roumeliotis

lentiamo

Σερβίς στη Βέροια για 10ο τίτλο Λιγκ-Καπ

casino loutrakiou
redwell

Στη Βέροια στρέφονται τα φώτα του ελληνικού βόλεϊ για τη διοργάνωση του φάιναλ-4 του 10ου Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που θα γίνει το σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου 2021 στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας με τη συμμετοχή του πρωταθλητή Ολυμπιακού, του δευτεραθλητή Φοίνικα ΟΝΕΧ, του ΠΑΟΚ και του οικοδεσπότη Φιλίππου Βέροιας.

H «μικρή Ιερουσαλήμ», όπως είναι γνωστή η πρωτεύουσα της Ημαθίας για τις δεκάδες σωζώμενες βυζαντινές εκκλησίες, που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διοργάνωση του επαγγελματικού βόλεϊ.
Την σημαντική αυτή εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) με συνδιοργανωτή το Δήμο Βέροιας (ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας).

Στους αγώνες της τελικής φάσης, που θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» (Πρώην ΕΑΚ Μακροχωρίου) ο τοπικός ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου θα διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιο του θεσμού, που από το 2013 η Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, μετά τον πρόωρο θάνατο του θρυλικού Νίκου Σαμαρά (4/1/2013), αφιέρωσε στη μνήμη του «αετού του ελληνικού βόλεϊ».

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ημιτελικοί

17:00 (ΕΡΤ-3): Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας - Π.Α.Ο.Κ.

20:00(ΕΡΤ-3):: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Τελικός

20:00 (ΕΡΤ-3): Νικητές ημιτελικών

Με φόντο λοιπόν τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς (λόγω της πανδημίας ματαιώθηκε το Κύπελλο) ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, δύο ακόμη κορυφαίες ομάδες της 4άδας και φυσικά το «καμάρι της Βέροιας», υπόσχονται στους φίλους του αθλήματος, που θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια απευθείας από την ΕΡΤ 3, ένα απολαυστικό διήμερο με βόλεϊ υψηλής ποιότητας και συναρπαστικό θέαμα.

Έξω όμως από τις γραμμές του γηπέδου το δικό τους σκληρό αγώνα δίνουν στην Βέροια η τοπική κοινωνία και οι υπόλοιποι φορείς.
Παρά τους χαλεπούς καιρούς και τα αυστηρά μέτρα λόγω πανδημίας, άπαντες φιλοδοξούν, έστω και χωρίς κόσμο στις κερκίδες, να στεφθεί η διοργάνωση με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, βγάζοντας «ασπροπρόσωπο» το άθλημα αλλά και την πόλη τους.

Πρώτη φορά στη Βέροια

Για πρώτη φορά σε ένα γήπεδο της Βέροιας θα παρελάσουν μαζί κορυφαίοι Έλληνες βολεϊμπολίστες και αθλητές παγκόσμιας ακτινοβολίας, πρωταθλητές κόσμου και πρωταθλητές - δευτεραθλητές Ευρώπης. Το ΤΑΑ Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας έχει προγραμματίσει πολλές εκπλήξεις αλλά και τιμητικές βραβεύσεις.

Μεταξύ αυτών θα είναι και η απονομή του περσινού ιστορικού τίτλου της Α2 Ανδρών, μια «κούπα» που η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, λαχταρά εδώ και έναν χρόνο να «σηκώσει».

Διοργανωτής και πρωταγωνιστής

Η παρουσία του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας στους «4» του Λίγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», αποτελεί «talk of the town», αφού δικαιολογημένα έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρη την Ημαθία.

Η ομάδα του Ημαθιώτη προπονητή, Σωκράτη Τζιουμάκα, μετά την εξαιρετική της πορεία ως νεοφώτιστη και την κατάληψη της 7ης θέσης στη φετινή Volley League, προσπαθεί να «σπάσει» το ένα ρεκόρ, μετά το άλλο. Το «καμάρι της Βέροιας» είναι και με τη… βούλα η μοναδική ελληνική ομάδα, που στην παρθενική της παρουσία στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του αθλήματος, έφτασε και στα τελικά της διοργάνωσης.

Όπως όλα δείχνουν όμως οι «ερυθρόλευκοι» της Βέροιας δεν πρόκειται να αρκεστούν σε αυτό, αφού ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ φιλοδοξούν στην παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση, να φτάσουν στην υπέρβαση, διεκδικώντας στον τελικό της Κυριακής μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι» το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Ναουσαίος αρχηγός της ομάδας, Κώστας Προύσαλης, που στο παρελθόν κατέκτησε το μοναδικό του τρόπαιο στο θεσμό με τον Ολυμπιακό.

Φίλιππος για την υπέρβαση

Μια επιτυχία, που αν έρθει, όχι μόνο θα βάλει «ακόμη ψηλότερα τον πήχη» της ομάδας τη νέα σεζόν, αλλά θα «κερδίσει» και περισσότερους φιλάθλους στην Βέροια, δίνοντας «σάρκα και οστά» στο όνειρο του προέδρου, Δημήτρη Πιτούλια και των υπολοίπων μελών της διοίκησης των «ερυθρόλευκωντης Βέροιας». Χάρις στο όραμα, την αγάπη και τις θυσίες τους, οι άνθρωποι της νεοφώτιστης ομάδας βλέπουν τα δυο τελευταία χρόνια τους κόπους τους να καρποφορούν, αφού μετά τις ιστορικές επιτυχίες του Φιλίππου στο χάντμπολ, το βόλεϊ του συλλόγου γράφει κι αυτό τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό.

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του θα κυνηγήσει στην Βέροιας όμως και ο ΠΑΟΚ, που για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2016, 2017 έφτασε στην «πηγή» του τελικού, αλλά ισάριθμες φορές κόντρα στον Ολυμπιακό αρκέστηκε στον τίτλο του φιναλίστ. Από την ομάδα του Γαλλοσέρβου τεχνικού, Νικολά Ματιάσεβιτς, σχεδόν οι μισοί παίκτες πανηγύρισαν στο παρελθόν την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, με τον Μενέλαο Κοκκινάκη να έχει 4 τίτλους, να έπεται με 2 ο Σωτήρης Σωτηρίου και να ακολουθούν με έναν οι Γιάννης Τακουρίδης, Ραφαήλ Κουμεντάκης και Γιώργος Παπαλεξίου.

Πολυνίκης ο Ολυμπιακός

Τα βλέμματα στο β’ ημιτελικό του Σαββάτου θα κλέψουν στο τάραφλεξ του ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» 7 όμορφες… κυρίες, 7 αστραφτερές «κούπες». Οι έξι θα είναι ντυμένες στα «ερυθρόλευκα» για λογαριασμό του πολυνίκη (2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019) και περσινού φιναλίστ του θεσμού Ολυμπιακού, που μετά τη χθεσινή 30η στέψη του πρωταθλήματος, διεκδικούν το 7ο Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» και το «νταμπλ», που θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο σε μία τόσο δύσκολη και περίεργη χρονιά. Εκτός από τον τεχνικό Δημήτρη Καζάζη που είναι δις κατόχου του Λιγκ Καπ, 2 κούπες έχει σηκώσει επίσης ο Ανδρεάδης και από μία οι Ζήσης, Έγκλεσκαλνς.

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει ανοίξει λογαριασμό

Η τελευταία κούπα της βραδιάς θα έχει νησιώτικο… αέρα, ερχόμενη από την «Βασίλισσα των Κυκλάδων», τη Σύρο. Πάει πολύς καιρός από τη σεζόν 2011-2012 που οι «Πειρατές» του Φοίνικα «κούρσεψαν» στην Ερμούπολη, τον παρθενικό τίτλο του θεσμού, ωστόσο οι 2οι στη φετινή Volley League Συριανοί θέλουν 9 χρονιά μετά, να κάνουν νέο… ρεσάλτο στη διάκριση.

Οι «Πειρατές» που δύο ακόμη φορές αναδείχθηκαν φιναλίστ ( 2014, 2019) του θεσμού, ξέρουν πως ενδεχόμενη «κούπα» στην Βέροια θα «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου και αθλητών του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, που φέτος επενδύσανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν στη διάκριση και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τίτλο. Και από την ομάδα του Κροάτη προπονητή των συριανών, Ιγκόρ Γιούριτσιτς όμως δεν λείπουν οι αθλητές που «μέθυσαν» στο παρελθόν από το.. δισκοπότηρο του Λιγκ Καπ και αυτοί είναι οι Μαρούλης, Παπαγγελόπουλος.

Για την ιστορία, πέρα από τις παραπάνω δύο ομάδες στη «χρυσή βίβλο» του Λιγκ Καπ, φιγουράρει ακόμη η ΑΕΚ με το τρόπαιο του 2014, που κέρδισε στην διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης, ενώ από το 2020 το «καρέ» των νικητών συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός, με τον πρώτο τίτλο του «τριφυλλιού» έπειτα από 10 χρόνια και παρθενικό στη ιστορία του θεσμού που κρίθηκε στο «χρυσό σετ».

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Άλλα σπορ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...