roumeliotis

lentiamo

Ήττα-μαχαιριά από Αστέρα 72-76

casino loutrakiou
redwell

Ο Θρύλος έχασε στο ΣΕΦ με 72-76 από τον Ερυθρό Αστέρα ένα ματς κομβικής σημασίας πληρώνοντας τα λάθη του, την ανετοιμότητά του μα πάνω απ' όλα την αδράνειά του στο να ενισχυθεί εκεί που "πονάει" με αποτέλεσμα να μετρά τρεις σερί ήττες και πλέον να ηχεί... καμπανάκι ακόμα και για τα πλέι οφ αν συνεχίσει έτσι.

Πρώτη ήττα φέτος για τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ αλλά πραγματικά ήττα-μαχαιριά παρά τις απουσίες των ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Πρίντεζη, ήττα που βυθίζει σε προβληματισμό τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του ενόψει συνέχειας.

Αλλεπάλληλα λάθη και κακές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιβάλουν με το... καλησπέρα τον ρυθμό τους και να «χτίσουν» μια διαφορά 10π. (10-20 στο 7’). Η είσοδος του Κώστα Σλούκα άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα, πήγε σε καλές επιθετικές επιλογές και με τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (21-20 στο 9’).

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +4 (26-22), ωστόσο, δεν κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι. Ο Ερυθρός Αστέρας «χτύπησε» κάτω από το καλάθι και ανέκτησε την πρωτοπορία (33-37). Τελικά, με καλές άμυνες και ένα γκολ-φάουλ του Κώστα Σλούκα η ομάδα μας μείωσε σε 36-37 (στο 20’).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με γκολ-φάουλ του Λαρεντζάκη (39-37), όμως, οι Σέρβοι με όπλο τους την σκληρή άμυνα πέρασαν στην αντεπίθεση και προσπέρασαν με 42-50 (στο 25’). Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με πιεστική άμυνα και με επιθετικές αιχμές κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (52-53 στο 29’).

Και πάλι, όμως, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τις βεβιασμένες επιθετικές επιλογές της ομάδας μας (57-65 στο 35’). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα και μείωσαν με υπερπροσπάθεια στον πόντο 67-68 στο 38’.

Δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να ολοκληρώσουν την ανατροπή... Ο Ερυθρός Αστέρας «χτύπησε» και πάλι στην ρακέτα, εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης των «ερυθρολεύκων» και έφτασε στην τελική επικράτηση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (2/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Έισι 3 (1), Ντόρσεϊ 6 (3/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 λάθη), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Φαλ 9 (4/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Σλούκας 18 (4/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Μάρτιν 2, Βεζένκοβ 20 (3/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ζαν-Σαρλ 2

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Λαζάρεβιτς 4, Γουόλτερς 9 (3/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίτροβιτς 8 (3/4 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κάλινιτς 12 (3/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 0/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντόμπριτς 14 (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ιβάνοβιτς 8 (1), Μάρκοβιτς, Γουάιτ 8 (4/6 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Κούζμιτς 6, Τσίρμπες 2

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/32 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 8/11 βολές, 32 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 7 επιθετικά), 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 17 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα: 25/48 δίποντα, 6/18 τρίποντα, 8/11 βολές, 37 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 10 επιθετικά), 15 ασίστ, 11 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 11 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 24η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (2/2 στις 21:45), ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο στο Βελιγράδι (1/2 στις 20:00).

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

59 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 00:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχω διαβάσει πολλά και ενδιαφέροντα, απορώ που τα μισά από αυτά δεν τα καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν, οι υπεύθυνοι.

    Να τα ξεκαθαρίσουμε. Όταν λέμε ότι μετά τον Fall θέλαμε Landale/Tobey και ένα 3ο πιτσιρικα αθλητικό, και ένα καλό 3αρι τύπου Musa, καθώς και 15αδα με αξιόλογους Έλληνες στο 13-14-15 (Λούντζη ή Μουρατο, Ρογκαβοπουλο, Τσαλμπουρη) το λέμε για να έχουμε αρκετές ελπίδες για το double Ελλάδα, και σχεδόν σίγουρη 8αδα Euroleague.

    Αυτό είναι η ελπίδα μας, ότι έχεις τουλάχιστον 2 πολύ καλούς παίχτες σε κάθε θέση, 12 επιπεδου Euroleague, και 3 συμπληρωματικούς που να μπορούν να προσφέρουν όμως όταν χρειαστεί (2 άμυνες, 1 τρίποντο, να είναι χρήσιμοι και playable), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και με περίπου ίσο με το σημερινό δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερες επιλογές.

    Βλέπεις ότι ο Μάρτιν δεν κάνει, υποσχεσου ρόλο 2ου σέντερ στον μικρό Αντετοκούνμπο και φερτον, του δίναμε 250.000€, τελικά πήρε 125.000€ από τους Γάλλους, επειδή του είπαμε ότι θα είναι πίσω από τον Μάρτιν! Και οικονομία θα κάναμε (περισσότερα παίρνει ο Hassan).. πάντως κάθε ομάδα πρέπει να έχει έστω ονομαστικά 3 σέντερ, και με διαφορετικά χαρακτηριστικά αν γίνεται, για να το τελειώσουμε αυτό.

    Έπειτα, δεν έχεις 2ο small forward και όταν θες να κάνεις την αλλαγή πριν τα Χριστούγεννα, και έχεις, αποδεδειγμένα - γιατί δόθηκαν, μπάτζετ για παίχτη, τελικά πας και φέρνεις ένα 4ο power forward;?
    Πόσα πήρε ο Acy; 200.000; Με τόσα χρήματα και άντε και 50.000 παραπάνω έβρισκες για 4 μήνες πολύ καλό 3αρι (όχι τον Yabusele φυσικά). Είδα σήμερα απίστευτη εμφάνιση από Diallo εναντίον Ρεάλ, 19ποντους και 23pir, προσωπικά έλεγα ότι μόνο Grant/Diallo/Macon ήταν έτοιμοι για Euroleague από την περσινή Α1 (Carter πίστευα ότι χρειαζόταν μία χρονιά ακόμη να δυναμώσει και ωριμάσει λίγο, δηλαδή θα τον δούμε στα καλά του τη σεζόν 22-23), κανέναν δεν πήραμε..και Diallo και Carter είχε ακουστεί ότι τους είχαμε κλείσει..

    Και Eddie αναφέραμε συνέχεια, αλλά φοβόμασταν ότι θα κόστιζε πολλά, τελικά Στρασβούργο και Μπρουγος πήγε με ψίχουλα..

    Με 2 τέτοιες κινήσεις, θα είχαμε εξοικονομήσει budget όχι θα είχαμε αυξήσει.. και θα είχαμε καλύψει 2 τρύπες.. όπως είχα πει τον Μάιο, Dobric/Howard (ASVEL) φθηνό 3, ή Musa με λίγο μεγαλύτερο μισθό αλλά απίστευτο potential, (με επιβεβαίωσε απίστευτα γρήγορα) ή ένα Αμερικανακι από τις ντουζίνες 3nD που βγήκαν τα τελευταία χρόνια. Μέσα στη σεζόν είχα πει Diallo, αλλά τον πήρε ο βαζελος (είχαν ήδη 3 3αρια, όντως δεν χωρούσε στην ομάδα τους, ειδικά όταν το μεγαλύτερο συμβόλαιό σου είναι το ένα, και από τους καλύτερους παίχτες σου ο άλλος) οπότε σταμάτησα να τον αναφέρω, μόλις έμαθα ότι τον άφησαν τον είχα ξανά αναφέρει..

    Έπειτα για σέντερ. φώναζα και εγώ για ακριβό μπροστά από τον Martin, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι δεν παίζει και ότι πάμε για 3ο σέντερ, πρότεινα Αντετοκούνμπο, και όταν χάθηκε είπα να κάνουμε προσπάθεια για Ismael Bako, για 3ον που θα τον παίρναμε, μπορεί να ερχόταν και με 200.000, το κασέ του ήταν πολύ χαμηλό το Μάιο, και η ελπίδα μου (σχεδόν βεβαιότητα, το είχα γράψει) ότι όποιος ερχόταν για 3ος, πολύ σύντομα θα γινόταν 2ος! Φυσικά από πέρυσι πολλοί φωνάζαμε για Nebo αλλά τον έκλεισε η Ζαλγκίρις. Όταν λέγαμε να τον κλείσει από το χειμώνα, αναρωτιέμαι θα κόστιζε παραπάνω από 200.000; 23 χρονών τότε με καμία συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση (εννοώ Eurocup/B CH, κ.λ.π, οπότε δεν είχε ανεβάσει κασέ). Πάρτε τον, δοκιμάστε τον, και στην τελική αν δεν κάνει δώστε τον δανεικό, δεν θα έβρισκε ομάδα να δώσει 150.000 για τέτοιο παίχτη δανεικό;! Δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση η χασουρα σου θα ήταν 50.000, στην περισσότερο πιθανή, θα είχες έναν παίχτη που επιτόπου θα διπλασίαζε την αξία του (τώρα μάλλον την έχει 3πλασιασει). Πηδάει/καρφώνει/κόβει!

    Τουλάχιστον θα είχαμε 2 αξιόπιστες λύσεις/κορμιά να πάλευαν κάποια λεπτά, και μιλάμε για τελικά (αν είχε φύγει Μάρτιν, και είχαμε ένα 3αρι αντί Acy) ΟΛΟΙΔΙΟ μπάτζετ με το σημερινό. Μπορεί και 50.000 μικρότερο..

    Δεν είναι θέμα μπάτζετ, είναι πως το διαχειρίζεσαι.

    Η αλήθεια είναι ότι έχουμε 2 παίχτες που αξίζουν πολλά αυτή τη στιγμή. Σλούκα/Βεζενκοφ, έπειτα ακολουθούν Fall που φαίνεται να έχει πιάσει το ταβάνι του και Dorsey που κοπαναει το κεφάλι του που και που εκεί, αλλά μετά χαζεύει λίγο από αυτό.. μετά Walkup που θα ήταν πάντα χρήσιμος σε μία καλή ομάδα..και μετά το χάος.. πολλές μετριότητες που μάλλον ανήκουν σε ομάδες τύπου Alba παρα σε ομάδες ανταγωνιστικές όπως η Ζενίτ (ένα παράδειγμα μίας ομάδας στα μέτρα μας, αλλά καλύτερή μας). Η καθίζηση του Παπανικολάου επίσης είναι σημαντικό γεγονός. Χρειάζεται 1-2 αναβαθμίσεις σύντομα, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει, και οι στόχοι φθάνουν. Και εγώ νομίζω πρέπει να πάμε χαλαρά Euroleague αφού δεν το προσπάθησαν οι πρόεδροι και ο προπονητής, και να εστιάσουμε Ελλάδα..θα είναι μεγάλη ξεφτίλα να μην πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος!

    Τώρα με τον Dorsey δεν ξέρω τι έχει συμβεί, του έκαναν πρόταση 850.000 και θέλει να αποδείξει ότι αξίζει 1μυριο; Τα λεφτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς όχι μόνο σαν χρηματική αξία, αλλά και σαν ένδειξη σεβασμού (και επίδειξη αυτού από τον παίχτη). Δεν ξέρω. Καλό θα ήταν να μείνει, πιστεύω αν όχι φέτος, του χρόνου θα αξίζει άνετα 900.000, και έχει και το διαβατήριο..

  • Creeper
    Creeper Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    @leka Καλό ανέκδοτο φίλε και χιλιοειπωμένο κλισέ οτι οι Αγγελόπουλοι πετάνε τα χρήματα τους. Σύμφωνοι τα πετούσαν στο παρελθόν φέρνοντας μάλιστα και κάτι παλτά τύπου Τσίλντρες. Πλέον ΑΝ βάζουν από την τσέπη τους βάζουν ελάχιστα. Ουσιαστικά είμαστε στα έσοδα-εξοδα και εμείς όπως ο Πουθεναικός.

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

    To μπασκετικό επίπεδο των φιλαθλων του ολυμπιακου είναι πολύ χαμηλό. Τα έχω διαβάσει όλα σε αυτο το νήμα. Τι ότι είναι σε άνοδο η μισή ομάδα, τι ότι αν δεν ανέβουμε δε θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στους 8, τι ότι αν βρουν τους ρόλους τους οι παίκτες θα επανέλθουμε και άλλα πολλά. Η ομάδα κάνει κοιλιά, και είναι τόσο έντονα τα αποτελέσματα της, επειδή το ρόστερ είναι υπερβολικά μικρό. Αλλά για κάποιους , και παίκτες να είχαμε πάλι τα ίδια θα γινονταν, οπότε ας μη ζητάμε παίκτες.....
    Ξαφνικά μιλάνε κάποιοι για ανικανότητα Μπαρτζώκα, και θέλουν τον δοκιμασμένο Τομιτς.... Άλλοι λένε ότι δεν πρέπει να μιλάμε αφού ο Βάζελος είναι 17oς... Μιλάμε για επίπεδο επιχειρημάτων. Για κάποιους άλλους ο Χασαν είναι καλός απλά είναι τραυματίας, διαφορετικά θα έπαιζε άμυνα, θα κατέβαζε ριμπαουντ, θα έπαιζε pnr, που δεν ξέρει καν τι είναι , αλλά το IQ κότας δεν το βλέπουν εδώ και δύο χρόνια. Η ομάδα και επι Μπλατ, 4η ήταν τον δεκέμβρη αλλά δε μπορούμε να μάθουμε για άλλη μία φορά γιατί βαλτώνουμε στη συνέχεια... Δεν έχουμε pnr παιχνίδι φέτος, αλλά επι σπανούλη δεν άντεχαν άλλο pnr... και ήθελαν να φύγει ο Kill Bill... Μας είχαν ζαλίσει πριν δύο μήνες για το βαρίδι Πρίντεζη, τον ανίκανο Παπ, και αντί να μιλήσουν για ενίσχυση της ομάδας, θέλουν την διάλυσή της με λύσεις από το πανέρι. Ακόυγονται ονόματα που δεν είναι ούτε για να περάσουν απ έξω από το σεφ... αλλά είναι τόσο συμβιβασμένοι με τη κατάντια των αφων που απλά είναι και αυτοί συμβιβασμένοι με την μετριότητα....
    Αν δεν έχουν λεφτά οι αφοί να μη μας το παίζουν πρόεδροι...
    Ο Μπι έχει να πάρει μία δύσκολη απόφαση. Είτε φορμάρει την ομάδα σε λίγες εβδομάδες, για να χτυπήσει τις θέσεις 6-7-8 ... αλλά θα το πληρώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.. είτε χαιρετάει το τρένο, και επικεντρώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.
    Και τα δύο πλέον δε γίνοται, αφού δεν υπήρξε ενίσχυση από τους αγαπημένους μας προέδρους.
    Προσωπικά διαλέγω ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί και 6οι να βγούμε στην el για σκούπα θα είναι η σειρά των αγώνων μετά.
    Η αναζήτηση επενδυτών είναι η μόνη λύση για να δούμε την ομάδα να βελτιώνεται.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 18:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ομαδική νόσηση από Covid και κατ’επέκταση η αγωνιστική απραξία που επακολούθησε ήταν η αφορμή για να αναδειχτούν τα δεδομένα εδώ και καιρό προβλήματα μας. Η αιτία όμως θα πρέπει να αναζητηθεί στην συνεχιζόμενη αδυναμία της ομάδας να τα επιλύσει ή έστω να καλύψει τις αδυναμίες της εκ των έσω.
    Η ταυτόχρονη απουσία των Παπανικολάου και Μακίσικ σε συνδυασμό με την διατήρηση στο ρόστερ αμφιλεγόμενης προσφοράς ξένων στην φροντλάϊν (Μαρτιν, Ζαν Σαρλ, Εϊσι καθένας για διαφορετικούς λόγους) κατέδειξε για πολλοστή φορά το εμφανές έλλειμα αθλητικότητας της ομάδα μας.
    Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια το μοναδικό αθλητικό του πάουερ φόργουορντ να είναι 3ος τη τάξει και ο μοναδικός αξιόπιστος σέντερ του να είναι δεινόσαυρος. Μετά τι να τα κάνεις τόσα γκάρντ με δημιουργικές ικανότητες όταν δεν έχεις πικ εν ρολ ψηλούς για να τα εκμεταλλευτείς; Kαι όχι μόνο αυτό αλλά και το μοναδικό αθλητικό γκάρντ που απουσίαζε και αυτό 4-5ο τη τάξει είναι. Πως δηλαδή να αντεπεξέλθεις στο physical game των αντιπάλων ή να χτυπήσεις με αυτό τους αντιπάλους όταν όλοι οι αθλητικοί σου παίκτες είναι πρακτικά για εκτός βασικού ροτέϊσον;
    Με Φενέρ 16 λάθη , με Μακάμπι 15 λάθη και με Ερυθρό Αστέρα 17. Αυτά συμβαίνουν όταν ελλείψει πικ εν ρολ σεντερ και κατ’επέκταση αδυναμίας inside game πάμε σε έναν προβλέψιμο – μονότονο κύκλο στόχευσης της weak side .
    Τα κενά στο ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις, ο μεγάλος αριθμός λαθών ανά αγώνα (πάλι πάνω από 15), το ασταθές ποσοστό (πάλι περί τα 27%) από το τρίποντο (πάλι τραβηγμένα και αψυχολόγητα σουτ) κ.α. είναι διαχρονικά και αδιόρθωτα προβλήματα. Το νέο όμως που επιβεβαιώθηκε εμμέσως πλην σαφώς είναι κάτι πολύ σοβαρότερο.
    Η παραδοχή του Βεζένκωφ μέσω συνέντευξης ότι θα πρέπει να «τα βάλουνε κάτω και να βρούνε ξανά τους ρόλους τους» είναι ενδεικτική του τι ακριβώς εχει συμβεί με την νέα χρονιά στην ομάδα. Η αμφισβήτιση των ρόλων από κάποιους παίκτες κάνει κακό στην ενότητα της ομάδας και ο Ολυμπιακός αν δεν παραμείνει συμπαγής δεν θα έχει καμία τύχη.
    Εφτασε η στιγμή που οι ιθύνοντες θα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αρκετά νωρίτερα με μπουνάτσα και όχι τώρα εν μέσω τρικυμίας.Η απόκτηση παικτών που έχουν να αγωνιστούν 20 μήνες ή η διατήρηση παικτών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις θέσεις για τις οποίες αποκτήθηκαν δεν μπορούν να αποκαλούνται σοβαρές αποφάσεις.Οποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα επαναλαμβάνει.
    Η μεγάλη ζημιά με τον Ερυθρό Αστέρα είναι γεγονός όμως ούτε η απάθεια μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε μια αγωνιστική κρίση την οποία έχει περιέλθει αλλά ούτε και η υστερία. Θέλει όμως άμεση δράση και πρώτα από όλα να δοθεί το απαραίτητο ξεκάθαρο μήνυμα στους αμφισβητίες.
    Οι ρόλοι έχουν αποδοθεί από την αρχή της σεζόν και αν κάποιοι βλέπουν ότι με αυτόν που τους αναλογεί δεν αστράφτουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και κάνουν του κεφαλιού τους θα πρέπει αρχικά να νίωσουν ότι δεν είναι αναντικατάστατοι. Και αυτό το μήνυμα δεν θα δοθεί εν μέσω λειψανδρίας αλλά κατόπιν άμεσης περαιτέρω ενίσχυσης.

  • Ανεστης
    Ανεστης Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 17:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ολυμπιακος ειναι τυχερος που στην δεκαετια της μεγαλυτερης οικ κρισης στην ελλαδα εχει στο ποδοσφαιρο τον μαρινακη και στο μπασκετ τους αφους.Ο μεν πρωτος γιατι διαχειρ. αριστα τα εσοδα της ουεφα και λειτουργει κυκλικα το κομματι μεταγρ-σκαουτινκ-μεγαλομανατζερ,οι δε δευτεροι γιατι απλα γουσταρουν να πετανε καθε χρονο λεφτα για την τρελα τους.Ο μαρινακης δεν θα εμπλεκε με το μπασκετ(οπως και κανενας που το βλεπει επενδυτικα) γιατι απλα οι κανονες ειναι διαφορετικοι.Σε αλλες παλιες εποχες(κοκκαλης-γιανακοπουλοι-φιλιππου κλπ) η δωρεα σε αθλητικο σωματειο ηταν και φοροαπαλλ απο εταιρεια τους κατι που εδω και πολλα χρονια απαγορευετε δια νομου.Καποτε (δεκαετια 90 και μεχρι το 2004) ο ολυμπιακος επερνε μονο απο το τηλεοπτικο του ελλην. πρωταθλ. 1 δισ δραχμες,τωρα περνει σκαρτο 1 εκ.
    Οι αφοι ειναι οι μονοι που εχουν ομαδα στην ελλαδα (σε ολα τα αθληματα)και δεν εχουν δουλειες-συμφεροντα στην ελλαδα.Η χαλυβουργικη ανηκε στον πατερα τους και ουσιαστικα δεν λειτουργουσε απο το 2010(2009 πηραν τις μετοχες του ολυμπιακου)Δεν εχουν ουτε ενα μ.μ.ε. και δεν εχουν πολιτικα συμφ. ουτε και τους ενδιαφερει.Ποιο πολυ τους ενδιαφερει τι γινετε πολιτικα στην ελβετια,στην αγγλια,την κορεα και στον παναμα(δεν γραφω τυχαια τα κρατη)παρα στην ελλαδα.
    Στα του σημερα ειναι οι μοναδικοι ιδιωτες στη ευρωπη που βαζουν καθε χρονο απο την τσεπη τους για να συντηρουν το τμημα.Οι ισπανικες συντηρ απο τα ποδοσφαιρ brand τους ,οι ρωσικες απο τις υποχρεωτικες χορηγιες των κρατικων κολλοσων,οι υπερχρεωμενες τουρκικες απο τις κρατικες τραπεζες(που δεν επιτρεπει ο σουλτανος να χρεοκ)η αρμανι απο την εταιρεια (ειναι εξοδα του ομιλου) και η μακαμπι απο τα 10.000 πανακριβα διαρκεια της.Ολοι οι αλλοι ειναι εσοδα-εξοδα.Ο ολυμπιακος φετος εχει εσοδα(2,4 τηλ ευρωλ-2 εκ χορηγοι-1 εκ τηλ ελλαδα-0,8 διαρκ+ 1 εκ εισ.και μπουτικ)περιπου 8 εκ και συνολ. μπατζετ(αγωνιστικο-εφορια-λετουργ) 13 εκατ.Μαντεψτε ποιος βαζει τα 5 εκ!!!!
    Καλο ειναι να δουμε τι γινετε οικον. στις αλλες ελληνικες ομαδες(ειδικα στο μπασκετ) και να ειμαστε προσγειωμενοι.Ο παο με τα ιδια εσοδα εχει το μισο μπατζετ.
    Ρεντ επειδη κανενας δεν αμφισβητει το ρεπορταζ σας θα ηθελα να μου πεις αν γραφω κατι ανακριβες???

  • Ο ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ
    Ο ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 16:38 Σύνδεσμος σχολίου

    TED 7 Ελληνικά ξέρεις να διαβάζεις φωστηρα; Έγραψα αν η ομαδα επανέλθει στην κατάσταση του πρώτου γύρου. Τωρα αν εσύ θέλεις να το μεταφέρεις οπως γουστάρεις μάθε να διαβάζεις και μετά κάνε ένα μπάνιο με κρύο νερό να συνέλθεις αμπαλε.Ετσι γουσταρω και επιμένω. Η ομάδα έχει ολα τα ντέρμπι στο ΣΕΦ και έξω έχει ομάδες που ουτε καν πάνε για οχταδα. Αν συνέλθει όχι οχταδα και τετράδα μπορεί.Αποψη μου είναι και δεν θα σε ρωτήσω για να την γράψω.Ο.Κ εξυπνακια;

  • leka
    leka Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 10:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα σε όλους.

    Βλέπω πολύ γκρίνια η οποία φυσικά δεν οδηγεί σε καλό. Άλλα διαβάζω και άλλα περίεργα πράγματα. Δεν θα αναφερθώ πολύ αλλά συγκρίσεις Αγγελόπουλων με Μαρινάκη δεν υπάρχουν. Είναι κρίμα όμως να κατηγορούμε τους Αφους που πραγματικά πετάνε τα χρήματα τους στην euroleague χωρίς ανταπόδοση ενώ ο Μαρινάκης τα παίρνει καλά από την επιχείρηση Ολυμπιακός και από uefa και κάνει μεταγραφές τύπου Πίου ή παλαίμαχους. Και φυσικά αν του κάτσει κάποιος Πίου τότε τον πουλάει για να φουσκώσει το ταμείο του πάλι. Στο μπάσκετ που δεν έχει ανταπόδωση η επένδυση δεν θα έβαζε Φράγκο.

    Πάμε στα δικά μας τώρα. Σίγουρα η ομάδα δεν παίζει στο ίδιο επίπεδο αλλά μην απαξιώνουμε παίκτες και προπονητή γιατί δική τους δημιουργία ήταν η ομάδα του πρώτου γύρου.Επίσης κάποιοι απαξιώνουν τον Ερυθρό αστέρα ως μια ομαδούλα αλλά αν έχουν δει euroleague συνολικά θα καταλάβουν ότι πολύ δυσκολεύτηκαν με αυτή την ομάδα και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    Έτσι λοιπόν αν είχανε μπει κάνα δύο τρίποντα ακόμα ή το τρίποντο που ο άλλος πάτησε έξω ή ακόμα και κάποιες βολές που χάσαμε συν τις ελλείψεις που είχαμε τότε θα είχαμε κερδίσει και δεν θα υπήρχε όλη αυτή η γκρίνια.

    Βλέποντας το παιχνίδι τώρα καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει με την ομάδα (το είπε και ο Αρτζι) αλλά πρέπει να βλέπουμε και τα καλά στοιχεία.Παραδειγμα βλέπουμε τον γουοκαπ να επανέρχεται στα γνωστά στάνταρντ με σκυλίσια άμυνα και τρέξιμο καντάρια (το τρίποντο ήταν πάντα η αδυναμία του και δεν το σχολιάζω), τον Σλούκα να ανεβαίνει και αυτός, τον Φαλ επίσης και φυσικά το βεζενκοφ. Αυτός που με προβλατίζει ιδιαίτερα είναι ο Ντόρσευ που μόλις αγγίζει την μετριότητα σε κάθε παιχνίδι για να μην πω ότι είναι αρνητικός κιόλας. Δυστυχώς τα υπόλοιπα όπως τα ξέρουμε στη θέση 5 υπάρχει πρόβλημα μετά το Φαλ. Χασάν ανύπαρκτος και ανεπαρκής και πραγματικά όταν μπαίνει δεν υπάρχει άμυνα και αμυντικό ριμπάουντ. Ειδικά αυτό το τελευταίο με αγανακτεί. Να παίζεις καλή άμυνα και να μην μπορείς να εξασφαλίσεις το αμυντικό ριμπάουμντ γιατί οι άλλοι κάνουν πάρτι στην μπασκέτα σου.Λιβιο μπερδεμένος και σίγουρα 5αρι δεν είναι. Τώρα όσον αφορά για το Εισι μου φάνηκε πολύ αργός και δεν έχω καταλάβει γιατί θεση τον πήρε. Μπορεί να μου πει κάποιος σε τι θέση μπορεί να παίξει καλά αυτός ο παίκτης;

    Καλή συνέχεια στην ομάδα και σε όλους εσάς

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 10:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Το είδαμε και αυτό, Muosa/Oikonomopoulos ντύθηκαν για Euroleague! Σας τα έλεγα..με μία-δυο απουσίες ακόμη μπορεί να έπαιζαν κι' όλας χθες!

    Αναζητείται 3αρι και 5αρι.. ακόμη

    Μετά από τόσα χρόνια που γράφω για ανάγκη παίχτη πίσω από τον Παπανικολάου, καταφέραμε και παίξουμε πάλι χωρίς κανέναν small forward σε παιχνίδι Euroleague! Αν κάτσει και δει κάποιος, θα δει ότι έχουμε ελάχιστες νίκες χωρίς Παπ στην Ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια. Και κακός να είναι, κάπως καλύπτει τη θέση, έστω και με την παρουσία του.

    Όσοι παρακολουθούν τα λεγόμενά μου ξέρουν ότι έχω μεγάλη καψούρα με Kalinic, τον θεωρώ το καλύτερο 3αρι στην Ευρώπη, και θα τρελαινομουν να τον δω σε εμάς, είχα πετάξει ότι χρειαζόμαστε Γιουγκους στην ομάδα και είχα βάλει, με βαθμό προτεραιότητας Kalinic>Dobric>Blazic. Μάλιστα τους 2 τελευταίους, επειδή ξέρω ότι ποτέ δεν θα γινόταν του Kalinic, κυρίως λόγω περιορισμένης φιλοδοξίας και μικροαστικής λογικής, τους ανέφερα ξανά και ξανά σαν αξιόπιστες και με λογικό budget κινήσεις, μαζί με τον Howard της ASVEL. Ειδικά Dobric/Howard τους μνημονεύω συνέχεια και λόγω ηλικίας και λόγω καλύτερου ύψους.. Δηλαδή πόσο κόστιζε να πάρεις τον Dobric πέρυσι; Πόσα περισσότερα από όσα πήρε ο Acy;

    Ο Fall περπατούσε ένα μεγάλο διάστημα, ήταν συγκλονιστικός κάποιες φάσεις, αλλά είναι οφθαλμοφανεστατo ότι έχει κουραστεί. Δεν υπάρχει παίχτης Μάρτιν, είναι αρνητικός, και 10 πόντους να βάλει δεν σταματάει κανέναν πίσω και αμυντικά καταρρέει η ομάδα για πλάκα.

    Μετά που ακούστηκε η είδηση για προσπάθεια ανανέωσης Dorsey, ο παίχτης είναι τραγικός. Δεν ξέρω τι έγινε και τι ειπώθηκε, αλλά πραγματικά δεν είναι μπάσκετ αυτό που παίζει. Εν το μεταξύ μετά από time out παίρνει ένα σκοτωμένο 3ποντο από τα 7 μέτρα με παίχτη κολλημένο πάνω του; wtf?! Αυτό σχεδίασε ο Μπαρτζώκας;

    Ο Walkup έκανε φέτος ένα, τουλάχιστον, βήμα πίσω στην καριέρα του..

    Πάνω σε αυτό που λέει ο Ted7, να πω για χιλιοστή φορά, ότι ομάδα χωρίς αληθινή/κανονική αναπτυξιακή και ταλέντα από κάτω, δεν πάει πουθενά. Να αναφέρω και το σούπερ ταλέντο Musa (αυτόν που κάνει θαύματα Ισπανία τώρα στα 21-22, άλλη μεγάλη χαμένη ευκαιρία αυτός, το πουλεν μου!), Είχε έρθει με εισήγηση Μπαρτζώκα πιτσιρικάς, και μόλις έφυγε από το πάρκινγκ με ελαφρά, ο Σφαιροπουλος τον έδιωξε! Παίχτης που βάζει 20αρες και βάλε στην ACB τώρα..

    Νομίζω σε λίγο θα αρχίσει η μεταγραφολογια σε επίπεδο προπονητή. Ίσως μία επιστροφή Tomic για Α' βοηθός, και Σερελης σαν υπεύθυνος για τα τεχνικά, θα ήταν καλή λύση. Σαν 2ανδρια ουσιαστικά.

    Μία άλλη καλή λύση από το εξωτερικό θα ήταν ο Martin Schiller, που ήταν Ζαλγκίρις, νομίζω άδικα τον έδιωξαν και πιστεύω θα κάνει καλό όνομα στο μέλλον.

    Όπως και να έχει, η ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα 3αρι 2ο και αθλητικό 5αρι, τα γκαρντ δεν έχουν τι να κάνουν την μπάλα και κάνουν σουτακια από τα 6-8 μέτρα με αντιπάλους πάνω. Ακόμη και ο Fall παίζει one on one, δεν υπάρχει p n roll σε μία ομάδα που έκανε ΜΟΝΟ pick n roll για κάποια, πολλά χρόνια (και τότε λάθος ήταν βέβαια, πρέπει να εσείς πολλούς τρόπους παιχνιδιού και απειλής).

    Μία-δυο ήττες σύντομα, και αντίο 8αδα.. ακόμη και αυτό που το είχα σαν δεδομένο (7-8η θέση) κατάφεραν να το αμφισβητήσουν!

    Φτιάξαμε και την χρόνια του Ερυθρού, μιας ομάδας με πραγματικά ελάχιστο ταλέντο. Παίζουν με Kuzmic/Zibres στο 5, για όνομα του Θεού! Ομάδα με 3 Αμερικανούς! Και κάποιοι ψάχνουν δικαιολογίες..

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ78
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ78 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 08:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαρτιν 2, Εισι 0 , Ζαν Σαρλ 2 , Πριντεζης Απων λογω τραυματισμου βεβαια ...
    Κοινως 0 εις το πηλικο!!!

    Μαι φροντ λαιν της δεκαρας....!!!!!!

  • Snake7
    Snake7 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 07:04 Σύνδεσμος σχολίου

    @Γκρεκ Πόποβιτς δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ξεκίνησαν τη χρονιά με δυο τρύπες να με το συμπάθειο. Ένα μόνο τριάρι και 1.5 πεντάρι με τον Χασάν ερωτηματικό και τον Λιβιό να ταλαιπωριέται σε μια θέση που δεν μπορεί και δεν ξέρει, και να τον στερούμαστε από ποιοτικά 10λεπτα στο 4.

    Σε διάφορες δηλώσεις του ο Μπάρτζι είπε ότι υπάρχει μπάτζετ και διάθεση για προσθήκη ΑΝ εντοπιστεί ανάγκη. Δηλαδή τις τρυπάρες δεν τις έβλεπε;

    Και τελικά ψωνίζει ένα τεσσάρι με διετή αποχή από τα γήπεδα.

    Πόσα μπορεί να πήρε ο Έισι για το υπόλοιπο της σεζόν; 200χιλ-250χιλ; Λιγότερα; Θέλετε να ω 150χιλ;

    Δηλαδή με το όποιο μπάτζετ δώσανε στον Έισι, δεν θα έφτανε για να πάρουν λχ τον Τζάρελ Έντι που λέγαμε τις προάλλες. Που άλλαξε ομάδα για να πάει στη Μπούργος... Που θα έμπαινε και θα έπαιρνε αμέσως 15λεπτα στο "3" από τον Παπ, ενώ χτες με την απουσία του θα σου έδινε 25λεπτο αααανετα; Με εμπειρία Ευρωλίγκας που τόσο σημαντική είναι για τον κύριο Μπαρτζι (ειρωνεία εδώ); Και τέλος πάντων ένα οποιοδήποτε Αμερικανάκι του 2.01+ με έκρηξη, άμυνα, και τρίιποντο, από αυτά που κυκλοφορούν δεκάδες στην Ευρώπη;

    Και μην πεί κανείς μετά Χριστόν προφήτες. Τα γράφαμε και πριν πάρει τον Έισι, το γράψαμε και όταν τον πήρε. Εδώ ακόμα μέχρι χθες έχω αμπάσκετους φίλους που ακόμα νομίζουν ότι ο Έισι είναι πεντάρι και αυτός θα μας καλύψει την τρύπα του Μάρτιν, γιατί έτσι έγραφαν (εκτός του Ρεντγκοαλ) πολλά άλλα σάιτ για να καλύψουν τους Αφούς το έγραψαν και αυτό. Με τον Έισι να έχει περάσει όλη του την καριέρα στο 3 και μόνο στη Μακάμπι να κατέβηκε στο 4.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος νίκησε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...