roumeliotis

leptokariopoulos

Μάρτιν και... προεξοφλημένη αποτυχία

casino loutrakiou
redwell

Ο Θρύλος πάει... σφαίρα με μπασκετάρα και θέαμα και στις εντός και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του και αναγκάζει φίλους και εχθρούς να παραδεχθούν ότι κάτι πολύ δυνατό και εύγευστο "μαγειρεύει" ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος στο Λιμάνι.

Τα... συστατικά μοιάζουν ιδανικά στο σύνολό τους και με τα ερωτηματικά να "απαντώνται" ένα ένα στην πορεία. Αρχικά το κατά πόσο οι Γουόκαπ-Φαλ-Ντόρσεϊ θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, ακολούθως αν ο Βεζένκοφ έχει τα άντερα για ηγέτης, αν ο Παπανικολάου θα... σέρνεται ή θα "πετάει" ξανά όπως πριν την επέμβαση και φυσικά ο Μάρτιν.

Ο Χασάν Μάρτιν ο οποίος επίσης ταλαιπωρήθηκε με σοβαρό τραυματισμό και μπήκε στο χειρουργείο, σε αντίθεση με τον Air-Pap ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του ή πιο σωστά τον προ τραυματισμού εαυτό του.

Κάποιοι θεωρούν ότι παρά τις ευκαιρίες που παίρνει δεν δείχνει τίποτα και πρέπει αν όχι να αντικατασταθεί, τουλάχιστον να πλαισιωθεί με σέντερ έτοιμο να δώσει όσα δεν δίνει αυτός, κάποιοι άλλοι προεξοφλούν αποτυχία σίγουρη και πως δεν πρόκειται να επανέλθει.

Η αλήθεια είναι πως το τεχνικό τιμ και δη ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον τσεκάρουν και του δίνουν ευκαιρίες για να ξαναβρεί τη χαμένη αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό του.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, για το αν θα αλλάξει, αν θα πλαισιωθεί ή αν θα συνεχίσει κανονικά με Χασάν Μάρτιν ο Θρύλος. Μπορεί σε δυο-τρεις εβδομάδες να υπάρξει, τώρα όμως όχι...

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

42 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 20:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαρά στο κουράγιο σου που έψαξες όλα τα στατιστικά!

    Δεν έχω πρόβλημα με το παιδί, μου φαίνεται συμπαθεστατο.

    Ελπίζω να διαπρέψει και να αφήσει ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και την ομάδα μας, άλλωστε σε όλα τα σχόλιά μου έχω αναφέρει ότι είναι ακόμη σε καλή ηλικία.

    Το γεγονός είναι ότι χρειαζόμαστε ψηλό με τα χαρακτηριστικά που έχω αναφέρει πολλάκις, και είναι απολύτως άσχετο (για μένα) με τον Μάρτιν.

    Βλέπω τώρα το 2ο δεκάλεπτο με CSKA, o Λαρεντζάκης μαρκάρει Clyburn και ο Boloboy κάρφωσε από πάνω από τον Μάρτιν. Μπορεί πάλι να το χάσουμε στον πόντο, γιατί να φτάνουμε εκεί;

    Χρειαζόμαστε 5 και 3, γιατί; Για να πάμε final 4. Τα χρόνια περνάνε και οι ευκαιρίες δεν επαναλαμβάνονται, πρέπει να κερδίσουμε ΤΩΡΑ. Ήδη το παιχνίδι ξεφεύγει, και δεν θα τους ξαναβρείς χωρίς Μιλού και Σενγκελια.

    Μόλις βγήκε ο Παπ ο Clyburn παίζει βόλεϋ κάτω από την ρακέτα, απόντος και του Fall..

  • Jiannis77
    Jiannis77 Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω σχόλια σαν των φίλων Decoupepe & Andregon που καταδεικνύουν το επίπεδο αυτών που σχολιάζουν στο RG. Σχόλια με στοιχεία, με αναλύσεις και με αντικειμενικά (αλλά και υποκειμενικά) κριτήρια.

    Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των Ολυμπιακών συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει άμεσα προσθήκη κι όχι αντικατάσταση σέντερ.

    Αντικατάσταση ενδεχομένως να χρειαστεί στην περίπτωση που πρέπει να αποκτηθεί 3ρι και δεν χωράει ο έβδομος ξένος. Αλλά ακόμα και τότε θα μπορεί να χωράει ο "αδύναμος κρίκος" μέχρι στιγμής, Χασάν Μάρτιν.

    Ευτυχώς φέτος η ομάδα αποπνέει ΥΓΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα και πραγματικά μένουν 1-2 πινελιές για να γίνει αριστούργημα. Ίσως γι αυτό υπάρχει αυτή η φαινομενική καθυστέρηση στην λήψη αυτών των αποφάσεων, μιας και οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να γίνει προσεκτικά και με γνώμονα το καλό της ομάδας.

    Πάμε δυνατά για το διπλό στην Μόσχα, όπου εν μέρει θα φανεί αν η ΤΣΣΚΑ έχει κόμπλεξ γενικά με τον Ολυμπιακό ή μόνο με τον Σπανούλη...

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 15:54 Σύνδεσμος σχολίου

    H διχογνωμία μας δεν έχει να κάνει με το αν μου αρέσει ή όχι ο εν λόγω σέντερ αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχουν και καλύτεροι παίκτες καταβάλλοντας όμως και το ανάλογο τίμημα.
    Εχεί να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει να κρίνεται όπως κάθε αθλητής με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με υποκειμενικά.
    Εμενα δεν μου αρέσει να κολλάω σε στερεότυπα σέντερ γιατι όπως σου είπα κάθε πάικτης είναι και ένα διαφορετικό εργαλείο στα χέρια ενός προπονητή.
    Δεν έχει να κάνει λοιπόν με πυρηνική φυσική όπως λες και εσυ αλλά έχει να κάνει με την στατιστική.
    Ακου τι θα κάνουμε λοιπόν για να μην επαναερχόμαστε συνέχεια στον ίδιο θέμα.
    Ξεχασε το πόσους πόντους έβαλε και με τι ποσοστά πέρυσι, θεώρησέ τα άχρηστα. Θα τον αξιολογήσουμε λοιπόν βάσει «αεροπορίας» , εκεί δηλαδή που όπως λες έχει μεγάλο μειονέκτημα στον βαθμό που να μην κάνει για την ομάδα μας. Θα συγκρίνουμε λοιπόν τους δείκτες REBOUND και BLOCKS όλων των το σέντερ (και 4-5άρια) που πέρασαν από το 2011 μέχρι σήμερα στο Ολυμπιακό μας στην RΟΟΚΙΕ SEASON τους στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
    Παμε να δουμε λοιπόν τι είναι αυτός ο Μαρτιν που μας κάνει εμας τους 2 που συμφωνούμε σε ένα ποσοστό 90+ σε άλλα θέματα να διαφωνούμε για πάρτη του.
    Ξεκινάμε :
    -MARTIN HASSAN (Rookie season 2020-2021)=Rebounds 4,6 / Blocks Fv 0,5 / Block Ag 0,3
    - DORSEY JOEY (Rookie season 2011-2012)= Rebounds 4.4 / Blocks Fv 0,8 / Block Ag 0,4
    - ANTIC PERO (Rookie season 2011-2012)= Rebounds 4.3 / Blocks Fv 0,3 / Block Ag 0,3
    -HINES KYLE (Rookie season 2011-2012)= Rebounds 4.5/ Blocks Fv 1,1 / Block Ag 0,9
    - SHERMADINI GIORGI (Rookie season 2012-2013)=Rebounds2,7/BlocksFv 0,5/Block Ag 0,2
    - DUNSTON BRYANT (Rookie season 2013-2014)= Rebounds 5,3 /Blocks Fv 1,3/Block Ag 0,3
    - SIMMONS CEDRIC (Rookie season 2013-2014)= Rebounds 3/ Blocks Fv 0,5 / Block Ag 0,3
    - HUNTER OTHELLO (Rookie season 2014-2015)= Rebounds 4,8 / Blocks Fv 0,4/Block Ag 0,1
    - MILUTINOV NIKOLA (Rookie season 2015-2016)=Rebounds 2,7/Blocks Fv 0,7/Block Ag 0,2
    - BIRCH KHEM (Rookie season 2016-2017)= Rebounds 5,6 / Blocks Fv 1/ Block Ag 0,4
    - YOUNG PATRIC (Rookie season 2016-2017)= Rebounds 2,4/Blocks Fv 0,4 /Block Ag 0,1
    - MCLEAN JAMEL (Rookie season 2017-2018)= Rebounds 4,7/ Blocks Fv 0,2 / Block Ag 0,3
    - LEDAY ZACH (Rookie season 2018-2019)= Rebounds 4/ Blocks Fv 0,4 / Block Ag 0,4
    - ELLIS, OCTAVIUS (Rookie season 2019-2020)= Rebounds 5,9/ Blocks Fv 0,7 / Block Ag 0,1
    - RUBIT AUGUSTINE (Rookie season 2019-2020)= Rebounds 3/ Blocks Fv 0,4 / Block Ag 0,2
    - JEAN-CHARLES LIVIO(Rookie season 2020-2021)=Rebounds 3,2/Blocks Fv 0,7/Block Ag 0,2
    Για να μην ευνοήσω καθόλου τον Μαρτίν δεν συμπεριλαμβάνω στην λίστα τους σέντερ με αναιμική παρουσία στην ομάδα μας (WARRICK HAKIM, TILLIE KIM, BOGRIS GEORGIOS, KOUFOS KOSTAS κ.λ.π.).

    Συμπεράσματα:
    - O Κyle Hines στην rookie season του υπερτερεί στα μπλοκς (2ος καλύτερος στην ομάδα μας) αλλα όσα έκανε (μ.ο.1,1) σχεδον τόσα έφαγε (μ.ο.0,9), αδυναμία φυσιολογική για το μέγεθός του.
    - O Bryant Dunston ήταν ο καλύτερος μπλοκερ της ομάδας μας στην rookie season του με 1,3 μπλοκς μ.ο. ανά αγώνα και 2ος καλύτερος ριμπάουντερ με 5,3 μ.ο.
    - Ο Κhem Birch ήταν ο καλύτερος ριμπάουντερ στην rookie season του για την ομάδα μας με 5,6 μ.ο. ριμπάουντ και 3ος καλύτερος μπλοκέρ με μ.ο.1. Θα μπορούσε να είναι ο Ελλις στα ριμπάουντ όμως με μόλις 7 αγώνες δεν μπορεί να αξιολογηθεί.
    Ξέρεις γιατί στα γράφω όλα αυτά; Γιατί αν εξαιρέσεις 3 παικταράδες στην rookie season τους με όλους τους άλλους σε αυτούς του τομείς ο Χασαν Μαρτιν είναι πάνω κάτω στα ίδια και με τους περισσότερους πολύ καλύτερος.
    Πρόσθεσε τώρα λοιπόν το δυνατό του σημείο το scoring και τα υψηλά ποσοστά του (72%) στα δίποντα και πες μου με ποια λογική λες έσυ που έχεις συνήθως τεκμηριωμένες απόψεις ότι ο περυσινός Χασαν Μαρτίν δεν κάνει για τον Ολυμπιακό; Τι με νοιάζει εμένα αν δεν σου κάνει για 1ος ή για 2ος και μόνο το ότι είχε σχεδον παραπλήσια νούμερα στα ριμπάουντ και στις τάπες με το Οthello Hunter στην rookie season του(+ scoring/+efficiency) δικαιολογεί απόλυτα την ανανέωση του συμβολαίου του από τους ιθύνοντες. Βάλε και ότι κοστίζει μόνο 300χιλ. και ξανασκέψου το.
    Κανείς δεν ξέρει αν θα κάνει την ίδια πορεία με αυτούς τους παικταράδες, ούτε ότι κάνει την ίδια δουλεία με αυτούς στο γήπεδο αφού υπάρχουν και πράγματα που γίνονται και δεν προσμετρώνται στην στατιστική (βλ.Παπανικολαου).
    Αλλα εσύ και κάποια άλλα παιδιά που έχετε σχέση με το μπασκετ, σταματήστε να είστε τόσο αρνητικά προκατειλημένοι με ένα χρήσιμο παίκτη (παρά τα μειονεκτήματα του) που ήταν τραυματίας, έκανε 2 επεμβάσεις στο γόνατο (η μια πρόσφατα) και ακόμη δεν έχει επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.
    Αν ο παίκτης αποφασιστεί να αντικατασταθεί θα είναι αποκλειστικά και μόνο γιατί υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να μην καταφέρει να επανέλθει ποτέ στα περυσινα στανταρ. Γιατί εμεις εδώ δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της ρήξης μηνίσκου, πόσο κομμάτι αφαιρέθηκε, τι συρραφή έγινε στον μηνίσκο και αν έπαθαν ζημιες άλλα ευαίσθητα σήμεια στο γόνατο.
    Δεν ξέρουμε καν αν αυτή την στιγμή το γόνατο του ξαναγεμίζει υγρό, πρήζεται και κάνει παρακέντηση.
    Αυτά τα ξέρουν μόνο στην ομάδα και για να τον κρατάνε σημαίνει ότι πιστεύουν σε αυτόν και την επάνοδό του.
    Εχω καταλάβει ότι είσαι λογικός τύπος και ελπίζω μετά από όλα αυτά να τον βλέπεις με λίγο μεγαλύτερη συμπάθεια.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή εσύ είσαι ευχαριστημένος και προτείνεις να μείνει στο λιμάνι σαν βασικός σέντερ; Δεν έχω καταλάβει το πνεύμα των τοποθετήσεών σου καθόλου.

    Είτε τον υπερασπίζεσαι γιατί θεωρείς ότι είναι καλός και ότι πρέπει για την ομάδα, είτε επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορεί να βρει καλύτερο η ομάδα και είναι ικανοποιητικός για τα λεφτά του.

    Εγώ και στα 2 λέω ΟΧΙ. Δεν είναι ο παίχτης που χρειάζεται η ομάδα για 1-2ος σέντερ, και ο Ραντουλιτσα, που αντικειμενικά ήταν πολύ ποιοτικότερος, έβαζε 14π πόντους μπροστά και πίσω έτρωγε τους διπλάσιους.

    Τα κοψίματα, εκτός του προφανούς, έχουν και άλλα οφέλη στην αμυντική λειτουργία μίας ομάδας, αν κάποιος παίχτης έχει έφεση σε αυτά, είναι αποτρεπτικό για διεισδύσεις και περιπάτους στην ρακέτα, που ως εκ θαύματος, ήταν η μόνιμη επωδός την περσινή χρονιά. Όλοι βόλτες κάναν στη ρακέτα μας επειδή ακριβώς δεν υπήρχε παίχτης φόβητρο, και δεν εννοώ δεινόσαυρο (που κάνει ΚΑΙ αυτό λόγω μεγέθους, και σωστά κάθε ομάδα πρέπει να έχει έναν), αλλά παίχτη τύπου Birch/Hines/Dunston (1ος blocker στην ιστορία της Euroleague).

    Δεν είναι ανησυχητικό δηλαδή ότι ήταν 33ος σε κοψίματα πέρυσι; Αυτό χρειάζεται από τον βασικό της σέντερ μία ομάδα που βλέπει τουλάχιστον 8αδα; Προτιμά να μαρκάρει χαμηλά με τον κορμό του, αλλά χαμηλά με σώμα έχεις και τον Fall που αντικειμενικά λόγω μεγέθους είναι σαν βουναλακι. Πέρυσι το λέγαμε, ότι τουλάχιστον ο Έλλις προσέφερε κάτι στην άμυνα, αλλά είχε και αυτός ένα σωρό κουσουρια, βασικά πέρυσι είχαμε 2 τρίτα σέντερ για πρώτους.. τώρα ξεκάθαρα έχουμε ένα 2ο σέντερ (Fall) και έναν τρίτο Μάρτιν. Για να γίνουμε επιτέλους μεγάλη ομάδα με πιθανότητες για final 4 θέλουμε έναν βασικό ψηλό.

    Το άλλο με τα alley hoops αναφέρεται, το έχω ξαναγράψει, στην "ευκολία" των 2π,. όχι στο θέαμα, όταν παίρνεις την μπάλα κάτω από το καλάθι και δουλεύεις την κίνησή σου, υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα, και ένα σύνηθες ενδεχόμενο για τον Μάρτιν φέτος είναι να φάει τάπα. Όμως, όταν βρίσκεσαι συχνά σε κατάσταση ανισορροπίας της αντίπαλης άμυνας και τελειώνεις με ένα μεγαλοπρεπέστατο κάρφωμα, έχεις κοπιάσει λιγότερο και έχεις αυξήσει περισσότερο τις πιθανότητες να μπει η μπάλα στο καλάθι. Ήταν χαρακτηριστικό ότι τέτοιες φάσεις πέρυσι έβγαιναν συχνά στον Παπαγιάννη, είχε 4-6 πόντους σίγουρους σε κάθε παιχνίδι εξαιτίας αυτού, φέτος που δεν τους βγαίνει τόσο συχνά έχει μειωθεί η επιθετική του παρουσία.

    Πραγματικά πέρυσι με έπιανε η καρδιά μου κάθε φορά που έπαιρνε μπάλα ο Μάρτιν στη ρακέτα, τα μισά του σουτ ήταν φλοτερακια, κινήσεις και περιστροφές στα 3μ, και τέτοια. Προτιμούσα έναν παίχτη να πηδάει πάνω απ' ολους (υπερβάλλω και λίγο στην περιγραφή μου) να την καρφώνει και να τελειώνει, απλά πράγματα. Ας κάνει ο Πρίντεζης foot work.

    Το άλλο με το ποιός διαλέγει και γιατί δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς δεν φτιάχνω εγώ την ομάδα, αλλά είμαστε σε αθλητικό site, τι να συζητήσουμε δηλαδή εδώ; Για εξωτερική πολιτική ή ιστορία των τεχνών;

    Βλέπουμε τον αδύναμο κρίκο και το συζητάμε, άλλωστε κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι παρέδωσαν πέρυσι μία πολύ μέτρια ομάδα και με ελλείψεις στο ρόστερ της που φαινόντουσαν από το καλοκαίρι και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας το χειμώνα, ενώ δεν έγινε καμία ουσιαστική διορθωτικη κίνηση μέσα στη χρονιά, ακόμη και όταν κρινόταν η 8αδα στα μέσα της.

    Μία χρονιά μόνο με Euroleague, χάθηκε από τον Φεβρουάριο και χάσαμε και στο γήπεδό μας από τους απέναντι, μία ήττα που μας την κοπανανε 8μηνες τώρα..

    Η ομάδα έχει θέση ξένου, απλοποιεί πολύ περισσότερο τα πράγματα αυτό. Τώρα αν δεν πάρει παίχτη για να μην κόψει χρόνο από τον Μάρτιν, απλά αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να μας στοιχήσει την χρονιά.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 02:25 Σύνδεσμος σχολίου

    - Ε και λοιπόν; Kαι ο Μαρτίν απέδειξε πέρυσι (στο σύνολο των αγώνων που αγωνίστηκε) ότι μπορεί να βάζει δίποντα με ποσόστο επιτυχίας 72%. Συνεπώς δεν μπορεί να βάλει 40 πόντους σε ένα παιχνίδι (έβαλε μονο 18 με την Ρεαλ, μονο 17 με την Μπαρτσελόνα,μονο 16 με την Μακάμπι ,μόνο 16 με την Ζενιτ κ.λ.π) αλλά και κάποιοι άλλοι στην θέση του δεν μπορούν να κάνουν ότι μπορεί να κάνει αυτός. Αξιολογήθηκε για αυτό θετικά από αυτούς που έπρεπε και ανανέωσε.
    - O αθλητής έπαθε ρήξη μηνίσκου (αν θυμάσαι), υπεβλήθη σε ανοικτή εγχείρηση με την οποία δεν καθαριστηκε σωστά το γόνατό του και αναγκάστηκε να κάνει εκ νεου καθαρισμό σχετικά πρόσφατα. Ενας τέτοιος τραυματισμός δεν έχει επίδραση στο άλμα του αθλητή; Aν μιλάς για την προηγούμενη σεζόν σου απάντησα εμμέσως ότι στην άμυνα με αλλαγές δεν μπορεί ο παίκτης που παει πάνω στον κοντό να μαζεύει τα ριμπαόυντ και να κανει τάπες. Μονο ο Τιραμόλα μπορεί.
    - Και κάτι ακόμη επειδή γίνεται πολύς λόγος για τα μπλόκς και τα άλλευ ουπς. Με 1 μπλοκ μ.ο. ανά αγώνα γλυτώνεις από 2-3 πόντους (ανάλογα αν είναι εντός ή εκτός πεδιάς). Την προηγούμενη σεζόν αν εξαιρέσεις μόλις 4 πάικτες (Ταβάρες, Παπαγιαννης, Μικι, Λαμμερς) όλοι οι άλλοι είχαν κάτω από 1 μπλοκ μ.ο. ανά αγώνα. Για να καταλάβεις σε ένα σύνολο παικτών ανεξαρτήτως θέσης ο Μαρτίν ήταν 33ος (μ.ο 0,54), ο Ζαν Σαρλ 18ος (μ.ο.0,66) και ο Ελλις 11ος (μ.ο.0,72). Επίσης με άλλευ ουπ ή χωρίς πάλι 2 ποντους θα μετρήσει εντός πεδιάς εκτός αν κερδίσεις και φάουλ. Ολα παίζουν κάποιο ρόλο στο μπάσκετ, γουστάρουμε πολύ το θέαμα αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας.
    - Ο Μαρτίν αποκτήθηκε ως undersized pnr center και αυτό ακριβώς έδειξε πέρυσι με ότι μειονεκτήματα και να είχε. Ο Ζαν Σαρλ αποκτήθηκε για 4-5άρι και έδειξε ότι δεν μπορεί πέρα από PF. Ο Ζαν Σαρλ παίζει σήμερα 5 γιατί αποκτήθηκε για να αγωνιστεί και εκεί άσχετα αν δεν έχει καμία σχέση με την θέση, τόσο απλά και ξεκάθαρα. Τωρα να κάτσω να συγκρίνω σήμερα έναν ανέτοιμο παίκτη που προέρχεται από τραυματισμό με ένα παίκτη υγιή έγω δεν βρίσκω ουσία να το κάνω.
    - Τι να υπεραναλύσουμε δηλαδή; δεν είμαστε καν αναλυτές, αμφότεροι απόψεις εκφράζουμε και τίποτε περισσότερο.
    Ο φετινός ανέτοιμος Μαρτίν αυτήν την χρονική περίοδο είναι ένας ανεπαρκής σέντερ και ο Ζαν Σαρλ δεν είναι σέντερ. Αυτό το βλέπουν όλοι όμως την δύσκολη απόφαση τυχόν αντικατάστασης θα την παρουν αυτοί που έχουν την ευθύνη σε συνεννόηση με αυτούς που πληρώνουν. Συνεπώς το αν θα περιμένουμε 2 χρόνια να εξελιχθεί ο Μαρτιν δεν εξαρτάται ούτε από σένα ούτε από μένα. Αν συνεχίζει να κάνει στον κόουτς Μπαρτζώκα με αυτόν θα προχωρήσουμε και αυτόν θα στηρίξουμε. Μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται καμία διάθεση προσθήκης παίκτη στον ορίζοντα για αντικατάσταση θα μιλάμε συνέχεια;
    - Τέλος η περίπτωση του εξαιρετικού Πελε δεν νομίζω ότι θα παίξει τελικά για εμάς . Η ομάδα μας διαχρονικά δεν δίνει πολλά χρήματα για μονοδιαστατους και ετεροφωτούς πικ εν ρόλ σέντερ ακόμη και αν πρόκειται για τόσο ικανούς. Με μια κενή θέση ξένου και δεδομένο πρόβλημα στα σέντερ, το ότι παραμένει από τον Ιούλιο ελεύθερος ακόμη κάτι λέει αυτό.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 17:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σβεντ μπορεί να βάλει 40 πόντους σε ένα παιχνίδι χωρίς να δώσει την μπάλα από το ένα χέρι στο άλλο. Αν μπορεί να το κάνει ο Μάρτιν να τον κρατήσουμε και ας μην παίζει άμυνα!

    Η Euroleague είναι η δεύτερη καλύτερη λίγκα του πλανήτη, δεν μπορούν όλοι να ανταπεξέλθουν. Τι του φταίει και δεν κάνει κοψίματα; Δεν έχει ψυχολογία; Πηδάς στο σωστό timing και κόβεις την μπάλα, είναι σχεδόν το μόνο πράγμα που δεν επηρεάζεται από οτιδήποτε στο μπάσκετ. Να χάσει τη φόρμα του στις βολές, να παίρνει κακές θέσεις για ριμπάουντ, να μην έχει ψυχολογία να βάλει jump shoot, όλα τα καταλαβαίνω, αλλά τα κοψίματα είναι ένστικτο και αθλητική ικανότητα καθαρά. Ο Μάρτιν φαίνεται παίχτης American football περισσότερο, τον βλέπεις έτοιμο να τρέξει να περάσει από πάνω σου, αλλά δεν έχει διάθεση να πηδήξει ούτε από πεζοδρόμιο.

    Νομίζω το υπεραναλυουμε κάθε φορά. Δεν είναι ο παίχτης που χρειαζόμαστε, θέλουμε ένα αθλητικό ψηλό αεροπορία, όπως είχαμε πάντα.

    Φυσικά και τον Λίβιο τον πήραμε σαν 4/5, και ανέφερα ότι εκεί υπάρχει η έξτρα αξία του παίχτη (καθώς κανένα άλλο 4αρι μας δεν μπορεί να σταθεί στο 5), αλλά αυτό έχει διαφορά από το να παίζει ΜΟΝΙΜΑ στο 5, επειδή το 5αρι σου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτα, και ήταν καθοριστικός στην μοναδική μας ήττα φέτος.

    Η ομάδα είναι μοντέλο μέχρι στιγμής, ο McKissic φαίνεται να βρίσκει ρόλο και λόγο ύπαρξης, θέλουμε 2 παίχτες για να έχουμε την ιδανική 12αδα κατά τη γνώμη μου. Ένα 5 επιπέδου, και ένα 3 να καλύπτει τον Παπ, και επιτέλους να παίζει στην θέση του ο McKissic αλλά και ο Λαρεντζάκης (ο οποίος πρέπει να καθιερωθεί σαν combo guard αφού βλέπει και γήπεδο) να μην χαραμιζεται σαν 3 σε σχήμα με 3 κοντούς.

    Δεν είναι πυρηνική φυσική, ο Μάρτιν σαν 1-2ος σέντερ είναι λίγος για τον Ολυμπιακό, αυτά που μπορεί να προσφέρει εμένα δεν μου επαρκούν, αν δεν μπορεί να δώσει άμυνα και αθλητικοτητα δεν κάνει για μένα και ας βάζει και 16π το παιχνίδι, εκτός αν τον κρατήσουν για 3ο σέντερ ή/και Ελλάδα και επενδύσουν πάνω του κάνα 2 χρόνια (δεν είναι μεγάλος σε ηλικία), αλλά να περιμένουμε 2 χρόνια να εξελιχθεί ο Martin ενώ ο Σλούκας και ο Παπ έχουν μπει για τα καλά στα 30, αυτό είναι τραγική διαχείριση, αν συμβαίνει φυσικά. Η ομάδα είναι σε win now mode, έχει ένα play maker σχεδόν 2.000.000, πρέπει να βρει παίχτες που ταιριάζουν στον Σλούκα και να χτίσει την ομάδα γύρω του, είναι το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο, βρήκε τα 2 γκαρντ που θέλαμε, τώρα θέλουμε και έναν ψηλό να τροφοδοτεί ο Σλούκας, και να παίζουν μαζί pick n roll. 2-3 χρόνια θα είναι τοπ ακόμη αυτοί οι 2, κρίμα να μην διεκδικήσεις final 4 επειδή περιμένεις να εξελιχθεί ο Μάρτιν..

  • John 7
    John 7 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Η απόκτηση 5αριου είναι επιτακτική ανάγκη αφού ο Φαλ δε βγάζει ματια και ο Χασαν είναι σαν τον Σοφο στα τελευταία του στον Ολυμπιακό! Όποιος θέλει τον περνάει!

  • Andregon
    Andregon Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 16:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε DeCoupePe,
    Δεν διαφωνεί κανείς ότι ο Zαν Σαρλ είναι ένα χρησιμότατο 4άρι και ότι είναι κρίμα να χαραμίζεται στην θέση 5 όμως για 4-5άρι αποκτήθηκε και ως εκ τούτου δικαίως κρίνεται. Διότι η αδυναμία του να αντεπεξέλθει επαρκώς ως σέντερ δημιουργεί την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη ψηλού που να αγωνίζεται στο 5. Θα σου θυμήσω ότι ο Ρουμπιτ που είναι καλύτερος PF δεν παρέμεινε γιατί δεν μπορούσε επίσης να ανταποκριθεί στο 5. Με άλλα λόγια δεν αναγκάζει η απόδοση του ανέτοιμου Μαρτίν τον Ζαν Σαρλ να αγωνιστεί στο 5, δουλεία του είναι γιατί αποκτήθηκε και για αυτό.
    Ο κάθε παίκτης είναι ένα εργαλείο στα χέρια ενός προπονητή και ως εκ τούτου όλα τα εργαλεία δεν κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Αλλη δουλειά κάνει το σταυροκατσάβιδο, άλλη το ίσιο, άλλη το γαλλικό κλειδί κ.λ.π.
    Ο Χασαν Μαρτίν είναι ένας undersized pnr center με κάποια συγκεκριμένα προτερήματα και μειονεκτήματα που τον κάνουν limited. Αναφέρεις ότι δεν θα διακριθεί ποτέ στα κοψίματα ή τα deflections όμως στην Bayreuth είχε μ.ο. 2 μπλόκ ανά αγώνα και στην Buducnost 1,8 μπλόκ ανά αγώνα. Μηπως τελικά έχει να κάνει και με τον τρόπο χρήσης του εργαλείου; Πέραν από το προφανές ότι δηλ. το επίπεδο της Euroleague είναι υψηλότερο μήπως και η άμυνα με αλλαγές δεν τον ευνοεί σε αυτόν τον τομέα; Γιατί και στην ΑΒΑ League απέναντι σε ψηλούς έπαιζε, δεν αντιμετώπιζε νανους.
    Ολοι οι παίκτες ανεξαρτήτου θέσης ή ύψους συμβολαίου που αγωνίζονται στην Euroleague δεν είναι απαραίτητα καλοί και στις 2 πλευρές του παρκέ. Ουτε οι Ζβεντ, Γουιλμπεκιν και Τζέιμς θα γίνουν ποτέ καλοί αμυντικοί και δεν θα διακριθούν στα deflections αλλά θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν. Αδυναμίες έχουν όλοι.
    Αυτό που έχει σημασία είναι όταν παίρνεις κάποιον παίκτη να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις από αυτόν, πως να τον χρησιμοποιήσεις έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικός για την ομάδα και πως να τον εντάξεις στο κατάλληλο σχήμα πλαισιώνοντάς τον με τους κατάλληλους συμπαίκτες ώστε να καμουφλάρεις τις αδυναμίες του.
    Και φυσικά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για τον Χασαν Μαρτίν αν θα βάζει εφεξής με υψηλό ποσοστό τα δίποντα αφού σε κάποια σημεία θα πρέπει να υπερτερεί στο παρκέ έναντι του ανταγωνισμού για να έχει νόημα ύπαρξης στο ρόστερ. Ο παίκτης μη έχοντας συνέλθει από τον τραυματισμό του είναι ανεπαρκής και σε αυτόν τον τομέα που κάποτε έδειχνε κάποια υπεροχή.
    Συμπερασματικά από την στιγμή που ο Ζαν Σαρλ αποδίδει μια χαρά στο 4 (αλλά όχι στο 5) και ο Χασαν Μαρτίν δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του (χρειάζεται χρόνο) δεν υπάρχει λόγος η ομάδα να προβεί σε άμεση αντικατάσταση παίκτη όταν μάλιστα έχει κενή θέση ξένου. Η προσθήκη ενός ακόμη ψηλού (5 ή 4-5) όπως τον περιγράφεις εσύ και άλλοι φίλοι (μην ξεχνάμε την δυνατότητα να σουτάρει) είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση σήμερα.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 12:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι άδικο να λογίζεται και να κρίνεται ο Livio σαν 5, 4αρι είναι ο άνθρωπος, και η ανεπάρκεια πέρυσι των 2 σέντερ μας, όπως και φέτος του Μάρτιν τον αναγκάζει να παίζει ΚΥΡΙΩΣ σέντερ.

    Σε περίπτωση ανάγκης (τραυματισμών) και με κοντούς, μπορεί να παίξει άνετα το ρόλο και να καλύψει ανάγκες καθώς Βεζενκοφ είναι 4/3 και Πρίντεζης κλασσικό (και γι' αυτό είναι τόσο πολύτιμος σαν το 2-3ο 4αρι μας) , αλλά θα προτιμούσα να τον δω 10λεπτα απέναντι στον Μιροτιτς, παρα τα 6-7 λεπτά που έπαιξε σέντερ (και μάλιστα με 2/2 δίποντα και 1/1 βολή). Επίσης και η Barca θα είχε πρόβλημα στο 3 αν έπαιζε και 7-8 λεπτά εκεί ο Βεζενκοφ..

    Η έλευση ενός κανονικού σέντερ από αυτούς που συζητάμε, θα απελευθερώσει και άλλο την ομάδα και κυρίως τον Λίβιο/Βεζενκοφ, αλλά και τους Dorsey/Walkup/Slouka που θέλουν ψηλό με παιχνίδι πάνω από το καλάθι. Φανταστείτε θέαμα που θα προσφέρει η ομάδα με 5αδα Dorsey/Walkup/Παπανικολάου/Λίβιο/Pelle! Θα καρφώνουν όλοι στην 5αδα, δεν θα περνάει μύγα στην ρακέτα, θα παίρνουν όλα τα ριμπάουντ και οι αιφνιδιασμοί και τα alley hoops θα πηγαίνουν σύννεφο! Μιλάμε για μισό επίπεδο πάνω από αυτό που συμβαίνει τώρα, γιατί ο Μάρτιν δεν επαρκεί, και σε φουλ φόρμα να είναι lay up θα προσπαθεί να πετύχει και να καλύψει χώρο με το σώμα του στην άμυνα χαμηλά, και όχι ψηλά στον αέρα, και ο Fall, με όλα τα καλά του, δεν μπορεί να τρέξει και να πηδάει σαν Pelle/Donta Hall/Birch και τα λοιπά.

  • kasavetis
    kasavetis Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 12:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβάζω τα σχόλια των συμφορουμιτών και σε γενικές γραμμές οι περισ΄σοτεροι επισημαίνουν την ανάγκη για απόκτηση ενός ακόμη 5ριού. Για όσους ακόμη επιμένουν να στηρίζουν τον Μάρτιν εγώ θα θέσω ένα απλό ερώτημα: Τι θα γίνει αν ο Φαλ τραυματιστεί? Στο πρόγραμμα είναι και οι θλάσεις και οι τραυματισμοί όταν παίζεις εικοσάλεπτα τόσους πολλούς αγώνες. Αν τραυματιστεί ο Φαλ με ποιον θα κατέβουμε στο 5? Με τον Μάρτιν και λίγο από Ζαν Σαρλ? Είμαστε σοβαροί? Όπως είπε και ο φίλος Νάσος, αυτή τη στιγμή έχουμε 11 παίκτες επιπέδου ευρωλίγκας συν τον Λούντζη για την Α1. Επίσης έχουμε θέση ξένου κενή. Πάρτε ένα 5άρι αθλητικό και η ομάδα θα απογειωθεί. Στο 3 θα τη βγάλουμε τη χρονιά κουτσά στραβνά με Παπ, ΜακΚισικ και λίγο Βεζένκοφ. Στο 5 έχουμε πρόβλημα, όσοι δεν το βλέπουν τι να πω... καλύτερα να ασχοληθούν με άλλο άθλημα.....

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more

Με 1.88 Μπαρτσελόνα, G/G, Combo και Μπολ…

Το κουπόνι του Σαββάτου (13/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης. Στην αγγλική Premier League...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Στον Ολυμπιακό με λιγότερα ο Έβανς»

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Κίναν Έβανς καθώς...

«Καλούμε τον παρκαδόρο να σταματήσει...»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε... αναπάντητες τις κραυγές "πόνου" του...

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...