roumeliotis

lentiamo

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος...»

casino loutrakiou
redwell

-Ας ξεκινήσουμε από το τώρα. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι μετά τον τραυματισμό σου πέρσι και το… θεματάκι των τελευταίων ημερών;

"Όσον αφορά στον μεγάλο τραυματισμό από πέρσι είμαι καλά. Έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Ήταν παράξενος τραυματισμός, γιατί δεν είχαμε αντίστοιχο τραυματισμό στο μπάσκετ αλλά όλα πήγαν καλά.

Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το γόνατο, είναι φυσιολογικό μετά από τόσο διάστημα απουσίας κάποιες τενοντίτιδες και μικροτραυαμτισμοί να βγουν μέχρι να έρθει και πάλι ο οργανισμός στους κανονικούς ρυθμούς".

-Αμυντικά σε έχουμε δει να βγάζεις το ίδιο πάθος και ένταση. Επιθετικά δείχνεις ότι πρέπει να βρεις τον ρυθμό σου. Αν το χωρίσουμε όλο αυτό σε ποσοστό, σε τι νούμερο βρίσκεσαι;

"Είναι πολύ σχετικό αυτό. Να πω 70% αλλά είναι πραγματικά πολύ σχετικό. Στην άμυνα αισθάνομαι καλά τα πόδια μου, αλλά στην επίθεση μου λείπει ρυθμός και είναι φυσιολογικό να μην έχω ρυθμό στα σουτ και στο διάβασμα των φάσεων".

-Τι περνούσε από το μυαλό σου το διάστημα που ήσουν εκτός;

"Αρχικά νιώθω ευλογημένος γιατί μέχρι πέρσι δεν είχα στην καριέρα μου κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Από εκεί και πέρα είναι μέσα στη ζωή του αθλητή, οπότε πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό, χωρίς να είναι και το τέλος του κόσμου. Ήταν μια περίοδος δύσκολη επαγγελματικά, αλλά πολύ όμορφη προσωπικά, γιατί συνδυάστηκε με άλλα πράγματα. Αυτό έκανε την περίοδο αυτή να περάσει πιο όμορφα".

-Πόσο εύκολο είναι να βγάλεις όλα αυτά τα… άλλα πράγματα από το μυαλό σου και με το ξεκίνημα της προετοιμασίας να κεντράρεις στο μπάσκετ;

"Κοίτα, μέσα από τον τραυματισμό μου είχα την ευκαιρία να περάσω πολλή χρόνο με την οικογένειά μου και το μωράκι μας, οπότε έχω ζήσει πολλά που δεν τις «χάνω» με το ξεκίνημα. Δηλαδή δεν λέω «δεν πρόλαβα να δω το παιδί και τώρα έχουμε αγώνες». Είχα την ευκαιρία να δεθώ με το παιδί, να κάνω πράγματα που ήθελα να κάνω με το παιδί, τουλάχιστον σε αυτή την ηλικία και μου έδωσε μια βάση για να επικεντρωθώ στην προετοιμασία".

-Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για την επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα και τις διοργανώσεις;

"Όλοι μας είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που καλώς ή κακώς ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικεί τίτλους. Και τώρα έχουμε δύο παραπάνω. Επίσης με τον βαθμό δυσκολίας που έχει πλέον η Ευρωλίγκα, με τα ρόστερ κλπ, θα μας βοηθήσει. Παλιά καθόσουν και υπολόγιζες στην αρχή της χρονιάς και έκανες σενάρια και με πόσες νίκες περνάς. Τώρα δεν μπορείς να υπολογίσεις τίποτα, γιατί το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ και θα δούμε πιστεύω τρομερά παιχνίδια".

-Πώς είναι η μετάβαση στη «μετά-Σπανούλη» εποχή;

"Δεν θα σου πω ψέματα, δεν ήταν εύκολο να ξεκινάει η προετοιμασία και να μην βλέπεις κάπου τον Βασίλη. Ήταν και συνήθεια για όλους μας. δυστυχώς είναι το πλήρωμα του χρόνου που κανείς δεν θα το αποφύγει. Πρέπει απλά πας μπροστά. Ήταν πάντως σίγουρα πολύ παράξενο το ότι δεν είναι εδώ ο Βασίλης".

-Η θέση του στα αποδυτήρια είναι ακόμα η ίδια;

"Είναι ακόμα η ίδια και δεν την αγγίζει κανείς. Νομίζω ότι είναι το σωστό σαν ένδειξη σεβασμού και ο Δημήτρης ο Πασχόπουλος, ο φροντιστής μας, το φρόντισε αυτό".

-Λένε πως στην προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, μια ήττα μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από μια νίκη. Αυτό μπορούμε να πούμε πως ισχύει για το ματς με την ΤΣΣΚΑ;

"Αυτή τη στιγμή, μετά από τόσα χρόνια και με την όποια εμπειρία έχω, μετά τον αγώνα είπα «Ωραία, έβγαλαν πολλά αρνητικά κομμάτια μας και μας δίνουν την ευκαιρία να τα δουλέψουμε». Νομίζω πως αυτό είναι και το πιο σημαντικό πράγμα που στέκονται οι προπονητές και ο κόσμος πολλές φορές μπερδεύεται και δεν το καταλαβαίνει, γιατί θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει. Η ουσία των φιλικών όμως είναι αυτό, το να βρεις μια ομάδα που θα σου εκθέσει τα αρνητικά κομμάτια του παιχνιδιού σου, προκειμένου να τα δεις και να τα βελτιώσεις".

-Ποια η αίσθησή σου ενόψει της νέας σεζόν;

"Η αλήθεια είναι πως είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και ο λόγος που με κάνει τόσο αισιόδοξο είναι το ότι βλέπω χαμόγελα στις προπονήσεις. Όχι χαβαλέ, χαμόγελα. Βλέπω ένα θετικό κλίμα και μια ωραία αύρα. Αυτό πάντα είναι πολύ θετιικό σημάδι στο ξεκίνημα μιας προετοιμασίας. Με αυτό λοιπόν γνώμονα και τα όσα έχουμε δει, αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο. Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να δέσει η ομάδα και να παρουσιάσουμε κάτι καλό".

-Τελευταίος τίτλος του Ολυμπιακού ήταν το 2016. Φέτος θα είναι η χρονιά σας;

"Το αν θα είναι η χρονιά μας θα το καθορίσει το αν θα κατακτήσουμε αυτούς τους δύο τίτλους. Πιστεύω πως δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, αλλά είναι πάρα πολύ πρώιμο το στάδιο για να πεις το οτιδήποτε. Χρειάζεται δουλειά πολλή και προσήλωση. Ακούγεται πολύ γραφικό και το λέμε κάθε χρόνο, αλλά είναι η μοναδική αλήθεια που ισχύει.

Tι θέλω να πω, το να πάρεις 10 υπερπαίκτες αλλά να μην κάνεις προπόνηση όλη τη χρονιά και να παίζεις απλά αγώνες μπορεί να μην σε βγάλει πουθενά, ενώ μπορεί να πάρεις 10 εργάτες που να δουλεύουν κάθε μέρα, να παλεύουν να γίνουν καλύτεροι και στο τέλος, όταν θα έρθει το τέλος της χρονιάς θα είναι έτοιμοι να σου δώσουν τα καλά παιχνίδια για να πάρεις το πρωτάθλημα. είναι πάρα πολύ νωρίς για να πω.

Aυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού. Πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το γνωρίζουμε, το ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε να το περάσουμε και στα νέα παιδιά".

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

8 σχόλια

  • Snake7
    Snake7 Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 06:52 Σύνδεσμος σχολίου

    @DeCoupePe και μόνο ότι μπαίνει στην ίδια παράγραφο ο Παπ με το Μάντζαρη είναι εξοργιστικο. Μιλάμε για παίκτη που μετά τους χιαστός το έριξε σε άλλες δραστηριότητες και δεν έπαιξε ποτέ του ξανά μπασκετ Ευρωλιγκας.

    Ο Παπ έχει βάλει την ομάδα μπροστά απο το κορμί του πολλές φορές.

    Μάλλον κάποιοι δεν θυμούνται πως γύρισε ο Παπ από 1.5 χρόνο απραξίας στο NBA. Ντουκεμενος, αργός, χωρίς έκρηξη. Και πόσο δούλεψε για να προσπεράσει τον Παπσπετρου στο ροτεσιον. Τόσο που τον προσπέρασε και τον γέμισε κόμπλεξ βάζοντας τον να φύγει.

    Ξέρει ο Παπ τόσο μπασκετ που απλώς θέλει δουλειά και κυρίως ρυθμό και ψυχολογία (εκεί είχα διαφωνήσει εγώ για Καλινιτς). Για εμένα ένας τύπου Ντιαλό, όχι φτασμενος Ευρωλιγκας, νεαρός με ενέργεια, έκρηξη και χωρίς απαιτήσεις χρόνου θα είναι ιδανικός. Δεν θα τον φορτώσει με άγχος να αποδείξει ούτε με άγχος ότι είναι μόνος...

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 02:50 Σύνδεσμος σχολίου

    O Μάντζαρης πάντα ήταν πολύ μέτριος..να πω στην καλύτερη. Ο Παπ πέρασε τουλάχιστον από ΝΒΑ/Barcelona. Δεν έχουν καμία σχέση οι 2 περιπτώσεις.

    Η ομάδα κατέρρευσε πλήρως μόλις τραυματίστηκε πέρυσι, είναι ο απόλυτος glue guy, δένει τις 2 γραμμές. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάμε, ο Παπανικολάου δεν είναι ένας παίχτης που βγήκε πέρυσι, είναι στα κορυφαία 3αρια της Euroleague σχεδόν μία δεκαετία τώρα.

    Ότι αυτή τη στιγμή είναι χάλια, μετά από 9 μήνες απραξίας, είναι δεδομένο, τα λέει άλλωστε και ο άνθρωπος, επίσης δεδομένο είναι ότι δεν πας πουθενά με έναν μόνο παίχτη σε οποιαδήποτε θέση, και στο 3 δεν υπάρχει άλλος, ούτε καν ο Χαραλαμποπουλος.

    Μην ισοπεδώνουμε την ιστορία, και μάλιστα την ιστορία μας. Ο Παπ θα τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, μία από τις σημαίες μας.

  • κερ1
    κερ1 Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε gr7, μάλλον θα αναφέρεσαι στον τραυματισμό του Μάρτιν, μετά τα Χριστούγεννα που έφερε και την κατακόρυφη πτώση του ίδιου και της ομάδας.τωρα όσον αφορά τον παπ ,φενεται στάσιμος εντελώς τα τελευταία χρόνια,σαν να έχει κάτσει στο συμβόλαιο του.φοβαμαι ότι θα εξελιχθεί σε νέο Μάντζαρη.η ομάδα χρειάζεται επειγόντως παίχτη βασικό στην θέση του ,ίσως αυτό οδηγηση και τον ίδιο τον παπ σε άνοδο μέσω του ανταγωνισμού.

  • GR7
    GR7 Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Σαν κάποιοι να ξεχνάτε πολύ εύκολα .Θυμάστε μηπως ποιός ηταν ο ηγέτης μας την σεζόν 2019-20;Ναι σε αυτή την χρονιά που έπαιζε 38 λεπτά σε πολλά ματς και έκανε τα πάντα για την ομάδα ,σκοράρισμα, άμυνα , δημιουργία ,Θυμάστε ποιος ήταν αυτός που έβγαζε αυτό το απεριόριστο πάθος και συνέδεε την κερκίδα με το παρκέ; Θυμάστε ποιος ήταν η σταθερά μας πέρυσι ;Θυμάστε σε τη θέση ήμασταν στην Ευρωλίγκα όσο έπαιζε και που καταντήσαμε όταν τραυματίστηκε ; Όλα αυτά συνυποστηρικτές Ολυμπιακοί (τρομάρα σας) αν παρακολουθούσατε θα βλέπατε οτι δεν ήταν ούτε ο Σπανούλης ,ούτε ο Πρίντεζης , ούτε ο Βεζένκοφ ,ούτε ο Σλούκας , ούτε ο Μιλουτίνοφ ήταν , ναι καλά καταλάβατε ο Παπανικολάου ήταν .Και για να τα θυμηθείτε ολα αυτα δεν είναι δύσκολο,απλά μπείτε και δείτε τα hl απο τα ματς της ομάδας μας στην Ευρωλίγκα απο τον Οκτώβρη του 2019 μεχρι τον Ιανουάαριο του 2021.Σαφώς και χρειάζεται άλλο ενα τριάρι δίπλα του μέχρι να βρεί τα πατήματά του , αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.Και επι της ευκαιρίας Redgoal έχουμε κάποιο νέο με το τριάρι;

  • legendary9
    legendary9 Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 17:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Παπ πάνε χρόνια που είναι πρώην μπασκετμπολίστας. Μπορεί να κάνει μία εμφάνιση καλή μια φορά στο τόσο, αλλά δεν αναιρεί ότι στα υπόλοιπα ματς είναι εξαφανισμένος. Δεν είναι παίκτης που μπορεί να βασιστεί μια ομάδα Ευρωλίγκας πάνω του, επ'ουδενί. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να καλυφτεί από το παρελθόν και τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε με τον Κώστα. Επειγόντως τριάρι με σουτ και άμυνα, δεν είναι πολυτέλεια, είναι επιτακτική ανάγκη.

  • Kostasss
    Kostasss Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 14:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευχαριστώ φίλε Rd gool θα περιμενουμε να σκάσει ο παιχτησ

  • Kostasss
    Kostasss Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Red GOOL θα παρουμε κανα τριάρι ένα παιχτη ακόμα η αρχίζουμε ετσιιιιι

    REDGOAL: Φίλε και σήμερα να τον πάρει, με τη Μπασκόνια δεν θα παίξει. Θα έρθει παίκτης για το "3"

  • Stelios52
    Stelios52 Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Βετερανος απο περυσι ειναι και απο πριν τον τραυματισμο του...για δευτερος καλος ειναι..πλεον θελει βασικο 3αρι μεταγραφη.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Λέστερ 1.72 και Λιντς combo με 1.82

Το κουπόνι της Παρασκευής (29/03) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Championship Αγγλίας ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις, Μπρίστολ Σίτι-Λέστερ και Γουότφορντ-Λιντς. Στην Pro League Βελγίου, η...

Read more

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος νίκησε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...