roumeliotis

lentiamo

«Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά...»

casino loutrakiou
redwell

Έχοντας μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για το... χάλι κόντρα στην Άλμπα, με τον Έλληνα τεχνικό να μιλάει στη συνέντευξη Τύπου για το πώς είδε τους παίκτες στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο, το πώς σκέφτεται το μέλλον, τις αλλαγές που χρειάζονται και τα κενά που έχει η ομάδα. Πιο αναλυτικά τόνισε...

Για το παιχνίδι: "Χαίρομαι που σας βλέπω. Δεν έγινε κάτι που δεν περιμέναμε απόψε. Η ομάδα μας είναι κακή αμυντικά και παρά το ότι προσπαθήσαμε κι επιστρέψαμε στη διεκδίκηση του αγώνα και δεν έχω κανέναν παράπονο για αυτό. Τους αφήσαμε να αισθανθούν αυτοπεποίθηση και επιτρέψαμε στο ημίχρονο 9/14 τρίποντα παρά το γεγονός πως είχαμε άλλο στόχο.

Αποτύχαμε σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Σε αρκετές κατηγορίες της στατιστικής υπήρχε ισορροπία με εξαίρεση τα τρίποντα. Το 56% είναι μεγάλο για φιλοξενούμενο. Το πρόβλημα είναι αμυντικό κάτι το οποίο δεν είναι καινούριο.

Στην επίθεση πασάραμε, παίξαμε ομαδικά. Αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος μας. Ο Ολυμπιακός είναι από τις τελευταίες ομάδες στις ασίστ, όμως με Βαλένθια και Αλμπα τα πήγανε καλά. Δεν έχω παράπονο σε αυτό.

Έπρεπε να νικήσουμε, αλλά στην Euroleague δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Τελικά παίξαμε με τον δικό τους τρόπο".

Για την άμυνα: "Ένα δεδομένο είναι πόσοι παίκτες μπορούν. Ειχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα, αλλά υπάρχουν ατομικές αδυναμίες σε παίκτες και το πιο σημαντικό είναι πως για να χτίσεις μία καλή αμυντική ομάδα απαιτείται χρόνος.

Δεν έχει σχέση με την επιθυμία μόνο, πρέπει να δουλέψεις στην ομαδική δουλειά. Ας μην μιλήσουμε για το παρελθόν.

Ο Κεμζούρα είναι ένας κύριος και καλός προπονητής. Γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτης. Επίσης να αναρωτηθούμε πόσο πνευματικά έτοιμος είναι, τα χαρακτηριστικά του, τις συνήθειές τους. Σε αυτό υπάρχει ένα έλλειμμα".

Για τον στόχο: "Στόχος του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο είναι κάθε αγώνας και κάθε προπόνηση".

Για μεταγραφές: "Δεν έχω δικαιολογία διότι επέλεξα να έρθω τώρα κι όχι το καλοκαίρι. Εφυγαν δύο παίκτες και θα κάνουμε μία προσπάθεια σε συνεργασία με την διοίκηση να δούμε τι υπάρχει στην αγορά. Με δύο ματς αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσουμε την επόμενη εβδομάδα. Το ματς μου έδωσε μία καλή εικόνα για το τι παίκτες χρειαζόμαστε".

Για την ψυχολογία των παικτών με την αλλαγή προπονητή: "Κάναμε παιδαριώδη λάθη, αλλά δεν θέλαμε να πιέσουμε τους παίκτες. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά κι αυτό που αποτυπώνεται πως στο ΣΕΦ υπάρχει το «πρέπει». Μεγάλες νίκες έχουν γίνει εκτός έδρας. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν περάσει αυτό το στάδιο, ίσως να μην είναι ικανοί.

Μία ομάδα με 10 αλλαγές παικτών και τρεις προπονητές είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα. Αν υπάρχει μία συνταγή για να πετύχεις είναι να έχεις έναν κορμό και να κάνεις λίγες αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός φέτος ακολούθησε για πολλούς λόγους διαφορετική οδό. Το καλοκαίρι δημιουργείς περισσότερο από 50% του ρόστερ. Τόσες αλλαγές και υπάρχουν ακόμη κενά.

Για το αν θα προλάβει τα playoffs: "Οι παίκτες είναι δέκτες της πίεσης του Ολυμπιακού. Ειδικά οι Ελληνες και οι παλιοί. Ας κοιτάξουμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα, αλλά να βλέπουμε την ουσία. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα.

Ο τρόπος είναι η καθημερινή δουλειά, αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Είμαι αισιόδοξος. Μια ήττα από τον ουραγό πάει αντίθετα σε όσα λέω, αλλά η ομάδα μας έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Η Euroleague αναδεικνύει τις αδυναμίες".

Για τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα: "Δεν καταφέρομαι κατά παικτών ποτέ. Η στατιστική δείχνει κάποιους παίκτες. Παίζω με μεγάλο ροτέισον, αλλά αν δεις τον Σπανούλη έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κι εγώ πρέπει να βρω ρυθμό. Αν νομίζω ότι έχω παίκτες θα αποτύχουμε. Να πιστέψουμε όλοι πως έχουμε 9-10 σε αυτό το επίπεδο. Και αν δεν είναι σε αυτό το επίπεδο να τους κάνουμε να το πιστέψουν".

Για το πότε θα δούμε αλλαγές: "Το πλάνο της ομάδας στο σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια είναι ελκυστικό. Πολλές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Εφές και η Ρεάλ προ Λάσο δεν είχαν επιτυχίες.

Λογικό να υπάρχει και η άσχημη περίοδος Κόσμος και ιδιοκτήτες έχουν αποδείξει που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός. Ηρεμία χρειάζεται. Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό έχει συμβεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι.

Είμαι αισιόδοξος. Πολύ διδακτική αυτή η ήττα ώστε να αναγνωρίσω τις αδυναμίες των παικτών. Η αγορά δεν είναι μεγάλη κι ευέλικτη. Αυτούς που έχουμε να τους κάνουμε καλύτερους".

Για το τι δούλεψε περισσότερο σε αυτές τις δυο μέρες: "Επικεντρωθήκαμε στην ομαδικότητα, κάτι το οποίο κάναμε. Στο τέλος από την ένταση ήμασταν κουρασμένοι. Στην επίθεση λειτουργήσαμε πάνω κάτω σε αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Στην άμυνα αποτύχαμε. Η Αλμπα παίζει με σκριν μακριά από τη μπάλα και δεν πηγαίναμε δυνατά. Διαθέτουν αρκετούς σουτέρ, βρήκαν πολλά ελεύθερα γιατί πηγαίναμε αργά".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη Τϋπου...

autospecialist
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

7 σχόλια

  • kinis
    kinis Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 22:50 Σύνδεσμος σχολίου

    δηλαδη διαβαζω οτι αυτος που σηκωσε ευρωλιγκα δεν κανει γτ ειναι λιγος..... οκκκκκ

  • Γεως 7
    Γεως 7 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 17:37 Σύνδεσμος σχολίου

    George7 δεν θες προπονητή που βρήκε έτοιμη ομάδα και θες να κάνει διαχείριση και να πάρει Ευρωλίγκα που γινόταν μέχρι τώρα θες προπονητή που να χτίσει από το μηδέν όπως έγινε το 2011.ποιοσ προπονητής υπάρχει στην Ευρώπη που θα φέρει κούπες στην ομάδα και ποιος είναι πες μου γιατί εγώ δεν τον ξέρω?

  • George7
    George7 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Sea έχεις δίκιο. Εννοείται ότι θα πανηγυρίζω τις επιτυχίες και θα δώσω συγχαρητήρια στον κοουτς.
    Δεν είναι όμως κάποιος που δεν τον ξέρουμε και δεν έχουμε ξαναδεί. Με ίσα έχει δείξει ως τώρα δεν κάνει για ομάδες που κυνηγούν τίτλους. Η πορεία του το έχει αποδείξει. Είναι για μικρομεσαίες ομάδες που ικανοποιούνται απλά με τη συμμετοχή και έχουν ταβάνι την οχταδα.
    Έχει χαμηλό ταβάνι. Είναι ακόμα ένας μέτριος που τον έκανε μάγκα ο Σπανούλης.
    Θα ήθελα όμως να αλλάξω γνώμη. Μακάρι να το πετύχει και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί.

  • Sea
    Sea Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 11:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε george7 δηλαδή του χρόνου λέω εγώ αν ο οσφπ παίζει μπασκετάρα με μπαρτζωκα (αν λέω) θα λες τα ίδια; Θα μας κανεις να πιστέψουμε ότι τελικά το πρόβλημα σου είναι καθαρα προσωπικό με τον μπαρτζωκα.
    Ρε φίλε άλλος διαφωνεί άλλος συμφωνεί με την πρόσληψη και επιλογή του κοουτς. Προσλήφθηκε όμως. Τελείωσε. Να τον στηρίξουμε στην αρχή (κάθε αρχή και δύσκολη μετά από αυτό το συνοθύλευμα που παρέλαβε) και στην πορεία αν κάνει τραγικά λάθη (όχι απλά λάθη που κάνουν οι πάντες), τον κράζεις όσο θέλεις.
    Επίσης τον έφεραν οι αγγελοπουλοι και αυτοί τον πληρώνουν. Αυτοί είναι η ιδιοκτησία. Που θα έχουμε να πληρώνουμε εμείς προπονητή να φέρνουμε όποιον θελουμε. Εσένα σου αρέσουν οι τάδε 3, εμένα οι άλλοι τάδε 3. Δεν είναι έτσι που πάει το πράγμα... τον μπαρτζωκα έφερε, δεν έφερε τον τελευταίο προπονητή του γιουροκαπ για να κράζετε...ΥΠΟΜΟΝΗ

  • Ze Hlias
    Ze Hlias Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 10:46 Σύνδεσμος σχολίου

    O Kemzoura ftaiei & oi palioxaraktires, Weber, Leday, Tima, Hap, Strelnieks, Reed, Mantzaris, Agravanis.....kathe evdomada exoume kai mia apoxwrisi..Big Brother katantisame....elpizw na stamatisoun na fernoun paixtes gia ena duo mines. Me toses allages sto roster den mporei na uparksei ximia, den prokeitai na ginoume omada etsi. Autoi pou tha erthoun na einai ligoi kai kaloi & na afisoume ton Mpartzwka na doulepsei

  • Gt
    Gt Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 09:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφήστε τον προπονητή να δουλέψει με ένα καλό μπάτζετ και θα κάνει πάλι ομαδα!Σπανούλη σταματά επιτέλους αξιοπρεπώς έχεις κερδίσει τα πάντα!!!ωραία τα ρεκόρ αλλά προέχει η ομαδα!!!πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στην ομάδα !!!αλλά το σημαντικότερο υπάρχουν χρήματα και προγραμματισμός για να γίνει αυτό???

  • George7
    George7 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 08:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Έφερε αέρα νίκης ο κόουτς!
    Αν και αν κρίνουμε από τα τελευταία χρόνια...οι ήττες, οι αποτυχίες και οι απολύσεις του έχουν γίνει συνήθεια.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...