roumeliotis

lentiamo

«Τίποτα μεγαλύτερο από επιτυχία με ΟΣΦΠ...»

under armor
redwell

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να πάρει τη "μπακέτα" και να ορίσει αυτός τους νέους "κανόνες" στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων και αν κρίνουμε από τα πρώτα ματς της σεζόν, δεν τα πηγαίνει και άσχημα. Ο 30χρονος γκαρντ μίλησε στο "Eurohoops" για τη δεύτερη θητεία που ξεκίνησε στον Πειραιά, για την σχέση αγάπης-μίσους με τον κόσμο του Θρύλου όσο φορούσε τη φανέλα της Φενέρ, για την παλιοπαρέα που ξαναβρήκε στο Λιμάνι και πολλά ακόμα...

Αρχικά ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε για το πως βιώνει την καθημερινότητα με την επιστροφή του: “Είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν έχω συνηθίσει, το ότι είμαι στην χώρα μου και γύρισα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα, αλλά στο κλίμα της ομάδας μπήκα άμεσα για ευνόητους λόγους. Και τα παιδιά και ο προπονητής είναι οικεία εδώ, αλλά δεν σου κρύβω πως στην αρχή δυσκολεύτηκα για να αφήσει το μυαλό μου την καθημερινότητα και την ρουτίνα της Κωνσταντινούπολης και να συνηθίσει την νέα της Ελλάδας”.

Για την ανακύκλωση των δημοσιευμάτων όλα αυτά τα χρόνια ενώ ο ίδιος παρέμενε σιωπηλός, τόνισε: “Δεν μου αρέσει να τραβάω τα βλέμματα πάνω μου χωρίς λόγο και ήταν κάτι που με ενοχλούσε όλο αυτό που γινόταν. Δεν επηρεάζομαι από τον κόσμο είτε λέει καλά, είτε κακά λόγια για μένα. Μου αρέσει να μιλάω μόνο όταν έχω να πω κάτι και φέτος έκανα υπομονή γιατί όντως ήταν το timing να γυρίσω, αλλά έπρεπε να το χειριστούμε έτσι ώστε να μην δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στη Φενέρ και στους ανθρώπους που συνεργάστηκα μαζί τους για πέντε χρόνια και ήταν η οικογένεια μου. Τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε, είμαι εδώ που ήθελα να είμαι και πλέον ξεκινάω μία νέα χρονιά με τον Ολυμπιακό”.

Για την σχέση “αγάπης και μίσους” με τον κόσμο του Ολυμπιακού τα χρόνια που ήταν στην Φενέρ κι αν επηρεαζόταν ο ψυχισμός του, υποστήριξε: “Γενικά είμαι κλειστός χαρακτήρας, αλλά βρίσκομαι και σε μία φάση της καριέρας μου που επειδή έχω περάσει πολλά δεν επηρεάζομαι εύκολα από το οτιδήποτε. Επίσης ένα ακόμα θετικό για εμένα είναι πως σκέφτομαι πολύ όποια απόφαση και αν πάρω και μετά την στηρίζω μετά 100% και όπου με βγάλει. Όσον αφορά τον κόσμο, ο καθένας έχει την άποψη του και κρίνει όπως πιστεύει. Δεν μπορώ να πείσω όποιον έχει αρνητική άποψη για μένα. Η δουλειά μου είναι να κάνω κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα μου. Αν μιλάς για τον πανηγυρισμό μου σε ένα ματς εδώ στο ΣΕΦ πριν δύο χρόνια, τότε ίσως και να το παράκανα λίγο. Νικήσαμε σε μία έδρα που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ και γενικότερα είχαμε αρνητική παράδοση με τον Ολυμπιακό. Είχαμε νίκες σε όλες τις έδρες της Ευρώπης, αλλά τον Ολυμπιακό στον Πειραιά δεν τον είχαμε νικήσει ποτέ. Έβαλα ένα κρίσιμο σουτ και έβγαλα κάτι από μέσα μου, το οποίο καλώς ή κακώς αποδοκιμάστηκε. Κάνω την δουλειά μου, ο κόσμος την δικιά του και δεν προσπαθώ να μεταπείσω κανέναν, αυτός είμαι”.

Στην συνέχεια ο Κώστας Σλούκας τοποθετήθηκε σχετικά με το πόσο άλλαξε η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού από τότε που έφυγε: “Οι χαρακτήρες των παιδιών του Βασίλη, του Κώστα και του Γιώργου παραμένουν ίδιοι όπως και η δίψα τους. Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε την πορεία που ήθελε, οπότε ίσως και το κίνητρο να είναι λίγο μεγαλύτερο τώρα. Η συνύπαρξή μας είναι αρμονική και νιώθω σαν να μην έχει περάσει χρόνος. Το πιο βασικό είναι πως εκείνοι σέβονται εμένα και την πορεία μου στο μπάσκετ και εγώ σέβομαι αυτούς και όσα έχουν καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση, φιλία χρόνων και πολύ καλή χημεία. Μου είχε λείψει αυτό εντός και εκτός γηπέδου”.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του στην Φενέρ και την Τουρκία την τελευταία πενταετία, ο 30χρονος πόιντ γκαρντ είπε: “Σίγουρα ήταν μία απόφαση ζωής και κάτι πολύ δύσκολο. Φαντάσου ότι έφευγα από ένα γήπεδο, προπονητή, συμπαίκτες χώρα οπότε ήταν κάτι πολύ δύσκολο τον πρώτο χρόνο να προσαρμοστώ. Κρατάω το γεγονός πως κέρδιζα κάτι κάθε μέρα γιατί ήμουν με τους καλύτερους ξεκινώντας από GM, προπονητή και συμπαίκτες. Ήμουν σε μία ομάδα που είχε όσα όλα ήθελε ένας αθλητής. Και την τελευταία χρονιά που ήμουν εκεί ήταν η πιο δύσκολη αγωνιστικά κυρίως γιατί είχαμε κάποιες κακές ήττες στον πόντο και κάποιες βαριές ήττες με 20-30 πόντους. Παρόλα αυτά την βάζω ως επιτυχημένη γιατί πήραμε τον μοναδικό τίτλο της χρονιάς όπως εξελίχθηκε, το Κύπελλο”.

Για την σχέση του με τον κόσμο της Φενέρ και αν κάποιοι δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι επειδή ήταν Έλληνας: “Παντού υπάρχουν θερμόαιμοι και ανεγκέφαλοι αλλά σε γενικές γραμμές ο τίτλος που θα έβαζα είναι πως με σεβάστηκαν και που είμαι Έλληνας, αλλά κυρίως για αυτό που έκανα στο γήπεδο και έβλεπαν ότι με ένοιαζε. Βοηθούσα την ομάδα και έκανα τα πάντα για να να κερδίζει. Έτσι και αλλιώς δεν προκαλώ κάτι που είναι στον χαρακτήρα μου, ήταν αρμονική η συνύπαρξη μας και με εξαίρεση την παρεξήγηση που έγινε με το πανό, που υπήρξε τεταμένο κλίμα για ένα μήνα, συνολικότερα η σχέση μου με τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ καλή”.

Για το αν το γεγονός με το πανό κι αν αυτό έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του από την Φενέρ, ο διεθνής πλέι μέικερ τόνισε: “Σου είπα έχω κάτι καλό, δεν επηρεάζομαι. Το να μου πει εμένα κάποιος κάτι κακό χωρίς να με γνωρίζει ή να ξέρει το παρασκήνιο δεν με νοιάζει. Με ενδιαφέρει η άποψη των κοντινών μου ανθρώπων και της οικογένειάς μου”.

Ο ενορχηστρωτής του φετινού Ολυμπιακού μίλησε και για τις συνεχείς παρουσίες του σε Final Four της Ευρωλίγκα και τη μοναδική φορά που δεν έφτασε στον τελικό: “Δεν έπαιξα το 2019 που ήταν ο αποκλεισμός από την Εφές στον ημιτελικό και έχω επτά συνεχόμενα Final Four”.

Αναφερόμενος στο πως ξεκινάει την φετινή χρονιά που δεν διεκδικεί εγχώριο τίτλο και η πρόκριση στο Final Four είναι υπέρβαση και είναι μία τελείως διαφορετική διαδικασία για τον ίδιο, υποστήριξε: “Είμαι πάντα απόλυτα συνειδητοποιημένος όποια απόφαση και αν πάρω και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός ήταν 100% η καλύτερη απόφαση της καριέρας μου. Αυτό δηλώνει πως οι στόχοι που έχω εγώ σαν αθλητής συμβαδίζουν με τα θέλω της ομάδας παρόλο που η ομάδα δεν δείχνει να πηγαίνει για να πάρει την Ευρωλίγκα ούτε για Final Four. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπει στα playoffs και από εκεί και πέρα κάνουμε άλλη συζήτηση.

Η ομάδα χτίζεται καθημερινά από την προπόνηση και την τριβή, πιστεύω πολύ στην ομάδα όπως και όλοι και ο κόουτς και αυτό φαίνεται. Απλά θέλει πάρα πολλή δουλειά. Το υλικό υπάρχει, αλλά μην γελιόμαστε είμαστε αουτσάιντερ, αλλά είμαι θετικός και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό. Είναι μείον το λέω ξανά αυτό ότι δεν παίζουμε στο πρωτάθλημα, γιατί ο εγχώριος τίτλος σου δίνει άλλο πρεστίζ, περισσότερα παιχνίδια, έξτρα κίνητρο, σε γαλουχεί. Αλλά πιστεύω ότι η ομάδα με σωστή καθοδήγηση και ηρεμία μπορεί να καταφέρει πολλά”.

Για το αν μπορεί να διαλέξει έναν λόγο που γύρισε στον Ολυμπιακό: “Το κίνητρο! Για μένα είναι το μεγαλύτερο να καταφέρω κάτι με τον Ολυμπιακό και με τους συμπαίκτες μου που έζησα τόσα χρόνια με τον ελληνικό κορμό, τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Νομίζω ότι όλο αυτό μαζί είναι ένα μείγμα και ήθελα να γυρίσω και να πετύχω με τον Ολυμπιακό”.

Για το τι πρέπει να συμβεί ώστε η Εθνική να γευτεί μία επιτυχία μετά από πολλά χρόνια: “Είναι κάτι που μου λείπει ένα μετάλλιο ή μία διάκριση με την Εθνική Ομάδα. Δεν σου κρύβω ότι το σκέφτομαι συνέχεια όχι μόνο το καλοκαίρι. Πέρα από το κλισέ ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα, πραγματικά πιστεύω ότι το να κάνεις κάτι για την χώρα σου και να την ενώσεις ώστε όλοι να βλέπουν την ομάδα και να παίρνουν χαρά, είναι κάτι πολύ μεγάλο για ένα αθλητή. Στο τι φταίει, όλοι έχουμε ευθύνη από την πλευρά μας. Το μερίδιο της ευθύνης χωρίζεται. Οι παίκτες, η διοίκηση, ο προπονητής, όλοι φέρουμε ευθύνες. Τώρα πρέπει να αφήσουμε τα χρόνια που αποτύχαμε και να δούμε τι θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο για να πετύχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μιλάμε για μία ομάδα που χτίζεται σε ένα μήνα, μαζεύεται και πάει να παίξει”.

Για το αν υπερεκτιμάμε το ταλέντο που έχουμε στην Εθνική ή είναι έλλειψη χημείας και οργάνωσης: “Νομίζω είναι ξεκάθαρα θέμα χημείας και κατάστασης. Έχεις τον MVP του NBA, παίκτες που έχουν υπάρξει στις καλύτερες πεντάδες της Ευρωλίγκας, καταξιωμένους με πολλές επιτυχίες στην Ευρωλίγκα. Νομίζω είναι η χημεία και η κατάσταση και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να πετύχουμε κάτι καλό”.

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.07 Μόντσα και γκολ στη SuperLeague

Το κουπόνι του Σαββάτου (16/03) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα πλέι άουτ της ελληνικής Super League, ο Αστέρας Τρίπολης κοντράρεται με τον Βόλο. Στη...

Read more

Μπολόνια 2.10 και Γκόου Αχέντ Ιγκλς κάλυ…

Το κουπόνι της Παρασκευής (15/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Μπολόνια δοκιμάζεται στην έδρα της Έμπολι. Στην Eredivisie Ολλανδίας, η Χέρακλες...

Read more

Με 1.83 ΠΑΟΚ και ποντάρισμα στα γκολ

Στο κουπόνι της Πέμπτης (14/03), ξεχωρίζει η ρεβάνς του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Conference League. Για τη φάση των «16» του Europa League διεξάγονται τα...

Read more
Διαβάστε επίσης

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας από την...

Νίκη... τετράδας με Εφές στην Πόλη

Έναρξη... διαβολοβδομάδας στη Euroleague και ο Ολυμπιακός θα δώσει το...

Πρωτοσέλιδα 19-03-2024

Διαβάστε και σήμερα στο RedGoal τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων...