roumeliotis

Carwiz

Ξεκάθαρη θέση ΟΣΦΠ για...επιστροφή σε Α1

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες πήρε την απόφαση που έπρεπε να έχει πάρει εδώ και μια δεκαετία και σηκώθηκε και έφυγε από το πιο... ανήθικο πρωτάθλημα του πλανήτη όπου ο τίτλος δεν κερδιζόταν στο παρκέ αλλά από τα... στραγάλια στις σφυρίχτρες των γκρίζων.

Μια χρονιά απουσίας των ερυθρολεύκων ήταν αρκετή για να κάνουν... κωλοτούμπα όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες στην Α1 και να παραδεχτούν ότι οι Πειραιώτες είχαν δίκιο όταν επιστούσαν την προσοχή των υπολοίπων για να σταματήσει η κατρακύλα.

Ποιά είναι η θέση του Ολυμπιακού τώρα που έχει αρχίσει το παρακαλετό για επιστροφή; Ξεκάθαρη... Ο Θρύλος δεν γυρίζει πίσω. Τουλάχιστον με όσα ισχύουν τώρα και στην ΕΟΚ και σε πολλές ακόμα παραμέτρους ενός απαρχαιωμένου και μουχλιασμένου πρωταθλήματος δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον μέσα στη σεζόν για κανέναν.

Για να ξανασυμμετάσχει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Μερικά από αυτά οι ερυθρόλευκοι τα ειχαν καταθέσει προ 10 μηνών περίπου αλλά απορρίφθηκαν παμψηφί από τις υπόλοιπες ομάδες της Α1, ναι αυτές που τώρα κλαίγονται ότι δεν βγαίνουν οικονομικά και πάνε για... διάλυση. Να θυμίσουμε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος τον Μάη του 2019:

ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΓΚΑΣ
 
Αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό, παρουσιάζεται περιεκτικά το πλάνο για τη νέα μορφή του πρωταθλήματος. Αποτελεί μια πρώτη προκαταρκτική μελέτη η οποία μπορεί να διαμορφωθεί και να οριστικοποιηθεί μετά και από απόψεις και προτάσεις των ομάδων και των παραγόντων του πρωταθλήματος.
 
Θα υπάρχουν 3 αγωνιστικές φάσεις της Νέας Λίγκας. Α’ φάση, η Β’ φάση και τα Play offs. Κάθε φάση θα έχει αυτοτέλεια και αγωνιστικό ενδιαφέρον και η απόδοση της κάθε ομάδας θα αποτελεί προϋπόθεση για την επόμενη φάση.
 
Το πρωτάθλημα θα ξεκινάει το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου κάθε έτους με 16 ομάδες. Στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιούνται η κλήρωση του πρωταθλήματος και η παρουσίαση του All Star Game της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται, καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
Στην Α’ φάση οι ομάδες θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 8 ομάδων. Οι όμιλοι θα χωρίζονται με βάση την κατάταξη της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή ο πρώτος θα πηγαίνει επικεφαλής στον έναν όμιλο και ο δεύτερος στον άλλο και μετά οι ομάδες θα χωρίζονται ανά μία σε κάθε όμιλο. θα διενεργούνται 14 αγωνιστικές σε 14 εβδομάδες καθώς θα παίζουν όλοι με όλους (σε κάθε όμιλο) 7 αγώνες εντός έδρας και 7 εκτός έδρας.
 
Β’ Φάση: Μετά τους 14 αυτούς αγώνες, οι 4 πρώτοι του κάθε ομίλου θα δημιουργούν την φάση του TOP 8 (8 ομάδες, 4 πρώτοι από κάθε όμιλο) ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα δημιουργούν τη φάση του LOW 8. Στον όμιλο του TOP 8 θα παίζουν όλοι με όλους σε ένα νέο πρωτάθλημα των 14 αγωνιστικών (7 εντός και 7 εκτός έδρας) και στην συνέχεια οι 4 πρώτοι θα πηγαίνουν στα τελικά Play Offs όπου εκεί θα παίζουν τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 σε αγώνες best of 5, όπου θα βγαίνει το ζευγάρι του τελικού και ο τελικός πρωταθλητής καθώς και ο 3ος και 4ος (πάλι σε σειρά best of 5).
 
Οι ομάδες του LOW 8 θα παίζουν το δικό τους πρωτάθλημα, όλοι εναντίων όλων, όπου μετά από 14 αγωνιστικές (7 εντός και 7 εκτός) οι 2 τελευταίοι θα υποβιβάζονται στην Α2 και οι υπόλοιποι θα κατατάσσονται στην τελική βαθμολογία με βάση την τελική τους θέση.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
Με το νέο σύστημα πετυχαίνουμε:
Αλλάζει μετά από 28 χρόνια το αγωνιστικό σύστημα του πρωταθλήματος σε έναν νέο, πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό σύστημα.
 
Αυξάνονται οι κρίσιμοι αγώνες γενικά, αυτοί με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικότητα, τόσο στην κορυφή όσο και στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
 
Καταργούνται οι αγώνες των play offs της πρώτης φάσης (1-8, 2-7) που έχουν μεγάλη διαφορά ανταγωνιστικότητας και μικρό ενδιαφέρον για τους φιλάθλους αλλά και την τηλεόραση.
 
Χωρίζεται το πρωτάθλημα σε 2 αυτοτελείς φάσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον για την κάθε φάση, εμπορικότητα και κίνητρο σε κάθε φάση για τις ομάδες, ενώ δημιουργείται και μια διαδικασία σταδιακής αύξησης και ενδυνάμωσης του ενδιαφέροντος του κοινού μέσα από περισσότερους και ανταγωνιστικότερους αγώνες η οποία κορυφώνεται.
 
Δίνεται η δυνατότητα και ευκαιρία σε κάποιες ομάδες που δεν τα πήγαν καλά στην αρχή να ανακάμψουν και να πετύχουν κάτι καλύτερο στη 2η φάση, τόσο για τους αγώνες της κορυφής όσο και για τους αγώνες για την αποφυγή του υποβιβασμού.
 
Από εμπορική πλευρά, αυξάνονται οι ανταγωνιστικοί αγώνες για την τηλεόραση, αυξάνεται το ενδιαφέρον και η ανταγωνιστικότητα τόσο για τις πρώτες θέσεις όσο και για την παραμονή, αυξάνονται οι ανταγωνιστικοί αγώνες που προσελκύουν χορηγούς, ενδιαφέρον και περισσότερο κόσμο, μειώνονται οι αγώνες που έχουν χαμηλό ενδιαφέρον και περισσότερα έξοδα για τις ομάδες.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 
Η διαιτησία θα πρέπει να αναδιοργανωθεί σε επαγγελματικά πλαίσια.
 
Δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ΚΕΔ με τη συμμετοχή τριών νέων μελών (απαραίτητη προϋπόθεση να είναι νέα και άφθαρτα πρόσωπα). Τα μέλη της νέας ΚΕΔ θα προσληφθούν (η σχέση τους με τη Λίγκα θα είναι έμμισθη και θα καθορίζεται μέσα από συμβόλαιο τριετούς διάρκειας) ύστερα από ψηφοφορία και η έγκριση των προσλήψεων θα απαιτεί τα 3/4 των μελών του Δ.Σ. της Λίγκας.
 
Η ΚΕΔ θα επιλέξει 40 διαιτητές οι οποίοι και θα υπογράψουν τριετή συμβόλαια με τη Λίγκα. Θα χωριστούν σε τρία groups και ανάλογoι θα είναι και οι αγώνες που θα διευθύνουν. Η αξιολόγηση των διαιτητών για το group στο οποίο θα τοποθετηθούν θα πραγματοποιηθεί απο την ΚΕΔ. Στο πρώτο group θα συμμετέχουν 12 διαιτητές οι οποίοι και θα αγωνιστούν στις 22 απο τις 28 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Στο δεύτερο group θα συμμετέχουν 18 διαιτητές οι οποίοι θα αγωνιστούν στις 16 απο τις 28 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Και στο τρίτο group θα συμμετέχουν 10 διαιτητές οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 12 απο τις 28 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.
 
Οι διαιτητές θα ελέγχονται από ένα ανεξάρτητο Σώμα Παρατηρητών το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με την πρόταση της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών (βλ. σχετικό έγγραφο). Η ΚΕΔ δεν θα έχει το δικαίωμα να αναιρέσει τιμωρίες που θα προκύπτουν ύστερα από τις βαθμολογίες των παρατηρητών. Αν κάποιος διαιτητής αξιλογηθεί αρνητικά για κάποιο παιχνίδι απο τους παρατηρητές, τότε η τιμωρία του θα είναι η μη συμμετοχή του σε 1 ή 2 αγώνες ή ο υποβιβασμός του σε χαμηλότερο group ή ακόμα και η αποβολή του απο το πρωτάθλημα με την αντίστοιχη απώλεια της αμοιβής του. Π.χ αν ο διαιτητής που τιμωρείται προέρχεται από το 1ο group τότε θα χάσει 1-2 αγώνες απο τους 22 που προβλέπονται για τους διαιτητές αυτού του group κ.ο.κ.
 
Οι διαιτητές θα κληρώνονται για τα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής και δεν θα γίνονται ορισμοί.
 
Οι αμοιβές των 40 διαιτητών θα πρέπει να αυξηθούν σε ποσοστό 50%-100% (ανάλογα με το νέο κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο) προκειμένου να υπάρχουν υψηλότατες απαιτήσεις σχετικά με την απόδοση τους καθώς και το σχετικό κίνητρο.
 
Οι διαιτητές θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα Scouting που παρέχει η Λίγκα και θα είναι υποχρεωτική η χρήση του Instant Replay σε καθ’ ένα από τα παιχνίδια της αγωνιστικής σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. σχετικό έγγραφο, αριθμ. 4 και 6).
 
Οι διαιτητές που θα αγωνίζονται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα προκύπτουν μέσα από την ετήσια βαθμολογία τους και το μέσο όρο που θα έχουν βάσει της απόδοσής τους. Οι πρώτοι 15 διαιτητές του βαθμολογικού πίνακα θα είναι οι μοναδικοί που θα σφυρίξουν τους αγώνες των πλέι οφ. Οι τριάδες των διαιτητών για τον κάθε αγώνα θα προκύπτουν ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους 15 διαιτητές και όχι ορισμό.
 
Οι αμοιβές των διαιτητών, των μελών της ΚΕΔ και των παρατηρητών καθώς και όλα τα έξοδα τους θα καλύπτονται από τη Λίγκα και θα προέρχονται από το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κανένα επιπλέον έξοδο δεν θα βαραίνει τις ΚΑΕ.
all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

10 σχόλια

  • Κονταρας παναγιωτης
    Κονταρας παναγιωτης Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αμοιβη των διαιτητων να ειναι αρχικα τοση οσα παιρνουν οι ξενοι Μετα απο καθε αγωνα και συμφωνα με την αποδοση τους να εχουν περικοπη αμοιβης 20% για κακη αποδοση

  • Νικος 76
    Νικος 76 Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 01:58 Σύνδεσμος σχολίου

    @teo φτου φτου φτου... χθες κοιμηθηκα και ειδα στον υπνο μου αυτη τη φωτογραφια που κλεινει το ματι και σκιαχτικα και μου ελεγε οτι ερχεται ερχεται (redgoal μου κατεστρεψες τον υπνο λολ)

  • antartis_8
    antartis_8 Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 00:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Προφανώς έκανα λάθως στον υπολογισμο στο σχόλιο που έκανα . Τα συνολικα έσοδα θα φτάνουν το 1,5 . Αλλα και 700-800 χιλιάδες για μια μικρη ομάδα είναι μια χαρα
    Αυτο που λέει ο φίλος ο Νικος 76 δεν το είχα σκεφτει. Αν αφήσουν να πέσουν τελικα οι Αρης και πάοκ η Α2 θα είναι πιο εμπορική απο την Α1

  • teo
    teo Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 22:42 Σύνδεσμος σχολίου

    nick pefki 7 o sloukas einai file

  • Νικος 76
    Νικος 76 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Nick Pefki 7 πες μου οτι σε λενε μπαρτζω να τρελαθω. Θελω αυτογραφο. Για να δουμε, διοτι εδω μιλας για παικταρα.

  • Γεως 7
    Γεως 7 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 21:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Nick pefki 7 μη καρφωνεσαι ρε φίλε τον σλουκα πρέπει να φέρει ο ξένος που λες μεγάλωσε πλέον φτάνει που είναι φραγκοφονιας ενώ ο άλλος είναι δικό σου παιδί ότι και να έγινε στο παρελθόν πρέπει να γυρίσει όπως έγινε με τον Παπαλουκά

  • Nick Pefki 7
    Nick Pefki 7 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 21:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάγκες από έγκυρη πηγή, πιο έγκυρη δε γίνεται, ο Μπαρτζώκας έχει μιλήσει με τον Ντιλέινι και τον ψήνει να πέσει για να τον φέρει με κλειστό διετές + ένα οψιόν για Ολυμπιακό. Αυτόν θέλει οπωσδήποτε

  • Νικος 76
    Νικος 76 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 17:23 Σύνδεσμος σχολίου

    16 ομαδες ειναι παρα παρα πολλες, εδω αυτες που εχουμε και δεν εχουν χρηματα για τα εξοδά τους. Πιο ωραιο μπασκετ θα βλεπουμε με 12 ομαδες και με λιγοτερους αγωνες θα υπαρχει χρονος για τις μεγαλες ομαδες να αντεξουν τα ευρωπαικα ματς. Εγω βασικα περιμενω για φετος τη πτωση παοκ και αρη στην α2 ωστε η α2 να εχει περισσοτερο ενδιαφερον σε σχεση με την α1.Απο του χρονου και βλεπουμε κυριοι.
    Να προσθεσω οτι το instantr replay σε περιπτωση λαθος αναγνωσης απο τους διαιτητες πρεπει να τημωρειται αυστηρα. Εκει ο παρατηρητης δε μπορει να γραψει τιποτα, διοτι αυτο φαινεται αργοτερα. Μιλαω για περιπτωσεις που εχουν γινει.

  • ΓΕΩΣ 7
    ΓΕΩΣ 7 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 15:54 Σύνδεσμος σχολίου

    δεν γινεται και ουτε που θα γινει τιποτα αυτο θελουν να κανουν. να γυρισουμε την πλατη στην ομαδα και τους προεδρους θελει ο Γιαννακοπουλος και ο γερος τησ εοκ.στο χερι των προεδρων ειναι να τουσ βγαλουν απο την μεση τωρα που διαλυονται μονοι τους

  • antartis_8
    antartis_8 Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακνικειμενικα είναι ωραίες προτάσεις. Εγω έχω μια ένσταση στο τρόπο διεξαγωγης του πρωταθλήματος σε δύο γκροπυ γιατι με αυτόν τον τρόπο ύπαρχει πιθανότητα μερικα μέρη της Ελλάδας , ας πούμε Κύμη-Ρόδος-Κρήτη ,να κάνουν να δούν τον Ολυμπιακο ή τον παναθηναϊκο 2 ή 3 χρόνια αμα δε βολέψει η κλήρωση .
    Το σημαντικοτερο όμως που δεν έιδα να αναφέρετε είναι η διανόμη των εσόδων που θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τοπο ώστε οι μικροι και οι μεσαίοι να πέρνουν αρκετα χρήματα ώστε να είναι ανταγωνιστικοί . Ας πουμε η διανομη να ήταν 50% των εσοδων να μοιραστουν όλες οι ομάδες και το υππολοιπο 50% με βάση αγωνιστηκα κριτήρια . Χωρις να παίζει ρόλο η εμπορικότητα.
    Ενα άλλο μέτρο στίριξης τον πιο μικρών Θα ήταν στην αρχη τη ςχρονιας να γίνοταν ορισμός μιας έδρας μικρομεσαίας ομάδας με συγκεκριμένα κριτήρια , όπου θα διεξαγόταν το all star τον Γεναρη , σαν δοκιμαστικο , και μετα μια προς το τέλος της σεζον το κύπελλο με τη μορφη του final-8 . Οπου τα μισα έσοδα θα έμενα στην ομαα που το διοργάνωσε και τα υόπολοιπα θα έπερνε η λίγκα. Με αυτων τον τρόπο σε 8 αγώνες τα εισητήρια μόνο σε ένα γήπεδο 5 χιλιάδων θα απέφεραν 2 εκ . Μαζι με χορηγιες και τηλεοπτικα θα έφταναν τα 3 . Η ομάδα θα έπερνε το 1,5 . Δηλαδη ίσως και όλοκληρο τον προυπολογισμο των περισσότερων τωρινων ομάδων.
    Τελευτάιο αφήσα κάτι που έχει επιμείνει πολυ ο Βασιλακόπουλος και δεν το θεωρω λάθος . Ο περιορισμος των ξένων. Θεωρώ πως πρέπρει να σύνεχισει να υπάρχει . Για το καλο του Ελληνικου μπάσκετ. Διοτι είδαμε και στο ποδοσφαίρο πως αρκετες ομάδας έχουν όλοκληρει ομάδα με 4-5 Ελληνες . Ή να διεξαγοντε αγώνες με 22 παιχτες απο τους αποίους 1 ή 2 να είναι Ελληνες.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...

Ούτε στο δεύτερο με Μπάρτσα ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα παίξει στα δυο πρώτα ματς...