roumeliotis

Carwiz

«Τα πάντα διορθώνονται, κοιτάμε παίκτες»

casino loutrakiou
redwell

Για την ενίσχυση του Ολυμπιακού και τη συνέχεια της ομάδας στην Ευρωλίγκα, για το ματς με τη Μπάγερν στο ΣΕΦ αλλά και για την απουσία των Πειραιωτών από την Α1 μίλησε μεταξύ άλλων ο κόουτς, Γιώργος Μπαρτζώκας στην ερυθρόλευκη Media Day:

«Τα πάντα διορθώνονται αρκεί να έχουμε θετική σκέψη», τόνισε ο κόουτς κατόπιν σχετικής ερώτησης. «Και δεν μιλάω μόνο για εμάς μιλάω για όλο τον περίγυρο της ομάδας. Κατά βάση τους παίκτες και όλους γύρω μας. Είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση για την ομάδα μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να είμαστε θετικοί».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την Μπάγερν σε σχέση και με το παιχνίδι της γερμανικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε, είπε: «Στην φετινή Ευρωλίγκα βλέπουμε μεγάλα σκορ. Δεν είναι τόσο η επιθετική ικανότητα των ομάδων, όσο ότι είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια που δεν υπάρχει τόσο πολύ τακτική. Οι παίκτες παίζουν αρκετά για τα νούμερά τους, δεν κάνουν εύκολα φάουλ, θέλουν να κάνουν περισσότερο αυτά που φαίνονται στον κόσμο σημαντικά και όχι αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει επιθετικό ταλέντο, έχει αρκετά καλούς σουτέρ και αυτό το χθεσινό δείγμα ήταν χαρακτηριστικό. Με οποιαδήποτε ομάδα, όπως έγινε και με την Άλμπα στο δικό μας παιχνίδι, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και επιθετικός στην άμυνα θα έχεις προβλήματα».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απάντηση του ζητήθηκε να τοποθετηθεί στο αν θεωρεί πως πλέον η προπονητική επίδραση είναι μικρότερη στις ομάδες. «Ναι. Συμφωνώ απόλυτα. Πως είναι δυνατόν να προετοιμάσεις μέσα σε μια μέρα ένα ματς; Δεν έχεις τη δυνατότητα και πιο πολύ πρέπει να πηγαίνεις σε μια πεπατημένη. Να έχεις κανόνες που έχεις δουλέψει από το καλοκαίρι και να κάνεις ελάχιστες επισημάνσεις στην τακτική, γιατί αλλιώς δε γίνεται».

Για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, τόνισε: «Θα είμαι έτοιμος να σας απαντήσω μετά το αυριανό παιχνίδι. Το πρώτο παιχνίδι ήταν διδακτικό για εμένα, γιατί είναι αλλιώς να βλέπεις κάτι από την τηλεόραση, αλλιώς στην προπόνηση και αλλιώς στο παιχνίδι. Γιατί οι αντιδράσεις των ανθρώπων κάτω από την πίεση του αγώνα είναι διαφορετικές σε σχέση με μία προπόνηση. Θεωρώ πως και το αυριανό παιχνίδι θα είναι μια σημαντική παράμετρος για να πάρουμε αποφάσεις. Αριθμητικά είμαστε λίγοι. Με την Άλμπα κατεβήκαμε 11 με τον Χαραλαμπόπουλο που έχει έρθει λίγες μέρες στην ομάδα. Έχουν φύγει δύο ξένοι. Αριθμητικά είμαστε λίγοι και σίγουρα θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Ήδη στον λίγο χρόνο που μας μένει κοιτάμε παίκτες με τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων, όμως, όπως καταλαβαίνεται η αγορά είναι συγκεκριμένη αυτή την εποχή».

Ερωτηθείς αν είναι παγίδα ή κίνητρο για τον Ολυμπιακό να θεωρεί πως έχει ελπίδες πρόκρισης στους «8», απάντησε: «Δεν μπορείς να αφήσεις μια χρονιά δυο μήνες πριν. Έχω υπάρξει σε ομάδα που είχε αποκλειστεί νωρίς, αναφέρομαι στην Μπαρτσελόνα, αλλά κερδίζαμε τα τελευταία παιχνίδια. Η Ευρωλίγκα είναι έτσι και αλλιώς μια διοργάνωση με λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος σε κανένα παιχνίδι. Μαθηματικά φυσικά και έχουμε ελπίδες και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο. Όμως, γενικά η φιλοσοφία μας θα είναι να κοιτάμε το επόμενο ματς».

Για το θερμό καλωσόρισμα του κόσμου, σχολίασε: «Από τότε που είχα φύγει από την ομάδα και όποτε με έβλεπαν οι φίλαθλοι γενικά ήταν πολύ ζεστή η αντίδρασή τους. Παραπάνω από ζεστή θα έλεγα και έτσι ήταν και προχθές στο παιχνίδι. Ξέρετε πως αν η ομάδα χάνει, αυτά στην Ελλάδα γρήγορα ξεχνιούνται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Τουλάχιστον εγώ επειδή είμαι Έλληνας ξέρω πολύ καλά πως είναι και δεν έχω πρόβλημα».

Από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του στον Ολυμπιακό, ο κόουτς Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως δέχθηκε την πρόταση των «ερυθρόλευκω», επειδή την βρήκε ελκυστική. Αυτή τη φορά του ζητήθηκε να απαντήσει αν είπε το «ναι» και λόγω της μη συμμετοχής της ομάδας στην Α1. «Ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο. Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές και στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πληγή. Δεν θεωρώ πως υπάρχει αντικειμενικός, και δεν το περιορίζω στο να είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού, που να μη συμφωνεί με αυτό. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις. Αυτό είναι το θέμα».

Η έλευσή του δημιούργησε όραμα και προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας. Για εκείνον, όμως, το κίνητρο της επιτυχίας είναι άλλο… «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για εμένα από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Έτσι έχω λειτουργήσει σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Πάντα δένομαι συναισθηματικά με την ομάδα που είμαι. Πάντα παίρνω το μέρος των ιδιοκτητών που βάζουν τα χρήματά τους γιατί όπως ξέρετε στο μπάσκετ δεν υπάρχει ανταπόδοση. Για αυτό πρέπει να τον κάνεις να νιώσει πως σέβεσαι αυτό που κάνει. Είναι άλλο να το λες στα λόγια και άλλο στην πράξη. Για το όραμα που αναφέρατε, είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλα δείγματα που θα φανεί πως ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει όραμα για αυτή την ομάδα».

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

5 σχόλια

  • Αρης Χ.
    Αρης Χ. Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 08:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Η φετινή χρονιά μάλλον είναι χαμένη.Το καλύτερο θα ήταν να έρθουν 2 καλοί παίκτες για να μείνουν και να δέσουν με την ομάδα ώστε του χρόνου να είμαστε ανταγωνιστικοί.

  • Andregon
    Andregon Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 02:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Alex Poythress δεν έχει καμία σχέση με τους Χάντερ και Χαίνς που παίζουν κατά βάση σέντερ. Είναι ένας ανερχόμενος αθλητής περισσότερο power forward που όμως λόγω σωματοδομής μπορεί να ανέβει σε κάποια σχήματα στο 5. To παρουσιαστικό φέρνει στον Patric Young όμως αγωνιστικά το παιχνίδι του μοιάζει με του Devin Booker της Khimki καθώς έχει αξιόπιστο σούτ από μέση και μακρινή απόσταση.
    Αρα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο 4-5αρι με πολύ καλό αθλητικό frame, καλό ύψος (2,06) που όμως δεν έχει εμπειρία σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά έχει όλες τις προοπτικές να γίνει σπουδαίος. Για αντικαταστάτης του Ρούμπιτ ασυζητητί τον υπογράφεις με κλειστά τα μάτια.

  • kasavetis
    kasavetis Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 19:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ομάδα μετά τις αποδεσμεύσεις έχει μικρό ρόστερ αριθμητικά. Τι θέλουμε? Ένα γκαρντ κι ένα 5άρι. Κατά τη γνώμη μου η διοίκηση άργησε πολύ να ενισχύσει την ομάδα και το πουλάκι πέταξε (για οκτάδα μιλάω). Τι παίκτες όμως πραγματικά θέλουμε τώρα? Να βγάλουμε τη χρονιά ή να μας μείνουν και για του χρόνου? Αν θέλουμε καλές περιπτώσεις που θα μας μείνουν και για του χρόνου χρειάζεται προσοχή στην επιλογή για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

  • Hlias1996
    Hlias1996 Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Red gooal xeris kati gia jeremi pargko apantise mou.

  • Τκ
    Τκ Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 16:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Πριν κάποιες μέρες σύμφωνα με δημοσίευμα η ομάδα μας προσπάθησε να φέρει τον , Alex Poythress ένα σαντερ σε στυλ Χάντερ Χάινς που παίζει στη γάλατα στην Τουρκία... Τελικά λέει δεν τα βρήκαν στην αποδέσμευση...Νομίζω αυτούς τους παίκτες αν δεν τους πάρεις τώρα που είναι νωρίς μετά θα θες 2 εκατομμύρια ....Πρέπει να γίνει κίνηση άμεσα πιστεύω...
    Redgoal αν έχεις δει τον παίκτη το σχόλιο σου θα ήθελα...

    REDGOAL: Φίλε δεν τον έχουμε δει εκτός από χαϊλάιτς.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...

Ούτε στο δεύτερο με Μπάρτσα ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα παίξει στα δυο πρώτα ματς...