roumeliotis

lentiamo

Υπογραφή... Χάρισον και 85-82 τη Μακάμπι

casino loutrakiou
redwell

Ματσάρα στο ΣΕΦ για την 4η ημέρα της Euroleague με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Μακάμπι μετά από "θρίλερ" με 85-82 με τρίποντο του Άαρον Χάρισον σε νεκρό χρόνο από τα 9 μέτρα και να κάνει σπουδαίο βήμα για την 8άδα αφού "καθάρισε" μετά την Αρμάνι έναν ακόμα άμεσο ανταγωνιστή.

Τρομερός ο Άαρον Χάρισον που πήρε πάνω του το τελευταίο σουτ και το έβαλε σκοράροντας συνολικά 12 πόντους με 3 ασίστ, συγκλονιστικός ο Χασάν Μάρτιν που πραγματικά δείχνει ότι θα διαπρέψει σε επίπεδο Euroleague βάζοντας 16 πόντους και κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ, σπουδαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 14 πόντους (4/5τρ.) και 18 στο PIR, ενώ συνεισφορά είχε και ο Βασίλης Σπανούλης με 11 πόντους βάζοντας ορισμένα κρίσιμα καλάθια. 

Οι Πειραιώτες έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα στο πρώτο από τα δυο ραντεβού της διαβολοβδομάδας, έβγαλαν "αναίμακτα" το πρώτο δεκάλεπτο που οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με +7 με 15-22 και με μια τρομερή δεύτερη περίοδο με επιμέρους 29-18 έκλεισαν το ημίχρονο στο +4 με 44-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και με τη διαιτησία να αρχίζει να χαλάει το μυαλό των Πειραιωτών με διαφορετικά σφυρίγματα στα δύο άκρα του παρκέ σε παρόμοιες φάσεις, η Μακάμπι με 25-26 υπέρ της, έκλεισε στο -3 με 69-66. Το ματς πήγε στο 82-79 για τον Ολυμπιακό επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι Ισραηλινοί έχασαν δυο βολές αλλά πήραν το ριμπάουντ και ισοφάρισαν με τον Ουίλμπεκιν, όμως ο Χάρισον με "βόμβα" σε νεκρό χρόνο καθάρισε το ματς με 85-82.

ΑΠΟ ΤΟ -7 ΜΕ... ΚΕΦΑΛΙ +4 ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία, αλλά και στα πολύ καλά τους ποσοστά στα σουτ 2π., οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (15-22). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας "ανακάτεψε" την τράπουλα και το σχήμα με τους Τζένκινς, Σπανούλη, Χάρισον, Πρίντεζη και Μάρτιν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Με εξαιρετική άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, εύστοχα τρίποντα και μόλις ένα λάθος στην δεύτερη περίοδο, οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 14-4 ξκαι βρέθηκαν στο +3 (29-26 στο 15'). Με επιθετικές αιχμές τους Γιώργο Πρίντεζη και Άαρον Χάρισον η ομάδα μας ανέβασε κι άλλο το δείκτη της διαφοράς στους (44-38), ενώ το 44-40, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο, έγραψε με σουτ 2π. ο Ουϊλμπεκιν.

ΣΤΟ +10 ΑΛΛΑ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να βρίσκουν στόχο από τα 6.75μ. και με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ βρέθηκαν στο +10 (54-44). Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αντανακλαστικά και 'χτυπώντας' επίσης από την περιφέρεια μείωσαν στους 4π. (56-52). Με τον Κώστα Παπανικολάου να μοιράζει ασίστ και τον Χασαν Μάρτιν να κάνει πολύ καλή δουλειά στο "ζωγραφιστό" ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά την πρωτοπορία (69-63, στο 29'). Η Μακάμπι, όμως, δεν εγκατέλειψε τη μάχη... Εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των "ερυθρολεύκων" και την επιθετική τους δυστοκία και προσπέρασε με 73-74 στο 37'.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ... HAPPY END

Έκτοτε η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι πρώτου μεγέθους με τον Ολυμπιακό να δείχνει τάσεις αυτοχειρίας, καθώς παρότι βρέθηκε στο +3 (82-79) 11.2'' για το τέλος και με την μπάλα στα χέρια του μετά από 2 άστοχες βοές του Τζόουνς, δεν κατάφερε να τελειώσει εκεί το παιχνίδι... 7.6'' για το τέλος δέχθηκε τρίποντο από τον Ουϊλμπεκιν (και αφού η Μακάμπι είχε μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ). Η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού εκδηλώθηκε ουσιαστικά στα 4 δευτερόλεπτα (οι φιλοξενούμενοι είχαν και "έδωσαν" δύο φάουλ), με τον Άαρον Χάρισον να σηκώνεται στην εκπνοή από τα 9 μέτρα και να γράφει το τελικό 85-82!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 12 (2), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 11 (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σλούκας 6 (0/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάρτιν 16 (8/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 14 (0/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης 6 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουν, 3 ασίστ), Παπανικολάου 3 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Ζαν Σαρλ, Τζένκινς 5 (1), Έλις 8 (4/4 δίποντα), ΜακΚίσικ 4 (0/5 τρίποντα)

ΜΑΚΑΜΠΙ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 12 (1), Γουίλμπεκιν 18 (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ασίστ), Τζόουνς 12 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Καλοϊάρο 7 (1), Χάντερ 15 (7/10 δίποντα, 1/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Κοέν, Ντόρσεϊ 4, Μπλέιζερ 10 (2), Μπέντερ, Ζίζιτς 4 (3 ριμπάουντ, 3 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/37 δίποντα, 12/29 τρίποντα, 7/11 βολές, 31 ριμπάουντ (19+12), 22 ασίστ, 6 κλεψίματα, 10 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι: 22/39 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 11/19 βολές, 26 ριμπάουντ (20+6), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 14 λάθη, 1 μπλοκ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Ολυμπιακός θα πάει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν (23/10 στις 21:30), ενώ η Μακάμπι θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να παίξει με τη Χίμκι (23/10 στις 20:00).

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

36 σχόλια

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 22:25 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon +1 !! Το σημαντικότερο είναι η ομάδα να προφυλαχθεί από τον ιό, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, γιατί 1-2-3 απουσίες μπορεί να κρίνουν πολλά.

    Σίγουρα το παιδί έχει θετικό ισοζύγιο, και εγώ εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα εντάχθηκε στην ομάδα, εν το μεταξύ, τα τελειώματά του είναι αποτελεσματικότατα μέχρι στιγμής, έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Μόνο βελτίωση βλέπω από εδώ και πέρα. Όταν λέω ότι φαίνεται καλύτερος επιθετικός από τον Hines όταν είχε πρωτοέρθει, δεν το λέω ελαφρά..

    Επιτέλους μετά από 2-3 χρόνια, ευχαριστιόμαστε να βλέπουμε την νέα αυτή προσπάθεια.

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Oύτε εγώ φιλε DeCoupePe έχω διαφωνία μαζί σου, απλά συμπληρώνω και προσπαθώ να αιτιολογήσω γιατί θα πρέπει να είμαστε λιγοτερο αυστηροί με παίκτες που παρότι είναι rookies, δεν είναι αρνητικοί στο παρκέ αντίθετα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον χρόνο που τους δίνεται.
    Οτι πληρώνεις παίρνεις συνήθως όμως ο εν λόγω παίκτης φαίνεται πως αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που δώσαμε παρότι είναι ακόμη νωρίς για ολοκληρωμένη άποψη. Δεν θα επικεντρώθω στις όποιες ατέλειες μπορεί να έχει αφού τελικά οι μέχρι τώρα αντιπαλοί του αντιμετώπισαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που του προξένησαν. Μάχη γίνεται μέσα στην ρακέτα και μας νοιάζει στο ισοζύγιο οι κερδισμένες μάχες να είναι περισσότερες από της χαμένες.
    Θα έρθει και η στιγμή που θα χάσει περισσότερες φορες αφού για όλους υπάρχει ο μάστορας τους αλλά θα πρέπει να το δούμε όχι επιλεκτικά αλλά στο σύνολο των αγώνων. Αλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος και η άμυνα είναι ομαδική υπόθεση.
    Οπως σωστά λες ένας ακόμη σέντερ, έτσι όπως τον περιγράφεις θα μας έδινε σίγουρα λύσεις και η φετινή Ευρωλίγκα σε συνδιασμό με την πανδημία δεν επιτρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια με οποιονδήποτε αντίπαλο σε εύκολα ή δύσκολα.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 18:29 Σύνδεσμος σχολίου

    @Αndregon δεν διαφωνώ με τα λεγόμενά σου, μία κριτική κάνω για τις δυνατότητες του παίχτη μέχρι στιγμής. Γι' αυτό βάζω τον Livio μαζί του, για να καλύπτει λίγο τα κενά. Είμαι εντυπωσιασμένος μέχρι στιγμής από τον παίχτη, και αυτός και ο Χάρισσον φαίνεται να μπαίνουν γρήγορα στα θέλω και πιστεύω του προπονητή τους και εμάς φυσικά που πιστεύουμε στην ομάδα ακόμη και με Λαρέ και Χαραλαμπόπουλο να παίζει (αλλά όχι Κόνιαρη!). Όπως είπα και πριν, το επιθετικό του ταλέντο είναι περισσότερο ανεπτυγμένο από Hines αλλά το αμυντικό πίσω, και ο Hines επίσης δεν έβαζε βολή με τίποτα τη πρώτη χρονιά (αν θυμάμαι καλά).

    Δεν ψάχνω για σέντερ αστέρι, απλά έναν διαφορετικού στυλ, να παίζει 5-10 λεπτά που βλέπεις ότι η ομάδα τα χρειάζεται. Σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής έχουμε θέμα στα φάουλ στους ψηλούς, ένας μυικός τραυματισμός και ο 3ος καλύτερος ψηλός μας έχει χάσει 1 μήνα ουσιαστικά, είναι φως φανάρι ότι λείπει ακόμη ένας.

    Η ομάδα μέχρι στιγμής πήρε 3 πολύ καλές νίκες με δύσκολους αντιπάλους που ξεκάθαρα πάνε για θέση 1-6, ή λόγω συνθηκών (ΟΑΚΑ), και η Zalgiris, απλώς είναι φουλ φορμαρισμένη στην αρχή της χρονιάς και μας έπιασε λίγο απροετοίμαστους, όπως βλέπουμε θα υπάρξουν εκπλήξεις..

    Πάμε τώρα για ένα πάρα πολύ σοβαρό τεστ εκτός έδρας στη Γερμανία, με την καλύτερη από τις 2 Γερμανικές, και πάμε μόνο για νίκη, τα 2 σέντερ μας περιμένω να κρίνουν μέχρι και το αποτέλεσμα, δεν μας φοβίζουν οι Γερμανοί, περισσότερο ανησυχώ για τις θέσεις 2-3-4 που πρέπει να αποδώσουμε τα μέγιστα.

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 16:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε DeCoupePe καταρχήν η άμυνα είναι ομαδική δουλεία και ανάλογα πόσο σωστά εφαρμόζεται αναδεικνύει τους συντελεστές της. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις αφού ο εξαιρετικός Κάϊλ Χαϊνς είχε στήριγμα τον γίγαντα Αντιτς ως πάουερ φόργουορντ ενώ ο Μαρτιν δεν έχει τον αντίστοιχο μακρύ παίκτη για να υποστηριχθεί. Ακόμη και στην λογική συλλογιστική σου ο Ζαν Σαρλ δεν παίζει λόγω 2 μυικών τραυματισμών μέσα σε ένα μήνα (κάτι που είναι κακός οιωνός για την συνέχεια) και συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα σαν υποτιθέμενο δίδυμο.
    Ο παίκτης παίζει για πρώτη χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο και αποδιδει πολύ καλά. Τα νούμερα του αυτό λένε και είναι κάτι που μας χαροποιεί. Ειναι ασφαλές δειγμα οι μέχρι τώρα αγώνες; Φυσικά και όχι, όμως θα ήταν πολύ ανησυχητικό αν έδειχνε εξ’ αρχής ότι έχει προβλήματα.
    Αν η λογική μας βασίζεται στο ποιός θα ήταν ο καταληλότερος σέντερ για τον Ολυμπιακό τότε ξεκινάμε από λάθος βάση διότι όπως λέει και ο κόουτς Μανουσέλης «αυτήν την στάνη έχουμε και από αυτήν θα βγάλουμε το γάλα». Βγαίνει γάλα; Φυσικά μέχρι στιγμής βγαίνει περισσότερο από όσο νομίζαμε και διαφαίνεται ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ακόμη περισσότερο.
    Για τα χρήματα που δαπανήθηκαν τόσο για αυτόν όσο και για τον Ελλις, είναι ένας παίκτης value for money και από την στιγμή που αλληλοσυμπληρώνονται, δένουν αρμονικά με τους συμπαίκτες τους, στέκονται επάξια στο υψηλό επίπεδο και έχουν περιθώρια εξέλιξης πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και για τους 2.
    Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είναι φυσικό να ζητάμε το καλύτερο για την ομάδα μας όμως κάθε παίκτης θα πρέπει να αξιολογείται για αυτό που είναι και όχι για αυτό που εμείς έχουμε ως στερεότυπο σέντερ στο μυαλό μας. Κάθε παίκτης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του και στο τέλος πρέπει να κοιτάμε αν η ζυγαριά γέρνει προς τα πλεονεκτήματα και αν τα όποια μειονεκτήματα υπάρχουν δύναται να διορθωθούν. Κανείς δεν είναι τέλειος και αυτό όμως ισχύει και για τα αντίπαλα σέντερ.
    Αν και το όλο θέμα βασίζεται στην υποκειμένική άποψη του κάθε οπαδού / φιλάθλου, για μένα που στην δική μου αθλητική εμπειρία δεν πιστεύω στους τέλειους παίκτες αλλά σε αυτούς που δουλεύουν καθημερινά το υφιστάμενο ταλέντο τους και εξελίσσονται, ο Χασαν Μαρτίν είναι πολύ καλός γι΄αυτό που τον ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας, δηλαδή ένας αθλητικός pnr σεντερ που θα λειτουργεί ως facilitator για τους συμπαίκτες του.
    Αμα τωρα εμείς θέλουμε έναν σέντερ με μεγάλη εμπειρία που να μπορεί αν έχει μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων εδω και τώρα και να μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικά είδη παιχνιδιού σε ένα πακέτο, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε αδρά το ανάλογο τίμημα και να φέρουμε για παράδειγμα τον Κώστα Κουφό. Φυσικά ακόμη και ένας φτασμένος παίκτης σαν αυτόν έχει μειονεκτήματα όπως η μικρή εμπειρία από Ευρωπαϊκό μπάσκετ, η άγνωστη σημερινή φυσική του κατάσταση και είναι αίνιγμα αν μετά από μια τέτοια διεθνή πορεία έχει ακόμη υψηλό κίνητρο διακρισης.
    Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού αφενός δεν αντέχουμε οικονομικά και αφετέρου ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο κόουτς Μπαρτζώκας σταθμίζοντας το γεγονός ότι στην αγορά δεν υπήρχε ανάλογος του Μιλουτίνωφ και όσοι θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο του ως ένα βαθμό κόστιζαν ένα σκασμό χρήματα , προτίμησε να κάνει κάτι διαφορετικό επαναφέροντας τα αθλητικά σέντερ με τα οποία στο παρελθόν μεγαλουργήσαμε. Μέχρι στιγμή το σχέδιο πάει καλά και οι δύο έχουν υψηλό κίνητρο διάκρισης και ως εκ τούτου στηρίζουμε την προσπάθεια και ευχόμαστε πάντα χαρές για την ομάδα μας και τους φίλους της.
    Τέλος φίλε, ο Μήτογλου είναι πράγματι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση Ελληνα ψηλού για τον οποίο θα τα ξαναπούμε όταν οι φήμες γίνουν πραγματικότητα και πιάσει λιμάνι. Καλό απόγευμα.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 04:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Μαρτινς χρειάζεται Jean Charles δίπλα του για να τον καλύπτει λίγο στην άμυνα, και ο Ellis μπορεί με Βεζέ, και ο τρίτος ψηλότερος ψηλός που δεν έχουμε, με Πρίντεζη! Το επιθετικό παιχνίδι του Martins είναι καλύτερο από όταν πρωτοήρθε ο Χάινς, αλλά δυστυχώς το αμυντικό του παιχνίδι πολύ χειρότερο, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης (κυρίως τακτικής και θέσης, γιατί κακός δεν είναι, και βάζει το σώμα του στη ρακέτα).

    Πάντως αυτό που σας λέω εδώ και μήνες, έναν παίχτη θα ήθελα από τον Παναθηναικό και διαβάζω πρόσφατα σε άρθρο/φήμη/μπορεί και τίποτα,

    "Προφανώς το επόμενο καλοκαίρι θα κοιτάξει την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου, που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν στο μεταξύ ο Μήτογλου έχει συμφωνήσει για ανανέωση με τους "πράσινους", κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω των οικονομικών δεδομένων της ομάδας. Πριν από καιρό μάλιστα είχε γίνει σχετική συζήτηση, χωρίς, όμως, να προχωρήσει.

    Θα προσπαθήσει επίσης ο Oλυμπιακός να κάνει αυτό που δεν έκανε φέτος, με την απόκτηση του 17χρονου, Λευτέρη Μαντζούκα, από τον Προμηθέα. Του μεγαλύτερου ταλέντου της χώρας μαζί με τον Ρογκαβόπουλο της ΑΕΚ και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο της Μούρθια."

    Μήτογλου σούπερ, και κυρίως για 5, ή 4 σε ψηλά σχήματα, και δεν κόβει χρόνο ούτε από Πρίντε, ούτε από Βεζέ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ψηλό 4 περιστασιακά. 25 χρονών είναι, μπορούν να παίξουν μία δεκαετία μαζί με Βεζέ ακόμη στην ομάδα..

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 03:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Νίκος 76, αναφέρομαι στην φράση σου "Αναλογα με το μπασκετακι που καταλαβαινει ο καθενας, βλεπει αλλο μπασκετ" κάτι που έτσι όπως διατυπώνεται ακούγεται υποτιμητικό (κοινώς άλλα βλέπει και άλλα καταλαβαίνει) και μάλιστα στο καπάκι αναφέρεσαι σε εμένα για την κριτική μου προς έναν τρίτο, δηλαδή ένα scouting report.
    Επίσης δεν νομίζω να σου υπέδειξα ποτέ που να κάνεις τα σχόλια σου και συνεπώς το που θα σχολιάζω ανακρίβειες αλλών site δεν σε αφορά και αν έχει κάποιος λόγο σε αυτό είναι μόνο το Redgoal.
    Ολοι βλέπουμε τον ίδιο αγώνα μπάσκετ και είναι φυσιολογικό να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να εξάγουμε διαφορετικά συμπεράσματα. Σίγουρα κάθε φίλος έχει διαφορετικό επίπεδο γνώσεων και εμπειριών αλλά αυτό δεν απαγορεύει την διαφωνία, ούτε καθιστά κάποιον άλλον ειδήμονα εκτός αν πρόκειται για ψώνιο.
    Ο βασικοί λόγοι που θα θέλαμε οι περισσότεροι ενίσχυση στο 5 είναι η έλλειψη μεγέθους, η αδυναμία των υφιστάμενων σέντερ να σουτάρουν από μέση απόσταση και το περιορισμένο παιχνίδι στο πόστ αλλά σε καμία περίπτωση για αυτά που ισχυρίζεται το εν λόγω scouting report περί έλλειψης αθλητικότητας του Μαρτίν ή οι άλλες φερόμενες ως αδυναμίες που υπερθεματίζει. Με άλλα λόγια έναν διαφορετικού τύπου σέντερ σε σχέση με τους υφιστάμενους που τα πάνε μια χαρά έως τώρα, δηλαδή μια επιπλέον λύση όχι μια αντικατάσταση.
    Τελος πάντων ας μην ξανακολλήσουμε πάλι σε άλλη μια διαφωνία (δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που έχουμε), προχωράμε παρακάτω μιας και το παρκέ είναι ο καθρέπτης κάθε παίκτη και ευχόμαστε οι παίκτες μας να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις, να δίνουν απαντήσεις στο γήπεδο και να διατηρήσουν το σερί των επιτυχιών της ομάδας μας, αρχής γενομένης με νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο.

  • Andregon
    Andregon Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 20:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Νικος 76, παρότι ξεκινάς τα σχόλια σου με μομφή απέναντί μου θα το προσπεράσω, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα υπεραμύνεσαι ενός scouting που αναφέρει άλλοτε αντικρουόμενα και άλλοτε εκτός πραγματικότητας συμπεράσματα για τον Χασαν Μαρτίν. Το χειρότερο είναι η σιγουριά με την οποία χαρακτηρίζει εκ των προτέρων έναν παίκτη αρνητικά πολλές φορές σε μη τεχνικής φύσεως θέματα. Ενδεικτικά αναφέρει:

    -"Σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να μπορεί να κυριαρχήσει αθλητικά"

    "-Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αθλητικός ψηλός "

    -"Δεν είναι όσο ξύλινος δείχνει."

    -"Ο Νεοϋορκέζος ψηλός αντιμετωπίζει πρόβλημα στη διεκδίκηση των rebounds και δεν οφείλεται μόνο στο χαμηλό ύψος του. Η αλτικότητα του είναι περιορισμένη και επίσης πολλές φορές είναι εκτός θέσης."

    -"Μια ακόμη παρατήρηση που έκανα είναι πως παρότι ο κορμός του είναι γυμνασμένος δυσκολεύεται στο να τοποθετηθεί καλύτερα από τους αντιπάλους του τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση."

    -"Τον ποστάρουν εύκολα ενώ του γυρνάει ο αντίπαλος εύκολα παρότι δεν έχουν διαφορά μεγέθους σπρώχνοντάς τον και στα block outs δεν είναι και ο πιο κυριαρχικός."

    -"Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα κοντό 5αρι που κινείται σαν 7footer" (μια πολύ κακή μετάφραση από το CBSSPORTS.COM που δεν μιλάει για έλλειψη ταχύτητας μιας και το original σχόλιο αναφέρει: « He snaps off the floor, has touch around the basket and boasts a 38-inch vertical leap ,I feel like it’s so much higher in the game. It’s adrenaline.”despite standing at 6-foot-7, he appears to play like he's 6-11. The 240-pound Martin said his wingspan has been measured at 7-2.»)

    Το να μην σου αρέσουν ο τρόπος που κάνει τα σκριν, τα hedge out , το pnr και οι ταπες μονο σε γκαρντ, είναι κάτι υποκειμενικό και είναι φυσικά δικαίωμά σου όμως ο παίκτης δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός που περιγράφει το εν λόγω scouting.
    Το προβληματικό ποσοστό στις ελεύθερες βολές το γνωρίζαμε εξ αρχής, όμως χαρακτηρισμοί/διαπιστώσεις όπως "έχει μέτριο άλμα", " δεν μπορεί να κυριαρχήσει", "δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αθλητικός ψηλός", "αντιμετωπίζει πρόβλημα στη διεκδίκηση των rebounds", "δυσκολεύεται στο να τοποθετηθεί καλύτερα από τους αντιπάλους του τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση", "τον ποστάρουν εύκολα", "έχουμε να κάνουμε με ένα κοντό 5αρι που κινείται σαν 7footer", ότι μπάσκετ να βλέπει και να καταλαβαίνει κάποιος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    Πως μπορεί να θεωρείται ένα 38-inch vertical leap (96,52 cm) ως μέτριο και σε ποιον πλανήτη;
    Απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και διάσημα αντίπαλα σέντερ μέχρι στιγμής κάνει σπουδαία δουλειά, στα ριμπάουντ είναι εξαιρετικός και τα στατιστικά του το αποδεικνύουν.
    Είναι ακόμη αρχή βέβαια και φυσικά χρειάζεται να βελτιώσει πράγματα αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτόν αλλά και για τους αντίπαλους σέντερ που μέχρι στιγμής φαίνεται να ζορίζονται περισσότερο εκείνοι απέναντί του.

    Κατά τα άλλα καλά κάνεις και υπερτονίζεις την διαιτησία που είχαμε κόντρα στην 4η περίοδο γιατί ήταν το λιγότερο περίεργη. Η έλλειψη μεγέθους στα σέντερ υπάρχει αλλά στηρίζουμε το υπάρχον υλικό που μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές και εκ του αποτελέσματος δικαιώνει τις προσδοκίες μας. Μας ενδιαφέρει όλους να κερδίζει η ομάδα ως έχει και φυσικά οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη.

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 18:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Mα από το καλοκαίρι λέγαμε ότι ο τύπος (Χαρισσον) δεν έχει range (κοινός, τα μπουμπουνάει από το σπίτι του).

    Είναι ένα καινούργιο trend που έκαναν μόδα οι Golden State Warriors, ο Damian Lillard και πλέον όλοι οι μεγάλοι σουτέρ του πλανήτη, δηλαδή το να προπονούνται σε σουτ από τα 9-10 μέτρα. Προσοχή, να προπονούνται, όχι απλά "να τα βάζουν", δεν είναι τυχαίο αυτό που είδατε. Επίσης πλέον γίνεται προπόνηση από το κέντρο του γηπέδου, και κάποιοι πίσω και από το κέντρο, στο σύγχρονο μπάσκετ λίγα πράγματα είναι "τυχαία" πλέον.

    Τέτοιο παίχτη δεν είχαμε ποτέ στο λιμάνι, και ο Eddie, ξέρετε τον Eddie, δεν μπαίνει σε συγκρίσεις, ήταν άλλος παίχτης, τιμή μας που τον είδαμε με τα ερυθρόλευκα, ήταν από τους αγαπημένους μου παίχτες, όταν τον πήραμε στη ομάδα δεν το πίστευα. Seattle Supersonics και Charlotte Hornets ήταν ομάδες που υποστήριζα σθεναρά στα 90'ς (δυστυχώς η μία δεν υπάρχει, και η άλλη έγινε μετάλλαξη, κακή μετάλλαξη) και ήταν οι ομάδες που έπαιζε πριν έρθει σε εμάς!

    Το μόνο μειονέκτημα, το λέμε από το καλοκαίρι επίσης, είναι ότι είναι λίγο αργός στα πόδια, δεν μαρκάρει εύκολα γρήγορα guard, αλλά βαρύτερα 2-3άρια λόγω ότι έχει πολύ καλό και αθλητικό κορμί (με καλό ύψος και άκρα) και επειδή είναι και νέος, είναι ικανοποιητικός και δεν είναι μαύρη τρύπα και εκεί (όπως π.χ Λοτζέσκι, που είχε το θεματάκι του στην άμυνα).

    Είναι ολοκληρωμένος παίχτης και ήδη, δείχνει πολλά, πραγματικά πίστευα ότι θα του έπαιρνε περισσότερους αγώνες να μπει στην ομάδα, θα πιστώσω στον κόουτς το καλό κλίμα και το ότι σχεδόν όλοι πλέον ξέρουν τους ρόλους τους. και αυτό είναι μέρος της δουλειάς, όχι μόνο το αγωνιστικό κοουτσάρισμα.

    Harisson είναι κλασσικότατος σουτέρ, πιο κλασσικός δεν γίνεται. Βεζέ είναι από τους καθαρότερους pure shooter, ανεξαρτήτως θέσης, τέτοιοι παίχτες πάντα βρίσκουν συμβόλαιο, και τον βλέπω πολύ βελτιωμένο (ήδη από πέρσι) σε αμυντικές θέσεις, ριμπάουντ και προσπάθεια, δεν έχει τα αθλητικά προσόντα, αλλά ξέρει μπάσκετ και παίζει πανέξυπνα. Jenkins έχει 41% σε 8χρόνια EL, Σλούκας 41% σε 11. Αν βάλεις και Σπανούλη/Πρίντεζη/Παπανικολάου/Λίβιο/Λαρεντζάκη/McKissic, που όσο να' ναι, δεν τους αφήνεις και να σουτάρουν ελεύθεροι, η ομάδα έχει πολύ καλύτερο τρίποντο από ότι τις προηγούμενες 2 χρονιές.

    Βασικά, από μεταγραφή για τρίποντο, θα προτιμούσα να δω, π.χ τον Παπανικολάου να ανεβαίνει κατακόρυφα σε απόδοση και να φθάνει το περσινό 39%, τον Πρίντεζη να σταθεροποιηθεί στο 37% και πάνω (έχει 33% καριέρας, αλλά και χρονιές με 37-40%), και οι υπόλοιποι που ανέφερα πάνω από 36% (ο McKissiκ είχε και χρονιά με 42% στο Eurocup, Σπανούλης να συγκρατηθεί λίγο και να μοιράσει περισσότερο παιχνίδι, Livio θα δούμε, έχει δείξει καλά στοιχεία από τις γωνίες).

    Τον Baldwin να είχαμε κρατήσει, και ένα σέντερ να παίρνει 10λεπτά, θα σας μίλαγα με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία τώρα..

  • I love thrylos
    I love thrylos Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 17:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Το λέω ξανά, κρίμα για αυτή την ομάδα και για εμάς τους ίδιους να παίζουν σε άδειο γήπεδο. Απίστευτο μέταλλο. Έτσι χτίζεται κάτι σπουδαίο.

  • ΣΑΚΗΣ
    ΣΑΚΗΣ Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 16:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Νίκος 76
    ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ....


    Ο ΣΑΚΗΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...