roumeliotis

leptokariopoulos

Αριθμοί και ανανέωση ή όχι για Red-Span;

casino loutrakiou
redwell

Το μεγάλο ερώτημα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Βασίλη Σπανούλη και αν έχει θέση με ρόλο στο ροτέισον της νέας σεζόν ή αν συνεχίσει απλά για να τιμηθεί και να αποσυρθεί όπως του αξίζει και αρμόζει στον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία των Πειραιωτών.

Τι λέει η καρδιά του; Ότι θα ήθελε να παίζει άλλα 100 χρόνια και να οδηγεί τον Θρύλο σε δόξα και κούπες βγάζοντας στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό του. Τι λένε όμως και οι αριθμοί που είναι και το σημαντικότερο και χειροπιαστό;

Ο Βασίλης Σπανούλης στα 39 του χρόνια έγραψε τη σεζόν 2020-2021 στην Εuroleague τα εξής νούμερα σε 34 συμμετοχές: 17:16'' μέσο όρο συμμετοχής, 6.4 πόντους, 45.8% δίποντο, 28.3% τρίποντο, 64.4% βολές, 1.5 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 0.6 κλεψίματα, 2 λάθη και 4.7 στο σύστημα αξιολόγησης.

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά; Πως σαφέστατα δεν μπορεί πλέον να παίρνει 17-18 λεπτά στο ροτέισον των Πειραιωτών τη νέα σεζόν και θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα ρόλο 4ου ή 5ου γκαρντ για να μπαίνει να παίζει 7-8 λεπτά όταν η ομάδα έχει ανάγκη την ποιότητα και την εμπειρία του και κυρίως το πνεύμα νικητή που διαθέτει.

Χρειάζεται στα αποδυτήρια ένας παίκτης του διαμετρήματος του μεγάλου αρχηγού αλλά οι αριθμοί επιτάσσουν να περάσει πλέον σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα για να τελειώσει -εφόσον το θελήσει να παίξει μια ακόμα σεζόν- αλά γκράντε και να γίνει στάντινγκ οβέισον για χάρη του διάρκειας μισής ώρας μίνιμουμ για όσα μας έχει χαρίσει αυτός ο υπερπαίκτης.

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

18 σχόλια

  • Vorador
    Vorador Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 14:20 Σύνδεσμος σχολίου

    1) Εγώ από τη δήλωση Μπαρτζώκα καταλαβαίνω ότι είναι ειλημμένη άνωθεν απόφαση να παίξει ο Σπανούλης άλλη μια χρονιά, και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του γι αυτό (ή μεταθέτει τις ευθύνες). Αποκλείεται να μην τα είχε σκεφτεί από πριν αυτά που είπε. Γενικά όποιοι νομίζουν ότι ο κόουτς είναι ανόητος, και προσπαθούν να τον μειώσουν (πχ με κάτι σαχλά παρατσούκλια τύπου Μπην), μάλλον χρειάζονται βοήθεια.

    2) Αν μσζέψει κάποιος τις φάσεις που αντίπαλοι παίκτες περάσανε πάνω από τον Σπανούλη φέτος, ή του πήρανε τη μπάλα μέσα από τα χέρια, ή τον πέρασαν σαν σταματημένο κλπ, και τον βάλει να τις δει, πιστεύω ότι θα του γεννήσει και του ίδιου προβληματισμούς.

    3) Όταν βλέπεις δημοσιογράφο και μάλιστα πρώην επαγγελματία μπασκετμπολίστα να λέει ότι ο Σπανούλης έχει το δικαίωμα να φύγει όποτε γουστάρει - λες και είναι κάμπινγκ διακοπών ο Ολυμπιακός-, τότε αντιμετωπίζεις και με μεγαλύτερη συμπάθεια κάτι 16χρονα που λένε ότι ο Ολυμπιακός πριν τον Σπανούλη δεν υπήρχε, ή ήταν Μακρυνίτσα ή άλλες ηλιθιότητες.

    4) Όσοι πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης/παράγοντας/προπονητής οποιουδήποτε τμήματος είναι πάνω από την ομάδα, τότε πηγαίνετε να δείτε το μπασκετικό έπος "Τα ντερέκια" με Χρήστο Βαλαβανίδη και Τάσο Ψωμόπουλο, για να εμπλουτίσετε τις μπασκετικές σας γνώσεις και εμπειρίες.

    5) Εννοείται ότι ο αρχηγός πρέπει να φύγει με τις δέουσες τιμές και πάνω απ΄όλα να αντικατασταθεί επάξια. Γιατί άμα είναι να κουβαλάς ανύπαρκτους, τότε τον αφήνεις να παίζει μέχρι τα 42 σαν Ελ Σιντ.

  • DimMas 7
    DimMas 7 Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 10:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα πράγματα είναι απλά. Απορώ γιατί κάποιοι τα περιπλέκουν. Η παίρνουμε στα γκαρντ 2 παίκτες από αυτούς που τα ονόματα τους έχουν ήδη ακουστεί (Ντόρσευ, Γκος, Λόιντ, Χάκετ κ.α) , οπότε η συμμετοχή του Σπανούλη θα είναι του χρόνου καθαρά τυπική (αν συνεχίσει) η παίρνουμε ξανά Χάρισον, Τζέκινγκς, Τσέρυ , οπότε θα ξανακληθεί ο Σπανούλης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στα 39 του.

  • Αρης
    Αρης Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Αποψη μου..
    Ο Βασίλης έχει όρεξη για μπάσκετ μπορεί να προσφέρει πράγματα. Η χρονιά φετος ηταν πολύ δύσκολη.
    Να μεινει ο Βασιλης άλλη μια χρονιά
    Να πάρει ποιοτικά 6..7... λεπτά.
    Και να φύγει όπως του αξίζει.

  • Γιαννης 7
    Γιαννης 7 Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 00:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ειναι ο ανθρωπος που αλλαξε την συχρονη ιστορια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...ειναι ο ανθρωπος που εφτυσε τον βαζελο(τα ιδια λεφτα που του εδιναν για συμβολαιο του δωσαμε κι εμεις) και τον ομπραντοβιτσ για να ερθει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ του τιποτε(εκεινη την εποχη) ενω η απεναντι ηταν νουμερο 1 στην ευρωπη(ο ιδιος MVP το 2008 εαν θυμαμαι καλα)...ειναι ο μεγαλυτερος παιχτης στην ιστορια του θεσμου και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...και εμεις αναλυουμε τι???κραζουμε!!!(καποιοι) ποιον??? τα τελευταια 2-3 χρονια το προβλημα δεν ειναι ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ αλλα το γεγονος οτι παμε να χτισουμε γυρω απο αυτον(θεωριες του στυλ αυτος το απαιτει ειναι για γελια και για κλαματα) γιατι ετσι βγαινουν τα οικονομικα η οι επιλογες παιχτων που δεν ειναι ικανοι ουτε τα παπουτσια να του γυαλισουν...εαν αποφασισει να παραμεινει θα του δοθει και ο αναλογος ρολος προφανως αλλα αυτο που με ξεπερναει ειναι η ευκολια που καποιοι πλεον τον λοιδωρουν..,ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κυριοι και ο λαος του( οσο και εαν πια αυτα διαρκως φθινουν,δυστυχως) πρεσβευουν συγκεκριμενες αξιες και αρχες... η ΜΑΓΚΙΑ ειναι μια απο αυτες(βλεπε ΠΕΙΡΑΙΑ)...και ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΨΗΛΑ
    red goal τι συμβολαιο εχει φετος?ισχυει το 500.000?

    REDGOAL: Όχι φίλε, σχεδόν τα μισά ήταν...

  • giorgos.
    giorgos. Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 22:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ ρωτάω.
    Οι Αγγελόπουλοι Ασχολούνται με τις εκλογές της ομοσπονδίας μπάσκετ;;;;
    Τι λέτε;;;;;;;;;;
    Εγώ λέω Όχι.
    Οπότε;;;
    Μην περιμένετε πρωταθλημα.
    Γιώργος Ολυμπιακός.

  • Red7Arrow
    Red7Arrow Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 21:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε 39 ετών να τρώει τάπες, να κανει λάθη...βαρεθήκαμε. Εχει τελειώσει σα παίχτης. Κανετε οτι δε το βλέπετε. Ο ανθρωπος βαζει την ομάδα κατω απο τα ρεκόρ του. Δικαιωμά του να θελει το κατι παραπάνω αλλα ο Ολυμπιακός δε βγαινει κερδισμενος από αυτό. Μας χάρισε 2 ευρωπαικά, αλλά με τη στάση του μας στερεί τη δυνατότητα να κανουμε το επόμενο βήμα. Και δε παιρνει λιγα λεφτά. Προτιμούσα με τα χρήματα που παίρνει να ερχοταν ενας παιχταράς άλλος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φερνει σε δυσκολη θέση τον Προπονητή του. Ξεκολλάτε....

  • dim the lights
    dim the lights Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    dim, κάτι οπαδοί της νίκης και του χρήματος, σαν και σένα...
    ...έχουν την άποψη ότι πετάμε σαν στυμμένες λεμονόκουπες, τους παίκτες του Ολυμπιακού μας.
    Κάτι που δεν έκαναν ούτε οι Βάζελοι ούγκανοι οπαδοί, με Διαμαντίδη, Αλβέρτη, κ.λπ.
    Φαντάσου πόσο χαμηλά έχετε πέσει. Μπροστά στο οπαδιλίκι, δεν θυμάστε ούτε τα αυτονόητα.

  • Giannis
    Giannis Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Νομίζω ότι ακριβώς όπως τα γράφει το ρεπορτάζ του ρεντγκολ πρέπει να παίζει ο Σπανούλης τη νέα σεζόν..πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός κ το σωστό μπάσκετ φίλοι..!!!.. άλλωστε το άθλημα τρέχει πολύ γρήγορα δεν είναι όπως παλιά..κ είναι κ ομαδικό άθλημα..μην το ξεχνάει κανείς αυτό..!

  • dim
    dim Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού σ' αρέσουν οι παικταράδες του βάζελου γιατί δεν πας
    σ΄ αυτούς να βλέπεις τις "διδακτικές" ήττες τους;;;

  • Νασος
    Νασος Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 17:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σπανούλης μετά από όσα έχει προσφέρει,με τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που τον διακρίνει νομίζω ότι μπορεί ακόμα να προσφέρει κάποια ποιοτικά λεπτά όταν η μπάλα καίει και χρειάζεται κρύο αίμα και καθαρό μυαλό.Αυτο σε συνδυασμό με ότι του αξίζει να κλείσει στην ομάδα που επέλεξε και πέτυχε τα ποιο σημαντικά μπασκετικά κατορθώματα του, μπροστά σε κοινό και ίσως με έναν ακόμα τίτλο κάνει την απόφαση του να παίξει άλλη μια χρονιά επιβεβλημένη.Στο μπάτζετ που μιλούν πολλοί δεν νομίζω ότι θα επιβαρύνει την κατάσταση αφού πέρσυ είχε υπογράψει για 500 Χ οπότε φέτος θα είναι λιγότερα και θα λογίζεται για τρίτο pg χωρίς ουσιαστικά να διαταράσσει τον σχεδιασμό και να επιβαρύνει το μπάτζετ.Νομιζω του το χρωσταμε για όλες τις χαρές που μας έχει χαρίσει !!!!!Εχθές έδωσε 10 ασίστ σε ένα ημίχρονο πράγμα ακατόρθωτο για πολλά pg στην Ευρωλίγκα του σήμερα άρα 5-10 λεπτά στα ματς που χρειάζεται δεν είναι ασύμφορο με του στόχους της ομάδας τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου να κλείσει την καριέρα του μπροστά στο φίλαθλο κοινό που τόσο τον αγάπησε η μίσησε όλα αυτά τα χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Στον Ολυμπιακό με λιγότερα ο Έβανς»

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Κίναν Έβανς καθώς...

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Καλούμε τον παρκαδόρο να σταματήσει...»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε... αναπάντητες τις κραυγές "πόνου" του...