αυτά. Ξεκολλάτε με το οπαδιλίκι. Δεν υπάρχει καμία "εξυγίανση" και καμία "δικαιοσύνη" σε κανένα σάπιο επαγγελματικό αθλητικό προϊόν, πουθενά στον κόσμο. Τα παραδείγματα είναι άφθονα σε όλη την Ευρώπη εξάλλου.

  Υπάρχουν μόνο οι "ισορροπίες" , ο λυσσαλέος ανταγωνισμός, και το Χρήμα.
  Μην περιμένετε λοιπόν, ούτε υποβιβασμούς, ούτε τιμωρίες, ούτε αποκλεισμούς, ούτε τίποτα.
  Να περιμένετε τα φραγκάκια από την Περιφέρεια Αττικής και τον κρατικό Τζόγο (δηλ. ΟΠΑΠ) για το "αΕΚ"
  να περιμένετε τις διευκολύνσεις του Μπακοδήμου για τη δημιουργία της νέας Λεωφόρου, για το "τριφύλλι"
  να περιμένετε τις διευκολύνσεις του Ζερβοδήμου για τη δημιουργία της νέας Τούμπας, για το "πΑΟΚ"
  να περιμένετε τα φραγκάκια από το Champions League και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, για την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
  Φιλικά στα γράφω όλα αυτά. Δεν σε μέμφομαι. Εξάλλου αν παρατηρήσεις, όταν θέλουν, μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους (βλέπε περίπτωση Εγγλέζου αρχιδιαιτητή, για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο).
  Και όταν λέω ότι "θα πέσει γέλιο" το Σεπτέμβρη, εννοώ αυτούς τους ψηφοφόρους και οπαδούς, που "θα πέσουν από τα σύννεφα" (για άλλη μια φορά).

  REDGOAL: Παίδες σας θερμοπαρακαλούμε να αποφεύγετε οποιαδήποτε πολιτική αναφορά στα σχόλιά σας, ακόμα και τις γενικεύσεις. Σε τούτο εδώ το σάιτ, δεν υπάρχει χώρος για εμπλοκή της αγαπημένης μας ομάδας με καμία πολιτική πεποίθηση ή συμφέροντα ή οτιδήποτε σχετικό. Ευχαριστούμε για την κατανόηση

 • lawyer7
  lawyer7 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 12:58 Σύνδεσμος σχολίου

  @1925 και όμως η δήθεν σωτήρια επέμβαση της κυβέρνησης είναι μια υπεραπλουστευμένη γενίκευση που χρησιμοποιείται κατά κόρον από αντιολυμπιακούς για να καλύψουν την ένδεια νομικών και πρωτίστως λογικών επιχειρημάτων για την περίφημη ''παράγκα'', για την οποία όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν έχει στοιχεία. Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι όλοι εσείς (δικαίωμα σας, άλλωστε) ρίχνετε νερό στο μύλο των εξυγιαντών, διατρανώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει νομικό/δικαστικό πάτημα να υποβιβαστεί η ομάδα , θα μας σώσει η κυβέρνηση. Από τι να μας σώσει; Ο Σεπτέμβρης, όντως, μπορεί να έχει πολύ γέλιο αν ευοδωθούν οι μεθοδεύσεις σε βάρος της ομάδας. Αυτόν αναμένουν με ανυπομονησία και οι εξυγιαντές. Τώρα ποιος θα γελάει και ποιος θα κλαίει θα το δούμε. Για Γίγαντα Πρόεδρο δεν έχω γράψει ποτέ. Δεν είναι του στυλ μου να προβοκάρω οπαδικές αντιπαραθέσεις.

 • 1925
  1925 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 12:00 Σύνδεσμος σχολίου

  @ lawyer"7" : Εγώ δεν υιοθετώ καμία επιχειρηματολογία από κανέναν. Και δεν μιλώ σε δικαστικό / νομικό επίπεδο.
  Μιλάω στο επίπεδο που ξεπερνά ΚΑΙ το νομικό (εθνικό ή υπερεθνικό) ΚΑΙ το αθλητικό. Ξέρεις πολύ καλά που αναφέρομαι.
  Και το ξαναγράφω λοιπόν.
  ΔΕΝ θα ρισκάρουν να "τα χαλάσουν" με κανέναν. Δεν είναι κορόϊδα οι Κυβερνώντες. Και το πιο σημαντικό : δεν είναι οπαδοί.
  Τώρα όλοι εσείς μπορείτε (δικαίωμά σας είναι άλλωστε) να πιστεύετε σε "όνειρα", σε "εχθρούς που μας πολεμάνε", σε έναν "πόλεμο εναντίον του γίγαντα προεδράρα" , στο μεγαλείο της "δημιουργίας τατουάζ" και σε άλλα τέτοια εμπριμέ.
  Εγώ από την πλευρά μου, λέω πως ο Σεπτέμβρης θα έχει πολύ γέλιο.

 • lawyer7
  lawyer7 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 11:04 Σύνδεσμος σχολίου

  @1925 ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα μας κάνει χάρη για μια υπόθεση η οποία έχει ήδη κριθεί από το CAS το 2015 με ένα κατηγορητήριο πολύ βαρύτερο από αυτό που τελικά έφτασε στο ποινικό δικαστήριο. Σημειωτέον ότι μετά το φιάσκο με την υπόθεση της Φενέρ η UEFA για να σε αποκλείσει από τις διοργανώσεις της δεν αρκείται ούτε σε πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου. Αλλά εμάς θα μας σώσουν από μια εισήγηση-υποβιβασμού η οποία αποτελεί κόπια ενός βουλεύματος και αγνοεί πλήρως την εν εξελίξει ποινική διαδικασία. Καλό θα ήταν να μην υιοθετούμε άκριτα την επιχειρηματολογία των αντιολυμπιακών.

 • 1925
  1925 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 10:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Χρήστος23 : μην κουράζεσαι φίλε.
  Όσο θα τιμωρηθεί το "πΑΟΚ" του Σαββίδη, άλλο τόσο θα τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη.
  Δεν είναι ανόητοι εκεί στην κυβέρνηση. Ξέρουν τι κάνουν. Σεπτέμβρης έρχεται.

 • Χρήστος23
  Χρήστος23 Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 02:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Redgoal πιστεύεις οτι στον Ολυμπιακό έχουν κάποια ενημέρωση οτι η απόφαση της Δεοντολογίας θα είναι καταδικαστική και θα μας υποβιβιβάσουν για υτό έβγαλε αυτή την ανακοίνωση? Σύμφωνα με το ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ της ΕΠΟ και το άρθρο 28 λέει οτι "Η άσκηση έφεσης
  κατά μίας απόφασης πρωτοβαθμίου οργάνου δεν αναστέλλει την εκτέλεση αυτής". Δηλαδή αν μας υποβιβάσουν και από την στιγμή που δεν υπάρχει εφέσεων τότε δεν θα συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα της Superleague εφόσον η έφεση θα εκδικαστεί μετά της 9 Οκτωβρίου και το νέο πρωτάθλημα αρχίζει το Σεπτέμβριο. Αυτό φοβούνται στον Ολυμπιακό για αυτό έβγλαν την ανακοίνωση?Σε παρακαλώ Redgoal για πες μου αν ξέρεις κάτι γιατί έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια!!!

  REDGOAL: Φίλε δεν έχουμε απάντηση σε αυτά που ρωτάς

 • Κωστας
  Κωστας Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 23:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Ποιον ρωτάτε ?!?!?!?!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Κώστα Σλούκα έφτιαξε το "παζλ" της νέας σεζόν, με το ρόστερ να φέρει 100% την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μέχρι πού βλέπετε να φτάνει η ομάδα τη νέα σεζόν στη Euroleague;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Sportbet.gr

Τελικός Τσάμπιονσιπ και Κιέβο combo με 1…

Το πρόγραμμα της Τρίτης (04/08) περιλαμβάνει ενδιαφέρονται παιχνίδια, που θα κριθούν οριακά. Στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας διεξάγεται ο τελικός για τα πλέι οφ ανόδου, μεταξύ Μπρέντφορντ και Φούλαμ. Στα μπαράζ ανόδου...

Read more

Νόρκεπινγκ με 2.05 και παιχνίδι με γκολ

Από το πρόγραμμα της Δευτέρας (03/08), ξεχωρίζει η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Σουηδίας. Δύο αναμετρήσεις με έντονο ενδιαφέρον με τα ζευγάρια Νόρκεπινγκ-Μιάλμπι και Έλφσμποργκ-Σίριους. Πάρτι τίτλου στην Ελβετίας, με την...

Read more

Στήριγμα Λέτσε, Over 1.80 και Σουηδία

Το πρόγραμμα της Κυριακής (02/08), περιλαμβάνει αναμετρήσεις από Ιταλία και Σκανδιναβία. Στη Σέριε Α, η Λέτσε υποδέχεται την Πάρμα. Στη Σουηδία, η Μάλμε δοκιμάζεται στην έδρα της Γκέτεμποργκ, στη Νορβηγία...

Read more
Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρος για μια ακόμα μεταγραφή ο Coach-B

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε με χαρά και τρομερή ικανοποίηση τη...

«Να κάνουμε πάλι το αδύνατο, δυνατό»

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του και...

Άραβες και Φενέρ για Ελ Αραμπί

Οι επιδόσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού τόσο εντός...