roumeliotis

lentiamo

Πρωταθλητής ΟΣΦΠ με...σκούπα 93-74 τον ΠΑΟ

casino loutrakiou
redwell

Περίπατος... Θρύλου στο Game3 της σειράς των τελικών της Basket League κόντρα στον ΠΑΟ με 93-74 και με "σκούπα" 3-0 οι Πειραιώτες στέφθηκαν πανάξια πρωταθλητές Ελλάδος για τη σεζόν 2021-22 και φυσικά πανηγυρίζουν το νταμπλ καθώς έχουν κατακτήσει και το Κύπελλο.

MVP των νταμπλούχων ο Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος έβαλε μεγάλα και κρίσιμα σουτ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να τελειωνει το ματς με 25 πόντους από 5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 3/4 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το ξεκίνημα τψν ερυθρολεύκων ήταν αρκετά νευρικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ 8-12 στο 4'. Με καλή άμυνα και επιθετική αιχμή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και βρέθηκε στο +6 με 28-22 στο 9' όμως, ο Παπαγιάννης εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στην ρακέτα και βοήθησε την ομάδα του να προσπεράσει ξανά 32-35 στο 13'.

Αυτή, όμως, ήταν και η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση οδηγού! Με σούπερ άμυνα, τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να κάνει εξαιρετική δουλειά κάτω από τα καλάθια και τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα να δίνουν ρεσιτάλ στην επίθεση, η ομάδα μας πήρε στα χέρια της τον απόλυτο έλεγχο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17π. (55-38 στο 19').

Η λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +15 (55-40), ενώ,με «εκτελεστή» στον Σάσα Βεζένκοφ φρόντισε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς στους 19π. (63-44 στο 25’).

Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα... κατέβασαν ξαφνικά ταχύτητα, έμειναν για πέντε ολόκληρα λεπτά χωρίς σκορ και είδαν τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους 10π. (63-53) στο 30’. 

Ως εκεί, όμως. Ο Κώστας Σλούκας άνοξε πυρ από τα 6.75μ. και μαζί με τον Σακίλ ΜακΚίσικ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17π. (73-56 στο 33’). Έκτοτε όλα ήταν απλά.

Ο Ολυμπιακός με καλή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση, αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (23π. , 87-64 στο 37’) και έφτασε άνετα στη νίκη!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Ντόρσεϊ 6 (1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Φαλ 6 (3/4 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 25 (5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 10 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2), Σλούκας 14 (1/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάρτιν 2, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 10 (4/6 δίποντα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 15 (7/8 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 6 (2/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουάιτ 2 (0/6 σουτ, 2/2 βολές), Νέντοβιτς 23 (5/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές), Σαντ-Ρος 3 (1 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σίβα 9 (1 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μέικον, Μποχωρίδης 10 (1), Κασελάκης 3 (1), Έβανς 3 (1)

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

36 σχόλια

  •    GEO
    GEO Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστά εχει αναφερθεί κάποιος φίλος για τους γνωστούς πανηγυριτζηδες που κάναν μετά από χρόνια την εμφάνιση τους στο Σεφ και μάλιστα περνάν πόζες μόλις αντιλαμβάνονταν ότι τους παίρνει η κάμερα Δεν θα πω ονόματα διότι δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τα παιδιά του RG Άλλωστε οι περισσότεροι πυ σχολιάζουν εδώ μέσα τους ξέρουν

  • Andregon
    Andregon Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 15:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενα μεγάλο μπράβο στην ομαδάρα μας που επιτυγχάνωντας τους στόχους της έκλεισε στόματα αντιπάλων αλλά και κάποιων φίλων που από το προηγούμενο καλοκαίρι καθόριζαν για αυτήν ταβάνια χωρίς καν να την δουν να αγωνίζεται στο παρκέ.
    Η αμφισβήτιση πρός όλους τους συντελεστές συνεχίστηκε από την ίδια μερίδα οπαδών και κατα την διάρκεια της σεζόν που ξέχασαν ότι ο ρόλος τους είναι η υποστήριξη της αγαπημένης τους ομάδας και όχι αυτός του δημόσιου κατήγορου για να απαγγέλουν διαρκώς κατηγορίες με την πρώτη στραβή.
    Η ομάδα επανήλθε ξανά στην κορυφή, στην θέση που πάντα της άξιζε αλλά της την στερούσαν επί σειρά ετών μια παρασκηνιακή ομάδα εγκάθετων αχυρανθρώπων που διασφάλιζαν απροκάλυπτα τα συμφέροντα του εφευρεύτη της αλητείας τοποθετημένοι ετσιθελικά σε καίρια πόστα από την προηγούμενη διοίκηση της ΚΑΕ του ακατανόμαστου.
    Η δικαίωση του «Μέχρι Τέλους» είναι γεγονός. Μπορεί να μην γκρεμίστηκε ακόμη η παράγκα συθέμελα όμως η εκκωφαντική κατάκτηση του ντάμπλ με την ταυτόχρονη ισοπέδωση του αιωνίου αντιπάλου (7-0) είναι η αρχή του τέλους της.
    Την μεγάλη μας χαρά ακολούθησε και μια μεγάλη λύπη στο άκουσμα της οριστικής απόφασης του τεράστιου Γιώργιου Πρίντεζη να σταματήσει. Μπορεί να ήταν αναμενόμενη ως ένα χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόσυρσης από την ενεργό δράση, δεν παύει όμως να μας δημιουργεί μια συγκινησιακή φόρτιση για ένα παικταρά που σύνδεσε το όνομά του με την ένδοξη ιστορία της ομάδας μας και αγαπήθηκε από όλο τον κοινό, ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης.
    Ομως δεν πειράζει Γιώργαρε, του χρόνου θα αγωνίζεσαι από την εξέδρα μαζί μας, άλλωστε είσαι ένας από εμάς.

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Xero-las και Jiannis77
    Παντελονάτα σχόλια

    firemankostas
    Πάνε κάπου 10 χρόνια που τον έχω σκυλοβρίσει στο ΣΕΦ και με κοιτούσαν όλοι σαν χαζοί. Χαίρομαι που τον παίρνετε είδηση σιγά σιγά έστω καθυστερημένα. Οπαδός της κούλας άρα εκ φύσεως μουλωχτός και βασικό εξαπτέρυγο του βαζελακόπουλου. Όταν λέμε μέχρι τέλους καλό είναι να τελειώνουν κι οι παρατρεχάμενοι. Έτσι και συνεχίσουμε στους κρατικοδίαιτους θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΘΕΊ αυτός κι ο φιλαράκος του ο χατζηπαρλαπίπας όπως κι ο ρόλος επιθεώρησης νάτου να μην ξαναμεταδώσουν το Θρύλο μέσα ή έξω

  • ΑRIS7
    ΑRIS7 Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 13:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπραβο σε όλους για την εξαιρετική χρονιά που μας πρόσφεραν.Χασαμε για κάτι...την Ευρωλίγκα, αλλά πιστεύω του χρόνου με τις κατάλληλες προσθήκες θα είμαστε απ' τα φαβορί για την κατακτηση της.
    Φίλε DeCoupePe, ο Σπανούλης καθόταν πίσω απ' τους προέδρους αν δεν κάνω λάθος..

  • Xero-las
    Xero-las Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 12:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλοί «αγνοί» Ολυμπιακοί που μας είχαν ζαλίσει εδώ μέσα τα α————α(άντερα) στο πρώτο μισό της χρονιάς κατηγορώντας τους πάντες έχουν εξαφανιστεί εδώ και μήνες. Ευτυχώς είναι site γιατι αν ηταν ζωντανό καφενείο και ξαναπέρναγαν την πόρτα θα γελούσαν κι οι μαιμούδες. Εμεινε ο Γιωργος για μασκότ να μας καθοδηγεί στο σωστό Ολυμπιακό δρόμο.
    Να στε καλα για την καλή χρονιά πριν 2 χρόνια παρκάραμε μες στο στίβο του ΣΕΦ 500 άτομα να δούμε Τσέρι Περι και τώρα κάνεις 1 ώρα να φύγεις από το ΣΕΦ με όλους τους πανηγυρτζίδες.
    Να μαστε καλα εμεις στα δύσκολα να ρχεστε και σεις στα πανηγυρια με τα γουρουνοπουλα.
    Redgoal ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για τη σωστή και δίκαιη μη κατευθυνόμενη ενημέρωση.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 10:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια στην ομάδα! Έκανε το σωστό, μεγάλες στιγμές, Θρυλική χρονιά, δυναστεία, 5 σερί πρωταθλήματα στη σειρά θέλει τώρα, κύπελλο ότι γίνει, και Ευρώπη μέσα στις πρώτες 6 κάθε χρονιά, και μέσα στην επόμενη 2ετια το 4ο να σηκώνει ο Σλούκαρος, για να πάμε γι' άλλα. Πρέπει να φτάσουμε τις ζελες σε Ευρωπαϊκά κάποτε..

    Πρίντεζης πάντα δίπλα στην ομάδα. Αυτός είναι η επιτομή της Ολυμπιακής ψυχής. Πάντα Λιμανισιος, πάντα δικός μας. Να πάρει θέση συνδέσμου μεταξύ παιχτών και προπονητικού team ΑΜΕΣΑ, τον θέλω παροντα του χρόνου στο treble!

    Σπανούλης που ήταν; Δεν έπρεπε να περάσει από το λιμάνι να δώσει παρόν στην τελευταία εμφάνιση του φίλου του;

    Πολύ άνετο τον είδα τον Μιλού δίπλα μας! Είναι χρυσό παιδάκι αυτό, ταιριάζει στους χαρακτήρες που έχει αυτή η ομάδα. Βλέπω κορμό που μπορεί να τελειώσει καριέρα εδώ, ακόμη και ξένους (Walkup/Fall, και ο Livio μου είναι συμπαθητικοτατος, Μιλουτινοφ αν έρθει, McKissic ίσως κάνα 2 χρόνια ακόμη, και μετά να πάει σε καμία μικρότερη να ξεμπουκωσει στα τελευταία του).

    Σλουκαρος παίρνει πολλά τώρα; Σε τιμή ευκαιρίας τον έχουμε αυτόν τον παίχτη, έχει αφήσει και 300-400.000 για πάρτη μας. Το καλύτερο καθαρό playmaker στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ειδικά τώρα που μεγάλωσαν Lull/Rodriguez. Είναι ο σούπερ σταρ μας, πάρτε το χαμπάρι, δεν είναι ο Μπιλαρος, είναι ο Σλούκαρος. Αυτός είναι τώρα ο Ολυμπιακός, αυτός είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης και Έλληνας, αυτός μας ανεβάζει ένα ολόκληρο επίπεδο επάνω.

    Εκ το μεταξύ μέχρι πέρυσι τον έβαζα ισάξιο με Καλάθη (πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά βέβαια), αλλά ξεκάθαρα φέτος ο Καλάθης είχε μία μικρή πτώση και μπαίνει από κάτω. Πιστεύω ο Καλάθης έχει μία αξία γύρω στο 1.5-1.7μυρια και ο Σλούκας γύρω στα 2μυρια.. μετά από Micic/Larkin παίζει να είναι ο 3ος καλύτερος στην Ευρώπη.

    Και να σημειώσω, σε μία ομάδα που χρειάζεται ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ τρίποντο, και δεν είχε ελάχιστο pick n roll. Το μόνο που πήρε φέτος ο Σλούκας ήταν βοήθεια από Walkup (δεν το πιστεύω ότι την πρώτη χρονιά είχε Jenkins!) , την επιθετική άνοδο του Βεζενκοφ και ένα καθαρό scoring guard (Dorsey) που τον απελευθερώνει σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Θέλει τώρα 2 ακόμη παίχτες pick n roll (και ιδανικά pick n pop αν έχουν στο ρεπερτόριό τους) να τρελαθεί ο παίχτης, θα κάνει double double assist πόντους σε κάθε αγώνα.

    Πάμε γι' άλλα, πιο πολλά και πιο μεγάλα!

  • Σπύρος Μανωλάκος
    Σπύρος Μανωλάκος Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 10:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλουμε το Μίλου, άλλα θέλουμε κι ένα 4-5άρι, αλλά θα χρειαστούμε κι ένα 2ο 5άρι, ίσως κι ένα 3-4άρι κτλ. Βέβαια ΑΝ ερχόταν ο Μίλου θα κόστιζε όσο οι Μάρτιν, Λιβιό, Έισι μαζί, ίσως και παραπάνω. Άρα για να γεμίσει το ρόστερ με σοβαρούς παίκτες ΑΝ ερχόταν ξαναλέω θα έπρεπε με πρόχειρους υπολογισμούς να γίνει μια υπερβασούλα 2.000.000+. Ωραίο σπορ να κάθεσαι και να απαιτείς από τον καναπέ του σπιτιού σου για οικονομικές υπερβάσεις σε ένα ζημιογόνο άθλημα.

  • kinis
    kinis Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΤΣΙ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΑ .....
    ΤΕΛΕΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....
    ΠΡΙΝΤΕ ΣΑΓΑΠΑΜΕ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ

  • Θρύλος
    Θρύλος Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 09:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Τέτοιες χρονιές και τέτοιου ήθους και ταλέντου προπονητές και αθλητές δημιουργούν νέες γενιές Ολυμπιακών. Έφυγε με κόστος και οικονομικό και αγωνιστικό για να επιστρέψει και να περάσει από πάνω τους χωρίς να τους βλέπει. 7 σερί νίκες. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα , τους ευχαριστούμε. Ζήτω ο Ολυμπιακός.

  • Jiannis77
    Jiannis77 Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 09:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους τους συντελεστές της πιο επιτυχημένης χρονιάς των τελευταίων χρόνων (από το 2014 και μετά)!!! Μετά από εκείνο το πικρό βράδυ Δευτέρας, της ήττας στο ΣΕΦ από τους ακατανόμαστους, γράφαμε ότι μόνο με νταμπλ στην Ελλάδα, 8άδα στην Ευρωλίγκα και μόνο νίκες στα υπόλοιπα ματς με τους βάζελους θα είμαστε ικανοποιημένοι. Τελικά οι μπαγάσες τα κατάφεραν και με το παραπάνω! Για ένα σουτ δεν πήγαμε τελικό στο Φ4, αλλά όλα αυτά είναι πλέον ιστορία.

    Ξεχωρίζω μια δήλωση του Φαλ και μια του Βεζένκοφ που δίνουν το στίγμα του χαρακτήρα της ομάδας. Ο "κροκόδειλος" είπε ότι η επιτυχία ήρθε από την χημεία της ομάδας και ο Σάσα είπε ότι όταν πήραμε το Κύπελλο "ξεκλείδωσαν" και πήραν φόρα. Αυτό δείχνει δύο πράγματα.

    Το πρώτο είναι το πόσο σημαντική είναι η χημεία και το δέσιμο παιχτών, τεχνικού επιτελείου και διοίκησης σε μια επιτυχημένη ομάδα. Πολλοί από εμάς φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε μεταγραφές, παιχταράδες κλπ, αλλά θεωρώ ότι αυτός που γνωρίζει καλύτερα τι θέλει η ομάδα, είναι ο προπονητής. Εδώ δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Γιώργος ο Μπαρτζώκας για τις επιλογές του και τα κολλήματά του. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει αυτά που ξέρει κι ας απολαύσουμε εμείς το θέαμα που προσφέρει η ομάδα μέσα στο παρκέ.

    Το δεύτερο είναι το πόσο σημαντικοί είναι οι τίτλοι και τα τρόπαια στον επαγγελματικό αθλητισμό. Σίγουρα το "Μέχρι τέλους" στοίχισε 3 χρόνια ανομβρίας στην ομάδα, αλλά κι εδώ δικαιώθηκαν πανηγυρικά οι Αγγελόπουλοι για την επιλογή τους. Είναι ευκαιρία να χτιστεί μια νέα αυτοκρατορία στο μπάσκετ για τον Ολυμπιακό μας, που θα μας ξανακάνει την αγαπημένη ομάδα όλων των "ουδέτερων" φίλων του αθλήματος στην Ευρώπη.

    Ο κορμός της ομάδας είναι έτοιμος και απομένει η ανανέωση του Ντόρσευ για να ξεκινήσουν οι προσθήκες των νέων παιχτών. Τα επόμενα 2-3 χρόνια με Σλούκα-Παπανικολάου ακόμα στα καλά τους (πιθανότατα τα τελευταία), με Βεζένκοφ-Ντόρσευ πιο έμπειρους και στην κορύφωση της απόδοσής τους, τους 3 ξένους που ήρθαν κι έδεσαν αμέσως (Ουόκαπ, Φαλ, Μακκίσικ), 2-3 ποιοτικές προσθήκες ξένων και μερικούς καλούς Έλληνες να συμπληρώνουν τα κενά, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!

    Πολλά πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!!!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Στον... πάτο σας Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...