roumeliotis

lentiamo

Το «Benito Villamarín» σε... ακτίνες-Χ (images)

casino loutrakiou
redwell

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το "Benito Villamarin" το οποίο θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Mπέτις με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΣΦΠ αναφέρει τα παρακάτω...

"Ο Θρύλος, μετά το σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι, στρέφει την προσοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μπέτις, σε ισπανικό έδαφος, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Group F του UEFA Europa League, έχοντας ως στόχο το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πάμε, όμως, πρώτα να δούμε μερικά στοιχεία για το «Estadio Benito Villamarín», την έδρα των «Verdiblancos» που θα φιλοξενήσει την ομάδα μας.

Το «σπίτι» της αποψινής μας αντιπάλου, βρίσκεται στην Avenida de la Palmera, στη γειτονιά Heliopolis της Σεβίλλης.

Ο Aníbal González ήταν αυτός ο οποίος έφτιαξε τα σχέδια του πρώτου γηπέδου, ενώ η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του έγινε από τον Manuel Maria Smith e Ibarra, ο οποίος επιμελήθηκε και την κατασκευή του «Σαν Μαμές».

Το έργο περατώθηκε στα τέλη του 1928, ενώ το 1929 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια. Έπειτα από αρκετά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1961, το στάδιο πέρασε στην ιδιοκτησία της Μπέτις.

Με τα «λίφτινγκ» που έλαβαν χώρα, η έδρα της Μπέτις άρχισε να παίρνει σιγά σιγά τη σημερινή της μορφή. Το 1982, η χωρητικότητα του γηπέδου έφτανε τις 48.500, με σκοπό να φιλοξενήσει αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2010, έπειτα από ψηφοφορία, τα μέλη της ομάδας που έλαβαν μέρος, ανέδειξαν το «Benito Villamarín» ως το νέο όνομα της έδρας του συλλόγου, με ποσοστό 67,4%.

Σήμερα, η έδρα των «Béticos» έχει χωρητικότητα 60.720 θέσεων και οι διαστάσεις της είναι 105μ. x 65μ., ενώ οι Antonio González Cordón και Manuel López Ruiz είναι οι αρχιτέκτονες.

Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το γήπεδο, αφού ο σύλλογος του δίνει τη δυνατότητα, μέσω ενός μικρού… τουρ να ξεναγηθεί σε διάφορους χώρους του.

Πρέπει να τονιστεί πως εκεί βρίσκονται και τα γραφεία της ομάδας, ενώ υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο working area, όπου οι δημοσιογράφοι μπορούν άνετα να εργαστούν. Επιπλέον, οι άνθρωποι του συλλόγου, έχουν δημιουργήσει μια υπερσύχρονη αίθουσα Τύπου, όπου λαμβάνουν χώρα οι συνεντεύξεις Τύπου για τη La Liga, αλλά και την UEFA.

Εκδοτήρια που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση του κοινού βρίσκονται στις Grada de Gol Norte και Grada de Fondo.

Τέλος, στη Grada de Gol Norte, όπου είναι οι θέσεις των φανατικών οπαδών της Μπέτις, υπάρχει και η μπουτίκ της ομάδας, όπου κανείς μπορεί να προμηθευτεί τα αναμνηστικά του".

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Λέστερ 1.72 και Λιντς combo με 1.82

Το κουπόνι της Παρασκευής (29/03) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Championship Αγγλίας ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις, Μπρίστολ Σίτι-Λέστερ και Γουότφορντ-Λιντς. Στην Pro League Βελγίου, η...

Read more

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος νίκησε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...