roumeliotis

Carwiz

Ήττα 91-87 από Ζενίτ και...τέλος για Θρύλο

casino loutrakiou
redwell

Με κάκιστη άμυνα και πρόβλημα στο σκοράρισμα ελέω ανύπαρκτων Αμερικανών από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης στην Αγία Πτρούπολη, ο Θρύλος έχασε από τη Ζενίτ με 91-87 και είπε και τυπικά "αντίο" στη φετινή Euroleague χάνοντας το "τρένο" της 8άδας.

O Σπανούλης με 31 πόντους (5/5δ., 5/7τρ.), ο Πρίντεζης με 20 και ο Παπανικολάου με 20 ήταν αυτοί που τίμησαν την ερυθρόλευκη στο ματς της Ρωσίας καθώς οι Ρότσεστι, Πολ, Μπόλντγουιν και Ρούμπιτ σημείωσαν όλοι μαζί... μηδέν πόντους, ναι σωστά διαβάσατε, κανένας από τους Αμερικανούς δεν συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι.

Οι Πειραιώτες μετά την ήττα αυτή δεν έχουν καμία μα καμία ελπίδα για να προλάβουν τα πλέι-οφ και το βάρος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα πέσει στις επόμενες 13 αγωνιστικές στο να στρώσει λίγο την ομάδα και κυρίως να προσθέσει παίκτες με φόντο το "αύριο" και την επόμενη σεζόν και όχι το "σήμερα" που ουσιαστικά είναι τυπική διαδικασία.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, όταν έχεις από τους πόιντ-γκαρντ σου Μπόλτνγουιν, Κόνιαρη και Ρότσεστι (σ.σ. έπαιξε και αυτός στο 1) συνολικά μηδέν πόντους με αξιολόγηση -6, -5 και -6 αντίστοιχα, είναι πραγματικό... θαύμα που ο Θρύλος έβαλε 87 πόντους στην Αγία Πετρούπολη.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό να είναι… καυτός επιθετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Σπανούλη, Βεζένκοφ, Μλουτίνοφ κατάφεραν να προηγηθούν με 16-23 με τον Κώστα Παπανικολάου να μοιράζει τη μια ασίστ μετά την άλλη. Έτσι, οι παίκτες που άρχισαν το ματς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την οδήγησαν σε ένα προβάδισμα εφτά πόντων για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με 24-27.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η εικόνα άλλαξε. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της Ζενίτ δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό και η ομάδα του Πλάθα με επιμέρους 14-5 ανέτρεψαν την κατάσταση για το 38-32, αλλά Σπανούλης και Πρίντεζης μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά με σερί 0-5 για το 38-37 με το ημίχρονο να λήγει 45-43 υπέρ των γηπεδούχων.

Όπως και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, έτσι και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σκορ για τρία λεπτά. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης και με 6-0 σερί προηγήθηκε 51-43 για το +8 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνο το σημείο για τη ρωσική ομάδα. Η Ζενίτ με τους Τόμας και Βορόνοφ να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, μετέτρεψαν το 51-48 σε 57-48 για το +9 των γηπεδούχων στο 26’. H Zενίτ κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (64-53), αλλά ο Παπανικολάου είχε απάντηση με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 66-58 για την ομάδα του Χουάν Πλάθα.

Τη στιγμή που η ομάδα έδειχνε να έχει σφυγμό (69-62) με Πρίντεζη και Ρότσεστι, τα συνεχόμενα λάθη έφεραν και πάλι τη Ζενίτ μπροστά με 73-62. Βορόνοφ και επιθετικά ριμπάουντ ήταν δύο άλυτα προβλήματα για τους Πειραιώτες. Η παρέα του Βασίλη Σπανούλη αντέδρασε με σερί 0-7 για το 73-69 στο 36’.

Πονκράσοφ και Πρίντεζης αντάλλαξαν από ένα «χτύπημα» για το 76-72 πριν ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας φέρει το ματς στο σουτ (76-74) φτάνοντας τους 23 πόντους. Εκεί, όμως, δύο λάθη από τον Ολυμπιακό και ένα σερί 6-0 για τη Ζενίτ (καλάθι και φάουλ Ρένφρο και τρίποντο Χόλινς) έκαναν το 82-74 στο 38’ και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-27, 45-43, 66-58, 91-87.

ΖΕΝΙΤ (Πλάθα): Άιβερσον 6 (12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Αλμπισί 6 (8 ασίστ), Πονκρασόφ 3 (1), Χόλινς 8 (2/7 τρίποντα), Τόμας 10, Ρένφρο 8 (0/4 τρίποντα, 6 ασίστ), Πούσκοφ, Τρούσκιν 5 (1), Βορόνοφ 21 (3/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), Ζούμπκοφ 7 (1), Αμπρομάιτις 2, Αγιόν 15 (7/9 δίποντα, 1/1 βολή).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι (0/4 σουτ), Μπάλντγουιν (0/5 σουτ), Πολ (0/6 σουτ), Κόνιαρης (0/3 σουτ, 3 ασίστ), Σπανούλης 31 (5/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/9 βολές, 7 ασίστ, 4 λάθη), Μιλουτίνοβ 9 (5 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 7 (1), Πρίντεζης 20 (7/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 20 (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ρούμπιτ.

Ομαδικά στατιστικά - Ζενίτ: 23/37 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 21/29 βολές, 31 ριμπάουντ (18+13), 23 ασίστ, 9 κλεψίματα, 11 λάθη, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 20/36 δίποντα, 12/29 τρίποντα, 11/15 βολές, 27 ριμπάουντ (16+11), 22 ασίστ, 7 κλεψίματα, 12 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια (30/1, 21:00), ενώ η Ζενίτ ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (30/1, 22:00).

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

32 σχόλια

  • Δημήτρης
    Δημήτρης Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 17:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσο κι αν δεν μας αρέσει η χρονιά τελείωσε και μάλιστα με πολύ μεγάλη αποτυχία με κύριους υπεύθυνους τους προέδρους. Η ομάδα παίζει χωρίς κανένα ορατό στόχο. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο. Οι ξένοι της είναι ξένοι της σειράς εκτός του Μιλουτίνοφ. Άμεση απομάκρυνση όλων των ξένων και ενεργοποίηση Χαραλαμπόπουλου και άλλων Ελλήνων από την εφηβική μέχρι το τέλος της χρονιάς κι ας χάνουμε συνεχώς. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης των αδερφών. Δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα δικαστήρια της οικογένειάς τους και αν θα κερδίσουν για να βρουν τα χρήματα!!!! Υπάρχει αγοραστής; Ας βγει μπροστά!!! Ξαναρωτάω. Υπάρχει;

  • Παναγιώτης Τιακας
    Παναγιώτης Τιακας Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο Φώτη μου, πολύ σωστά. Συμφωνώ απόλυτα. Το είπαμε χίλιες φορές. Ή ταν ή επί τας Κυρίι Αγγελοπούλοι.
    Μόνο με αέρα, αυγά δεν θα βάψεις ποτέ .
    Με λόγια του αέρος και χωρίς παίκτες η ομάδα ξέμεινε από παίκτες αφού διώξατε
    αδικαιολόγητα κακήν κακώς τόσους πολλούς παίκτες .
    να ξανά τονίσω για άλλη μία φορά τον πάρα πολύ χρήσιμο Ρnt, που μπήκα αμέσως στο πνεύμα της ομάδας και βοήθησε πάρα πολύ και το ζηλευανε ακόμα και οι παναθηναϊκοί, που βρήκαμε τέτοιον ψιλό φωνάζανε φικαως δικαως καί τους τρέχανε τα σάλια.
    Και όμως τον διώξατε. Με αυτόν το παιχτη
    θα κερδίζαμε όπως πολύ σωστά όπως λέει και ο Φώτης και την alba berlin και της Ζενίτ Ρωσσιας .
    Ακόμα διώξατε και δεν τους αντικαταστήσετε ποτε, επαναλαμβάνω τον
    Κουσμινσκας, Πάτερρ και των ΧΑΠ. Τον Τσερρυ δεν τον φέρνουν καθόλου και ας έτρωγε 25 ποιοτικά λεπτά από τους συμπαίκτες του σαν πόιντ γκαρντ που δεν ήταν ποτέ.
    ο προπονητής Μπσρζωκαες εχθές ειπε και διαπίστωσε ότι με τρεις παίκτες δεν μπορούμε να κερδίσουμε καμία ομάδα μας λείπουν παίκτες κάτι που φωνάζαμε εμείς εδώ μέσα στο site πάνω από τρία χρόνια ότι μας λείπουν οι ποιοτικοί παίκτες αλλά τώρα μινάμε Και από ποσότητα.
    Χωρίς παίκτες Κυριοι Αγγελόπουλοι μην αναμένεται καμία επιτυχία. Αυτό είναι γνωστό σε όλους πλέον.
    Λάβετε επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα και σωστές αποφάσεις.
    Καλημέρα σας.

  • φωτης βλαχοπουλος
    φωτης βλαχοπουλος Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ok παιδες την επομενη φορα που καποιος θα μιλησεις για παλαιμαχους και πρωην παικτες και τα συναφη σχετικα με την τριαδα Σπαν -πρι -παπ θα του θυμισω το αποψινο παιχνιδι ...

  • Νικος 76
    Νικος 76 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 01:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Geroge7 με τον κειμζουρα τα αδερφια εκαναν το εξης τραγελαφικο αν θυμασαι. Ειχαν πει οτι να παρει τα επομενα δυο ματς θα μεινει ως μονιμος. Και δε τα πηρε τα δυο αυτα ματς και εμεινε και διαβαζαμε οτι εχει καταφερι μικρες αλλαγες στο αγωνιστικο προσωπο της ομαδας. Αν δε ξερεις μπασκετ, βλεπεις αυτο που θελεις να δεις. Αντι να κατσουν να φερουν ενα playmaker απο το πανω ραφι, που το προσπαθουν απο το καλοκαιρι και δεν το μπορουν καθομαστε και τα βαζουμε με τους παικτες. Λεμε για τους μηδεν ποτους των ξενων, δηλαδη το χασαμε απο την επιθεση το ματς? Σε εναν αγωνα γινονεται ενας αριθος επιθεσεων, μας ενοχλει αν τα βαλει ολα ενας ή δυο και θελουμε να μπουν και αλλοι μεσα στη λιστα των σκορερ? Στο ΝΒΑ που τα βαζει ολα ενας δυο παικτες δηλαδη, εκει οι αλλοι ειναι αμπαλοι? Τις πηρε τις επιθεσεις ο σπανουλης και ο παπ και δεν υπηρχαν αλλες τι να κανουμε? Σε λιγο θα τα βαλουμε με το χρονομετρο που επρεπε να μετραει πιο αργα.... Αν δε παιζεις αμυνα και δε παιρνεις ριμπαουντ τι σου φταιει ο ροτσετσκι δηλαδη? Ας μην μας καταδικαζαν ετσι τα αδερφια με την απομακρυνση του ριντ και τωρα θα λεγαμε αλλα. Μαλλον δεν ηθελαν να περασουμε για να συνηθιζουμε στις αποτυχιες και να χαιρομαστε με λιγοτερα. Ας μη τα βαζουμε με τους αθλητες αλλα με τους υπευθυνους της καταστασης, που πρεπει να αναλαβουν την ευθυνη και να μην βαζουν αλλους μπροστα. Αν δεν μπορουν να φυγουν, αλλα να το κανουν γρηγορα πριν χασουμε καθε ελπιδα αλλαγης. Παιδια το dna της ομαδας, καθοριζεται απο τους παικτες, δεν ειναι θεμα χρωματος, αν φυγουν σπανουλης πριντεζης παπ μετα οτι παικτες και αν ερθουν δεν θα μπορεσουν να παρουν αυτο το dna που ολοι ευχομαστε να εχουμε.

  • Θέμης Ζ.
    Θέμης Ζ. Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 00:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Δε συμφωνώ πως έχουμε μείνει οριστικά εκτός οκτάδας, καθώς και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση χάνουν. Πρέπει όμως να πραγματοποιηθούν σύντομα αυτές οι ρημάδες μεταγραφές.

  • Sea
    Sea Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τον φιλ τζακσον να πάρουμε για προπονητή, είμαστε ικανοί να τον διώξουμε από την προπόνηση...

  • George7
    George7 Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τους ίδιους παίχτες ο Κεμζούρα είχε ρεκόρ 7-10. Με δυσκολότερο πρόγραμμα.
    Για να δούμε το ρεκόρ του Μπαρτζώκα.

  • Homus
    Homus Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα είναι λάθος. Διοικητικό. στην αρχή. Διοικητικό μετά και μετά και μετά...

  • Φώτης Κέρκυρα 7
    Φώτης Κέρκυρα 7 Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Αδέρφια ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο από όλα; Δεν γουστάρω να τα παραταμε και να πετάμε λευκή πετσέτα ρε παιδιά. Δεν ταιριάζει στο DNA ειδικά αυτής της ομάδας. Να πέσω ναι! Αλλά όχι χωρίς μάχη. Δεν γίνεται να μην παίρνουν δύο παίκτες 20 μέρες τώρα. Κάντε δύο κινήσεις ρε άνθρωποι του Θεού. Βοηθειστε λίγο την ομάδα. Τον Ριντ να είχαμε θα είχαμε κερδίσει και την Άλμπα και απόψε. Πάρτε και δύο ξένους και όλα γίνονται. Τουλάχιστον θα λέγατε ότι το παλεψατε. Τώρα τι; Λευκή πετσέτα από Γενάρη Αγγελόπουλοι!! Τουλάχιστον αυτό το πράγμα το απέναντι ο ακατονομαστος για ένα πράγμα του βγάζω το καπέλο. Θα ξεσκιστεί θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Είναι άρρωστος με την ομάδα του. Αυτός ήταν ικανός να διώξει και τους πέντε απόψε. Πάει και στην προπόνηση και τους κατεβάζει και κάνα καντήλι. Εσείς τον ύπνο του δικαίου. Αποφασίστε παληκαρια μπορείτε η οχι; Αν όχι στο καλό και ευχαριστούμε για όλα (ειλικρινά το λέω) Δεν αντέχετε αυτό το πράγμα φέτος. Έχουμε τρελαθεί με αυτά που δεν κάνετε.....

  • Κωστας
    Κωστας Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 22:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοι που εχουμε μπορει ναναι Αμερικανοι πολιτες αλλα μπασκετμπολιστες δε νομιζω !!!! Μου θυμιζουν τον φονια Εντβαλντο το Βραζιλιανο μπαλαδοφατσα πουχε φερει ο Σαλιαρελλης !!!! Κριμα να ταλαιπορουμεθα ολοι με αυτους και ταλαιπορουνται και οι ιδιοι βαζοντας να παιζουν ας κανουν μονο τα ταξιδια μεχρι να τελειωσει ο Εφιαλτης ο φετινος !!!!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...

Ούτε στο δεύτερο με Μπάρτσα ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα παίξει στα δυο πρώτα ματς...